Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 01:15

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: "Räägime Eesti palkadest,hinnatõusudest,võrdleme EL-riik
PostitusPostitatud: 28.07.2011 19:19 

oopc kirjutas:
Jah.No riikides ongi eulu selline kellel on lillepidu. kelle mitte .On lihtinimesed ja erinevad elatustasemed .Eri riikidel on omad mured ja värgid ja seda ka eri riikide elanikel nagu ka eestis.
On mujal maailmas vaesust jne.
Estraalia saates ka hea vaadata .kuulata .et muulased teevad seda rõüõmsalt mida kohalikud mitte kunag iei teeks .samas kas sinna läinutel ka kõik läbi mõeldud on .et ideega sealt tagasi tulla pole eriti odavam kui siit austraaliasse minek näiteks jne. .Aga see selleks.
See .et jutustatakse .et oh seal ja seal on nii ja hea ning tore ja seda selliste bendeldavate tegelaste poolt.
Igas riigis omad +.- -sed .
Targad .hakkajad.nupukad osakavd omas riigis toime tulla ja saavad aru asjadest mis ka tegelikkus kodus ja muus maailmas.
Aga jah bendeldajad on tihtilugu siiski madalamast levelist ja see arusaadav.
Ühesõnaga pole hullu kusagil väga .erit iarenenud riikides .et tuleb ise siiski ennast liigutada ja erinevaid organied.
Muinasjutu raamatuid võib käia lugemas raamatukogudes.
Foorumites teemad head .vähemalt minu arust .et miks mitte.
Ei pea olema ka mingi ulme haridusega ja parem töö leida .tuleb teha lihtsalt midagi.
See jutt .et töötada kõrgemal ja toppida taskuid täis või teha ei tea mida on minujaoks suht absurd.
Ise arvan .et mingi Antsipi töö on keerulisem kui kraavi tegelastel ja .loogiline .et tuleb ka tasustada.Teeb tööd siis ka kui teised õlli libistavad .putka all.
Mees on õppinud ka kaua ja palju asju .mitte kohe enne põhikooli lõppu kuhugi tsirkust läinud tegema.'

100% nõus!

Edit: Reeglina hädalavad ainult need, kes ise lillegi liigutada ei viitsi ja ootavad, et kõik neile kandikuga ette tuuakse. Kui tööd ei ole, siis tuleb see endale "tekitada". Peaaegu igaüks on suuteline teenima ettevõtlusega vähemalt miinimumpalka. Kes pingutab rohkem, teenib ka rohkem. BS jutt, et ei saa ja ei ole võimalik.

PS: Elu ongi raske.

Viimati muutis logistika, 28.07.2011 19:28, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2011 19:20 
Kasutaja avatar

Ma ei saa aru mida te võrdlete teiste EL riikidega. Me oleme 20a vana riik, enamikel teistest on 50a edumaad. Selleks, et Eestis oleks raha, oleks vaja teha Eestis tööd ja välismaale müüa miskit, niisama sealt raha siia ei tule ju. Esimese vabariigi ajal oli muide Eestis elu parem, kui Soomes.
Sama hästi võib öelda, et titt on ka iavene jama asi - aiult sööb ja s*tub.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2011 19:23 
Kasutaja avatar

Mis te ootate uut majanudskrahhi, et laksust palkad yles? Ja selline mudel on käinud tsyklitena, oli vist ca 10 aasta tagant. Majandus tõuseb ja siis jälle kukub.

Ja see streikimine. Mis kasu sellest on, ega riigil raha kuskil soki sees ei vedele. Kui kuskile juurde pannakse siis võetakse ju kellegilt/kuskilt ära.....Raskel ajal vingutakse , et madalad palgad. Aga tean paljusid, kes ometi ei näe rohkem vaeva, et parem elu oleks. Nii kui kell kukub, nii ka koju minnakse. Noh normaalne on jh 8h teha a kui sul sellega ikka raha ei tule siis TULEB pingutada. Kas või nii kaua kui paremaks läheb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2011 19:32 
Kasutaja avatar

jep

Viimati muutis AllikaM, 27.06.2017 21:50, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2011 19:38 
Kasutaja avatar

:( :? :waah :err :bs :angry :cry :help :shock: :mad: :oops: :neutral:
http://www.tarbija24.ee/511332/vaata-mi ... i-eestist/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2011 19:50 
Kasutaja avatar

RS1800 XR3 kirjutas:

2kg jahu kulutan ma vb miski pool aastat, 500g kohvi läheb ehk kuuga ära, kilo võid ka vb kuu aega, kilo suhkurt kestab 2-3 kuud, tomatit, jah, läheb rohkem, samas just nägin telkust säästuka reklaami, et 75 penni kilo. Nii et nende üle ma ei nuta. Õlts on meil tunduvalt odavam :)
AllikaM - mida see streik sulle annab? Arvad et keegi tõstab palka sul? Mille arvelt, kust see raha võetakse, et sul palka tõsta? Mis sa selle jaoks paremini tegema hakkad, mis kombel sinu tootlikus tõuseb? Kreeklased märatsevad selle vastu, et bussijutidel tahetakse võtta ära miski 400eurine (vist) lisatasu selle eest, et nad jõuavad hommikul õigel ajal tööle. Aga kreeklased on mõnualt kummuli ka, sellest need märatsejad aru ei saa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2011 20:11 

RS1800 XR3 kirjutas:

Ei mõista siiani miks sa selle hinnatõusu jms teema üle nii väga erutud kui elad veel vähemalt 10a emme issi rahakotist :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2011 20:23 

Ütleks nii et ma ei ole kõrgepalgaline spetsialist ja laristada midagi ei ole. Samas rahapuuduse üle ka ei kurda, üle ka midagi märkimisväärselt ei jää. Ühtki laenu-liisingut ei maksa. Kõik mis on, on oma. Aru ei saa ma aga järgnevast.
Palk palgaks, nii on see asi kujunenud, riigil võlgu ei ole ja otsest kiiret hävingut kuskilt ei paista. Samas siinse kaubanduse ahnus on ikka klass omaette. Need jutud maailmaturu hindadest ja kohaliku turu väiksusest ja vähesest tähtsusest on täielik pullikaka. Röövitakse praktiliselt iga liigutuse pealt ja röövelkontorid ajavad oma ''õigust'' veel mööda EL institutsioone taga. (Tallinna Vesi, Eesti Energia näiteks). Milliseid sigadusi peaks näiteks E Energia veel välja mõtlema (lisaks nende viimasele huvitavale otsusele koondada ära OMA elektrikud ja hakata teenust sisse ostma, vähempakkumise teel loomulikult) et rahvas hakkaks lõpuks käituma nagu RAHVAS mitte nülitav lambakari ? Kõikvõimalikud ulmekasumid peavad mingil hetkel lihtsalt andma röögatu kahju ja vahendid selleks ei ole paraku ilusad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2011 20:26 
Kasutaja avatar

RS1800 XR3 kirjutas:

Kuule su toiduainetest jahumine ja nende võrdlemine viskab üle. Kui sa midagi muud tarka ei oska pasandada siis ole palun vait ja jäta kirjutamata. Sellel 50 sendil on tõesti väga suur vahe.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2011 21:08 

Puhtalt toitu ja sissetulekut arvestades saab Soomes ikka odavamalt kõhu korralikult täis. Väljas süües on käärid muidugi suured.
Olen elanud Vantaal ja nüüd jälle tagasi Pohjanmaal, siin maksan 1-toalise korteri eest koos kõigi maksudega 373.- , see ei ole muidugi linna odavaim korter aga asukoht ja seisukord on head. Vantaal sai 3-toalise kuskil 1200 euriga, ehk siis jagades kellegagi pole ka kõige hullem. Fakt on see, et elamisele(söök+eluase) kulub siin ikkagi väiksem osa palgast kui Eestis.Paljuräägitud ja hirmutatud automaks - mina maksan oma vana volksu eest siin 80 euri aastas, kindlustus hetkel ligi 400.- aga selle saan 200.- peale kohe kui IF Eestist paberid suudan sebida.Ainus asi mis siin tunduvalt kallim, on alko. Riided jällegi megaodavad kui alesid ka veel jälgida.DNA võrgus räägin mobiiliga juba Juuni algusest tasuta. Palk ei ole mul kõige madalam, aga tean, et ka miinimumpalgaga elab Soomes inimväärselt ära, Eestis aga mitte. Ja veel üks huvitav asi, seda paljud juba teavad vist - ostes Tallinki pileteid Soome süsteemi kaudu on need odavamad kui Eesti süsteemi kaudu ostes. Autokütusega on ka nii, et hind küll kallim aga ikkagi panen paagi Eestisse tulles siin pool lahte täis sest kvaliteet on ikka teine näidaku need TTÜ katsed mida tahes, oma perse ja kõrv on parimad mõõtevahendid ikkagi
Iirimaa kogemusest ma pikalt rääkima ei hakka, see liiga kauge minevik, aga ka seal oli elu palgaga võrreldes odavam kui Eestis.
Ja kuna keskmise SR.org kasutaja jaoks on välismaa ja Euroopa jätkuvalt Soome siis ma palun - käituge siin korralikult, ei ole vaja neile samaga vastata nagu nemad Eestis käituvad. Kuna siin Põhjas veel eestlasi vähe siis peetakse meid turistideks ja uuteks tutvusteks, Uusimaal aga oleme juba mõnda aega halva kuulsusega (rooli)joodikud ja vargad kellesse suhtutakse nagu poolakasse Iirimaal ( kes seal elanud see teab millest räägin)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2011 21:18 
Kasutaja avatar

See kytte jutt on sul kyll iganenud, ammu pole enam soomes parem kyte. Lisaks, mis ime korterites sa elad kui Vantaal maksad 1200-? Olen helsinkis eland, kesklinnast kuni keha 3ni. Siiani old hinnad 450- kuni 1000- ja see kilo oli kah Töölös, 4 toaline.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2011 21:35 

Mul on üks ots siit Eesti koju 700km, sõidan seda nii bensu kui diisliga, kokku vist aastate jooksul 6-7 autoga sõitnud. Ja küte on siin parem - mootor töötab ühtlasemalt ja heitgaasid puhtamad, kütusekulu on väga subjektiivne ja selle teemal ma ei räägi. Töölos kiloga 4-toaline? Seda ei usu ma enne kui üürilehte näen - mul 2 tuttavat seal, üks 1-toalises firmakas ja teine elab tööandja majas. Myyrmäel maksab 3-toaline saunaga 1200, Pitäjanmäel(Helsinki serv) 3-toaline 1100.- Kui rendid eraisikuna saad vb tiba odavamalt, firmadele on aga hinnad veits kõrgemad kuna riskid suuremad.

talon kirjutas:
See kytte jutt on sul kyll iganenud, ammu pole enam soomes parem kyte. Lisaks, mis ime korterites sa elad kui Vantaal maksad 1200-? Olen helsinkis eland, kesklinnast kuni keha 3ni. Siiani old hinnad 450- kuni 1000- ja see kilo oli kah Töölös, 4 toaline.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2011 21:43 
Kasutaja avatar

Olen ma ka sõitnud soome, rootsi ja natuke ka norra kütusega, ei saand mina küll miskit aru, et vahet oleks. Leedust sain küll mõned aastad tagasi miskit naljakat Neste bensukas, auto haises nigu Ikarus. Kütusekulu on võimatu hinnata, eal a'la 700km mööda kiirteid/maanteid vs siin linn/maantee/külatee/kruusatee kokku 60km ehk.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2011 21:48 

Kulu sõltub jah suuresti keskkonnast, aga kui lähen nö. sünnist saati Soomes sõitnud autoga Eesti ja seal paagi täis panen siis on vahe märgatav. Eks mõni vb ei märka ka seda vahet, ja tee äärde pole veel kuskilt ostetud kütusega jäänud. Aga see juba OT vist

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2011 21:48 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Vot täpselt .me oleme noor riiki teised on kunagi mingid olud ära elanud äkki kuid sisiki elu paljudes riikides ka hetkel oma plusside ja miinustega vahet poel isegi .et me nii noored oleme aga sellegipoolest juba respect .et nõnda tubli arenguga.
Ainult aetakse palka ja palka taga.tuleb teha küll kunagi ehk saab siis paremat palka ka või tuleb lihtsalt rohkem teha .see on enese karastamine samuti.
Mõeldakse .et firma bossid istuvad arvutite taga tööl ja isegi kodus käed püksis ja lilled kasvavad aknapeal.

Viimati muutis oopc, 28.07.2011 21:51, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis