Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 20:09

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 29 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: 5.25" 200w element - Mitme liitrise kasti peaks ehitama?
PostitusPostitatud: 06.03.2009 21:05 
Kasutaja avatar

Küsimus siis suurele ringile.. mitme liitrise kasti peaks 5.25" 200w woofrile tegema? :help
Selline säästuprojekt aga ei taha seda niisama pagasikatte külge panna.

http://www.stevemeadedesigns.com/board/ ... opic=16347 - plaan oleks teha samasugune või siis samalaadne kasti sisu kuid kuju VIST natuke muuta pagaasniku sobivaks.

Viimati muutis noottaur, 11.03.2009 23:42, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Oleks vaja kastiga abi.
PostitusPostitatud: 06.03.2009 23:20 
Kasutaja avatar

Ca 10 liitrit oleks ok.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.03.2009 01:10 
Kasutaja avatar

Kui TT-d kuklas või mõnda mõjuvamat põhjust pole, siis mina hoiduks 5.25" woofrielemendist üldse, sest nii väikesest elemendist mingit bassi saada on üsna kunst. Palju lihtsam ja lõppkokkuvõttes ka odavam on kasutada woofrina vähemalt näiteks 10" elementi.

Mis puutub 5.25" woofritesse - niipalju, kui mina olen näinud selliste pisikeste elementide jaoks tehtud kaste (enamasti olen ma neid näinud seoses probleemiga, et miks nad hästi ei mängi), siis pea kõik on olnud inverterkastid. See on loogiline ka, sest nii väikestel elementidel on reeglina madal tundlikkus ja võimsus ning kõrge Fs ning sellisele elemendile on mõistlik teha inverterkast. Kui inverterkasti tegema hakata, siis oleks kindlasti vaja teada elemendi parameetreid (vähemalt Fs, Vas ja Qts). Mingist standardlahendusest siin rääkida ei saa, sest 5.25" element ei ole standartne woofrielement, vaid seal peab olema tehtud mingeid kompromisse ja vastavalt sellele, mille arvelt need kompromissid tehtud on (suurendatud membraani mass, pikem käik vms) tuleb ka häälestada kast.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.03.2009 13:19 
Kasutaja avatar

Hetkel veel seda woofrit käes pole, niiet ei tea neid viimaseid nimetada, kuid inverterkast siis selline Pilt, et mudu ehituselt nagu kinnine kast ( sees pole mingeid keerulisi ehitisi ) kuid ühe õhukanaliga ja tiba suurem.
Siis võib ikka selle tegemine vääga keeruliseks minna, kuid selle teeb ikka ära :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2009 22:41 
Kasutaja avatar

Nonii, sai siis täna selle woofri kätte ja üldmulje suht hea. Pisike on ta küll, kuid see liikuvus üles-alla ( ei oska täpseid nimesi tuua.. ) on hea ning mingeid raginaid ei ole. Sai mingi juhe ka kohe taha tinutatud hääle kontrolliks ning arvan, et sai täitsa õige jämedusega ostetud.
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Nüüd neid kõiki nimesi ei leidnud välja, sest pole midagi kuskil rohkemat näha, kui see 4 ohm ja 200w.
Kui nüüd keegi oskaks suuna kätte anda, kuidas kasti tegema hakata ( mitu liitrit, suur õhukanal peaks olema ) oleks väga tänulik .
Ise tegema hakates kardan, et teeksin tühja tööd ja tulemus jääks väga jama ikka..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2009 22:45 
Kasutaja avatar

Sul see üleüldse midbassi element ju :) Subwoofrist asi kaugel igatahes.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2009 23:24 
Kasutaja avatar

Heigol õigus. Sellele elemendile tuleks paariline leida ja nt ukse sisse midbassi mängima panna. Pakun, et reaalne võimsustaluvus on sel kuskil 50W kandis.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2009 23:41 
Kasutaja avatar

Sai jh maki taha korra pandud ja kuulatud, et päris bassi seda mängima ei saa panna. Ees uste sees kõlarid olemas, niiet sinna seda panna ei saa. Taha pagasikatte nurkadesse ei taha ka panna.. tuleks ikka sellele mingi kast teha.
Praegu jutu järgi pakkudes on suht suva, mis mõõtudega?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2009 23:46 
Kasutaja avatar

Isiklikult arvan, et täiesti mõtetu materjali raiskamine on sellele kasti tegemine. Kui suur soov woofrit saada, siis vaata foorumis ringi. Teinekord saad mõnesaja krooniga mõne 10" elemendi, mis mängib sul 10x paremini. No offence :) aga ma tõsiselt loodan, et sa selle pisikese midbassi eest raha ei maksnud :) Sest praegu näen mina sellele rakendust ainult põrandalt kruvide korjamise näol. :) Räägi meile oma võimalustest ja soovidest, ning kindlasti saad siit foorumist nõu mida ja kuidas teha. Edu!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.03.2009 00:10 
Kasutaja avatar

No seda viimast ma tegingi, kuid naelu-kruvisi ma sellega korjama ei hakka :? ning kast tuleb sellele ka seepärast, et pagasikatte külge asenduskõlariks see ei sobi. ( käisin ja mõõtsin, ei mahu )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.03.2009 00:25 
Kasutaja avatar

noottaur kirjutas:
No seda viimast ma tegingi, kuid naelu-kruvisi ma sellega korjama ei hakka :? ning kast tuleb sellele ka seepärast, et pagasikatte külge asenduskõlariks see ei sobi. ( käisin ja mõõtsin, ei mahu )

Sa ennem mainisid siin, et ees on kõlarid olemas ja taga ka. Saan ma õigesti aru, et see tuleb autosse viiendaks kõlariks? Kui olemasolevad 4 kõlarit on juba maki taga siis kust sa sellele signaali võtad? Kui muidugi autos juba olemasolevad kõlarid on võimu taga siis on mõistetav. Kuid ikkagi ma ei mõista miks raisata oma aega ja enrgiat selle kõlari kasti panemise peale? Kui sa taga pagassi paned siis ega kuulda midagi pole, sest mängib samakõvasti, kui sul autos olemasolevad kõlarid. Ehk siis materjalikulu, ajakulu, kaablite vedamise kulu ja kasu ikka mittemidagi. Äkki selgitad miks sul suur soov just see kõlar endale pagassi kastiga panna?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.03.2009 09:29 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
ning kast tuleb sellele ka seepärast

Palun saa aru, et sellele ei ole mingit mõtet kasti teha ja seda elementi ilma paariliseta üldse kasutada. Kuna sul on kõlarid autos juba olemas, siis osta omale õige subwoofri element 10-12" ja paigalda see koos sobiva võimendiga.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.03.2009 18:20 
Kasutaja avatar

Heigo - see tuleb asenduskõlariks. 3 tükki töötavad, 1 mitte. Pagasikatte vana kõlari kinnituse külge see ei mahu, seepärast ka kast.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.03.2009 18:44 
Kasutaja avatar

13 cm Lanzari "bassikõlar", millele hakatakse veel kasti ehitama siin :lol

Nalja teemasse sobiks nagu rusikas silmaauku, suht vigane teema, kui teemaalgataja kohe mitte millestki aru saada ei taha ?
Aga ootan huviga matsuvat bassi sellest "subbarist" :D
Väga muljetavaldav säästu kast on ka plaanis veel sellele ehitada, mis sagedusele veel plaanis on häälestada ? Su toodud lingil on see kast 32hz peale häälestatud, ma ei jaksa ära oodata seda tulemust, mis sa saavutada tahad ...

Andke andeks, aga mina sain tõesti naerda siin ... :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.03.2009 21:06 
Kasutaja avatar

Aaaa niiet ma ei saa sellega võistlustel 1mest kohta.. pagan :(

Ega ma seda mingiks eitea milleks ehita, kui keegi viitsiks lugeda, siis antud kõlar ei mahu ära vana kõlari koha peale ning seepärast sellele ka kast!

Loomulikult on selline asi naljakas ju

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 29 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis