Sellel veerand kohaga toole votmisel ei ole ju suuremat pointi, sots maksu peab ju ikka miinimumi jargi maksma?? Ja preemia pealt peab sots ja tulumaksu ara maksma, kui usaldusvaarsed inimesed, siis kasulikum mingisuguseid nn asju firmale osta a.la kyttepuud ja saab suurema summa katte... Seda, et parast ei saa pensioni ma ei poeks, sest summa, mille saad tanulik sellele juurde void ju investeerida...
kalle kirjutas:
St kui mul oü põmst seisab, siis mingeid asju ja aruandeid pean ju ikka tegema, kui tihti? ja mis oleks need kindlad asjad millega kindlasti oü-d tehes pean arvestama, et mis ma kindlasti pean tegema, kui mul oü on
Hullult hea teema, saan aru küll et see kõik on saadaval, aga hoopis teine asi on seda lugeda nende poolt, kes ise on selle asja läbi teinud, ja asjaga kursis, kui seda kuskilt bürokraatiast läbi närides. Huvi pärast küsin ka, et kes millegagi on pange pannud
Majandust elavdame ju koos ja vb tänu sellele teemale mõni leiab omas julguse hakata ettevõtjaks, kellele esialgu see bürokraatiline värk tundub kole.
Aruannete osas said juba vastuse. Muude kulude osas tegin ise nii, et kuna mul nn perefirma (kõik töölised on kusagilt otsast sugulased) ja usalduskriisi pole, siis inimesed on võetud tööle veerand kohaga ja miinimumpalgale. Reaalne palk kujuneb hoopis preemiana. Kui pikemaks ajaks tööd pole, siis pooled katkestavad töölepingu ja jätkavad uuesti, kui mingid suuremad tellimused jälle saabuvad. Kindlasti saab ka kuidagi teisiti, aga kuna me raamatupidamises suht võhikud ja teeme seda juba aastaid ise, siis nii tundus kõige loogilisem ja kõik on sellega ka rahul, samuti firmal jooksvad kulud väiksemad.
Pangepanemine oli endal kõige suurem statistikaametiga. Need debiilid saadavad pidevalt ähvardusi ja aeganõudvaid küsimustikke. Kohe algul tuleks teha avaldus ja kirjutada mingi põhjus, miks see firma ei peaks minema statistika alla (sageli see läheb ka läbi). Nii kui sõrme annad, hakkavad nad aina rohkemat tahtma. Nii palju kui tuttavatelt kuulnud, siis oma ähvardusi nad õnneks täide ei vii
Paljude sõprade puhul on suurim ämber olnud see, et on tehtud firma mitmepeale. Kes on oma äripartneriga tülli läinud, kes lahku läinud, kelle partner ära surnud ja tema osalus imbetsillidele pärandatud, kelle partnerilt on maffia välja pressind ja selle pärast firma arved tühjaks teinud jne. St tee kindlasti firma üksinda, nii omad ise 100% kontrolli, tead oma vigu alati ise (kõik teevad kogemata vigu vahest), ise tead kuidas neid lahendada ja ka vastutad ise.
Bürokraatiat ei maksa karta vaid selle vastu tasub end vaktsineerida (koolitada). Seda enam, et koolituskulud saad panna firma kuludesse ja olenevalt koolitustest saad mõnikord riigilt ka 100% tagasi. Mõnikord on ainus "tasu" ca 1000e koolituse eest vaid see, et pead panema nende reklaami oma firma kodulehele, aga just raamatupidamiskoolitust pean ma täiesti hädavajalikuks, kuna seda tasuks teha ise - saad asjadest aru ja oskad paremini kulusid planeerida.