Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 02:48

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 335 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: K: probleem kohtutäituriga
PostitusPostitatud: 13.07.2011 19:23 

3lvis kirjutas:
Tuleb välja, et enam ei ole 18 kuud vaid nüüdsest 4 aastat see trahvi kustumise värk. Selleaja jooksul ei tohi siis kohtutäiturit eirata ega ka välismaale peitupugeda muidu tehakse ajalugemises paus.

Ja keegi teab sellist seadust, mis on lihtkodaniku kasuks ka ükskordki on???
Tavalisel inimesel on kohustused ainult, varsti pole enam õigusigi järel...
Eesti riigis seisneb kõik selles, et saaks igal võimalusel inimestele äre keerata. Ning mida rohkem seda uhkem ka veel... :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2011 19:42 

skyaudi kirjutas:
croco kirjutas:
3lvis kirjutas:
Tuleb välja, et enam ei ole 18 kuud vaid nüüdsest 4 aastat see trahvi kustumise värk. Selleaja jooksul ei tohi siis kohtutäiturit eirata ega ka välismaale peitupugeda muidu tehakse ajalugemises paus.

Ja keegi teab sellist seadust, mis on lihtkodaniku kasuks ka ükskordki on???
Tavalisel inimesel on kohustused ainult, varsti pole enam õigusigi järel...
Eesti riigis seisneb kõik selles, et saaks igal võimalusel inimestele äre keerata. Ning mida rohkem seda uhkem ka veel... :rokib

Ee.., mu arust peaks üldsegi olema nii, et trahvid ei aegu kunagi ära.

Oli siin se 18 kuu asi sellega said aga kohtud selis ekoormuse kaela ,et muu töö jaoks ei jäänudki aega. Nii ,e tmuudeti ära. Kusjuures nüüd aegub trahv aga kohtutäituri kulud pea dikka maksma ... enne kirjutati kõik korstnasse. ise sain nii 37k trahve maha kantud...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2011 20:09 

skyaudi kirjutas:
Krt, ma ei tea, selline rämeda roti mulje jääb inimesest, kes oma võlgade maksmisest ära nihverdab.

Oleneb olukorrast Ise ei maksnud põhimõtte pärast kuna teise rikkumise eest väänati 18k pluss 6k load. Kuna autos oli antiradar siis sain mingite imelike seaduste läbi veel 19k . Kuigi radar ei olnud sisse lülitatud ja asus pagasnikus (UK-s ei ole radar keelatud ) ka kiiruse ületamine oli +12km/h st 90 alas 102 selle eest 18k ja 6 kuud load on absurd ja oleks loll kui oleks maksnud . Ennem oleks selle raha põlema pannud

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2011 22:46 
Kasutaja avatar

Tarbatu kirjutas:
ka kiiruse ületamine oli +12km/h st 90 alas 102 selle eest 18k ja 6 kuud load on absurd ja oleks loll kui oleks maksnud . Ennem oleks selle raha põlema pannud

+12km/h eest ei saa mitte kuidagi "18k ja 6 kuud load" määrata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.07.2011 23:43 
Kasutaja avatar

skyaudi kirjutas:
Krt, ma ei tea, selline rämeda roti mulje jääb inimesest, kes oma võlgade maksmisest ära nihverdab.

Ma ütleks ka, et oleneb olukorrast. Ma jätan trahvi maksmata esialgu kuna rahaga on hetkel muudki teha ja kui tuleb piisavalt vabaraha siis maksan ka ära. Uurisin lihtsalt, et millal ära kustub kuna lähiajal niivõinaa seda mitut tuhandet krooni (ma veel pooleldi krooniajas) vabaraha ei tule kuna pole töökohtagi veel. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.07.2011 13:00 

tfr kirjutas:
Tarbatu kirjutas:
ka kiiruse ületamine oli +12km/h st 90 alas 102 selle eest 18k ja 6 kuud load on absurd ja oleks loll kui oleks maksnud . Ennem oleks selle raha põlema pannud

+12km/h eest ei saa mitte kuidagi "18k ja 6 kuud load" määrata.

Eelmine rikkumine +38 oli all aga lõppenud ja täpselt niimoodi sain . Oleks radar salongis olnud ,oleks kriminaalasja saanud ka veel.
Kusjuures esimene asi kui UK- load andsin oli ,et ah need on nii kui nii võltsitud ja pärast kontrollimist olid väga pettunud ,et näe ongi UK load

Viimati muutis Tarbatu, 14.07.2011 13:05, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.07.2011 13:08 

§ 741 lg 2 ja § 7423. § 7422. eline paragrahvide hunnik. Kusjuures lubadeta sõitmiseks loeti seda ,et on b kat load aga nende arust oli minu auto N2 kategooriasse käiv seega selle eest siis ka. Ilmselgelt ei olnud hea päev

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.07.2011 21:08 
Kasutaja avatar

Tarbatu kirjutas:
§ 741 lg 2 ja § 7423. § 7422. eline paragrahvide hunnik. Kusjuures lubadeta sõitmiseks loeti seda ,et on b kat load aga nende arust oli minu auto N2 kategooriasse käiv seega selle eest siis ka. Ilmselgelt ei olnud hea päev

See on juba veidi teine asi, aga Sinu poolt mainitud "18k ja 6 kuud load" ei pane siit ikka kokku. Kui tegu vastab korraga mitme süüteo tunnustele (ehk siis need kolm paragrahvi), siis karistatakse kõige karmima järgi, milleks on antud juhul siis §74^1 lg 2 ehk korduv lubadeta sõitmine. Selle eest saab 18k määrata jah, aga juhtimisõigust (kuna seda antud süüteokoosseisu ilmnemiseks ei saanudki olla ju) ära võtta ei saa.

Aga mis auto oli? Uues liiklusseaduses on muidu see nüanss jah, et B-kategooria on kuni 3500kg täismassiga, mitte enam kuni 3500kg registrimassiga auto. Ehk siis näiteks kõik Hummer H2-d, suuremad Dodge Ram ja GM Silverado kastikad ja sellised, millel on kandevõime kahadamisega registrimass 3500 peale nuditud, nendega enam B-katiga sõita ei tohi.

Samas, nende paragrahvinumbrite järgi karistati Sind enne 1. juulit vana seaduse järgi, siis kehtis veel registrimass, järelikult oli see ka autol üle 3500kg.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.07.2011 22:47 
Kasutaja avatar

tfr kirjutas:

Aga mis auto oli? Uues liiklusseaduses on muidu see nüanss jah, et B-kategooria on kuni 3500kg täismassiga, mitte enam kuni 3500kg registrimassiga auto. Ehk siis näiteks kõik Hummer H2-d, suuremad Dodge Ram ja GM Silverado kastikad ja sellised, millel on kandevõime kahadamisega registrimass 3500 peale nuditud, nendega enam B-katiga sõita ei tohi.

Samas, nende paragrahvinumbrite järgi karistati Sind enne 1. juulit vana seaduse järgi, siis kehtis veel registrimass, järelikult oli see ka autol üle 3500kg.

Ei tea,kas ma ei saa jutust aru või paned sa segast a seleta see täismassi ja reg.massi jutt lahti. Need on ju samad asjad , lihtsalt yks on ametlikult lubatud mass, teine on tegelik mass?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.07.2011 21:26 
Kasutaja avatar

talon kirjutas:
Ei tea,kas ma ei saa jutust aru või paned sa segast a seleta see täismassi ja reg.massi jutt lahti. Need on ju samad asjad , lihtsalt yks on ametlikult lubatud mass, teine on tegelik mass?

Täismass on see, palju tehas lubab.

Üldjuhul on registrimass ka sama, aga seda saab vajadusel paberil vähendada - vähendatakse paberites lubatud kandejõudu. Näiteks Hummer H2, sellel on tühimass ~3100kg, vaikimisi lubab tehas kandejõudu mingi ~800kg, tulemuseks täismass 3900kg ehk vajab C-kategooria lube. Vanasti võeti paberi peal seda kandejõudu maha ja pandi selliseks, et registrimass jäi täpselt 3500kg ja sai veel B-kategooriaga sõita.

Nüüd uues liiklusseaduses on kategooriad aga täismassi järgi määratud (mis tegelikult, nagu mingis seltskonnas arutamise tulemusena on korduvalt tundunud, on tegelikult tõlkeviga, aga nii on), mis tähendab, et registrimass ei loe tegelikult enam kusagil ja midagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.10.2011 00:19 

Kuna paljud küsivad, et millal nende trahvid aeguvad, siis võtke teadmiseks:

Täitemenetluse seadustik.
§ 202. Täitemenetluse lõpetamine rahatrahvi sissenõudes kohtuotsuse ja kohtuvälise menetleja otsuse täitmise aegumise tõttu
(1) Kohtutäitur lõpetab täitemenetluse väärteo asjas tehtud kohtuotsuse alusel või kohtuvälise menetleja otsuse alusel määratud rahatrahvi sissenõudes täitmise aegumise tõttu, kui rahatrahvi ei ole sisse nõutud karistusseadustiku §-s 82 sätestatud tähtaja jooksul.

Karistusseadustik.
§ 82. Otsuse täitmise aegumine
(1) Otsust ei asuta täitma, kui otsuse jõustumisest on möödunud:
1) viis aastat esimese astme kuriteo asjas tehtud kohtuotsuse jõustumisest;
2) kolm aastat teise astme kuriteo asjas tehtud kohtuotsuse jõustumisest;
3) üks aasta väärteo kohta tehtud otsuse jõustumisest.
(2) Otsuse täitmise aegumine peatub:
1) ajaks, mil isik hoidub kõrvale talle kohaldatud karistuse kandmisest või tasumisest;
2) käesoleva seadustiku §-s 73 või 74 sätestatu alusel määratud katseajaks;
3) ajaks, mil isikule kohaldatud karistuse täitmisele pööramine on edasi lükatud või karistuse täitmise tähtaega on pikendatud;
4) ajaks, mil isik on välisriigis ja teda ei anta välja või teda ei saa välja anda.
(3) Süüdimõistva kohtuotsuse täitmine ei aegu, kui karistuseks on mõistetud eluaegne vangistus.
(4) Täitmisele pööratud rahatrahvi sissenõue aegub, kui rahatrahvi ei ole sisse nõutud nelja aasta jooksul väärteoasjas tehtud otsuse jõustumisest. Täitmise aegumine peatub võlgniku vangistuses viibimise või aresti kandmise ajaks.
(5) Täitmisele pööratud rahalise karistuse ja varalise karistuse sissenõue aegub, kui rahalist karistust või varalist karistust ei ole sisse nõutud seitsme aasta jooksul kriminaalasjas tehtud kohtuotsuse jõustumisest. Täitmise aegumine peatub võlgniku vangistuses viibimise ajaks.

Ehk siis reaalselt võib trahvidest päästa kohtutäituri ja muude ametnike lohakus ja seda nelja aasta jooksul. Pärast kohtuotsuse jõustumist nelja aasta vältel on õigus otsuses määratud trahv sisse nõuda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.10.2011 13:20 
Kasutaja avatar

Nii, ei hakka päris tervet teemat läbi lugema. Ehk keegi viitsib konkreetselt vastata mu küsimusele.

Ostsin mingi 2-3 aastat tagasi ühe Moskvichi ostu-müügilepinguga. Ta jäi nagu väikseks projektikaks (teine mootor, kere korda + ülevärv jne jne). Ei näinud sel ajal mõtet kohe ümber kirjutada, kuna masin siis ei sõitnud. Mõtlesin ta täitsa sõitvaks teha ja siis lähen kirjutan enda nimele. (kuid hetkel veel mootori jubinad ühendamata jne ehk poolik). Ja ülla-ülla mis ma nüüd märkasin. Selle aasta augustis on omanikule sellele autole pandud peale võõrandamise keeld. Mis nüüd minu võimalused oleks? Oleks mingi täiesti suvaline ront, siis okei, vahet pole. Kuid masinal natuke väärtust on.

Seega lühidalt kokku võtta:
Ostsin auto ostu-müügilepinguga 2-3 aastat tagasi. (võõrandamise keeldu peal ei olnud) Selle aasta augustis on võõrandamise keeld peale pandud. Mis on minu võimalused? Mida peaksin tegema?
(kas see, et mul on enne keelu panekut auto omandatud, ei sobi ARK'le vms?)
:(

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.10.2011 13:41 
Kasutaja avatar

wtf_ kirjutas:
Nii, ei hakka päris tervet teemat läbi lugema. Ehk keegi viitsib konkreetselt vastata mu küsimusele.

Ostsin mingi 2-3 aastat tagasi ühe Moskvichi ostu-müügilepinguga. Ta jäi nagu väikseks projektikaks (teine mootor, kere korda + ülevärv jne jne). Ei näinud sel ajal mõtet kohe ümber kirjutada, kuna masin siis ei sõitnud. Mõtlesin ta täitsa sõitvaks teha ja siis lähen kirjutan enda nimele. (kuid hetkel veel mootori jubinad ühendamata jne ehk poolik). Ja ülla-ülla mis ma nüüd märkasin. Selle aasta augustis on omanikule sellele autole pandud peale võõrandamise keeld. Mis nüüd minu võimalused oleks? Oleks mingi täiesti suvaline ront, siis okei, vahet pole. Kuid masinal natuke väärtust on.

Ostsin auto ostu-müügilepinguga 2-3 aastat tagasi. (võõrandamise keeldu peal ei olnud) Selle aasta augustis on võõrandamise keeld peale pandud. Mis on minu võimalused? Mida peaksin tegema?

no võtagi siis oma ostumüügileping näppu & mine kõnealuse kohtutäituri juurde. seda teemat on erinevates foorumites lahatud küllaldaselt.
saad ka sellest keelust lahti, kui söandad end ise tagant lükkama & asja ajama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.10.2011 17:30 
Eliit
Kasutaja avatar

wtf_ kirjutas:

Nuvot. Oleks tulnud ikkagi ümber kirjutada. Auto ümberkirjutamine on alati esimene asi, mis teha tuleb. Mina võtsin oma Passati peale 5-e päeva arvelt maha, kuna ta polnud ümber kirjutanud. Peale seda läks uus omanik vutt-vutt ARK-i.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.10.2011 18:05 
Kasutaja avatar

rain0102 kirjutas:
wtf_ kirjutas:

Nuvot. Oleks tulnud ikkagi ümber kirjutada. Auto ümberkirjutamine on alati esimene asi, mis teha tuleb. Mina võtsin oma Passati peale 5-e päeva arvelt maha, kuna ta polnud ümber kirjutanud. Peale seda läks uus omanik vutt-vutt ARK-i.

Ma kirjutasin põhjenduse ka. Algul ei kujutanud ette, kas masinast saab veel asja. See faking ümberkirjutamine on ju nii kirveks aetud, hetkel üle 55 euro. Odavate autode puhul on see märgatav osa hinnast.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 335 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis