Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 12.05.2025 20:24

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 67 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Saab 9-5 SE buumer84
PostitusPostitatud: 12.06.2011 06:32 
Kasutaja avatar

-motomees- kirjutas:
vaatan esimesi pilte ja miks mulle kohe ei taha meeldida see puhas mootor.
Aga muidu auto meeldib, eriti sobib see toon värk sinna.
Muidu esiklaasidest peab juhti niipalju nägema, et teed vahet kas sõidab naine või mees, kuskilt lugesin kunagi.

Kiledest niipalju, et kui autol on mõlemal pool küljepeeglid, siis võid tagumise otsa kasvõi prügikottitega mustaks teha, aga esimestel ustel peab läbipaistvus olema 70%. Kui sa mind tunneksid, siis ka teaksid, miks ka see mootor seal puhas on. Ma usun, et ma võin julgelt väita, et minu käes käivad autod nädalas rohkem puhastamises kui enamusel siin kuus :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2011 20:07 
Kasutaja avatar

Natuke siis remondijuttu ka kirjutama. Kuna sillad kõige katastroofilisemad ei olnud, siis ei hakanud esialgul Powerflekse panema. Ära sai vahetatud esimeses sillas stabika kondid ja - puksid, tagumises sillas stabikapuksid ja välimised õõtsa puksid 4tk. Kõik siis Lemfjöderi toodangust, stabika puksid originaalid. Peale seda korralik sillastend ja võib tulemusega rahul olla. Uued sai tellitud ja ka ära vahetatud juhiukse seest avamise lingile tross ja käiguhoovastiku soone kate, kuna vana hakkas nagu uss saba lahti laskma. Nüüd oleks vaja veel korralikke velgi, oleks sillaosa ok. Värvimist vajaks juhipoolse peegli korpus ja ka tagumise poritiiva üks alumine nurk vajaks tähelepanu, kuna tundub, et värvi all on õrnalt rooste.
Kui kõik eelneva tehtud saab, siis saab suunduda kapoti alla, turbo autol seal tegemist jagub :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.07.2011 13:41 
Kasutaja avatar

Lisan paar pilti ka siis teema ilustreerimiseks.
Kõigepealt siis pilt katkisest SID displeist.
Pilt
Mõningate puudustega kliimaplokk
Pilt
Ja rida niisama tehtud pilte.
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.07.2011 17:39 
Kasutaja avatar

Jubedalt üle säristatud pildid.
Ning kapoti all on tööd palju jah, nagu näiteks automaatselt kasti minema viskamine :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.07.2011 20:16 
Kasutaja avatar

Pildid natuke üle läinud jah, aga kuna oli võõras kaamera, siis ei julgenud hakata seal ise asju muutma.
Aga automaatkast ei kao küll kuskile, sest minu arusaam asjast on see, et manuaalkast tuleb mängu alles "ekstreem tingimustes". Seega igapäevaauto olgu ikka automaat. Seal muidgi asju, millega tegeleda :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2011 15:11 
Kasutaja avatar

9-5 on iseenesest väga mugav igapäevaauto, kahju ainult, et mootor ja kast valed on, võtab maanteevõlu ära.

Kuidas kütusekuluga rahul oled? Ma liiklesin mõned aastad tagasi facelift aero manuaaliga ja see oli küll liikumise ja kütusekulu poolest super, mõlema siis, võttis vähem kui 2.0 85kw passat näiteks. :)

Mis aero turbosse puutub siis ta on palju parem kui tavamudelite oma aga ikkagi liiga väike 2.3 liitrisele, pole nagu suuremasi upgrade selles mõttes.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2011 17:54 
Kasutaja avatar

Kast on just see õige igapäeva autole :) Mootor vale? Mootor õige, aga pudinad ümberringi on "valed". Aga selle vea saab kunagi tulevikus kõrvaldatud, kui mootoriketi majandus ka oma meeleheaks vahetatud saab. Sõita on ta mugav küll. Ma tean, et see lause nüüd paljudele ei meeldi, aga see 9-5 on mugavam sõita kui eelmine 750iLa.
Kütusekuluga olen suhteliselt rahul. Linn kuskil 11 ja maantee 7, keskmiseks võib lugeda kuskil 9l/100. Arvestades seda, et eelnevad 2 autot võtsid keskmiseks vastavalt 16 ja 25, siis sellega sõidan nagu öko pilliga :)
Upgrade ta eriti ei ole jah, aga kõvasti töökindlam ja kui natuke siit-sealt veel järgi aidata, saab keskmisest kiirema pereka ikka :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2011 00:13 

Nii hea jutu peale tuleb tahtmine kirjutada siia teemasse :D :rokib
Nimelt kui keegi on huvitatud väga sarnase (värvi ja sisu/varustuse ning mootori poolest, puudu aint el istmed) pilli soetamisest kohe endale siis PM! Mainitud kütusekulu numbrid SID järgi täpselt samad siin teemas oleva masinaga :)
Ja 9-5 automaat maanteel on ikka turbobensukana, mis tagab hea väände madalatest pööretest peale, veidi teine asi kui kogu kuni 2 liitriste mootoritega autode klassi kuuluv autodepark keskmisest tänaval liikuvaist masinatest.

