Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 17:45

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 191 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Uus liiklusseadus: 15 olulist muudatust
PostitusPostitatud: 29.06.2011 11:00 
Kasutaja avatar

Online-intervjuu: liiklusseadust selgitab Villu Vane

Asjalik asi. Asjalikud küsimused ja asjalikud vastused. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.06.2011 11:07 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Paremalt möödumine. Eilne kogemus, kus Pärnu maanteel 110 km/h alas on tekkinud ummik, vasakus reas sõidab auto ca 80-85- km/h, paremal sõidureas oli nö vaba koht. Kui ma tast möödun paremalt, kas saan mina trahvi selle möödumise eest või tema, et vasakut rida kinni hoidis?
Paremalt möödumine ei ole keelatud.
LS mõisted:
Möödasõit on ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmine oma sõidurajalt välja sõites. Möödasõiduks ei loeta ümberpõiget ega möödumist;
Möödumine on ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmine oma sõidurajalt välja sõitmata. Möödumiseks loetakse ka vastusõitvast sõidukist möödumist;
Antud situatsioonis on keelatud ju paremalt möödasõit. Seadus ei keela rida vahetada ja siis mööduda teisel rajal aeglasemalt liikuvast sõidukist.
Ma nüüd ei saanudki väga aru ..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.06.2011 11:20 
Kasutaja avatar

http://www.mnt.ee/liiklusseadus2011/sit ... 5it_HR.pdf

seal kolmandal lehel on sama joonis. ma saan aru nii, et kui mingi tropp uimerdab ees, siis ei saagi mööda temast. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.06.2011 11:46 
Kasutaja avatar

jonathan kirjutas:
http://www.mnt.ee/liiklusseadus2011/sites/default/files/MA_M%C3%B6%C3%B6das%C3%B5it_HR.pdf

seal kolmandal lehel on sama joonis. ma saan aru nii, et kui mingi tropp uimerdab ees, siis ei saagi mööda temast. :D

Saab küll mööda ju.. pisut varem lähed lihtsalt paremale rajale ning siis MÖÖDUD aeglasemast ning kohe peale möödumist ei naase vasakule rajale, vaid sõidad pisut paremal rajal..(sellisel juhul sa möödusid teisest sõidukist ning vahetasid seejärel rada).
Samas on see väga keeruline punkt, kuna kuskil pole kirjas, kui kaua ma pean MÖÖDASÕIDUL sõitma kõrval reas ja millal muutub möödumine möödasõiduks.
Ise usun, et kuna siiani pole see väga probleeme tekitanud(on erandeid), siis edaspidi, kui peaks selline situatsioon tekkima, siis sõidad aeglasemast lihtsalt mööda ja asi korras..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.06.2011 12:21 
Kasutaja avatar

mulle jäi veel segaseks see, mis KRIMI-s eile rääkis saatejuht, et kui pärnu mnt vineeri kandis teed vasakpööret, siis vastutulevad autod peavad su läbi laskma. Kas see on ainult siis, kui vastutulevad autod seisavad ummikus või siis ka mittetäistunniajal? Et kui tulen suure lauluga linna poolt, suund sisse ja kohe pööre vasakule, siis avarii korral süüdi see, kes mind läbi ei lasknud?

Suht arusaamatu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.06.2011 14:21 
Kasutaja avatar

jonathan kirjutas:
mulle jäi veel segaseks see, mis KRIMI-s eile rääkis saatejuht, et kui pärnu mnt vineeri kandis teed vasakpööret, siis vastutulevad autod peavad su läbi laskma. Kas see on ainult siis, kui vastutulevad autod seisavad ummikus või siis ka mittetäistunniajal? Et kui tulen suure lauluga linna poolt, suund sisse ja kohe pööre vasakule, siis avarii korral süüdi see, kes mind läbi ei lasknud?

Suht arusaamatu

Pidi nii olema jah, et kui pöörde ootaja seisab trammiteel, siis tuleb ta läbi lasta. Seda rääkis jaanipäeval mulle just üks sõiduõpetaja ka. Ehk siis trammitee tuleb esimesel võimalusel vabastada ja teised peavad seda võimaldama. Muidugi siis võiks ju öelda, et ära sõita trammiteele vaid oota enne seda. Eks näha ole mis saama hakkab. Hea kindlustuse paugu tegemise alternatiiv :).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.06.2011 14:27 
Kasutaja avatar

äkki orgunnivad siis sinna mingi märgi, et "annateedmärk trammiteeületajatele"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.06.2011 14:44 
Kasutaja avatar

jonathan kirjutas:
äkki orgunnivad siis sinna mingi märgi, et "annateedmärk trammiteeületajatele"

Pigem pannakse märk "vasakpööre keelatud" ja ongi probleem lahendatud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.06.2011 15:17 

Sitta kah, see uus liiklusseadus on nii kuradi segane värk, et ma vist panen ikka vanakooli edasi . :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.06.2011 16:42 
Kasutaja avatar

Mulle jääb segaseks see tervisetõendi asi.
Kui mul on tervisetõend kehtetu juba praegu, kas lubade kehtivus kaob ka ära 1. juulil? Või saadavad mingi teate mulle, et mul on tervisetõend läbi? Kuhu nad selle veel saadavad?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.06.2011 17:05 
Kasutaja avatar

Pole mõtet siin tshevootada midagi, ma arvan, et neid on teisigi, kes täpselt aru ei saa.

Tsiteeri:
4. Mootorsõidukijuht peab läbima tervisekontrolli üldjuhul iga 10 aasta järel. Kui isik ei ole uut tervisetõendist esitanud 30 päeva jooksul alates Maanteeameti poolt teate kättesaamisest, peatub tema juhtimisõigus uue tervisekontrolli läbimiseni. Tervisetõendi kehtivust saab kontrollida internetist: https://paberivaba.ark.ee.

Tsiteeri:
Mis puudutab tervisetõendit, siis põhimõtteliselt midagi ju ei muutu. Nii nagu praegu, peab ka tulevikus juhil olema kehtiv tervisetõend. Uus on vaid see, et kui praegu ei kaasne tervisetõendi kehtetuks muutumisega mingeid sanktsioone, siis tulevikus peatub tervisetõendi kehtetuks muutumisel juhi juhtimisõigus, st ta ei tohi sõidukit juhtida ja kui seda tehakse, siis on selline teguviis karistatav. Tervisetõendi kehtivuseaja määrab arst ja üldiselt on see 10 või 5 aastat, sõltub juhi kvalifikatsioonist - veoki ja bussijuhtidel viis aastat. Tervisetõendit ei pea juht kaasas kandma.

Need kaks väidet tekitavad segadust, et millal siis see juhtimisõigus peatatud on.
Minu jaoks isiklikult tekitab probleemi see, et pole võimalik niipea perearsti juurde minna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.06.2011 19:48 
Kasutaja avatar

Jarlis kirjutas:
Kuskil autolehes oli kunagi põgusalt juttu istme asedist, et peatugi pea peab toetama, st iste on 90 kraadi ...bla-bla-bla On sellel tõepõhi all?

Kas 90 kraadi auto v istme padja põhjaga?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.06.2011 04:10 
Kasutaja avatar

Neljapäeva hommik küll praegu aga pmst võib vist juba soovida head vana seaduse lõppu ja uue algust :D Homme tuleb udu+park komboga autiirule minna õhtul :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.06.2011 17:49 
Kasutaja avatar

Vana seadusega ning samas ka HETKEL VEEL kehtiva seadusega tohib piiratud juhtimisõigusega juhil olla isik kõrval 2a staasiga ning ta peab olema advekaatne.
Kui kõrval istujal on olnud üle kahe aasta load, aga libedasõit tegemata, kas ta tohib kõrval üldse istuda? Lubade taga küll ka kirjas, et peab vaid 2aastat staasi olema, aga üks rääkis et libedasõit peab olema tehtud. On see kuskil seaduses kirjas?
Ning samuti uue seaduse järgi peab olema nüüd kõrvalistuja täiesti kaine? :D
Kui keegi viitsib ja leiab, võiks selle lõigu seadusest mulle siia või ps saata :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.06.2011 17:58 
Kasutaja avatar

Ma mäletan, et mu tatikalubade peal oli kirjas, et vastutav isik peab olema vähemalt 2-aastase juhistaaziga ja muud midagi :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 191 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis