Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 22:09

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 106  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Boikoteerimine 2010 - Statoil ja Neste
PostitusPostitatud: 02.03.2011 23:22 
Kasutaja avatar

Saagu mis saab, isikliku sõidukita paraku tööle ei saa....või noh saab ikka - 12km mõõda maanteed autoga VÕI ühistranspordiga 11km kaugusele linna, 2 korda seejärel ühisõidukit vahetama ning olengi kohal, kõigest minimaalse pooleteist tunniga. Naisel veel hullem, elame tsirka 11km kaugusel linnast, tema töökoht teises linna otsas, seega kodunt tööle 38km, isikliku autoga 35min ning ühistranspordiga...nii mõnedki ringi istumised, ootamised, sajad meetrid kõndimist peatuste vahet....koguajaks tühised 2-2,5h. :uhoh

Mida ma õelda tahan, on see, et laiendagu ja täendagu saadud kütuseaktsiisist ühistransporti ning sõidaksin meeleldi. Tallinna elanikel asi lihtsam, kel bussipeatus paraadna ees ning iga paari minuti tagant uus vanker valmis viima kuhu vaja. Aga Harjumaa ühistransport? Enamik inimesi käib siiski Tallinnasse tööle, paraku ühistransport peatuses heal juhul vaid korra, ning seegi võib rikkis olla.

Edit: Eriti vastuolu tekitab muidugi Tabasalu ja Tiskre ühisõidukite majandus, nimelt on linnaliini bussidel raske 500m mäest üles sõita ja ka Tabasalu elanikud peale võtta. :kill

Ise seal ei ela, aga huumorit pakub küll.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 00:24 
Kasutaja avatar

Kaabakaz, naine mul Lasnamäel töötabki. :)
Sul vähemalt boonusena rongki, Tutermaal pole sedagi...kusjuures ise töötan Laagris, kuid siit võimatu inimlikult ühistranspordiga sinna jõuda, vaid läbi linna seigeldes (samas võimalus vist ka Keila bussiga minna, sealt rongile, mis ideeliselt Laagris peatuse teeb). Kas on ikka mõtet, kui autoga samasse sihtkohta 12km ja ~15min sõitu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 01:05 
Kasutaja avatar

Läheme nüüd rõvedaks ja rumalaks. Sul on naine, siiani lasi ta endale taha keerata 7x nädalas. Nüüd aga ainult 3x. ( aga teda panna on sama soov ikka nagu enne ju? ) Ajab jonnima küll ju? Kütusehind on võrdväärne aktsiisimaksuga. Ning aktsiisimäks peab võrdeline olema elatustasemega. See, et sul nüüd diisel ´´püss´´ on, ei koti ju suurt kedagi? Mind reaalselt see sõitmine mõjutab küll, kilomeetrid jäävad enam-vähem samaks aga rahakoti sisu näitab päris aktiivselt oma iseloomu ning tänu sellele ma kiljungi siin teemas. ( Kütusehinnad peavad olema võrdleised elatustasemega! )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 01:09 
Kasutaja avatar

andres393, mitte paha pärast, aga äkki peaksid siis midagi vähe ökomat selle asemel soetama? :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 01:15 
Kasutaja avatar

InterFace kirjutas:
teistpidi ei saa ma sellest mõttest aru , et alandagu kütusehinda 5,6,7 või 8 krooni , sest x ja x riigis on täpselt sama hind aga meie palgad on väiksemad.

miks peaks eestis kütusehind odavam olema kui me ostame samamoodi sisse nagu enamik teisi riike ning maksame samapalju? järelikult peabki sama hind olema ju ning aktsiis on suht sama % igalpool.

kui palju see nüüd reaalselt mõjutab kellegi sõitmist kui kütusehind on 18 või 20 krooni liiter? usun et vägaväga vähesed üksikud oleks need kes nüüd X arv kilomeetreid vähem sõidaksid sellepärast
minu puhul oleks 2 kroonine liitri hinnavahe umbes 40€ kuus.
pole ju mingi hirmus summa. sesmõttes, et kui see nüüd alles jääks siis see kaoks mingi ühe pubiõhtuga nagunii või kusiganes.

see et meie palgad väiksed on . se on juba muu teema

ja tahad öelda, et see ei ole piisav summa, mida taga ajada? ca kolmveerand paaki bensu lased iga kuu ,,korstnasse''.. ja ma igaljuhul kulutaks selle ülejääva raha pubis käimisele, kui suuresti kütusefirmade tujudele päevas mitu korda muuta ja tõsta kütusehindu..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 01:19 
Kasutaja avatar

DeLaBig kirjutas:
andres393, mitte paha pärast, aga äkki peaksid siis midagi vähe ökomat selle asemel soetama? :)

Ma elan kindlates põhimõtetes. Tahan elada samade elatustasemete kui ka maksude poole pealt samades tingimustes. Kui kõrval Somm teenib keksimiselt ligi 3000 euri siis miks mina peaksin teenima 700 euri. ( Ja vaadake palju meist veel töötud on??? ) Ning maksan samasuguseid makse nagu need kes teenivad minust pea 3x enam???

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 01:32 
Kasutaja avatar

Hea vaadata selliseid tusse siin. Kui toompeal öeldakse et sa hurood maksad homsest alates 5€ päev ( muidu lüüakse sind kasti ) Siis nii te ka maksate. Eneseväärikust nagu üldse pole. Nii kuis ette dikteeritakse nii kohe visatakse euuuure. Selle peale paar kõvemat pauku :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 01:37 
Kasutaja avatar

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 01:38 
Kasutaja avatar

Mani, tahaks reaalselt ka miskit näha;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 01:47 
Kasutaja avatar

Tõepoolest, mina ainukesena jään üsna nüriks pliiatsiks siin pinalis. Tuss ma väga tõesti pole, mina võtan osa 22 aprillil Tamsaare pargis toimuval boikotil ning katsun sellega mingisugusegi panuse anda. ( Vähemasti panus minu enda poolt ) See foorumis halamine on kui eelmäng. Mina olen suhtumisega, et kui teha siis minna/panna lõpuni. Niisama kõvaks ajada on üsna nüri.

SR´is olen arusaand, et kõigil seda Euri liigub ühest taskust teise. Küttehind olgu 0.30 või 1,30 Pohhui! Lastake mõõda Tallinnat peeneks nii ehk naa. Kedagi see küttehind suurt ei huvita. Jah, olen ka mina teatud sorti laristaja, aga kui posti peal kütte hind igapäev aina kasvab siis hakkab see üle mõistuse käima. Olen noor inimene ja ma tahan vastu punnida ( kasvõi enda meeleolu parandamiseks, tean et on vähemasti tehtud )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 01:56 

andres393 kirjutas:
Tõepoolest, mina ainukesena jään üsna nüriks pliiatsiks siin pinalis. Tuss ma väga tõesti pole, mina võtan osa 22 aprillil Tamsaare pargis toimuval boikotil ning katsun sellega mingisugusegi panuse anda. ( Vähemasti panus minu enda poolt ) See foorumis halamine on kui eelmäng. Mina olen suhtumisega, et kui teha siis minna/panna lõpuni. Niisama kõvaks ajada on üsna nüri.

SR´is olen arusaand, et kõigil seda Euri liigub ühest taskust teise. Küttehind olgu 0.30 või 1,30 Pohhui! Lastake mõõda Tallinnat peeneks nii ehk naa. Kedagi see küttehind suurt ei huvita. Jah, olen ka mina teatud sorti laristaja, aga kui posti peal kütte hind igapäev aina kasvab siis hakkab see üle mõistuse käima. Olen noor inimene ja ma tahan vastu punnida ( kasvõi enda meeleolu parandamiseks, tean et on vähemasti tehtud )

Kahjuks sul Sir puudub globaalne mõtlemine, aga keegi ei keela sul energiat tuulde jahvatada :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 02:13 

krss kirjutas:
Ma tahaks näha kasvõi ühte tõsiseltvõetavat arvutust sellest, kui palju kütuseaktsiisi alandamine nt poole võrra mõjutaks riigis majandust/hindasid/ostujõudu tervikuna.

Kui aktsiis alaneb, siis tõstab kütusefirma hinda "maailmaturu hindade tõusu tõttu". Liitri hind eratarbijale jääb samaks, riik saab poole vähem tulu, kütusefirma supleb rahas. Sama asi oleks teoorias toiduainete käibemaksu kärpega. Vahe söövad hulgi- ja jaemüüjad ära, eratarbijale on hind aga sama. Arvutada ei ole seda võimalik, sest keegi ei suuda turumajanduse tingimustes eraettevõtete ahnusele numbrilisi väärtuseid anda, kuna tegemist on esmatarbekaubaga ja seda PEAB inimene tarbima. Kuna aga tegemist on esmatarbekaubaga, siis see jorss, kes kuskilt keila tagant karupu*sist linnas tööl käib, teeb seda edasi oma ebaökonoomse 90ndate autoga. Nutab aga käib.

Muide, tean ka tegelasi kes raplast tööl käivad. Eekis on sellise lõbu hind u 2500 eeki kuus keskmise auto puhul ja kulub 2h iga päev. Tonn juurde ja saab väga okei korteri üürida kesklinnas juba. Millal inimesed mõtlema hakkavad, seda ma ei oska öelda. Edu arvutamisel ja endaga hakkama saamisel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 02:16 
Kasutaja avatar

Ei soovita sul, Andres, end võrrelda naabersoomlasega kes teenib x korda rohkem kui sina. Naabersoomalne maksab makse ka rohkem, lihtsalt riik toetab lihtsureliku rohkemate võimalustega, mistõttu sel vennal jääb kukru vahele ka mingil määral rohkem mammonat. Võrdluseks - Soome riigieelarve võrreldes meiega on üle kahe korra.

Teiseks, sinu soovitud A8 4,2Q 2003+ paneb sügavalt imestama siin kontekstis (rohkem kui kahekordne mootorilitraaž võrreldes sinu praegusega ja boikoteerimine kütusehinna langetamise eesmärgil)...üks teguviis, mis ajendab tavainimest nutma ja halama, on paratamatult üle oma võimete elamine.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 02:29 
Kasutaja avatar

Paraku oleks mõeldamatu, et 50km raadiuses elavad inimesed kõik Tallinna kesklinna koliks. Noh, oleks mõeldav, aga isiklikult mingit lasna, õika või mustamäe paneelikat ei hinda, milles ainus vaade oleks teine paneelikas ja linnulaulu tekitavad linnaelanikud. Samuti hindavad Rapla elanikud oma kodukanti ja on nõus selle eest maksma lisakütuse näol, kuid kusagilt tuleb ka neil piir ja peavad hakkama oma elukorraldust muutma. Seejuures kahtlen, et muutuseks saab elukoht, pigem ikka töökoht.
Korteri ostsin teadlikult linnast välja (hind küll sama, mis uuel linnakorteril või enamgi) ja ei kahetse siiani. Hea meelega läheks veel kaugemale sellest mürast ja kärast.
Pigem oli mõte selles, et paralleelselt kütuse hindade kallinemisega oleks viimane aeg hakata täiustama ühistranspordisüsteemi. Pole probleemi autot-kahte omada, aga kui ühistransport suudaks graafikus püsida ja mind talutava ajakuluga sihtpunkti viia, siis milles probleem, vabalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 02:49 

andres393 kirjutas:
DeLaBig kirjutas:

Ma elan kindlates põhimõtetes. Tahan elada samade elatustasemete kui ka maksude poole pealt samades tingimustes. Kui kõrval Somm teenib keksimiselt ligi 3000 euri siis miks mina peaksin teenima 700 euri. ( Ja vaadake palju meist veel töötud on??? ) Ning maksan samasuguseid makse nagu need kes teenivad minust pea 3x enam???

Inimene kes teenib sinust 3x rohkem, maksab ka 3x rohkem makse.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 106  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis