Salupa kirjutas:
Miks sa siis ise üldse BassBoxi kasutad?
Kuna ma olen laisk, siis on progega lihtsam kasti häälestada näiteks ? Kasti suuruse peale minnakse siiski põhireeglite järgi, ntx SPL puhul ei juhindu me ühestki tehase parameetrist ?
Tsiteeri:
Ma ütlesin, et kas peenem inverter või suurem kast. Sinu pildil on inverterid pool kastist ehk siis tehtud on 2x suurem kast.
Mis ajast peab kasti madalamale häälestamiseks 2 x suurema kasti tegema ?
Tsiteeri:
Üldiselt selline sikk-sakk inverter ei ole minu ja ma usun, et ka paljudele teistele mingi uudis. Sama lugu on selle ülimadalale häälestamisega. See on kõik ära nähtud-proovitud ja minu jaoks üks võimalus paljudest(mis näiteks minu maitsele ei vasta ja minu autosse ei sobi). Mulle jääb praegu selline tunne, et sa kuskil välismaal nägid omale uudset lahendust ja nüüd üritad seletada, et kõik, kes nii ei tee on rumalad matsid kuskil kolkas.
Ei maksa isiklikuks minna ! Rumalusest on asi kaugel, küsisin küsimusi, mis mind huvitavad.
Samas tuleb tõdeda, et eestis kasutatavad odavad kõlarid, enamus ju seda on, ei kannata tõesti madalale häälestamist, samas kui Re oma toodetel 35hz ja alla soovitabki teha + koduleht soovitab just L port kasti ja seda kõike väga väikeste kastide juures
Stiili näiide:
http://reaudio.com/specs.html#sp_se1 qft = 30 liitrit
Kusjuures need on maailma parimad kõlarid, bbp-ga ei maksa neid häälestama hakata, sest sinu mõistes ainult suured "muhud" programmis eeldaks, et Re läheneb oma toodetele valesti ja enamus nende toodete omanikud on lambad, kes ei jaga helist ja kvaliteedist midagi ...
ViktorT kirjutas:
2. Kas vähe nõudlikud inimesed üldse telliks special kasti koos special mõõtudega ?
Tsiteeri:
Mismõttes? Miks mitte?
Vähenõudlik inimene ei jaga teie väidetavatest muhkudest midagi, On kaks suunda, kas terav bass või seljamassaaz üldiselt mida inimesed soovivad ?

SQ-d ei maksa mängu tuua, see eeldaks nagunii kinnist kasti. Või siiski, MILLINE vähenõudlik mees on teile lahti seletanud üksipulgi muhkudest ja midbassidest ?
Või on mul valearusaam terminist "vähenõudlik klient" .. Minu arusaamist mööda läheb vähenõudlik klient ja ostab valmis kasti koos kõlariga oma autosse, mis tuleb ka paar korda odavam,
Kokkuvõttes olete te oma positsiooni kaitsmiseks asunud rünnakule, just selle välismaa mögaga Atsi näol, selle asemel et kontruktiivselt inimestele lahti seletada, kuidas me tegelikult asju ehitame.
Autol vaadatakse üle pagass, küsitakse palju ruumi peab alles jääma, kas SQ või seljaväristi, kõrgus, pikkus ja laius teada, arvutab BBP kiirelt välja kui suur kast tuleb, siia sinna muutmist, kui äkki liiga suur tuleb kõlari jaoks, peale seda teades juba, kas klient tahab madalat või suts kõrgemat bassi, arvutame pordi ja klopsime kasti kokku ?
Või on mingi keemiline valem veel, mida ma veel ei tea kasti ehituse juures ?

Nagu siit teemast lugesin, siis kaks klienti pole kastiga rahul, kas selle saame nüüd BBP kraesse visata, või kliendi valesti mõistmist, seda me ei saagi teada, aga targutada saame ikka

Kas ka kõlari musikaalsusega arvestatakse ja kliendile lahti räägitakse ? Enamus odava otsa kõlarid on crap, ehita milline kast tahes valmis, crapiks jääb ta ikka ...