Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 16:55

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 137 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Järgmine

Kas sõidad isikliku või liisinguautoga?
Isiklikuga. 77%  77%  [ 224 ]
Liisinguautoga. 10%  10%  [ 29 ]
Kuidas kunagi, kasutan mitut autot 13%  13%  [ 39 ]
Hääli kokku : 292
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kas sõidad isikliku või liisinguautoga?
PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:12 
Kasutaja avatar

oopc kirjutas:
Ok .Ma ostan 10 aasta pärast masina mis täna tehasest välja veeretati.

Sa ei peaks seda nii väga üle tähtsustama, kelle oma mingi plekikosu formaaljuriidiliselt mingil hetkel on. Paljusid autosid ei ole mõistlik mistahes sissetuleku juures kunagi omada, kasutada tahad, siis rendi või liisi.
Kui saad automured ca 500-600 euri eest kuus kaelast ära ja koguaeg on uus auto kasutada, siis kuidas see tehing halb on? Sina oma 10 aastase väljaostetud rümbaga oled alati ja tingimata paremas olukorras?
Ja kuskohast sa neid trööbatud räimi üldse saaksid, kui keegi neid uuena ei ostaks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:12 

Sellepärast ma selle isa nimele paneku enne välja tõingi, et kui ma panen ta isa nimele ja ta on minu rahade eest soetatud, siis on ju tegu MINU autoga, mitte ISA autoga, kes sellega vbolla kunagi sõitnud ei ole rääkimata sellest, et ta seda vbolla isegi kunagi ei näe.

Hydration kirjutas:
pokemon kirjutas:
Aga mul ongi auto pandud panga nimele... kui liisinguaeg läbi saab, siis ostan selle auto nende käest välja.

See lause oli lihtsalt märkimist väärt :D

Seda välja ostmist on lihtsam kasutada, kui teen viimase makse vms.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:15 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Ei asi polegi halb uut masinat kasutada .lihtsalt üks on kasutaja .teine aga omanik selles ongi lihtne kuid määrav vahe.Palju raha on ka tore aga vahe tekib selles kas on enda tekitatud see või laenatud kellegilt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:18 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
To pokemon .absoluutselt kui oled selle ostnud ja paned selle kellegi teise nimele või teed mis tahad see ei oma tähtsust see kõik sinu enda teha.
ja muidugi viimast väljamakset tehes on kindlasti lihtsam midagi osta aga seda ei nimetaks ka enam ostuks .sest kas ma ostan aastaid mingit asja või ostan kohe.
Tahan jäätist osta .igapäev maksan 500 eesti senti ja lõuks 1krooni on muidugi niiöelda lihtam kui kohe 4 eeki välja käia see peaks ka juba arusaadava toimingi olema jam õistma milline lugu on.

Viimati muutis oopc, 08.08.2011 13:21, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:19 

No nahhui, mis vahet sellel siis on, et ta alguses panga nimel on, kui ma lõpuks ta ikkagi ise kinni maksan?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:20 
Kasutaja avatar

oopc kirjutas:
Ei asi polegi halb uut masinat kasutada .lihtsalt üks on kasutaja .teine aga omanik selles ongi lihtne kuid määrav vahe.Palju raha on ka tore aga vahe tekib selles kas on enda tekitatud see või laenatud kellegilt.

Kogu su jutt taandub rahale. Aga ka laenatud rahaga tehingute tegemiseks peab sul endal midagi ette näidata olema. Seda võib sageli palju rohkem vaja olla, kui mistahes 10 aastase pisiauto omamiseks tarvis on.
Kui sa tunned, et sa oled alamakstud, küsi palka juurde, leia parem töö või hakka ise endale tööandjaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:23 

No ilma rahata paraku väga elus eksisteerida pole võimalik .väljaaravtud nõnda .et lihtsustada enda eksiteerimis telus .laenates.liisides kuid see juba on kõrvaline abi elllu jäämiseks.
Osad lihtsalt elavad nõnda ja toimivad kuidas just õige on ja iga asi omal .õigel ajal.Sest no üle varju elajad mõjutavad ka ühiskonda.
To Traur veel seda ka jah .et olen tajunud olukordi kus nagu ei mõeldaks jah üldse rahale vaid asjadele ning see kuidas hiljem asju lahendada on juba asi milelle ei mõelda.
kunagi oli olukord kus üks oli ennast nõnda lõhi laenanud .et enam laenata e isaanud kuid ta üritas siiski edasi.mull oli tegelikult juba kahju ja isegi mainisin .et kas selle mõtet on .et ehk mingi parem plaan mõelda endale.Igatahes kuidag iläbi usii... ta sai jälle kaela omale.

Viimati muutis oopc, 08.08.2011 13:28, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:25 
Kasutaja avatar

oopc kirjutas:
No ilma rahata paraku väga elus eksisteerida pole võimalik .väljaaravtud nõnda .et lihtsustada enda eksiteerimis telus .laenates.liisides kuid see juba on kõrvaline abi elllu jäämiseks.

Laenata ja liisida ei saa ilma rahata midagi. See on ekslik arusaam, et kui pole, võtan pangast või liisin.
Enda elu lihtsamaks tegemine on antud kontekstis sukasäärde kogumine ja foorumis tati pritsimine, et teised kõik nii ei tee.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:30 

Täpselt.Aga see .et maksama pead mingeid väiksemaid summasi see pole argument. mingile tasemel viitav väga .sest kui enam ei jõua siis lugu läbi.See kuidas keegi ennast tegelikult pigistab mingi koorma alla see igaühe oma hingel.Ma võin igapäev kardiga sõitmas käia see pole ka argument.

Viimati muutis oopc, 08.08.2011 13:33, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:31 

RedLabel kirjutas:
oopc peab ikka seda silmas, et omanik on omanik ja kasutaja on kasutaja(paberite põhjal). Selleks, et sa "oma" autoga sõita saaksid, pead sa ju iga kuu pangale tuhandeid kroone maksma aga, kui sul raha pole, võetakse ju auto käest ära. Väljaostetud auto puhul seda muret pole. Pane või aeda ornamendiks.

Mis vahe sel on millal ma selle raha välja käin? Kas kohe või jupikaupa? Ma ju soetan selle asja ENDALE, mitte kellegile teisele.

See, et on olnud ja on ka praegu mingisuguseid lohhe , kes ei oska või ei taha arvestada, kas ta oma eluga välja tuleb on hoopis teine teema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:35 

No kui sinul pole vahet millal siis see tore.üldiselt on aga suur vahe .Respect .On juhtumeid kus ei tehata sipelgal ja elevandil ka veht. :D
Ja mul pole olnud otseselt liisiate vastu midagi ja kui ka oleks siis see ükskõik.lihtsalt .et teatud olukordades .kohtades ning ka üldiselt tuleks arvestada kuidas ja millised lood on.
Tuues jälle ühe näitena näiteks selle foorumi .sest siin peab oelma oletatavasti isiklik auto kui teema teed sellest aga liisitud masin pole isiklik.Võibolla siin sellist olukorda pole aga lihtsalt näitena tõin kui mina näiteks paneksin siia liisitud asja kasvõi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:45 

Miks ma siin teemas häält hakkasin tõstma oligi see, et minul ei ole maksmistega probleeme ja sellepärast häiris ütlemine, et inimesed kasutavad liisimist kelkimiseks.

Samas ei ole sa suutnud siiani vastata erinevatele küsimustele, mida ma olen küsinud, vaid nende asemel mingi pika ja keerutava jutu vastu kirjutanud.

Mina ei loe lugejate autod teema all kuskilt välja, et peab olema enda nimel see auto. Kui ma olen auto LÄBI panga ENDALE ostnud, siis miks ma ei võiks sinna teemat teha?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:48 
Kasutaja avatar

Ja miks ma ei võiks liisitud autost teema teha. Hooldan, täiustan, remondin oma rahade eest, neid asju ma vast ei liisi.
Kas liisitud autost ei või e-hooldusraamatut pidada. Kõik toimingud selle auto puhul on samad, mis mitteliisingautode puhul. Seega, kellegil pole vaja teadagi, kas liisin seda või ostsin kohe välja, teiste/sinu jaoks ju ei muutu midagi...või käib see su enesehinnangu pihta kuidagi?

Ideaalis näeksid "Lugejate autod"`e rubriigis alamkategooriaid "Välja ostetud autod" ja "Liisitud autod"? Viimast varianti sa ei vaatakski?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:49 

Ma ei oska nõnda vastata .et jah või ei.
Lihtsalt kui sul on võimalik siis võid uhke olla kuid kel pole võimalik ja siiski toimetab mingil viisil siis sellised kipuvad ka teinekord laia panema mitte pädevatena olles.
To Delabig ikka vaataksin ehk.sest siis oleks asi nagu ausam. :D

Viimati muutis oopc, 08.08.2011 13:51, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:50 
Kasutaja avatar

pokemon kirjutas:
Miks ma siin teemas häält hakkasin tõstma oligi see, et minul ei ole maksmistega probleeme ja sellepärast häiris ütlemine, et inimesed kasutavad liisimist kelkimiseks.

Samas ei ole sa suutnud siiani vastata erinevatele küsimustele, mida ma olen küsinud, vaid nende asemel mingi pika ja keerutava jutu vastu kirjutanud.

Mina ei loe lugejate autod teema all kuskilt välja, et peab olema enda nimel see auto. Kui ma olen auto LÄBI panga ENDALE ostnud, siis miks ma ei võiks sinna teemat teha?

Ma ise ei ole pidanud vajalikuks siia autost teemat teha, aga leian, et teistele võiks huvi pakkuda autoteema, mis kajastab sinu kasutada oleva auto hingeelu ja ajalugu. Vaevalt, et keegi viitsiks lehekülgede kaupa sinu auto dokumentidest või tehnilise passi sissekannetest lugeda.

Oopci kirjatükid on pigem tähelepanuvajadusest, et tema on ka ilma laenuta tubli ja vahva, märgatagu ka tema pingutust. Aga kipub unustama reeglit, et enda ülendamine ei tohi toimuda teiste alandamise arvelt.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 137 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis