wilson kirjutas:
Haapsalu volkari buss 200kmh välja ei lähe,juba tean

Rapla oma ka mitte

(ja ei vaidle, see on fakt, nii tõestuslikult kui kinnitatult)
Aga mõned jutud teemasse ka siis:
1. miski september 2007, reede õhtu (või täpsemalt laup hommik, ca viie paiku) tolleaegne elukaaslane oli töökaaslastega Amigos, mul räme kopp ees, kruisisin magava lapsega mööda linna ringi kuni lõpuks järgi kutsuti. Parkisin Viru ette ja ootasin ära, siis väljuda soovisin Viru eest nö "sissesõidu" ehk ringtee poolelt, oli lausa plaan terve ring ära sõita et Pärnu mnt mööda kodu poole vurada. Viimasel hetkel siis elukaaslane arvas et võtaks ta töökaaslase ka ja viiks koju, et suht üks tee.. Ma et noo okei, ootasime ta ära siis, aga siis ma enam ringi teha ei viitsinud, kena vasakpööre kolmandasse ehk minu poolt vaadates parempoolsesse ritta. Mingid autod tulid draamaka poolt, lasin siva eest läbi, ofc teises reas tulnu oli hr Politseinik, hetkega värvimuusika sappa, tõmbasin siis Bermuuda kolmnurka seisma end.
Dialoogi algus oli regulaarne, kuni nende autosse kutsuti (siinkohal mainiks et võeti ka teiste dokid ära kontrolliks, ehk et see elukaaslase töökaaslane ei saanud ka taksot võtta vms).
P: Nooh, mida kiirustame?
M: Mõtlesin teie hommiku huvitavamaks teha...
P: Eino me siin teeme ikka sinu hommiku huvitavaks! Aga mis värk..
M: Räme kopp ees, tahaks AMMU magada kodus, näe vea siin pidulisi... Tee aktsiad ära või ära tee ja elu on lill... Tahan koju..
- alkorituaalid jms -
P: Okei, paneme siis kirja.. Mis me sulle siia kirjutame siis?
M: Noo ma ei tea, vasakpööre, äärmisesse ritta, märki pole, kust mina tean

(siinkohal oli selge et kõik teavad kes loll on aga juriidilisest seisukohast ei mängi see teadmine väga rolli

) Tee midagi, TAHAN KOJU!
P: No kuule, seal on ju keelumärk!
M: Ei tea, ei näinud küll et oleks..
P: Aga kohustuslik sõidusuund siis, ringtee jne, ikka paremale ju.
M: No ei tea mina neid liiklusskeeme siin, vasakpööre on vasakpööre, ei old seal mingit märki peale mingi parkimisala pläma..
P: Eino kuule.. Oot ma lähen vaatan..
- roolis olnud ametnik jalutas Viru sissesõidu juurde, tagasi tulles juba rääkis telefoniga, seda ka auto kõrval mõnda aega. Lõpuks istus autosse ja arvas et vähe läheb aega (oli helistanud miskile vahetuse vanemale või välitööde juhile vms) -
- kõne tagasi, katketest hoomasin et teiselt poolt küsiti et kas ma vaidlen, sest ametnik ütles et "ei ei, ta tahab koju saada, et me kiirelt ära vormistaks, aga mismoodi no? - kõne lõppes teiselt poolt et "krt ega ma ka ei tea ju, tee midagi

"
M: Nooh, mis teeme siis, kirjutate lõpuni või mida, MAA TAHAN KOJUUUUU!!!!!!
P: Eino oota nüüd.. Märgid märkideks, aga sa sõitsid üle pideva joone...
M (aknast välja vaadates): Ega ta nüüd NII pidev ka siin ei ole (kulunud oli)...
P: Nojaa, aga näe seal trammitee ääres on
M: Seda küll, soovisin liiklust mitte takistada

P (ise lappab mingit netist välja prinditud liikluseeskirja): Oota, kohe leiame sulle siit selle..
- vahemärkus: mingit "anna teed" märgi numbrit teab iga mees peast, nagu näha siis pidevjoone numbrit väga ei tea

-
P arutlevad siis omavahel mõnda aega mis see § võiks olla jne, lõpuks siis helistab kellelegi (ju mingi perekond politseinikke, sest mees võttis naise tel vastu aga arvas ise ka loto korras mingeid numbreid seal): Õu kle, mis selle pidevjoone nr on? - xxx? xxx? xxx? - Krt võibolla, ega ma ka ei tea.. Kus naine on? - Magab, oot kohe ärkab... - Okei... Kell miski tiba enne kuut laup hommikul

Siis võttis see naisametnik toru et "no mida?" - "kle sul on see LE, vaata sealt pidevjoone nr.." - "ise ei oska vaadata ve?" - Meil pole ju autodes, raha ju pole!! (autos nagu mainitud siis vaid teksti osa ilma märkideta, netist välja prinditud) - oeh, oota siis..
Lõpuks siis said oma õnnetu nr kätte, siis autos olnud P telefoni: - a mis tegid muidu? - magasin!!! - noh, enam ei maga

:D:D
Said oma õnnetu paberimajanduse ära vormistatud (ega selge oli see et niisama ära ei saa ju lasta nii ülbe lükke eest

