Mehaanikutel pole väga tööd, kuna neid lihtsalt nii palju, poold iseõppinud. Elu liigub selles suunas et sarniirivahetuse jms jupivahetuse. teevad ära ka ilma paberiteta vennad, Ja neid kes diagnosti jms teevad, neid ei lähe lihtsalt nii palju vaja. Maalri jaoks läheb kätt vaja, ja eks head maalrid ole hinnas. Muidugi mehaaniku väljund on ka veoauto/põllumajandus jms tehnikaremont, mis on perspektiivikam, kuid eeldab ka rohkemat mõistust. Üldises mõttes on ikkagi see et automehaanikuna rikkaks ei saa, samas kui suudad rasketehnikat, igasugu tööstusseadmeid jms remontida, siis teine tera Mis siin koolidesse puutus, siis minu arvamus on selline. EBS-i mine siis kui sul mõni reaalne amet kätte õpitud ja paar aastat tööd tehtud. Usun et siis igati bueno, pärast gümnaasiumi, mõttetu TTÜ-üleshaibitud, taktika väga lihtne, promob ennast rämedalt, saab palju kandideerijaid, lajatab õppekavaga nii et kõik kes suured tuupurid jms ei ole, kukuvad välja, st sorteerivad paremad välja lihtsalt. Ja eks tarkadest inimestest tuleb ikka rohkem. Promovad ennast ka paari nimega kes neilt tulnud on, ala Toomas Annus jms. Aga see suhe, et Sisseastujate ja edukate lõpetanute ja edukalt tööle saanute suhe, on suhteliselt nigel ikka. Ja eks nad ole rohkem teoreetikud, ütlevad mida peaks tegema, aga kuidas, sellekoha pealt neil oskused puuduvad. TLÜ- Humanitaar, vähe teine teema minumeelest. Humanitaar eesti elu edasi ei vii:D Käisin kah kunagi TTÜ-s aasta (isa soovitusel:D) Läksin ka neid elektriajameid õppima. Küsimuse peale et mis meie väljund on pärast lõpetamist, anti meile 10 aastat vanad Tallinna Trammi trollibussikoondise mingid teatmikud, et nemad ootavad meid. Paraku põmst enamik mu selleagsetest kursavendadest teeb majadele mingeid elektriprojekte. Minu jaoks igav, mingi arvutitaga istumine lihtsalt. Ja palgad pole kah suuremad asjad. Praegu õpin masinaehitust, ja valikuid on oluliselt rohkem, muidugi need piirnevad ka eelkõige tööstusega, kuid see huvitab mind rohkem. Tööpuuddus on võõras. Minu meelest ideaalne on see et alustuseks võtad mingi insenerikutse, ja seejärel EBS vms kus saad ettevõtlust ja majandusasja jms, et oled pädev mingit ettevõtet juhtima vms
|