Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 15:50

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 137 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Järgmine

Kas sõidad isikliku või liisinguautoga?
Isiklikuga. 77%  77%  [ 224 ]
Liisinguautoga. 10%  10%  [ 29 ]
Kuidas kunagi, kasutan mitut autot 13%  13%  [ 39 ]
Hääli kokku : 292
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kas sõidad isikliku või liisinguautoga?
PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:52 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Ma ei alanda kedagi ja ma pole endast rääkinud ega kellegist teisest .vaid üldiselt asjadest arutanud.
kui ma midagi arutan või võtan osa foorum ielust siis see kohe tähelepan uvajadus või see võib ka jah võimalik olla kuid kas nii ka alati ja kõigil ka on.

Viimati muutis oopc, 08.08.2011 13:54, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:56 

traur kirjutas:
Ma ise ei ole pidanud vajalikuks siia autost teemat teha, aga leian, et teistele võiks huvi pakkuda autoteema, mis kajastab sinu kasutada oleva auto hingeelu ja ajalugu. Vaevalt, et keegi viitsiks lehekülgede kaupa sinu auto dokumentidest või tehnilise passi sissekannetest lugeda.

Ei ole samuti pidanud vajalikuks siia teemat teha sellepärast, et pole lihtsalt midagi kirjutada. Pildiraamatuna võiks ma sellest autost isegi teema teha.
Tsiteeri:
pigem tähelepanuvajadusest

See on järgmine põhjus, miks teemat ei ole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 13:58 
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
ehk siis kui kesiganes ropprikas maitea...ütleme logistikaärimees LIISIB endale S65 mersut, siis sinu silmis on ta odav eputis ning kui ta ostaks selle S65 kohe 200k eest sulas välja, viskaksid thumbs up? Olenemata sellest, et mees VÕIKS endale osta neid mersusid sulas hoovipeale seisma nonii umbestäpselt 100 tükki.

Mitte, et sinusuguse arvamus teda kotiks, aga puht teoreetiline küsimus selline...

Pilt
Good point.
Aga ma kahtlustan, et tegemist ei oleks ropprikka ärimehega, kui ta endale selle S65 sulas ostaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 14:00 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
To antil .olen ka oma kirjutistes seda mainunud .et inimene kellel enam tõesti vahet pole kas ostab kohe või liisib siis see on ka temale juba austust andev.
Aga üldiselt vahet pole mida mina ja kuidas arvan .mina kriban oma arvamustest lihtsalt nagu iga teinegi .et ärme eraldi nüüd sellel peatu .et kuidas mina mingil juhul kellegisse suhtun ja miks .sest selel pole tähtsust.
Ja see tähelepanu vajaduse jutt ka .varstiu kustutavad kõik oma teemad ära .sest kardetakse .et mõeldakse neist kui tähelepanuvajaduse käes vaevlevatest inimestest :D
Enam keeg iei kirjuta midag iega tee teemasi autodest jne .sest see on tähelepanu vajava inimese toiming või. :D

Viimati muutis oopc, 08.08.2011 14:03, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 14:05 

Kes puhub selle loo selliseks ja nõnda suureks.Mina olen ise üldse mõne arvamuse esitanud .suuremosa teemat on väitlus ja küsimused .et miks nõnda jne.Ma paraku kahjuks või õnneks olen jätkuvalt asjast siin osa võtnud .et mõistvat suhtumist kolleegid :D
To traur kui ta ostaks uue selel amgi või hunady selle sulas siis no ta peab oma elu kuidagi õigemini sättima paraku .sest no kellel on vahendid .kellel aga mitte .et see asi võimalik oleks.Ja loomulikult on ustutavasti inimeste elamise kunstil vahe kes ostab uue hunday sullis või s65 -e :D Kes aga on ropprikas kes rikas see ehk suhteline .keeruline värk.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 15:01 
Kasutaja avatar

Oopc, ma tahtsin lihtsalt vihjata sellele, et rikkaks saavad enamasti arukad inimesed. Ropprikkaks saamisel on ilmselt veel eeltingimusi, aga lausa lollpea selleks ka vast ei saa. Ja seda just S65 sulas ostmine on - loll tegu. Vaatamata sinu varalisele seisule.
Seetõttu ma väga ei usu, et rikkur endale sellise auto OSTAKS. Ta peaks arukas inimene olema ju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 15:52 
Kasutaja avatar

Ma teen oopc jutust vahekokkuvõtte:

