Nonii, tegelikult olen selle autoga juba üle kolme aasta sõitnud, kuid nüüd tundub hea idee olevat sellest siin pajatada. Oma kodulehel autost rääkimine on nagu omaette pobisemine - siin foorumis saab ehk vastukaja, ideid, nõu ja võibolla mõne diskussiooni peetud, nagu 540 teemades vahest ette tuleb.
Auto on toodetud 03/1998 ning müüdud uuena Itaaliasse. Mina ostsin ta Leedust, kuna Eestist ei õnnestunud poole aastaga sobivat isendit leida (e39-d oli muidugi sitaks saadaval, kuid ma olin varustuse suhtes üsna valiv).
Varustuse kohapealt meeldib mulle beež sisu, mis sobib tüüpiliste puitliistudega minumeelest väga hästi kokku, mäludega istmed (el. istmed oli minu jaoks kindel kriteerium, kuna 90-datel tekkis allergia Eestisse toodud plank-varustusega autode vastu, pealegi on hea end ummikus oodates istmega sõitu tehes lõbustada), comfort istmed (seljatoe ülemist osa saab eraldi kallutada) ja pakettaknad.

Edasi välimusest, mida olen omale meelepärasemaks teinud:
Esistangele sai lisatud "lätituuningu" stangelisa. M-tüüpi stangedest hoidusin meelega, kuna neid on tänavapildis liiga palju ja ma tahtsin midagi isikupärasemat. Tagastangele sai lisatud samuti "lätituuningu" stangelisa, kuid seda sai ümber tehtud - natuke madalamaks (või siis maast kõrgemaks), et ei oleks visuaalselt küljekarpidest madalamal ning summutikoha kaotasin ka ära. Minumeelest on päris kena vaheldus selline vaatepilt, kus tagantvaates pole summutitoru üldse näha. Et nagu "clean look" vms. Samal põhjusel võtsin BMW märgid ära ja valasin alles jäänud lohud tina täis.
Tagaluugi spoileriks või antitiivaks panin M-paketilt pärit pisikese riba, sest see on lihtsalt kenamaid tiibasid minuarust. Peeglid on ka M5 omad, sest originaal kandilised ja paksu raamiga peeglid ei meeldi mulle eriti. Viimane muutus välimuses on uue tüübi Hella esituled. Need rõngastega. Rõngaste kollaka tooniga pirnid vahetasin "valgete" LED lampide vastu. "Valgete" selles suhtes, et nende toon oli tegelikult 7000K ning see oli pigem sinakas. Peale seda, kui üks LED u aastaga läbi põles, vahetasin mõlemad 5000K LEDide vastu ja tulemus on õige valge.
Mõned pildid, mis on küll tehtud mõnda aega tagasi (hetkel, eriti pärast viimast kõvade hangederohket talve pole stanged enam nii läikivad):

Velgedest. Tuleb tunnistada, et alguses oli mu suur unistus saada AC Schnitzeri Type II veljed:

Kuid originaalid (tagumised laiemad, kui esimesed) maksid rohkem kui ma neile kulutada raatsisin. Siis aga leidsin juhuslikult Auto24-st sellised veljed:

Need peaks olema Ronal R15 ning toodetud aastal 1991. Praeguseks meeldivad nad mulle isegi rohkem, kui Schnitzeri omad ning hea boonus on veel see, et ma pole teisi taolisi veel kohanud (ei väida, et nad oleks ainukesed Eestis vms, lihtsalt neid on vähe). See tekitab umbes sama hea tunde kui naistel, kes ei kohta peol sama kleidiga isendit.
Tagumise velje laius on 9.5" ning hetkel on peal rehv mõõdus 275/40R17
Eesmise velje laius on 8.5" ning hetkel on peal rehv mõõdus 235/45R17
Praeguseks kõik, järgmisena räägin multimeediasüsteemist.