), siis nentis kõrvalistme P et "Mnjaa, sul oli siiski õigus, sa tegid tõesti meie hommiku huvitavaks"...
Lihtne "olen süüdi, teeme ära" paberite vormistus võttis aega miski 56 minutit
2. 2008 kevadel avalaksule minek... Kenasti juba Haapsallu jõudnud, kui peale Statoili teeservas kohalikud ametnikud vehivad agressiivselt käega.. Tõmbasin teeserva ja lasin kenasti esiaknad mõlemad kiirelt alla (50ne kile

), tuleb siis "ametnik see ja see teie dokid". Annan load ja tehpassi, tüüp et "aga kindlustus?"
M: Eeem.. poliisi ei pea ju kaasas olema!?
P: Eino aga kindlustus on ve? (liisinguauto oli)
M: Ei tea kuidas ma sinu arvates sõidan siis? Loogiline et on...
P: mkeii.. aaga mis tuled meil põlevad?? (Olin installinud esipampri lisasse alla äärde Hella spetsadapteritega päevasõidutuled just mõned päevad enne..)
M: Normaalsed tuled põlevad, mis põlema peavad, milles on probleem?
P: Aga need ei tohi põleda!!!
M: Tohivad ikka küll, lõdvalt..
P: Udukatega ei tohi sõita!!!!!!
M: A mul polegi udukaid kle

P: Mis need siis on huvitav?
M: Päevasõidutuled on, igati nagu peab..
P: Kindel ikka ve?
M (võttes tagaistmelt Hella karbi): Näed, siin kirjas ju kõik...
P ofc ei uskunud, vaja oli mullasel teepeenral püherdada auto ees (ees veel -40mm madaldus ka

), mul nalja kui palju.. hõikasin korra et kas kustutan ära äkki näed paremini, ei vastatud...
P püherdas seal tiba siis, kappas autosse, lappas raamatut, kappas tagasi, püherdas veel, jälle autosse, luges veel, siis tuli tagasi, andis dokid ja ütles "mhrhrhrhhh", isegi head teed ei soovinud.. Ta oli vist solvunud et mul ei olnud eriti miskit illegaalset millest kinni hakata, krdi striitreisser selline... (see neid ei häirinud et "tuningtuled" xenodega ees olid

)
3. Tegime vist miski 2008 suvi autoorienteerumist lõuna-eestis, sai uhatud seal mööda kruusateid risti-põiki ja sirgeid asfalte kogemata isegi ligi 200ga, kõik chill.. siis miski hetk läksime Võrust läbi et bena juurde võtta ja õhtuks õlli, mingi aff ees sõidab 20-30ga (otsis parkimiskohta või miskit mingi poe ees), vajutasin õrnalt mööda temast siis, isegi spido ei vaadanud kuna ei tundunud oluline, niikuinii ei ületa väga selle manöövriga.. Sõidan siis veidi aega edasi, vaatan kogemata peeglisse - ohoh, taga selline värvimuusika et sel mendiautol selle aja peale vist vilkusid veljed, stanged, ja kojamehed ka juba... Jään siis seisma, selgus et oli püütud radarisse 69-ga..
P: Mida kiirustame?
M: eino kuule, nägid ise, mingi vend parkis ees, korra sõitsin mööda edasi oli ju kogu aeg 50... Vb läks jah korra natuke rohkem..
P: Einojaa.. Tallinnast jah.. Teil vb selliste asjade eest trahvi ei tehta..
M: Tehakse-tehakse, ära muretse.. vaata arvutist järgi kui ei usu (mul oli miski kehtiv kuni +20 kiirus ees juba).
P vaatab, mnjaa, näe ongi.. oioi, siin peab ikka ära tegema..
M: no okei, teeme ära siis, milles probleem.. (meil võistlus käis, aeg jooksis

)
Vormistamise käigus muidugi otsustas tagaistmel olnud suht süsi ekipaazhi liige teepoolse ukse lahti teha ja välja rippuda sealt veits, P: Sõber soovib priiküüti ve? M: eiei, rahu, ta on tiba ülemeelik hetkel... (helistasin naisele et kutsuks tüübi korrale..)
Aga püänt oli aktsiates, ma pole vist kunagi nii südamest tänanud ametnikke aktsiate eest kui neid seal - korduv kiirus Võru moodi tähendas 300 eeki

4. 2008 grillfestil türil sai vähe pikaks lastud, paar korda puhusin miski poolteist promilli, (auto seisis peavärava kõrval 3 politseiauto vahel), siis lõpuks otsisin kaine sõbra (kel küll tol ajal lube ei olnud veel), hakkasime ära sõitma siis järgmisel ristmikul oli muusika sabas.. Miski tsikk-ametnik tuli kohe toruga ligi, ma kilkasin kõrvalt oma 2 toruga et näe, see on x,x, see y,y toru.. Sõber roolist võttis oma torud 2 tk et "näe, need on mõlemad nullitorud

" Puhus veel korra nulli ja saime kiita ka korralikult

Rohkem midagi põnevat ei olegi...
-e-
20vT kirjutas:
Need peavad küll lausidioodid või kaskadöörid olema, kes öösel uduka ja parktulega sõidavad

Jah, ma olen õnneks normaalne, mõnikord valgematel suveöödel ei viitsi udukaid põlema pannagi