- oopc vaatab, et paljudel siin ägedad autod liisitud, kuid endale ta seda lubada ei saa.
- oopc mõtleb, et kurat, kui mina seda lubada ei saa, siis ilmselt kõik ülejäänud istuvad laiemalt, kui nende perse ja poosetavad niisama.
- oopc on pahane. Puudub õiglus. Miks teised siin poosetavad ja elavad üle oma võimete aga tema ei saa?
- oopc on kaval! oopc toob tõe päevavalgele, lööb kõik liisijad risti ja teeb faktidel selgeks, et nad elavad valesti ja üle oma võimete. See on selge, sest tavaline inimene ju liisingut ei saa.
- oopc mõtleb veel kaugemale - keelame liisinguatuode presenteerimise siin foorumis! Siis on kõik võrdsed! Ei ole neid pangale kuuluvate autodega ässajaid, on vaid mehed kes on reaalselt auto omanikud.
- oopc hakkab tegutsema! Halvustab kõiki liisinguvõtjaid ja ähvardab neid iga hetk tuleva töökaotusega jms. oopc teab, et iga töökoht on ajutine.
- oopc mõtleb majanduslikult. Kui liisingu intress on 2% siis on see ilmselge üle maksmine. oopc ei hooli inflatsioonist.
- Võitlus on äge ja vihane, kuid oopc ei anna alla. Argumendid on ammu kadunud, kuid võitlema peab. Ühtäkki jääb oopc foori taga seisma ja tema kõrval on uus auto, noor mees roolis. oopc on vihane! Ta teab, et see auto kuulub TEGELIKULT panale, mitte sellele mehele. oopc vihastab jälle: "mida ta raisk poosetab siin minu kõrval. Tahab kõva mees olla....raisk, no istub julmalt laiemalt, kui tema perse"...
- oopc ei anna alla, oopc võitleb lõpuni....viimse veretilgani!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 17:46 

Sõidan rendiautodega. Kuna sissetulek on juhuslik siis liisingut ei saa ja pole sellist raha et osta välja selline auto, mis paari kuuga kätte ära ei lagune. Ja isegi kui oleks siis arvestades inflatsiooni, soovi auto iga aasta-paari tagant välja vahetada jne, siis peaks rahapeale suht tige olema kui auto välja osta

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 17:48 
Kasutaja avatar

Kunagi sai tuttavaga, kel oli miski uus Seat liisingus arvutatud palju 1 km maksab. Hind tuli 7,50 kr km. See ei pääst palju et TDI oli :) Kalkull oli et kui sõita u 15 000 aastas, nagu tavaliselt sõidetaksegi. Mina oma A80nega sain hinnaks midagi alla 2 kr km. Kolmas kes seda juttu kuulas, ütles, et selle raha eest võiks juba taksoga sõita :?
Mulle tundus ka see 7,50 nagu liiga suur summa, et lihtsalt liikvel olla.
Tellis-Volvode juurde tagasi tulla, siis üks suur + on veel need tänapäeva mõistes raudteerööpa tugevusega :hail kaitserauad. Tuttava tuttavale sõitis miski Corolla tagant sisse, tollel mahlad väljas, Volvol polnud midagi viga. Mingi tänapäevase liisingu autoga oleks igaljuhul hunnik jama olnud kindlustuste ja värvijatega tegelemisel. Eriti armetu on sellega võrreldes ntks Mazda 6 e B-grupi esistange, pole ime et Venemaal stangest udutulesid ja andureid varastatakse stange noaga katki lõikamise teel :kill

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 18:03 

Tegelane5 kirjutas:
Kunagi sai tuttavaga, kel oli miski uus Seat liisingus arvutatud palju 1 km maksab. Hind tuli 7,50 kr km. See ei pääst palju et TDI oli :) Kalkull oli et kui sõita u 15 000 aastas, nagu tavaliselt sõidetaksegi. Mina oma A80nega sain hinnaks midagi alla 2 kr km. Kolmas kes seda juttu kuulas, ütles, et selle raha eest võiks juba taksoga sõita :?
Mulle tundus ka see 7,50 nagu liiga suur summa, et lihtsalt liikvel olla.
Tellis-Volvode juurde tagasi tulla, siis üks suur + on veel need tänapäeva mõistes raudteerööpa tugevusega :hail kaitserauad. Tuttava tuttavale sõitis miski Corolla tagant sisse, tollel mahlad väljas, Volvol polnud midagi viga. Mingi tänapäevase liisingu autoga oleks igaljuhul hunnik jama olnud kindlustuste ja värvijatega tegelemisel. Eriti armetu on sellega võrreldes ntks Mazda 6 e B-grupi esistange, pole ime et Venemaal stangest udutulesid ja andureid varastatakse stange noaga katki lõikamise teel :kill

Mis mõttes 7,5 eeki kilomeeter? Ega sa ju liisingut tühja ei maksa..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 18:05 

ma tõin lihtsalt foorumi variandi näiteks või siis ükskõik milline muu klubi näiteks ja põhjendasin ka .et see on näide ja pole kursis kas siin ka sellist olukorda on kus võõrast masinat demotakse.Aga silma on jäänud küll pahandamisi teinekord mõndade teema tegiate üle aga seda on arva .et mingi võõras masin.Seda kõike mäletamistmööda siis.
Ok Sharly .nüüd on nalja küll saanud juba nabani :D
Liisat siis ei puuduta üldse inflatsioon .Ka temal on kokkulepitud summad jne ning kõik puudutab ka teda.Liisaiat puudutab rohkem tegureid kui puhast omanikku.
Ja no see inflatsiooni teema minuarvates nüüd nii julm ka pole .rääkimata nüüd kus liidus pesitseme.
Ja üldse usutavsti on liising pangale kasulik .mitte kellegile teisele.Kasvõi endateadmata on see kahjulik.Kui pank saab kasu siis vastane saab kahju mingil moel .Ehk
+isikliku masina saab valida ka sellise .soodsa lei.kasuliku pakkumise mida hinnalangused ka kohe ei puuduta kui üldse ja ehk saab kunagi sama rahaga lahti või ka peale näiteks.
Aga see 7.5 kildiks arvestatun ehk inimene arvestab kilomeetri hinnaks kõike olulisi faktoreid.liisingu.kindlustus.kaski maksed .hooldused .kütused.erakorralised väljaminekud jne jne.
Mõni jagab ehk ainult liisingmakse 1kuu päevade peale ära.Lihtsalt inimeste arvutused erinevad paljudes asjades ning ei arvestta kõik faktoreid ka teistes valtkondades.

Viimati muutis RedLine, 09.08.2011 01:25, muudetud 2 korda kokku.
WTF??? nitshevo nje ponimaju

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 18:24 
Kasutaja avatar

cityred kirjutas:

Mis mõttes 7,5 eeki kilomeeter? Ega sa ju liisingut tühja ei maksa..

Kurjam, ega tõesti väga sügavuti ei mindud. Jääkväärtust ei arvestanud, aga ka sissemakset mitte.
Aga keegi äkki viitsib siin mingi arvutuskäigu ära teha. Või veel parem, päris numbrid välja tuua mis uhiuue
liisinguauto pidamine algusest lõpuni maksma on läinud. Et mis 1 km maksnud on.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 18:28 
Kasutaja avatar

Siin on minu arvutus 2010 aasta alguses:

Tänaseks täis 24 kuud ja 60 000 täpselt
Ostuhinda ei arvesta.

Kasko - 606 kuus
kindlustus 100 kuus
Keskmine kulu 6.2 (80% tallinn)
Kütuse liiter - 15 keskmiselt
3 korralist hooldust 2100.- kord (iga 20k järel)

Kokku 24 kuuga kütust - 3720 liitrit / 55800.-
kasko - 14544.-
Kindlustus - 2400.-
Holdus - 6300.-

Kokku 60 000 km peale - 79044
1 kilomeeter - 1.32.-

PS! EI SISALDA LIISINGU KUUMAKSET!!!

koos kuumaksega, jääkväärtust ja turuhinda arvestamata:

Liisingmakse 24x 3200 = 74400
Kokku 60 000 km peale - 153444
1 kilomeeter - 2.55 EEK

Olgu öeldud, et autole peale õli jms vahetuse remonti 3 aasta jooksul lõpuks tegema ei pidanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 18:38 
Kasutaja avatar

sõidan isikliku autoga, kuna oma auto puhul on lihtsam arvestada kuidas v6i mismoodi remontida( kulutused, väljaminekud vastavalt pinge reale). liisida v6iks ka vabalt mõnda pilli aga olen seadnud omale ulmelise tingimuse et vanas rahas ei tohiks kuumaks olla yle 1000 krooni (ilmselt võibki sellest unistada).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.08.2011 00:58 

No mehed, liisingumakset ei saa ju kilomeetri hinnaks teisendada.. Sama loogika järgi jaga auto ostuhind- juhul kui kohe välja ostetud- kilometraaziga samamoodi.

Liising laias laastus ju siiski auto hinna tasumine kuupõhiselt, mitte lisakulu kilomeetri kohta?!?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 137 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis