Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 08:20

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1117 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 75  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Honda Civic HB '93 djelton
PostitusPostitatud: 27.06.2011 18:48 

Proovi mõne mõnusalt ülevõimendatud rooliga autoga maanteel sõita... see on omaette kogemus ja võtab rohkem läbi, kui ilma roolivõimuta sõit.

EDIT: Näiteks võimuga Golf 2.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.06.2011 19:20 

Ei, mitte füüsiliselt ei võtnud läbi, vaid vaimselt, kohati lõi ikka närvi sisse küll, kui hakkas vägisi vastasuunda proovima liiklema, just siis kui autod vastu tulid ning väga kiirelt ei julgenud jõuga tagasi ka pöörata, äkki tõmbab teeäärde kraavi siis juba:D
Tallinna jõudes oli teepeal ikka padukas korralik ning aeg-ajalt udu, kus nähtavus oli maksimaalselt paar meetrit, see lisas ka asjadele vunki:D Närvid olid läbi ning selg oli higine, selline tunne nagu oleks ARK'i eksamilt just tulnud. Tagasitee nii hull polnud, kuna autosid oli vähem, päike ei paistnud näkku, sadu polnud, kuid oli see sama pikk-pikk udu, mis nähtavuse pea nulli tõmbas ning kohati sõitsin lausa 50-60nega(aeglasemalt ei tahtnud sõita, pärast mõni tuleb 90nega selga, kui mina 30nega udus sõidan:D)

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.06.2011 19:35 
Kasutaja avatar

:D :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.06.2011 19:58 
Kasutaja avatar

Ütleksin, et sellekohapeal pole midagi naerda. Asi võib olla selles, et antud juht on lube omanud väga vähest aega. Ise näen igapäevaselt autojuhte kes on lube omanud 6-7 aastat aga korralikule maanteele pole jõudnud, sõidavad ainult väikeseid külateid. Ise olen omanud juhilube täpselt kuu aega ja võin samas väita, et pole ka oma autoga Tallinn-Tartu maanteele sõitma sattunud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.06.2011 20:42 

Ei tegelikult seda sama teed mitu korda sõidetud juba, nii enda autoga, kaks korda erinevate sõprade autodega ning ka isa autoga, millega oli kõige mugavam(mitte, et see eriline üllatus oleks olnud:D) ning teiste autodega sellist pulli pole olnud:D
+Ei kurtnud otseselt udu, vihma ja vesiliugude pärast vaid auto käitumise pärast, ka siis kui oli veel natuke kuivemapoolne, selge ilm:d

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.06.2011 20:52 
Kasutaja avatar

Roolivõimuta sõit pole tõesti mugav asi ja autot pole nii lihtne kontrollida ju, rool sitaks raskem ja käitub hoopis teist moodi.. Tean omast kogemust.. kuna kaks juhust olnud selle lühikese ajaga, mil olen olnud legaalselt autojuht. Esimesena räägiks sellest, et sõitsin Tartus õhtul ringi ja mu Audi A4'l kadus järsku roolivõim tagant ära, vahe oli märgatav. Enne oli igasse kurvi minna hea, sai sõita ühe käega nagu ma harjunud ólen, siis aga pidin kasutama kahte kätt ja samal ajal ka manuaal kastiga toimetama.. Teiseks juhuseks oli see, kui sõitsin teemas oleva Civicuga ja peale seda istusin oma Audi rooli.. ka siis oli vahe märgatav.. sõidusuunda oli lihtsam muuta, ja manööverda mine oli ka kordades lihtsam.
Ärge kõrri karake.. sellised lihtsalt minu kogemused.
Anti, võibolla kõik pole veel piisaval kaua roolis olnud nagu sina ja ei ole nii kogenud ning, kui ma ei eksi siis sinu Volvo on ka vägagi roolivõimuga masin.. seega ma su asemel ei näriks teise kallal... Miks mitte tahta endale roolivõimu, kui sellega on kordades lihtsam sõita.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.06.2011 21:05 
Kasutaja avatar

:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.06.2011 21:29 
Kasutaja avatar

jutt polnud selles, kas jõuad seda rooli keerata või mitte(arvata on et see nii üle jõu käiv ka pole).. lihtsalt räägiti, et võimuga on lihtsam autot käes hoida ja seda juhtida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.06.2011 21:50 
Kasutaja avatar

krt, on ikka erinevus küll:D sõitsin vanaisa ladaga (02a:D) tal järel, kui ta enda scorpa vanarauda viis ja hullumaja, kuidas oli ikka haigelt imelik rooli keerata, sest krdi sibulad ei oska roolivõimu juurde kruttida autole:D isegi ilusa sirge asfalteepeal oli imelik sõita aga noh, see tulenes vast sellest, et see lada oli:D rohkem ma ei ole hiljuti roolivõimuta autodega sõitnud(mingi viimased 7-8a kindlasti) ja kui viimati sai sikside ja sapikatega rallitud, siis olin ma liiga väike selleks, et nende juhitavust tähele panna, siis puudus ka muidugi võrdlemismoment ka teiste autodega.
elton, hoia ikka lippu kõrgel:) ja järgmine kord võta mind ka peale, kui kuskilt pinnapealt teise pinnapeale rahvast viid ja siis tagasi tuled:D krt, oleks tahtnud millegagi aega sisustada, sest sõita ma veel ei julgenud tollel kellaajal:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.06.2011 22:11 

Krt, see tempi konsooli ikka kuradi korralikult japsidel sinna kinni pandud:D Sõbraga kella 9kanti õhtul mõtlesime, et võtaks kiirelt lahti ja teeks LED'i peale ümber, agakurat, magama saime alles kell 5 öösel, jebbisime küll natukene ka teisi asju, kuid siiski:D

Kuna niikuinii jebbisime seda konsooli sealt lahti ning mul on tulemas üks väike vidin, mis eeldab maki mujale paigutamist, mõtlesin seda juba kohe teha ning paigutada makk alumisse konsooli. Mõte iseenesest hea, aga kurat, ära ei tahtnud mahtuda, nuputasime, nuputasime ning avastasime, et need suured metall konstruktsioonid vms seal sees takistavad. Relakaga lõigata, ega haamriga tampida me ei saanud, kuna kell oli siis 2 öösel ning ülejäänud pereliikmed magasid + pole üleüldse ilus kell 2 öösel elurajoonis lärmi tekitada. Siis aga tärkas idee ning sai tungraud veetud autosse:
Pilt

Igaljuhul see idee toimis ning makk sobitus imeilusasti sinna sisse, paremini kui üleski, sest üleval oli makk lihtsalt mingis augus, aga all oli ta täpselt äärte ja asjadega tasa + varastel on suht võimatu seda makki sealt kätte saada ning loodan, et ka ennast makivahetus lähiajal ees ei oota:D

LED'id said seekord otsustatud soojad valged SMD ribaga LED'id, mitte külmad valged ning üleüldse muutus valguse osas plaan kõikide valgustitega kolida natuke stockima looki peale, ehk kõik lambid ja üleüldse kõik siiani külm-valged LED'id kolivad sooja-valge peale üle. Külm küll äge ja ilus ning teistmoodi, aga inimesele selline külmus hea polening näeb vähem tjuuning välja:D
Seega võib väita, et minu hüper-valge LED'i vaimustus aeg on läbi, natukene küll kahtsen, kuna lumivalge nägi ikka kuradi hea välja, kui ega sellel ka viga pole ning alati on võimalus tagasi vahetada, kuna kõik külmad ribad ja pirnid on võimalik tagasi panna:D

Igaljuhul, lõpptulemus siis selline:
Pilt

Pilt

Järgmine õhtupoolik sai veedetud aga kellasid sooja valge peale ümber ehitades. Kasutasin nagu OliverV'l näidatud pildil tehtud taktikat ning kokku kasutasin kümmet 3LED'ilist riba. Jäi päris hea,ainuke koht mis häirima jäi oli 2000 pöörde kanti jääv natukene tuhmim koht, kuid muidu pole hullu:
Pilt

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.06.2011 22:20 
Kasutaja avatar

djelton kirjutas:
laiematest rehvidest ja natuke liiga ammu hooldatud sildadest(regemisjärjekorras järgmised asjad)

Üldse ei imesta, et raske sõita oli. Kui ikka sild (-lad) paigast ära on, siis pole ka ime, et kohale jõudes "higimull otsaees on. " :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.06.2011 22:56 
Kasutaja avatar

Njah, mida kõike välja ei mõtle, et makki ära mahutada :D Aga pool viis rikkus minu auto ikkagi kauni vaikuserohke päikesetõusu :D Muidu ma olen hondaklubis ka tegev, niiet võid mu nime mainida küll ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.06.2011 17:41 

Selge, mainin siis sinu nime ka teinekord:D

Tungraua idee oli tõesti keniaalsus(jah, ma tean, et geniaalsus on G-ga, mitte K-ga, kuid seekord sobib ilusti K) kuubis, kuid toimis:D Ise ka suht naersime seal, kuid mis teha, kui ei viitsi asja edasi lükata ning ei soovi tervet rajooni üles ajada(mis pärast küll peaaegu õnnestus, kuna teatud isiku Mitsu hakkas signa undama, kuid millegipärast ainult 1/4ndiku võimsusega:D)

+ sai ka Võrus Vesiväravas sillakontrolli aega orgunnitud, kui mahub, võetakse mind laupäeval järjekorras vahele maybe, saab kõik üle vaadatud, sest pikka maad vägagi ebamugav sõita siiski:D

E: Ning on juurde tulnud mingi jama signaga:/ Nimelt teist päeva juba on hakanud täiesti suvalisel ajal lampi hüürgama kui kedagi ligiduses polnud, eile kell 10 hommikul ja täna kell 9 hommikul, nagu WTF, tuleb uurida, samas hea ärataja:D

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.06.2011 20:30 
Kasutaja avatar

vaata signal pistikud ja ühendused üle, ehk arvab, et keegi üritab miskit teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.06.2011 21:33 

tegelt käib keegi vastu rehvi togimas

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1117 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 75  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis