Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 20:45

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Renault laguna II diisel
PostitusPostitatud: 24.02.2011 02:30 
Kasutaja avatar

Kumb mootor siis pommikinlam on? Kas 1.9 88kw või 2.2 110kw ?
Kuidas nad üldse koos püsivad? Mis tüüpvead on?
Mida vaadata-uurida jne..
Kuidas roostega on? Juppide saadavus?
Mootorid rihmaga? Rihma vahetamise raskusaste? Mootorit ei pea maha tõstma? :D

Laske aga tulla!

Aga kommentaarid stiilis: "Prantslane laguned, ära osta" võite jätta omateada.
Ei usu, kuni ei proovi ju..

Paar suvalist näidet ka:
http://www.auto24.ee/used/781728
http://www.auto24.ee/used/742496

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Renault laguna II diisel
PostitusPostitatud: 24.02.2011 19:28 
Kasutaja avatar

Ma pole üldse midagi ringi vaadanud, selles suhtes võid need tarkused ütlemata jätta.
Mis tal siis niivõrd viga on ?
Tahaks mingit asisemat kuulda nagu.
Mille poolest 1.9 kapriissem on ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2011 00:41 
Kasutaja avatar

Ütleme nii, et mõistlikult kasutades kestab auto piisavalt. Aga kui juba miskit remontima pead, arvesta väga krõbedate varuosahindadega. Ainuüksi käigukast koos vahetusega maksab pea pool auto enda väärtusest. Paljud lihtsad tööd on tehtud ülikeeruliseks tänu mitteinimlikkudele insenerilahendustele ja teatavasti on tööraha pea suurim väljaminek töökodades. Üldiselt mootorid tahavad tihti hooldust saada, õlivahetusega ei tohi hilineda jne. Ostma minnes kolista KINDLASTI sillad läbi, sillaremont jällegi väga kulukas ettevõtmine. Vaata üle elektroonika, sest see prantslaste üks nõrk koht. Tuure andes ei tohi musta summutist välja köhida, viitab väsinud turbole või kaane tihendile.

Aga kui korras auto otsa satud läbi õnne siis naljalt temast enam loobuda ei taha, mootoritel üllatavalt hea minek, mõlemad diislid 9-10sek/100kmh. Lisaks üsna mugavad ja hea varustusega nood prantslased.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.03.2011 01:17 
Kasutaja avatar

Üldiselt püüan töid ise teha, vähemalt neid kergemaid siis.
Päris mootori lahkamiseni pole veel jõudnud, aga elu on veel ees :D
Õlivahetusega olen ma alati 10 000km pealt (või isegi varem) hakkama saanud ja kavatsen seda ka edaspidi teha.

Vaatasin, et lätis saab neid juba nõks alla 2k euri kätte ja puht välimuselt ja diisel+6k manuaal kombolt hakkas meeldima.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.03.2011 16:31 

Ma olen olnud nüüd kahe Laguna II omanik ja mõlemad on olnud 1,9 dislad. Kunagi arvasin ka, et laguneb hirmsasti aga tegelikult ei ole erilist vahet sakslastega. Näiteks bemm ja mersud lagunesid samamoodi. Veermiku jupid ei ole kallid, vähemalt ei tea kust neid ostetakse kallilt. Elektroonika osas on nii ja naa. Omal oli elektriaken katki(teeninduses oli parandus miski 3K kandis) aga ebay aitas hädast välja ja uue trossi koos rullikutega sai 300EEK eest.. . Muidu sõites on laguna väga mugav ja mõnus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.03.2011 18:54 

See teise laguna omanik on kyll vist puudega.D vähemasti navi asukohta vaadata. Või siis laseb puhtalt aint " keera 200 m pärast vasakule":D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.03.2011 21:53 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
See teise laguna omanik on kyll vist puudega.D vähemasti navi asukohta vaadata. Või siis laseb puhtalt aint " keera 200 m pärast vasakule":D

Väga asjalik info! :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2011 11:52 

Sugulasel on 110kw isend. Olen ise ka sellega korduvalt sõitnud pikemaid otsasid. Mis selle autopuhul on suured plussid on sõidumugavus, tunne on selline, et nagu istuks tugitoolis. Sõitsin üksi Tln-Põlva seier oli täiesti pikali ja toetus vastu kaigast, kui sõitu alustasin. Kompuuter näitas et 250km saab veel sõita, ehk täpselt niipalju kui põlvasse on. Helistasin omanikule, et kas sul tuli kah veel põlema läheb et siis tean kas tankida või mitte, vastus oli et tuli läheb põlema küll. Sõitsin siis mina põlvasse ära ja tuli ei läinudki põlema ja komppuuter näitas ilusti veel et 70km saab veel sõita. Ehk siis väga öko oma suuruse kohta. Möödasõitmine kah ei valmista raskust, minekut tal on. Auto on tal juba 2-3a olnud ja suuremaid remonte ei ole ette tal tulnud, muidugi regulaarsed hoolduseid tehtud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.03.2011 02:06 
Kasutaja avatar

karuonu kirjutas:
Ma olen olnud nüüd kahe Laguna II omanik ja mõlemad on olnud 1,9 dislad. Kunagi arvasin ka, et laguneb hirmsasti aga tegelikult ei ole erilist vahet sakslastega. Näiteks bemm ja mersud lagunesid samamoodi. Veermiku jupid ei ole kallid, vähemalt ei tea kust neid ostetakse kallilt. Elektroonika osas on nii ja naa. Omal oli elektriaken katki(teeninduses oli parandus miski 3K kandis) aga ebay aitas hädast välja ja uue trossi koos rullikutega sai 300EEK eest.. . Muidu sõites on laguna väga mugav ja mõnus.

See aknatõstuki viga on ju puht mehaaniline?!
Aga oskad midagi konkreetset hinnanäited välja tuua? Mis jupid palju maksid jne..

Aga noh, vaikselt hakkab jälle tekkima selline seis angu enamuses teemas, et mõnel on joppan ja on he aisendi otsa sattunud, teised on külapealt kuulnud ja nüüd jutustavad edasi :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.03.2011 19:12 
Kasutaja avatar

Artur_L kirjutas:
karuonu kirjutas:

See aknatõstuki viga on ju puht mehaaniline?!
Aga oskad midagi konkreetset hinnanäited välja tuua? Mis jupid palju maksid jne..

Aga noh, vaikselt hakkab jälle tekkima selline seis angu enamuses teemas, et mõnel on joppan ja on he aisendi otsa sattunud, teised on külapealt kuulnud ja nüüd jutustavad edasi :D

Einoh, sa oled kah ikka laisk vend, mine käi, tee proovitiire, kolista auto üle, saad aimu, millega tegu. Ning varuosade hinnad netis olemas, ainult otsimise vaev. Iga laguna on erinev ja erineva ajalooga, seega siit foorumist sa vaevalt kõigi maailma toodetud lagunade omanikke leiad, kes jutustavad, mis just nende autol viga on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2011 02:26 
Kasutaja avatar

No aga kui üks räägib, et on ainult pukse vahetanud ja sina rääkisid käigukasti vahetamisest, sisi tekibki vägisi tahtmine rohkem lugeda just eelmiste omanike käest.
Ja mul lähedal ei ole ka ühtegi lagunat, millega proovitiiru teha saaks

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2011 04:26 
Kasutaja avatar

Oled sa üldse proovinud Lagunat? Mina olen ja omale küll ei tahaks. Taas odavalt ja odavatest detailidest kokku klopsitud, ei mingit sõidumõnu.
Äkki sa ka ei taha? Seega oleks mõistlik mõnda proovida ja kui meeldib, siis uurida, kas muus osas (vastupidavus, juppide hinnad) ka meeldib.

Eeldan, et ostma kutsub suhteliselt uuema poolne aastaarv, hind ja "uuem" disain? Natuke raha juurde ja saaks ehk miskit kvaliteetsemat.
Proovi erinevaid autosid, mitte ära võta esimest ettejuhtuvat, autol ja autol võib väga-väga suur vahe olla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.03.2011 20:05 

B osad on üldiselt odavad (sarniirid, rooliotsad, laagrid).
Kallimad tüüpvead:
tagapidurisuppordid
xenon plokid
kaardipesa ja kaardid ise
elektriakende tõstukid (B osa ei ole tegelikult väga kallis)
Siis igasugu elektroonika anomaaliad
A varuosad on üldiselt väga kallid võrreldes BMW või Audiga
Mugavus on maitse asi, mina pole küll aru saanud, et Laguna mugavam oleks kui saksa autod. Iste on pehme ja veidi ebamäärase toega.

Laguna on töökindluselt halva mainega aga see ei tähenda, et ta nüüd iga nädal remondis käib.
Tegelt suht pointless masin kui ta soodne ja lisasid täis poleks. Alfa Romeo, Saab ja Jaguar on ka kapriissed masinad aga nendes on midagi, millesse omanikud armuvad. Renault on lihtsalt kapriisne, seal pole iseloomu ega erilist midagi :)
Muidu Megane II peaks muretum masin olema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2011 13:59 

Ei oska teisi mootoreid kommenteerida, aga 2.2 dCi on minusilmis küll üks sitemaid mida ma kunagi kasutanud olen.
Omasin 2.5 kuud sellist.
Käisin nädalas korra midagi kinni või paikka kruttimas, kas oli häda selles, et mägiteedele pole see masin loodud, või viga minu sõidustiilis, aga igasugune positiivne kogemus sellega puudub.
Tähendab valetan, positiivne oli ainult minu universaal kere, kuhu sain tööriistu ja muud kraami panna.
Ei hooranud masinat teadlikult, vältisin auke ja samuti ei sõitnud käigud piirajas vms (automaat oli) aga still, lagunes ning sama kiirelt langes ka turuhind sõidukil.
Selle raha eest vaataks vist juba mõnda passatit parem.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis