Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 20:43

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 106  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Boikoteerimine 2010 - Statoil ja Neste
PostitusPostitatud: 02.03.2011 17:25 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Uued valimised on tulemas, praegu tuleks rõhuda aktsiisi langetamisele :)

Ma ei tea kas see oleks õige aga mina pooldan, et ennem paneks sutsaka õllele otsa, viinale otsa, suitsule otsa, millegile veel ja hajutaks laiali veidikene seda asja. Aga sõita on vaja ju.

Aktsiisi langetamist ei luba kahjuks ükski erakond. Viimases autolehes kena ülevaade sellest. Rohelised ja sotsid lubavad hoopis automaksu automaatselt peale lajatada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2011 18:37 
Kasutaja avatar

Vaatasin ka seda viimast Autolehte. No minu silmis need Rohelised on täis diblad. Jahub seal igas vastuses oma krdi elektriautost ja muudest agregaatidest. Küll aga Riisalu jättis hea mulje selle põhjal. ( Jäi silma just kui kõige autosõbralikum inimene sellest pundist. )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2011 18:46 
Kasutaja avatar

Ainus mulje mis Riisalust poliitikuna on jäänud, on see, et ta ei suuda oma seisuhkohti enamasti inimese moodi rääkides väljendada. Alati ärritub ja räuskab nagu pooletoobine.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2011 21:23 
Kasutaja avatar

Kogu see kauplemine, mis maailmaturul toimub, käib ainult 10%'ne ümber kogu leiduvast kütusest, ülejäänud 90% on fikseeritud. Ja siis analüütikud kütavad üles ja alla. Samuti ei ole selle taga ka Liibüa ega ma ei tea kes veel. Üldiselt aastane müük on paigas ja niiöelda riigiga kooskõlastatud, küll aga sõltub see kütuse müüjast, kas ta hiljem tahab oma kasumit klientidega jagada või laseb ise selle peal liugu.
Aga jah, Eestis on süsteemid vähe paigast ära - aktsiisid kõrged, hinnad koguaeg tõusevad, palgad järgi ei jõua, inimesed rügavad mitme töökoha peal - kuidagi peab ära elama, kui tahad kodumaal elada. Jah tõesti kõigil nii ei - on normaalne töökoht ja normaalne palk, aga jah, normaalne meie arust - mujal makstakse rohkem. Aga jah, ega see foorumis hädaldamine maailma ei paranda, aga parem hakkab ikka.

Praegu on muretu, eile veel enne hinnatõusu sai paak silmini võetud ja mõnda aega saab muretult sõita jälle.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2011 21:34 
Kasutaja avatar

Praeguse seisuga ma arvan, et inimesed kes saavad ainult autoga tööle, panevad poole oma väiksest palgast paaki ja vaatavad siis kuidas kuu lõppus ots-otsaga kokku tuleks või elavad võlgu. Kuna kütuse hind nii kallis ja palka ainult vähendatakse. Krt kui ma ei eksi, siis meil soomega sama kütusehind enamvähem, aga palgad 3korda väiksemad. Ebanormaalne :waah

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2011 21:39 

juhuks, kui sa pole tähele pand, et soomega meil suhtkoht suuremas jaos sama hinnatase, vaata kasvõit toidupoodi. (ok, eek vb on vahet, samas keskmine palk on neil palju? 4-5 korda kindlasti suurem). Ja selle bensuhinna ja vähem sõitmise ümber võib mulli ajada, aga niikaua kuni ühistransport töötab puudulikult või puudub mõnes kohas praktiliselt ültse, siis on natukene imelik riigi suhtumine kõike, mis autoga seotud maksimaalselt maksustada. Tehku rongid, mis tlnast tartusse 45 mintaga kohale põletavad ja korralik transa kohapeal ka, milles kyhvel. Ei viitsiks elus autoga tlna loksuda. Aga praegu pm sama aeg, mis autoga+lisana saad parmaate täis bussis loksuda või baltas systsalt saada ennem kui bussi peale saad-no thnx
PS! rohelised on ültse täiesti :bs organisatsioon. Alustagu koerte massilisest magamapanekust, kuna iga tilk kust puu peale on saatusliku tähendusega. Ja mõttetu organisatsioon selles osas, et loodust hoiavad kõik, aga nemad peale selle muud ei tee, kui et soiguvad, et tammetõru on jumal :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2011 22:00 
Kasutaja avatar

Ühistransport pole lahendus.

* Madal kvaliteet ( Vanad raiped bussid )
* Piletid kallid ( Täispilet suhteliselt kirves ning kallineb pidevalt kütusehinna tõusuga )
* Põlevad tihti ( Aeg ajalt põleb mõni maani maha või suitseb niisama )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2011 22:04 

Tore teema, AGA

Palju kisa ja villa pole, ehk siis taaskord poodi villa ostma :D

Vaadates kogu muu Euroopa kütusehinna poliitikat, siis käib Eesti oma samas taktis, ei ole see aastane teema ja kiun siin MITTE MIDAGI muutnud. Ennast petate selle haige halamisega siin.

Ja kui Põhja Afrika ja muud sheigid kraane koomale tõmbavad, maksate ka 3 euri liitri eest ja kui kütust eenam üldse turul pole, siis halate siin teemal, "kes müüks, "pakun 10€ liitri eest" "

Boikotti korraldage valitsuse vastu, kes on maksustanud kütuse kaugelt üle 50%, kütusefirmade paar senti siia sinna ei mõjuta eriliselt mitte midagi. Statoilis ON kvaliteet küte ja selle eest tuleb ka paar senti rohkem maksta, kui ei meeldi, ostke odavamat kakat, enamik selle ideoloogiaga kaasa ei lähe ja see teema on siin hüüdja hööl kõrbes.

kas on mõtet edasi heietada ?, LUBAN teile, et ka siis kui kogu siinne kasutajaskond, ca 3000 tegelast homme statoilist kütust ei osta, tõusevad hinnad jätkuvalt järgmise kolme nädala jookusl. Aga MIKS, see on siinsele keskkonnale valgusaastate kaugune teema :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2011 22:32 

senikaua kuni inimesed üheskoos nagu balti kett streikima ei hakka ei muutu ka mitte si77agi kuna tegemist on pmt monopoliga kes hommikul ärgates vaatab, et kuidagi vähe on seda krõbisevat tõstaks täna hinda, kartuses monopoli kohtu case ei helista nad oma "sõpradele" vaid lihtsalt panevad netti üles, et tänasest tõstame hinda ja tavaliselt kõik tanklad tõstavad hinda, sest nii on kombeks. VÄGA TORE aga meie kütuse hinnad on nagu soomes peaaegu samal ajal kui meie keskmine palk on kergelt 2 korda madalam kui soomes (hea võrrelda soomega kuna see lähedal, aga kehtib kõikide võrdluste juures) ja samal ajal teeb nalja see, et natuke maad lõuna poole (leedu) on kütus odavam :D ja idas on ka kütus odavam (arusaadavatel põhjustel kuna nad seda ise kaevandavad ja kes siis ikka enda taskuid nii väga koorib) seega kõik olenebki ainult sellest, et kuidas hommikul sheik ennast tunneb, kui talle tundub, et võiks hinda tõsta siis tõstetakse mõtlemata selle peale, et igatõus paneb korraliku põntsu kõigile elanikele kes selle all kannatavad. Mind on mõjutanud viimase paari aasta jooksul hinna tõus tohutult kuna mul on pidevalt palju sõitmist maksimaalne normaal piir minu silmis peaks olema 1 EURO per liiter ehk 15,6 krooni ja mitte sentigi rohkem seni kuni palgad pole tõusnud ja majandus sõna otseses mõttes p.......... on. See,et kütus otsa saab on :bs see jutt on tekitatud ainult selleks, et tõsta hinda ja kogu moos.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2011 22:33 

no 3000 sr kasutajat ongi täiesti mõttetu teema ja mina olen algusest peale öelnud, et statoili 1-2 eeki liitri pealt ei ole minu jaoks teema, kysimus ongi, et miks riik nii palju aksiisi korjab kui teed on ikka pekkis, yhistransa alternatiivi ei paku jne

Soomlaste keskmine palk pole meie omast 2 korda vaid 4-5 korda kõrgem. Ja see, et kytsis otsa saab ei vähenda otseselt sõitmist, lihtsalt majandus jääbki pekki, kuna raha tarbimisse ei suunata, sest suurem osa läheb paaki, et tööl käia ning põhjmaa hiiud (statokas, neste jne) viivad kasumi riigist minema anyway

Viimati muutis tomcraft, 02.03.2011 22:35, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2011 22:33 

Balti ketti on vaja :think

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2011 22:34 
Kasutaja avatar

andres393 kirjutas:
* Põlevad tihti ( Aeg ajalt põleb mõni maani maha või suitseb niisama )
See oli nüüd mingi põhikooli nali, aga see selleks.

Aga eks kütuse pealt on riigil hea koorida - vaadates, palju meil siin autosid on, siis kellelgil neil töö tegemata. Samuti sõidvad kõik oma sõidud ära. Jah, esineb võib-olla vähem seda niisama chillimist, aga kui suure osa moodustab see kõikidest autokasutajatest? Suhteliselt tühise eks. Ega vanale karule uusi trikke ei õpeta - olgu see hind palju tahes, mina olen harjunud üks maja edasi poodi nelipaki järele autoga minema ja ilmselt seda ka ei muuda. Jah võib ju rääkida, et parem oleks see maa jalutada, et liigutada ka vaja - phh ma teen nädalas mitu korda trenni + nädalavahetusel on võistlused, nii et vähesest liikumisest pole mõtet rääkida. Samuti kui suvel jooksma lähen, siis ma seda siin mustamäel magalate vahel ei tee, sõidan siit eemale ja jooksen seal. Eestlasele meeldib autoga sõita ja veel palju, eestlasele meeldib võimsa autoga sõita - nii on see koguaeg olnud. On küll inimesi, kes oma sõite piiravad, kuid enamasti väga naljalt ikkagi vanale koerale uusi nippe ei õpeta (on erandeid!)

PS! Mina pole sugugi kõrgete kütusehindade poolt - vastupidi, need võiksid olla vähemalt 0.40 EURi odavamad ja teeks heameelega midagi selle heaks, et see ka juhtuks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2011 22:37 
Kasutaja avatar

Põlemis jutt oli läbi huumoriprisma võetud, kuid olgem ausad. Enamus bussid on pensionile määratud ning ei kõlbaks klienditeeninduseks. Seda enam et piletiraha osatakse küsida päris korralikult. Rongid on isegi päris normaalse hinnaga, kuid no pool päeva Pärnust Tallinna loksuda seal pingi peal ka ei viitsi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2011 22:42 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
no 3000 sr kasutajat ongi täiesti mõttetu teema ja mina olen algusest peale öelnud, et statoili 1-2 eeki liitri pealt ei ole minu jaoks teema, kysimus ongi, et miks riik nii palju aksiisi korjab kui teed on ikka pekkis, yhistransa alternatiivi ei paku jne
Jep, selleasemel, et teid korda teha hakatakse seda üüber Ülemiste liiklussõlme tegema, mis läheb kenakesed miljardid maksma. Tükk aega oli probleem, et riigil pole selle 5 miljardi Eurorahaga midagi teha. Nüüd sai Tallinn selle ära kasutada, muidu oleksid nad pidanud oma vahenditega hakkama saama. Eks härra TinaSaar oli seal midagi korraldanud - müts maha tema ees, ta on suutnud teha endale oma liivakasti, kus ta ise korraldab.

Olgem ausad, mul pole õrna aimugi, palju bussipilet maksab ja kust ma seda osta saan

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2011 22:58 

Ühistransport ... ei hakka isegi seda teemat mitte puudutama MIKS on see totaalne FAIL aga võin öelda, et eestis sellest asja ei saa ennem kui keegi investeeriks sinna nii palju raha sisse, et selle eest saaks kõik teed korda teha ja üleüldse selle asemel, et kasutada teede valmistamisel kvaliteetset asfaldi mis on mõeldud sellise temperatuuri kõikumistele nagu näiteks soomes graniit kivimist kus tee kestab AASTAID nii, et ei juhtu suurt sittagi kasutame odavamat, et saaks ikka iga aasta neid uuesti lappida ja teetööd ei lõppeks otsa ehk eesti riik sponsoreerib teetööde firmasid oma lõbupärast kuna nii on odavam ja kergem ja bla bla bla ei jõuagi kokku ära kirjutada kui palju paska siin eestis üldse toimub. Mis siin siis imestada, et tekib vägisi tahtmine siit lahkuda, arsti järjekorrad on ka imelised :) ise pean passima üle kuu aja järjekorras, et saaks üldse uuringutele, et teada saada miks mul valud on, ei tea täpselt mis mul viga on aga rohtusid saan süüa sellegi poolest (jälle maksan raha)(raha pole ju maksta ka selleks, et asja kiirendada kuna iga kuu lõpp on rahad otsas, sest keegi M..... otsustas kütuse hinda tõsta vms) pidevalt n---takse ajudega nagu näiteks olete tähele pannud, et kanal 2-e või tv3-e vaadates on tihti KÕIKIDEL saadetel ühe kindla vol. tugevuse peal AGA niigu reklaam tuleb tõuseb see aste u. 3 võrra kõrgemale ja telekas hakkab karjuma odav, üldjuhul märkamatu aga väga nilbe manipuleerimis viis mis ajab siga närvi kui õhtul tekelat vaatad ja tahad seda teha vaikselt mitte, et poole pealt pead hakkama puldist vaiksemaks keerama kuna reklaam tuli

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 106  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis