Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 00:35

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 58 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Arutame siis BSM poolt kliendile tehtud bassikasti teema
PostitusPostitatud: 02.05.2011 14:41 
Kasutaja avatar

BWWRAT kirjutas:
jarxz kirjutas:
Madala bassi jaoks oleks mina teinud natuke suurema kasti ja võibolla kaks 100mm toru pannud aga niiöelda universaalseks kastiks mis mängib kõike ja mahub ka Smarti, käraks see kast küll arvatavasti.

Kas 15 liitrit lisaks on juba megasuur kast, mis ei mahu enamus autodesse ? :P
2 toruga olen täiesti päri. (ise pooldan L porti, jääb oluliselt tugevam ja lihtsam teha. Tegelikult küsisin ma graafiku kohta, sinu arvamus sellest ?
Sest me kõik teame, et BBP EI ARVESTA mitte ühegi auto eripära, kuju ega suurusega, seega ei saa me autode taha peitu pugeda, et inetu graafik tuli jne ?

Eks see näitabki, et oleks pidanud ikkagi mingid mõõdud täpsustama või mingi auto. 15 lisa liitrit ja 2 toru võib juba mõne auto jaoks olla liiga suur.

Graafikud on kah selline mitme otsaga asi. Ega need graafikud seal programmis lihtsalt toreduse pärast ei ole ja eks neist on võimalik ikka üht-teist välja lugeda. Nad ei võta küll arvesse konkreetset autot aga nendega saab võrrelda näiteks erinevaid kaste ja elemente. Ega enamus simulaatoreid ei oska arvestada konkreetseid tingimusi aga mingi võrdlusmomendi või ettekujutuse nad tekitavad ikka. Ma ei välista ka seda, et Tõnis oma aastate pikkuse kasti ehitamise kogemusega oskab nendelt graafikutelt lugeda erinevaid asju mida mina ei oska, sest kui sa ikkagi koguaeg kaste teed ja neid autos ka kuulad ning mõõdad siis kindlasti tekivad mingid seosed mis on hea ja mis mitte. Kui näiteks teatud kastid mängivad kõrvale maru hästi või on termlabi või RTA-ga mõõtes head ja neil on sarnased graafikud siis võib ju eeldada, et juu sellist tüüpi graafik on siis hea.
See on nagu arstiteaduses südame film. Minu jaoks on see suvaline kritseldis aga arst loeb sealt välja väga palju erinevaid asju ja oskab kohe öelda kas graafik on ilus või mitte. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.05.2011 15:20 

Kritseldasin 10 minutiga sellise graafikuga kasti valmis:

http://img638.imageshack.us/f/kiire4.jpg/

Pilt

http://img62.imageshack.us/f/kiire5.jpg/

Pilt

Uploaded with ImageShack.us

Alla 30hz "kumin jääb ära ja peale bassilaksu 35hz juures jäävad muud sagedused muu muusika kuulamiseks ka kenasti "helipilti, kuna kõrgemad toonid kostuvad kõrvale valjemalt, siis minu silmis on selline graafik väga bueno ja ühtlustab kõik sagedused kõrva jaoks enamjaolt sama valjuks.
Kriitikud andke aga tuld.
Pordi pikkus L pordi näol 62cm Kuna kaks toru ei mahu lihtsalt kasti ära selle sageduse saavutamiseks. L pordi arvutasin kohe õhema materjaliga arvutuslikult 35%, kuna BBP arvutab pordi jaoks kõik pordi seinad sisse, siin tuleb ise arvutada neid seinu mitte sisse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.05.2011 08:20 
Kasutaja avatar

BWWRAT kirjutas:
Kritseldasin 10 minutiga sellise graafikuga kasti valmis:

http://img638.imageshack.us/f/kiire4.jpg/

Pilt

http://img62.imageshack.us/f/kiire5.jpg/

Pilt

Uploaded with ImageShack.us

Alla 30hz "kumin jääb ära ja peale bassilaksu 35hz juures jäävad muud sagedused muu muusika kuulamiseks ka kenasti "helipilti, kuna kõrgemad toonid kostuvad kõrvale valjemalt, siis minu silmis on selline graafik väga bueno ja ühtlustab kõik sagedused kõrva jaoks enamjaolt sama valjuks.
Kriitikud andke aga tuld.
Pordi pikkus L pordi näol 62cm Kuna kaks toru ei mahu lihtsalt kasti ära selle sageduse saavutamiseks. L pordi arvutasin kohe õhema materjaliga arvutuslikult 35%, kuna BBP arvutab pordi jaoks kõik pordi seinad sisse, siin tuleb ise arvutada neid seinu mitte sisse.

Esiteks jääb mulle arusaamatuks, et mis kuminast sa allapoole 30Hzi räägid? Teiseks mina isiklikult ei ole veel kohanud ühtegi muusika ega räpilugu, kus 30Hz'i mõistlikult esineks (sh. bassitestlood - kuid seda ma muusika alla väga ei loeks). Üldises pildis ei ole 99% muusika ega tümpsulugudes pole 30-35hzi sagedusi praktiliselt olemas. Ehk siis suht pointless. Reaalne vahemik, kus kõik esineb on 35-45Hz'i ja rohkem seal 40Hz'i ümber, nõks alla, nõks peale. Kui sa kunagi erinevaid muusikalugusid analüüsinud ei ole, siis kahjuks selles mina küll süüdi ei ole :(

Kusjuures ei saa ma mainimata jätta, et antud kast ntx BMW 3 seeria E46'te sisse ei mahu :D

Kusjuures arvestades autode eripärasid, siis selle väitega ma väga ei nõustu, et kõrgemad sagedused rohkem esile tulevad, kui madalamad. Mina keeraks selle väite osaliselt tagurpidi, kuna autokerel on omadus võimendada just rohkem madalamat otsa ja kast häälestatakse madalama otsa järgi. Kui aga tuua häälestus liiga madalale, kukub kõrgem ots reeglina (ka praktika on näidanud seda) täiesti ära. Sinu kasti puhul ma näen et kasti ruumala on küll väike, aga port on see eest üüratu ning häälestus väga madal. Ehk siis võimenduse piik saab olema kuskil 32-34hzi kandis. Arvestades tegureid, kuidas antud kast erinevates autodes mängima hakkab on aga omaette asi.

Kusjuures kogu selle kasti asja juures tuleb mängu ka elemendi tehnilised omadused, mille juures tasuks tähelepanu pöörata elemendi enda iseloomule võimendada ja resoneerida madalamaid sagedusi, kui just kõrgeid. Ehk siis jutt kõrgema otsa võimendusest ja lineaarsusest on üsnagi jabur. Kusjuures kõige selle juures arvestades elemendi liikumise ja üldliikumise viidet sõltuvalt resoneerimisest, siis see on ikka meeletult suur, mistõttu ei oleks üldsegi reaalne antud kastil kõrgemat otsa hästi mängida. Ehk siis bass on aeglane ja ebaselge kõrgemas otsas alates ca. 37Hz'i. Palun tee endale elemendi parameetrid selgeks, siis ehk mõistad ka seda millest jutt on. Loomulikult ei saa siin me ümber elemendi muudest parameetritest, millest saab välja lugeda ühtkomateist, mis omakorda nnab juba enne seda suuna kätte kasti projekteerimisel.

Ma ei saa mainimata jätta loomulikult päris mitut põhimõttelist viga programmi kasutamise juures, mis teeb minu silmis sinu analüüsivõime ja arvutusoskuse suhteliselt kaheldavaks. Eriti häbi, kui sa selliseid vigu isegi screen'ida julged. Natukene nukker, kas pole? (õnneks ma salvestasin selle omale arvutisse juba :D )
See kast kõik on tore, mis sa arvutasid, kuid enne kõike seda tuleks programm vastavalt seadistada, et see graafik ja andmed, mis see sulle annab oleks ka tõesed ja neid kannataks analüüsida. Antud juhul paned sa paari asjaga ikka korralikult ämbrisse, mis moonutab tulemust märgatavalt. Usun, et kes natukene antud programmist jagab märkab seda isegi :kill Ja ma isegi ei viitsi hakata sinuga vaidlema sellel teemal, kui kõva mees sa oled ja et kõik on õige ja nii peabki olema!

Äkki oleks siinkohal aeg teema keerata selles suunas - Arutame MarkoC kasti arvutamisoskuse ja BBP kasutusoskuse üle, kuna kahjuks on su teadmised selles vallas puudulikud nagu näha. Mina küll ei julgeks kellegil lasta sul kasti arvutada, kui sa nii elementaarseid asju isegi ei tea.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.05.2011 09:54 
Kasutaja avatar

Kas ma olen millestki valesti aru saanud võui arvutabki marko neid kaste tuppa?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.05.2011 09:57 
Kasutaja avatar

Mossemeez kirjutas:

:kill Vähemalt mossekas märkas ühte viga paljudest :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.05.2011 10:48 

basssoundman kirjutas:
Mossemeez kirjutas:

Hetkel suts kiire, kirjuran õhtul pikemalt, aga ette öeldes, "system ipedance" ei tööta, auto nagu väike tuba, BBP ei arvesta auto enda resonants sagedusega jne, kuna programmis pole autode andmeid sisestatud, v ?

Tundub et Tõnisel on närv eriti must viimased paar päeva :D

Bassikastide tegemine on oluliselt lihtsam, kui Tõnis siin pikalt ja laialt seletada üritab, tundub, et tal ob lihtsalt praktikat vähe madalale häälestatud kastidega, tundub et ta pole seda üldse teinud ja seejärel ka TL-ga mänginud. >Isehakanud tarkpea on ta, kel arenemisvõime, peale vakstu peale liimimisega kastile on harjutades suht viisakaks muutunud .)

Otsin hiljem sulle mõned mõõtmistulemused, audi peaks at 42hz ja seal sai ikka huvitavaid kaste testitud, su jutt ei pea lihtsalt paika, et madalad hz-d resoneerivad rohkem, kuna praktika sul puudub madalamate kui 40hz kastidega ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.05.2011 11:24 
Kasutaja avatar

BWWRAT kirjutas:
basssoundman kirjutas:
Mossemeez kirjutas:

Hetkel suts kiire, kirjuran õhtul pikemalt, aga ette öeldes, "system ipedance" ei tööta, auto nagu väike tuba, BBP ei arvesta auto enda resonants sagedusega jne, kuna programmis pole autode andmeid sisestatud, v ?

Tundub et Tõnisel on närv eriti must viimased paar päeva :D

Bassikastide tegemine on oluliselt lihtsam, kui Tõnis siin pikalt ja laialt seletada üritab, tundub, et tal ob lihtsalt praktikat vähe madalale häälestatud kastidega, tundub et ta pole seda üldse teinud ja seejärel ka TL-ga mänginud. >Isehakanud tarkpea on ta, kel arenemisvõime, peale vakstu peale liimimisega kastile on harjutades suht viisakaks muutunud .)

Otsin hiljem sulle mõned mõõtmistulemused, audi peaks at 42hz ja seal sai ikka huvitavaid kaste testitud, su jutt ei pea lihtsalt paika, et madalad hz-d resoneerivad rohkem, kuna praktika sul puudub madalamate kui 40hz kastidega ...

Mind ja kindlasti ka teisi kangesti huvitab, et kuidas sa koguaeg tead, millega ma tegelen ja kuidas kõike teen, kui ise elad Iirimaal? Käid salaja mul aknataga piilumas?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.05.2011 11:39 

Ma toon sulle õhtuks konkreetseid näiteid, et mu teooria peab paika 100%

36hz juurde häälestatud graafikuga 2 x SPL D kast mängis täpselt nii nau sinu mõistes tuppa ehitatud graafik, tegelikult sul aega on, otsi see teema ise üles. Teada tundud fakt on veel see, et häälesta kast 30-40hz vahele ja müriseb alati 5-6hz kõrgemal sagedusel valjemalt, kui algselt kast häälestatud oli, see et kast kahte tippu võimendab, on väga harv nähtus ja graafikuid lugedes peag olema suurema ja väiksema tipu vahe päris mitu db, mis aga reaalses elus ei toimi ikka päris nii.

Sinu eelmist posti veel kommenteerides, no ütle et sa ei ole Liivimaa parim ratsutaja ? Suhtumine on küll täpselt sama, nagu sel karakteril seal filmis :D

Programm valesti seadistatud :kill

Sinu puhul ongi nii, et mida sa ei näe, pole olemaski, aga selle kohta öeldakse, kel silmad see näeb, kel kõrvad, see kuuleb.
Oleks ilusti küsinud, miks ma just seda grtaafikut kasutan, oleks sulle kenasti seletand, nagu ka juba tegin, aga sinake kukud kohe kutsika moodi kiljuma, kui rumalad kõik peale sinu on :kill

viewtopic.php?f=28&t=26547&p=260710&hilit=kicker#p260710

Sellest teemast võib juba omi järeldusi teha ja just neil, kes kuulavad räppi, d&b-d jne, kusjuures kast mängis kenasti kuni 50h-ni kukkudes kõigest 2db 50hz juures, ehk siis JUST see vahemik, kus enamik lugusi mängib, see eest on bass võimas. ja 40-50hz vahemik kostub kõrvale enam vähem sama valjult. Kui nüüd kast häälestada 40hz juurde, mängibv auto valjemaid noot&b-s jäävad oluliselt vaiksemaks.

See jutt, et port on suur, aitab sellest ehk ? Ma räägin jätkuvalt madalale häälestatud kastidest, mis pakuvad bassielamusi ja väikse pordiga tekib vuhina effekt, mis ei ole meeldiv kõrvale.
Olen oma Audis testinud vähemalt üle 15 erineva madalale häälestatud bassikasti väga erinevate subbarite ja võimudega. Ma ei räägi siinkohal SPList, mis tehakse ühte nooti siristama, vaid "flat" graafikust, mis mängib sinu soovile vastavat sagedus vahemikku !

Kui kliendile meeldib madal tümm, siis tuleb kast ka madalale häälestada ja vastav port ka teha.
Mul on jätkuvalt kahju, et Tõnis elab jätkuvalt virtuaalmaailma graafikutes ja pole vist isegi proovinud madalaid kaste teha ja mõõta, vastasel juhul ta nii ei protestiks siin. Ja mis kõige kummalisem, Tõnis on maailmas ainuke tark ja kogumaailma bassimehed on lollid, sest mina käin nende radades, Tõnis elab aga oma virtuaalmaailmas ja graafikutes, mis tegelikult ei arvesta väga paljusi asjaolusi. Kui kunagi lisatakse BBP programmi kõik automudelid ja nende peak sagedused ja see ühildatakse BBP-ga, siis võime me teist juttu ehk rääkida, antud hetkel üks mees räägib asja oluliselt keerulisemaks kui ta tegelikult on.

Järgmine teema, kasti häälestus 36hz, 1 paremini kõlav bassikast, mis mul on õnnestunud teha

viewtopic.php?f=28&t=26156&hilit=spl+dynamics&start=15

Jällegi, vaatame tulemusi, ollalalaa, kõike magusam vahemik normaal bassi ja räpi lugude jaoks ?

Kohalik Clio siin, häälestatud 36h peale ja puristab 158.xx db @ 46hz, hairtrikid ja kopsupress töötab ideaalselt.

Me räägime jätkuvalt ikka bassikastidest, või port tüüpi SQ kastidest ? :D Kahte asja korraga ei saa !

Kokkuvõttes võin ma arusaada Tõnise jutust, et KOGU MAAILMA bassikastid on liiga suurte portidega, valesti arvutatud ja üleüldse, mida nad ka teavad, Tõnis pürgib kogu maailma parimaks ratsutajaks :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.05.2011 19:24 

Mulle meeldib. et isand tuli lõpuks audiogurude maale ennast tõestama, loodame, et hakkab siis UK bassikunnidele oma õpetusi jagama :)
Minu eskiise pole vaja seal liputada, mul on sarnaseid seal juba päris mitu, sellega sa Tõnis seal küll pluss punkte ei teeni, sobra veitsa ringi ja sa näed sellised seal hulgim ja mitte ainult minu omi ;) :D

Vaata, mu väga hea tuttava, kelle juures ka pandat timmisin, UK mitmekordne bassrace meister ja ka SPL

Tema graafik hetke ehitusest:

Pilt

On alles tropp eksole ? Ehitab tuppa SPL autot :D

Kast selline, noh muutub iga nädal :P

Pilt

Sa leiad ka tema teema, kui oled piisavalt huviline, kui ei leia, siis võin juhatada ;)

Eestis kehtib ainult Tõnise tõde, Sellisena, nagu ta ajapikku välja kujundanud on ja endale kasulikuks ... See ongi minu arvates väär ja vajab ümberlükkamist !

Uute postitusteni reaalses muusika foorumis Tünis :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.05.2011 21:14 
Kasutaja avatar

Muusikast suurt mittemidagi jagavana paar mõtet:

1) Teenusepakkujana oleks ma kliendi soovi lasknud sõnastada ja kirja panna normaalses eesti keeles, antud lauseehitus ja kirjavead kõlbavad vaid msn-i.
2) Imestan, et Tõnis sellise olematu raha eest üldse sellise töö vastu võttis. Tean paari tuttava ja mõne isikliku kogemuse kaudu kui kuradi palju tal tegemist alati on.
3) Millepärast on tavapärasest foorumi diskussioonist saanud järsku kellegi töö ja tegemiste otsene mustamine?
4) Miks kurdi pärast kastiomanik suuvoodrit kasutab?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.05.2011 21:55 

Ma tahaks siia veel ainult seda öelda, mida valuvelgede kohta äsja kirjutasin... Sellele võiks mõelda enne järgmise postituse tegemist: "aga miks minu kogemus on parem kellegi teise kogemusest?"

Objektiivselt vaadates on meil siin praegu selline olukord:

1) tõnis, kes on ehitanud mitu tuhat bassikasti, millest murdosaga ei olda rahul
2) Marko, kes on ehitanud murdosa kaste võrreldes tõnise kogemusega; Küll aga on Markol tuttavad ja sõbrad ning ta loeb välismaa foorumeid. No kogemus seegi.

Point aga on see, et need kogemused on üsna erinevad ning üks ei ole puht ideede tasandil parem kui teine. Kui nüüd aga vaadata praktilisest vaatenurgast, siis potentsiaalse kliendina eelistaksin iga kell mitu tuhat kasti reaalselt ehitanud meest, isegi kui tema kastid "teoorias" head ei ole.

teil käib siin täpselt selline vaidlus, et kelle naine ilusam on! come on, mehed.

Kui see võrdlus teile ei sobi, siis vaidlust saab võrrelda ka praegu toimuva ususõjaga - kas parem on islam või kristlus? :) islamistid leiavad, et kristlased on saatanast, suurem osa kristlasi pühiks islamiusu maa pealt. USA ja kristlik maailm leiab, et too islam = terroristid. Aga kas see on nii ka objektiivselt? Ei ole võimalik aktsepteerida vahendit, millega Al Quaeda oma erimeelsust väljendas (terrorirünnak NY-s); aga kas see õigustab olemast ise terrorist? Vaadake asja nüüd islamiusuliste vaatenurgast - veelgi suurem terrorist on ju USA! Ainus vahe on selles, et Bin Ladeni meeste maailmas puudub tsiviliseeritum kommunikatsioon kui seda on lennukiga pilvelõhkujasse sõitmine. Bin Osama on palganud miljoneid dollareid maksva PR tiimi, kes terroristiks olemise lihtsalt läbi roosade prillide serveerib.

Meil siin foorumis on praegu põhimõtteliselt selline olukord, et marko on osama ja tõnis on obama :) esimene lihtsalt ei oska olla ja ennast normaalselt väljendada, teine sõdib vastu. Sisu on aga see, et mõlemad arvavad oma kogemuse olema parema. Ofkoors ma saan aru, et see siin ei ole nii mustvalge, aga põhimõte ju ikka klapib?

Kellele ema kellele tütar; kellele Marko (ja kogu maailma muusikamaailma?) kastid, kellele Tõnise kastid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.05.2011 22:08 
Kasutaja avatar

.Alar. kirjutas:
Muusikast suurt mittemidagi jagavana paar mõtet:

1) Teenusepakkujana oleks ma kliendi soovi lasknud sõnastada ja kirja panna normaalses eesti keeles, antud lauseehitus ja kirjavead kõlbavad vaid msn-i.
2) Imestan, et Tõnis sellise olematu raha eest üldse sellise töö vastu võttis. Tean paari tuttava ja mõne isikliku kogemuse kaudu kui kuradi palju tal tegemist alati on.
3) Millepärast on tavapärasest foorumi diskussioonist saanud järsku kellegi töö ja tegemiste otsene mustamine?
4) Miks kurdi pärast kastiomanik suuvoodrit kasutab?

KLE LOE IKKA ENNE KÕIK POSTITUSED LÄBI ENNE kui midagi paukuma hakkad!!!

Viimati muutis RedLine, 03.05.2011 22:50, muudetud 1 kord kokku.
Proovime ikka viisakamalt suhelda. Teie rullnokliku käitumist on juba eelnevate kasutajate postitustes mainitud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.05.2011 11:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Nii.
Selle asjaga on nüüd sellised lood,et see teema läheb lukku.
Põhjendan miks.
Marko puhul on tegu isikliku vihaga ja foorum pole see koht kus ennast välja elada.Võta ennast kokku ja tulge rääkige Eestis oma asjad selgeks.Loopige üksteist reaalselt sitaga kasvõi minu poolest.Foorumisse seda vokaalset tüsenteeriat vaja ei ole.
Klient siinkohal jahub ühte ja Tõnis teist.Tõnis tõi vähemalt oma argumendid välja ja tõestas,et ta proovis asja lahendada mõistlikult.
Igasugused sagedus karakteristikud ja muud asjad on täiesti ebaolulised kogu selle asja juures.Kui ei täpsustata mis muusikat keegi kuulab või vastuseks on ,et kõike rap-ist trance-ini siis tulebki teha selline "ümmargune" kast mis suudaks kõike mängida.Olen ajaviiteks sõpradele paar kasti teinud ,aga ma ei tahaks siinkohal hakata sõna võtma sageduste üle mida keegi kasutab jne.

Edaspidi võite kõik arvestada sellega,et igasugune üksteise mustamine ja musta pesu pesemine isikliku viha arvelt on karistatav.

Ja ilmselgelt ei ole vaja ka mu postkasti hakata reostama.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 58 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis