Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 01.05.2025 17:57

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 35 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kumba ametit minna õppima ?
PostitusPostitatud: 01.04.2011 16:32 

Ise arvan, et paberist tähtsam on see kui inimene end ise täiendab ja oma eriala kohta pidevalt asju uurib. Ning samuti see, et ta oleks hoolas ja lugupidav nii enda kui ka teiste poolt juba varem tehtud tööde suhtes. s.t nt ei viska oma vasarat kellegi poolt varem värvitud pinnale jne jne

Koolipaber ise aga on oma ideaalis tänapäeval siiski mingi ajahetke konkreetne tase, kuid sellest jääb väheks.
Ma olen oma elus näinud piisavalt, et paber ikkagi tööd ei tee. Inimene ise teeb ja seda ka erialadel kus justkui kõik eeldavad paberit või tunnistust. Tõsi, paberi puudumine on mõningatel erialadel puuduseks, kui on vajalik kuhugi klassifitseeruda, et saaks omada mõnda litsentsi nt. Samas pole natuke suuremas kollektiivis (isegi 2-3 inimest) see probleem juhul kui keegi omab vajaminevat paberit.
loomulikult see, kui on valida 10-ne tüübi vahel ja valik tuleb teha kiirelt, siis tõenäoliselt paberiga meestel on eelis. Iseasi kas see eelis ka lõpuks püsiva töökoha annab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2011 22:50 

Ise lõpetasin metallitöö eriala ja hiljem läbisin veel CNC koolituse. Reaalselt olin CNC stantspingi taga juba kooliajal. Vahepeal asendasin veel üht töökaaslast CNC painutuspingi taga. 11.2010 vahetasin töökohta ja läksin Trumpf`i toru-laserpingi taha. Ei kahetse, krt tööd on nii palju aga ainult spetsialiste on vähe. Arvan et huvitavam kui maalri töö ning pakkumisi ka rohkem.
Eesti mastaabis on VÄGA(Soomest ei hakka parem rääkida) tasuv töö ning arenemisruumi küllaga. Enne katseaja lõppu mõtlesin minna ühte teise ettevõttesse, esitasin oma nõudmise, tõestasin proovipäeval et tean mida teen ja järgmisena küsiti juba kas soovin lepingut näha :rokib ... canceldasin kuna liiga pikad tööpäevad oleks olnud :twisted: Nii et jah, edu otsutsamisel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2011 23:05 

Nonii.. Otsustasin ära, et ikka automehaanikuks :P Kui maalari õpetaja juttu uskuda siis tema väitis, et siin Soomes on maalari tunnipalk 84e :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.04.2011 10:47 
Kasutaja avatar

Mehaanikutel pole väga tööd, kuna neid lihtsalt nii palju, poold iseõppinud. Elu liigub selles suunas et sarniirivahetuse jms jupivahetuse. teevad ära ka ilma paberiteta vennad, Ja neid kes diagnosti jms teevad, neid ei lähe lihtsalt nii palju vaja. Maalri jaoks läheb kätt vaja, ja eks head maalrid ole hinnas. Muidugi mehaaniku väljund on ka veoauto/põllumajandus jms tehnikaremont, mis on perspektiivikam, kuid eeldab ka rohkemat mõistust. Üldises mõttes on ikkagi see et automehaanikuna rikkaks ei saa, samas kui suudad rasketehnikat, igasugu tööstusseadmeid jms remontida, siis teine tera
Mis siin koolidesse puutus, siis minu arvamus on selline. EBS-i mine siis kui sul mõni reaalne amet kätte õpitud ja paar aastat tööd tehtud. Usun et siis igati bueno, pärast gümnaasiumi, mõttetu
TTÜ-üleshaibitud, taktika väga lihtne, promob ennast rämedalt, saab palju kandideerijaid, lajatab õppekavaga nii et kõik kes suured tuupurid jms ei ole, kukuvad välja, st sorteerivad paremad välja lihtsalt. Ja eks tarkadest inimestest tuleb ikka rohkem. Promovad ennast ka paari nimega kes neilt tulnud on, ala Toomas Annus jms. Aga see suhe, et Sisseastujate ja edukate lõpetanute ja edukalt tööle saanute suhe, on suhteliselt nigel ikka. Ja eks nad ole rohkem teoreetikud, ütlevad mida peaks tegema, aga kuidas, sellekoha pealt neil oskused puuduvad.
TLÜ- Humanitaar, vähe teine teema minumeelest. Humanitaar eesti elu edasi ei vii:D
Käisin kah kunagi TTÜ-s aasta (isa soovitusel:D) Läksin ka neid elektriajameid õppima. Küsimuse peale et mis meie väljund on pärast lõpetamist, anti meile 10 aastat vanad Tallinna Trammi trollibussikoondise mingid teatmikud, et nemad ootavad meid. Paraku põmst enamik mu selleagsetest kursavendadest teeb majadele mingeid elektriprojekte. Minu jaoks igav, mingi arvutitaga istumine lihtsalt. Ja palgad pole kah suuremad asjad. Praegu õpin masinaehitust, ja valikuid on oluliselt rohkem, muidugi need piirnevad ka eelkõige tööstusega, kuid see huvitab mind rohkem. Tööpuuddus on võõras. Minu meelest ideaalne on see et alustuseks võtad mingi insenerikutse, ja seejärel EBS vms kus saad ettevõtlust ja majandusasja jms, et oled pädev mingit ettevõtet juhtima vms

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.04.2011 14:48 

ArdoH kirjutas:
tomcraft kirjutas:
ArdoH kirjutas:
talon kirjutas:
Miks peab minema õppima seda , mis meeldib? Õppima peab seda ikka millel on tuleviku, lootust leida ka tööd. Mul nii mõnigi, vana klassivend, kes läks õppima, mis meeldis ja nyyd pole kaugeltki selle alaga seotud , kuna lihtsalt tööd pole sellele ametile.

Ja mis point on minna õppima mingit ametit puhtalt papi kokkuajamise pärast? Suure tõenäosusega töötad sel alal suurema osa oma ülejäänud elust ja oled õnnetu.

Kui inimene tegeleb alaga, mis talle meeldib ja mida ta tõeliselt armastab, on ta ka õnnelik ja sealjuures tasub sellega tegelemine ka rahaliselt ära. Õnn ei seisne metsikus papihunnikus ja materiaalsetes väärtuses.

No kui on piisavalt pappi, võid tegeleda ükskõik millega. Aga tegeleda oma meelistegevusega ja teenida 0 rulli ei tee ka sind õnnelikuks. Ja ex kool annab ainult teoreetilise visiooni, see kuidas keegi oma haridusega hakkama saab on puhtalt inimese enda kätes. (kes on elulõpuni õlivahetaja kuskil kylagarages, kes teeb enda garage või spetsialiseerub mingile kitsamale, skilli nõudvale niššile ja läheb ilmslet oluliselt paremini-maitse asi!)

Ehk siis raha = rahulolu?

Täpselt nii see on mingi piirini.
Mingist varanduslikust tasemest ei ole enam raha motivaator. Kui ma õigesti mäletan, oli selleks vist ca 62.000 kuus. Ex mõnel väiksem, aga rahulolu on võimalik muidugi mõõta väga erinevate muutujate järgi....raha ei tee kyll õnnelikuks, kuid selle puudumine võib teha üsna õnnetuks

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 35 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis