Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 14:19

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 32 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Audi A4 B5 Facelift 2,4 V6 Anti_K
PostitusPostitatud: 04.08.2011 15:37 
Kasutaja avatar

Hehh, sportauto ta tõesti pole, aga sportlikum kui nii mõngi wannabe sportauto (Golf 3 ntx). Pagass ei ole tegelt nii ebapraktiline midagi, külmkappe ma ei vea ju päevast päeva, arginodi mahub kenasti autosse ja kuna ise tagaistmel ei reisi, siis savi kuidas teised seal tunnevad ennast :) Siiani pole masin enda ebapraktilisuse või mineku poolest veel hätta jätnud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 12:02 

Anti_K kirjutas:
Hehh, sportauto ta tõesti pole, aga sportlikum kui nii mõngi wannabe sportauto (Golf 3 ntx). Pagass ei ole tegelt nii ebapraktiline midagi, külmkappe ma ei vea ju päevast päeva, arginodi mahub kenasti autosse ja kuna ise tagaistmel ei reisi, siis savi kuidas teised seal tunnevad ennast :) Siiani pole masin enda ebapraktilisuse või mineku poolest veel hätta jätnud.

+1!! :rokib
Ilus auto, asjalik igati. Kobedam velg alla ja ongi maasikas :) Veljesoovitusi, kasvõi tavaline Audi originaalvelg, 5 kodaraga (nagu minu autol nt). Inisetakse jah A4 tagaistme kitsuse üle- küsiks vastu: Kas juht istub tagaistmel? Sinna mahtumine on selle mure, kes sinna istuda tahab. Roolitaga on ruumi selles autos küll ja küll (olen 185cm ja 95kg, jalanumber 46), kaardilugeja ka ei kurda. Ja pagass on üllatavalt mahukas väikese sedaani kohta, laadimisava on natuke väike vaid. Kindlasti aitab kaasa see, kui tagaistme seljatugesid saab alla lasta. Minu omal selline variant on, kas ka sinu omal?
2.4V6 pole midagi nii mõttetu. Samasugune ulumine käib ka enne facelifti 2.6 kohta, et mõttetu ja janune ja vajab remonti jnejnejne...selle kohta ütleks, et normaalsele juhile on nii 2.4 kui 2.6 igati OK mootorid (mõnusa väändega, üsna jõulise astumisega ja mitte väga janused). Remont...hooldage oma autosid, siis pole vaja ka suuri remonte teha.
Anti, sinu autol on puudu vaid üks asi- vedavad tagarattad :D Aga pole see esiveoline ka kehvem ;)
Muretuid kilomeetreid!!

-Edit- helisüsteemi kohta, kirjutasid, et sul võimendid jms tehasest kohe olemas. Bose siis ilmselt? Aga jah, kui võtad akuklemmid maha, siis makk läheb lukku. Koodi saad esindusest nt, või siis pane mingi muu makk sisse, iseasi, kas tagumised kõlarid tööle hakkavad. Minu omal näiteks ei hakka tagumised kõllid (aktiivkõlarid, BOSE) tööle, kui lihtsalt teine makk sisse panna. Mingit ümberehitust v uusi kõlle vaja. Aga tehaseheli on piisavalt hea, et mitte hakata seda rikkuma mingite teiste kõlarite paigaldusega, lisaks see originaalkassetikas istub sinna keskkonsooli nagu rusikas silmaauku. Mina lahendasin helimure MP3 transmitteriga, mis minu ja mu elukaaslase vajadused (muusikaalased) rahuldab täielikult. 5 euri ja elu lill :D

Viimati muutis Markko, 05.08.2011 12:07, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 12:06 
Kasutaja avatar

Vaata, kui inimene raiub siin stabiilselt, et tegu pereautoga, siis järelikult on autoomanik üks faking tü*a tegelane kui tal on pohlad, kuidas ta pere ennast tagaistmel tunneb ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 12:09 

jOnts kirjutas:
Vaata, kui inimene raiub siin stabiilselt, et tegu pereautoga, siis järelikult on autoomanik üks faking tü*a tegelane kui tal on pohlad, kuidas ta pere ennast tagaistmel tunneb ;)

Aga misasi ta on siis? Kaubik v? Pereauto otseloomulikult. Üldiselt pere koosneb kahest täiskasvanust ja lastest...seega, lastele on seal tagaistmel ruumi dajooba. Ja mahuvad sinna täitsa normaalselt ka täiskasvanud, keskmisel on veits kitsas, aga ei midagi hullu. Kolme 100 kilost meest sinna ei pane, aga nt normaalkaalus 2 täiskasvanut ja 1 laps- miks mitte. Või 2-3 last? Ruumi ju küll.
jOnts, sul paistab üldse mingi okas selle autoteemaga olema :D jube agressiivne :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 12:12 
Kasutaja avatar

jokerAudi kirjutas:
jOnts kirjutas:

Aga misasi ta on siis? Kaubik v? Pereauto otseloomulikult. Üldiselt pere koosneb kahest täiskasvanust ja lastest...seega, lastele on seal tagaistmel ruumi dajooba. Ja mahuvad sinna täitsa normaalselt ka täiskasvanud, keskmisel on veits kitsas, aga ei midagi hullu. Kolme 100 kilost meest sinna ei pane, aga nt normaalkaalus 2 täiskasvanut ja 1 laps- miks mitte. Või 2-3 last? Ruumi ju küll.
jOnts, sul paistab üldse mingi okas selle autoteemaga olema :D jube agressiivne :D

Igavus, igavus.
Tegelt on mul okas üldse nende b5 Aneljadega. :D

Ma üritan mitte kuri olla ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 12:13 

jOnts kirjutas:
jokerAudi kirjutas:
jOnts kirjutas:

Igavus, igavus.
Tegelt on mul okas üldse nende b5 Aneljadega. :D

Ma üritan mitte kuri olla ;)

Jõhker :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 18:28 
Kasutaja avatar

jOnts: Mind nagu tõsiselt huvitab, mis auto sul endal on? Ma ei usu, et mõni Porsche 911. Seega tee mulle selgeks, mis sinu silmis teeb too B5 A4 mõtetuks, et okas on hinges? Ära pane mind mind arvama, et kadedus :P
Jokeraudi: olen mõelnud jah 5 kodaraga velgedele, et praegused talverehvide jaoks jätta, kuid kevadel oli autosse investeeringuid palju, et ei olnud teise komplekti velgede jaoks ülearust raha. Auto on asjalik, võimsust on madalatel pööretel muljetavaldavalt. tagaistmed annab jah alla käänata ja mahutavus on igati arvestatav. Tõesti, ainuke, mis sellel autol on puudu on vedavad tagarattad, oleks quattro, oleks perfect.
Helisüstem Bose vist siiski ei ole, vähemalt pole kuskil masinas selle brändi sümboolikat kohanud. Lihtsalt, väga selge ja puhas heli oli. Eks uurin seda raadio koodi esindusest vin koodi alusel. Aga praegu on ees kiri safe2. Järelikult esimene kood läks valesti ja nüüd küsib teist turvakoodi? Või ongi makil 2 koodi? Igatahes oli ostes lipikul vaid 1 kood. Eks peab korra uuesti siis akul juhtmed maha võtma ja koodi sisse toksima

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2011 19:03 

Anti_K kirjutas:
jOnts: Mind nagu tõsiselt huvitab, mis auto sul endal on? Ma ei usu, et mõni Porsche 911. Seega tee mulle selgeks, mis sinu silmis teeb too B5 A4 mõtetuks, et okas on hinges? Ära pane mind mind arvama, et kadedus :P
Jokeraudi: olen mõelnud jah 5 kodaraga velgedele, et praegused talverehvide jaoks jätta, kuid kevadel oli autosse investeeringuid palju, et ei olnud teise komplekti velgede jaoks ülearust raha. Auto on asjalik, võimsust on madalatel pööretel muljetavaldavalt. tagaistmed annab jah alla käänata ja mahutavus on igati arvestatav. Tõesti, ainuke, mis sellel autol on puudu on vedavad tagarattad, oleks quattro, oleks perfect.
Helisüstem Bose vist siiski ei ole, vähemalt pole kuskil masinas selle brändi sümboolikat kohanud. Lihtsalt, väga selge ja puhas heli oli. Eks uurin seda raadio koodi esindusest vin koodi alusel. Aga praegu on ees kiri safe2. Järelikult esimene kood läks valesti ja nüüd küsib teist turvakoodi? Või ongi makil 2 koodi? Igatahes oli ostes lipikul vaid 1 kood. Eks peab korra uuesti siis akul juhtmed maha võtma ja koodi sisse toksima

jOntsil on mingi vana obljääd siin foorumis :D ja miski Vulva oli ka....
Aga jah, makil peaks olema 2 turvakoodi idee järgi. Minu omal vähemalt on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 00:22 

mis raadio sul seal täpsemalt on?`võibolla kirjutasid aga ei näe kuidagi:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 00:47 
Kasutaja avatar

Selline makk siis, nime ega täpsemat mudelit öelda ei oska
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 14:47 

Beta kohta ei oska öelda, mitu koodi vms tal on...endal on Gamma, sellel on kindlalt 2 koodi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 18:03 
Kasutaja avatar

Ma vähemalt loodan, et Reval oskab täpse vastuse öelda. Ilmselt vin koodi alusel on neil näha selgelt mitu koodi on makil. Ma mälu järgi sisestasin toda koodi. Ja nüüd ei teagi kas mäletasin koodi õigesti või mitte et teist koodi veel lisaks küsib. Törts mage on küll sõita kui absoluutselt mingit häält lustikummut ei tee.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2012 13:53 
Kasutaja avatar

Nonii! Saab siin teemat veidi tõstetud!

Vahepeal mis auto juures on muutunud:
Vahetatud sai makk! ei viitsinud tehaseoriginaaliga jamada ja panin asemele Blaupunkti oma:
Pilt

...ja vahetasime küünlad (Denso), õli ja mootoripealsed vaakumvoolikud:
Pilt

Ja miski aeg sügisepoole kadus autol eest stange põll. Tellisime sellegi uue ja panime ette. Pilti teha ei jõudnud, auto oli must ja ei hakanud igast pilte tegema. Kahjuks, pesulasse ei jõudnudki sest vaid loetud päevad hiljem tegin üpris koleda avarii autoga.

07. Detsembri varahommikul tööle sõites oli tee odav liuväli. Kõik oli timmis, startisin märkimisväärselt varem, eelmine õhtu panin vana lapiteki veel klaasi ette et hommikul kraapima ei peaks. Olin jõudnud peaaegu tööle, jäänud vb 3-4 km veel sõita kui mulle keeras vana bussilogu ette, suhteliselt nahaalselt. Ootasin asula lõpu kenasti ära ja hakkasin mööda kiirendama! Kiirust umbes 80 km/h, 3s käik, unustasin ülesse vahetada ja rattad lõid all tühja. Tegin vist rooliga liiga järsu nõksu ja auto viskas külje ette. Tulemuseks 180 kraadi piruett teepeal ja kerge õhulend, kõik 4 ratast maast lahti ning üle tee põõsastesse. Leidsin veel kõige sügavama augu tee äärest üleese kuhu sisse autoga maanduda :(! Tulemuseks oli täielikult muljutud parem külg, algusest lõpuni, purunenud tagumine ukseklaas, tagaklaas, tagatuli ja esistange läks ka keskelt puruks. Lisaks muljusid puuoksad ka katuse tagantserva veidi, ilmselt mille tulemusel ka tagaklaas sisse lendas:
Pilt

...Ühesõnaga, vedas tegelikult! Ise tulin ühegi kriimuta, ainult šokk ja kaks päeva õrna kaela- ja alaseljavalu! Ei miskit hullu. Autol tegelikult vedas ka, see oli ainult plekk mis haiget sai, sillad jäid otseks, uksepostid sirgeks, õrna riivamisega käisin siiski kõrval elektripostis ära, kuigi põhipaugu püüdis kinni ikkagist põõsas. Poleks toda võpsikut olnud, oleks auto üle katuse lennanud. Võin vaid oletada mis siis oleks juhtunud nii minu kui autoga.

Kerged 2 nädalat seisis auto koduhoovil presendi all peidus. Ise omal jõul sõitsin pärast päästeteenistuse kraavist väljatõmbamist veel tööle ja koju kah! Veoexpert autolammutus varustas mind juppidega.

Esitiib 40
Esiuks 50
Tagauks 30
Tagaklaas 20
Tagatuli 20 tk (vahetasin mõlemad, teisel oli ka väike mõra sees)

Neile meestele käisin välja 180 euri. Ise nägin lahtimonteerimist pealt, sain veel peoga kruve, polte ja torxe millega kogu krempel koos käis kaasa, kõikvõimalike plasttükke igale poole jne! Aus kaup, plekid olid sirged ja ilusad ilma roosteta. Isegi värv üpriski sarnane. Algul lootsin, et ehk ma pääsen värvimisest. Ei pääsenud.

FL stange sain enampakkumisena 160 euri eest (originaal + cargo saatmiskulu). Kahjuks oli see erkpunane, tuli ajutiselt musta mattvärviga üle lasta, et sinise auto küljes ei karjuks.

Tuttav keremees vahetas ära plekid ja pani klaasid paika tagasi, surus tagatiiba veidi väljapoole, et vähe viisakam oleks. Talle sai ainult 100 euri makstud, kerge päevatöö.

Pilt

Pilt

Pilt

Viimaselt pildilt on näha tooni erinevus uuel uksel ja vanal tagatiival! Kaugelt silma ei torganud, aga lähedalt sai aru, et erinevus on sees.

Siis 3 nädalat tagasi viisin auto värvimisse. Vaatasime meistriga töömahu üle ja tegime kalkulatsiooni. Kuna mahtu oli niipalju, et sai ka veidi alla tingida saime siis hinnapakkumise: 900 euri mis sisaldas mölkide välja spottimist, neid jagus ikka üsna usinasti, terve külje värvimist, esistange lahustiga pesemist (must värv tuli maha pesta), terve katus lakkida, korrosioonitõrje ja poleerimine. Hetkel on poleer veel tegemata, aga auto on värvitud! Seletasid, et mingi vaha vaja veel alla tõmmata et hetkel ei saa. Tegid veel vasaku tagatiiva ka korda, kus servas oli üks mölk. Kuna vasakul C-piilaril oli ka müstilisel kombel mölgid sees pidi sealt spottima, ei saanud hajutusega värvida ja seega värviti terve vasak tagatiib ka üle!

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Kokku läks see "nali" maksma veidi alla 1400 euro! Ei ole naljakas, aga palju hullem oleks olnud kui hea auto oleks maha kandmisele läinud. Kuna tehnika jäi korda ja enne avariid oli väga hästi hoitud ja korrektselt hooldatud auto, tasus asi end ära. Sõidus tunda ei anna, et miskit oleks valesti, ei kisu, sama reibas minek kui enne, kuskilt miskit ei leki ei voola ja kõik on tips tops!

The end sellele halvale loole :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.02.2012 21:59 

vägev, et korda tegid. Avarii järgselt pilti vaadates mõtlesin kohe, et vanaraud. Igati korralik facelift tundub, kunagi hiljem veidi parem velg ka alla ja siis oleks superlux.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.02.2012 03:04 
Kasutaja avatar

Kuna eelnevalt on autot väga hästi hoitud ja eeskujulikult hooldatud, ei näinud väiksematki mõtet muidu suurepärast autot emexi viia! Tehnika ju haiget ei saanud, sillad jäid otse, mootor ja kõik muu ka terveks, õli kuskilt ei leki. Maandumine oli pehme, kõik mis viga sai oli ainult plekk ja klaas! Uksepostid ja kere kandevosa jäi sirgeks niiet remont oli plug and play, uued uksed, stange, tiib vahetada. Jah värvitööd olid kallid, aga ikkagi tasus asi end ära. Sõidab sama hästi hetkel kui ennem avariid. Ise olen väga rahul et hea auto aiataha ei läinud :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 32 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis