ArleS kirjutas:
Aga see on ka omaette huumor, et nii paljud kardavad sõjaväge

Asi pole kartmises, vaid pigem selles, et aasta aega on vaja tegeleda asjaga, mis ei paku inimese vähimatki huvi (nt. minu puhul). See on umbes sama, mis saata tsiklimehed kudumisringi aastaks. Kõik need ajaloolised väärtused on muidugi toredad, mis sõjaväega kaasas käivad, aga III nda maailmasõja korral pole pm meie sõjaväega midagi peale hakata. Sinimäed ei tule tagasi, praegusel ajal on oluliselt peenemaid sõjapidamisvorme (keemia, külm, maj. jne). Võib küll öelda, et kodumaa on mulle oluline, aga enese alalhoiu instikt on piisavalt hästi arenenud, et kamikazet ma selle maa eest ei pane. Sokke voltida oskan niigi, ja metsas toimetulemiseks on oluliselt mõnusamaid õppimisviise, kui mingi kuke möla kuulata, kes oma arust on jube direktor.
Sellegipoolest, tagasi vaadates, natukene isegi kahju, oleks soovind sõjaväes käia ainult noorusaja. Täiesti normaalne oleks seal 3-4 kuud olla ja intensiivselt õppida kasulikke asju.Ülejäänd aja pm mängid lolli aint (olenevalt väeosast, teed kas mitte midagi, kaevad kraavi vms). Kõigil noortel kes pole oma tuleviku väljavaadete osas 100% otsust langetanud soovitan käia sõjaväes. Avardab ehk maailmapilti ja aitab ennast leida ka vb, et mida tulevikus edasi teha. Kellel on kindel visioon olemas, siis soovitan pigem koolile rõhuda