Ilus masin on :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2011 21:28 
Kasutaja avatar

No tra mina ei tea..ei meeldi saabid üldse..mdiagi on nii vastumeelset mul nende vastu. Ära saa valesti aru, see on üks hästi hoitud auto ja näeb väga hea välja jne..aga no Lihtsalt ei meeldi saabid..pardinokk ees ja tagumik ei ole ilus... Muuda mu arvamust, ütle midagi sellist, millepeale ma ei saa öelda, et aga Saabil on selline asi... mis muudaks mu arvamust :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2011 22:41 

HarryPokker kirjutas:
aga Saabil on selline asi... mis muudaks mu arvamust :D

9-5 Aero kiirendab 911 Turbo ära 2-se käiguga alustades kuni 3-da käiguni :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.07.2011 12:40 
Kasutaja avatar

Sellesmõttes on õigus küll, et ma pole Saabis veel ise juhikohal istunud, küll kõrvalistmel jne, kuid vanad 900se (1998 ja 1999) aasta oamd, kuskil sealkandis, minule tundusid väikesed kaunad ning lühikese teljevahetõttu parajad kitsed, samamoodi olen istunud ka täptselt samas 9-5 mis sul, tagaistmel seekord..kiirendus tundus mõnus olevat(automaatkast) kuid ikkagi kuidagi...igav. Aga eks ma proovin mõnikord saabi roolis ka istuda, eks siis tean täpsemalt rääkida. Üritan istuda eelarvamusteta :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.07.2011 17:31 
Kasutaja avatar

Olin ennem seda Saabi samas seisus, mis sinagi :) Ei istunud see Saab mulle peast, ega persest, aga puht juhuslikult pakuti ja mõtlesin, et üle võib ju ikka auto vaadata. Elu esimene kokkupuude Saabiga ja üllatus, mis sugune. Pehme, suhteliselt vaikne, normaalse juhitavusega ja lisaks kõigele muule ka mugav auto. Saigi diil ära tehtud ja vägagi rahul. Mida rohkem seda autot omanud olen, seda mõnusamaks ta muutub ja edasised plaanid ka juba tehtud, et auto veel ilusam, veel kiirem ja üldse veel parem oleks :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.07.2011 22:25 
Kasutaja avatar

buumer84 kirjutas:
Kast on just see õige igapäeva autole :) Mootor vale? Mootor õige, aga pudinad ümberringi on "valed". Aga selle vea saab kunagi tulevikus kõrvaldatud, kui mootoriketi majandus ka oma meeleheaks vahetatud saab. Sõita on ta mugav küll. Ma tean, et see lause nüüd paljudele ei meeldi, aga see 9-5 on mugavam sõita kui eelmine 750iLa.
Kütusekuluga olen suhteliselt rahul. Linn kuskil 11 ja maantee 7, keskmiseks võib lugeda kuskil 9l/100. Arvestades seda, et eelnevad 2 autot võtsid keskmiseks vastavalt 16 ja 25, siis sellega sõidan nagu öko pilliga :)
Upgrade ta eriti ei ole jah, aga kõvasti töökindlam ja kui natuke siit-sealt veel järgi aidata, saab keskmisest kiirema pereka ikka :rokib

siis pidi sul see 750 ila küll suht räim juba olema ,sest loogiliselt kuidagi pole ju võimalik ,et Saab mugavam ja paremate sõiduomadustega on.
Ei taha öelda ,et kehv auto on ,vastupidi ,asjalik on Saab aga ei küüni ikka BMW tippmudelini ka uuema aastaga

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.07.2011 22:56 
Kasutaja avatar

siinkohal oleks paslik nentida, et "mugavus" & "sõiduomadus" on täiesti suhtelised mõisted.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.07.2011 23:28 
Kasutaja avatar

Kui räim ta ikka olla sai, omajagu sai teda kohitsetud, et sõidukõlbulik auto tast saaks.
http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?f=48&t=55543
Ei ole see E38 nii hea ja eriline midagi, täiesti tavaline suure kerega auto.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 67 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis