Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 13:43

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 15309 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 ... 1021  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2011
PostitusPostitatud: 22.08.2011 11:57 

Millises osas ma loogiliselt mõtlema pean? Ma sõidan ise pidevalt Paide-Tartu otsi GPS'i järgi 120-130 ja pole siiani ühtegi kaamerat võtnud. Kaugelt näeb juba kaamera ära ja siis lased vaikselt gaasi lahti, kiirus kukub seieri järgi lubatu +10 ja kui kaamerast möödas, siis tõstan kiiruse uuesti üles.

Blacku kirjutas:
Hetkel on need kaamerad tegelikult natuke poolik (õnneks vist?) lahendus. Hoog pidurdatakse korraks maha ja siis jällegi sama tambiga edasi. Palju hullem oleks, kui need kaamerad kahe punkti vahel keskmist kiirust ka mõõdaks.

Keskmist nad ideeliselt ei saagi mõõta ju.. ainus võimalus oleks see, et mõõdetakse ära kahe kaamera vahelise maa läbimise aeg ja sellega arvutatakse keskmine kiirus. Kaamerate vahel ju maad kümnete kilomeetrite viisi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.08.2011 12:02 

Ehk sa pokemon oledki üks, kes neid kaameraid nii kaugelt ära suudab näha, ning siis 1km enne ja 2km pärast sõidad 80 -ga? :D
Ega reaalselt ei ole neid midagi kaugelt näha, kui nende asukohta peast ikka ei tea.
Aga vähemalt ei ole olukord siin eestis veel nii kuri nagu soomes, seal sõidad ühte kaamerasse sisse, ning ennem kui jõuad aru saada, et nüüd tegi välgu ära, jõuad juba teise kaamerasse ka sisse kihutada.

Aga üldiselt aitab nende vastu ka väga hästi see, kui teadlikult lähete tallinn - tartu ..või mõni muu trass kus nad välja pandud, siis võtke number eest alusest välja ja visake salongi, armatuurile vms, aga mitte väga nähtavalt.
Kui kinni peetakse, ütelge, et üks kinnitusklamber kadunud ja ostad kohe varsti uue aluse vms..seniks panid numbri salongi, et ära ei kaoks.
Ise olen seda tehnikat kasutanud paar korda, pole küll kinni peetud aga trahvi pole ka tulnud, seega toimib :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.08.2011 12:06 
Moderator
Kasutaja avatar

pokemon kirjutas:
Blacku kirjutas:
Hetkel on need kaamerad tegelikult natuke poolik (õnneks vist?) lahendus. Hoog pidurdatakse korraks maha ja siis jällegi sama tambiga edasi. Palju hullem oleks, kui need kaamerad kahe punkti vahel keskmist kiirust ka mõõdaks.

Keskmist nad ideeliselt ei saagi mõõta ju.. ainus võimalus oleks see, et mõõdetakse ära kahe kaamera vahelise maa läbimise aeg ja sellega arvutatakse keskmine kiirus. Kaamerate vahel ju maad kümnete kilomeetrite viisi.

Täpselt seda ma mõtlesingi. Sellist meetodit kasutatakse mujal maailmas ning see nullib ära igasuse mõtte kihutada. Tiheda liiklusega oleks jah suht ükskõik möödasõitude vahel püssida, nagunii keskmine kiirus sellest üle lubatu piiri ei tõuse. Pikalt aga kiirust ületada poleks sel juhul enam mõtet kui enne kaamerat pead suitsupausi tegema.

Hydration kirjutas:
Ise olen seda tehnikat kasutanud paar korda, pole küll kinni peetud aga trahvi pole ka tulnud, seega toimib :rokib

Päästaks see võsas istuvate politseide eest ka :D Sõidan päris tihti Tln-Trtu ning pea iga kord kuskil ikka mõõdetakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.08.2011 12:08 

Küll ta päästab, kui piisavalt kiiresti jõuad gaasi juurde lisada :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.08.2011 12:15 
Kasutaja avatar

Kui kaamerad mõõdaks keskmist kiirust peaks olema ka kohustuslik sõita piirkiiruse piirimail. Sest möödasõidud poel ju enam reaalsed kui kesmist mõõdetakse. Või pead siis sipsima 1 auto kaupa ja sedagi anult mõned korrad kaamera jooksul. Mina olen juba ammu loobunud 1 auto korraga möödasõitudest. Parem kulgen rivi järel ja kui võimalus , möödun kõigist korraga. Kiirus on kyll suurem aga tunduvalt ohutum ja kütuse säästlikum.
Mõistetamatuks jäävad need, kes yletavad 10+ kiirust, sõidavad sust mööda ja 5km pärast passivad rekka taga. Kuna nad mööda sõita ei julge siis saab tervest rivist mööda lastud ja paarikymne km pärast on ässad jälle perses. Ise kordagi kiirust yletamata, va. möödasõidud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.08.2011 12:25 

Hydration kirjutas:
Ehk sa pokemon oledki üks, kes neid kaameraid nii kaugelt ära suudab näha, ning siis 1km enne ja 2km pärast sõidad 80 -ga? :D

Esiteks loe mu teksti veelkord, aga kuna ilmselgelt Sa seda lugeda ei viitsi siis ma kirjutan uuesti. Sõidan pildistamis alas seieri järgi lubatu +10, ehk siis 70 alas sõidan jah 80'ga, mujal seier 100 või 110 peal.

Kui te neid kuradi kaamerakaste ei näe, siis võiks silmaarsti juurde minna või siis üle vaadata oma sõitmine. Ei ole vaja teisel 50cm kaugusel tagastanges kinni sõita ja oma vaatevälja ette piirata. Lisaks on sellised vennad möödasõitudel korralikud pidurid, kuna tuulest välja hüpates on autodel tatt kurgus ja tõmmata ei jõua. Hoia pikem vahe näed ise ette ja kui näed tekkivat möödasõidu võimalust kogu kiirus seljataga üles ja siis teed ilusa kiire möödasõidu. :)

Liitun taloniga, üritan alati tervest kolonnist korraga mööda sõita.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.08.2011 12:38 

cmon kaua vöib jahuda sellest

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.08.2011 12:42 

Vaata pokemon,mul on muudki roolis teha,kui igasuguseid "prügikaste" tee äärest otsida.
Loomulikult,kui sa tead,kus need kaamerad asuvad,siis pole probleemi korra jalg gaasilt tõsta. Jutt oli aga lenskast,kus hetkel EI OLE kaameraid,seega teoreetiline arutelu :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.08.2011 12:44 
Kasutaja avatar

remain kirjutas:
cmon kaua vöib jahuda sellest

Mis teemadest siis , autoteemalises, foorumis veel rääkida? Välismaa orjadest, nv joomisest.........?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.08.2011 12:47 

Kiiruskaameratel oli teine teema minu mäletamist mööda

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.08.2011 12:49 

turvik kirjutas:
Vaata pokemon,mul on muudki roolis teha,kui igasuguseid "prügikaste" tee äärest otsida.

Nagu näiteks? Järada burxi, trükkida sms'e ja vaadata taevas lendavaid bõuinguid?

Metsloomi ikka otsid teeäärest? Või näed neid alles siis, kui pauk käib?

Peaaegu 2m kõrget beezi kasti ikka annab mitte näha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.08.2011 12:53 

Pokemon, sa ärritud küll tühjast kohast hetkel mulle tundub..
Hakkad juba vaikselt Oopc -u ridasid panema, et trambid ja peksad ühte ridapidi kuni sinu arvamusega kõik rahule jääks.
Kui ma pikkivahet hoiaks koguaeg teiste autodega ja otsiks teeääres neid kuramuse kaamera kaste, siis kas sulle ei tundu, et ma ühest hetkest muutuks samasuguseks jobuks, kes 80 -ga sõidab ja kaameraid taga ajab? Aga nii see paratamatult oleks.

Jutu point on selles , et ei ole nende kaamerate pärast mõtet venima ka hakata, see et ta kihutajast pildi teeb, ei tähenda seda, et mõni vanadaam või muidu saamatu peaks seal teepeal venima.
Sedasi teistest saabki kihutaja, kuna venijatest oleks soov isegi sinul ma usun mööda saada kiiresti ja turvaliselt ja kui möödasõidul kaamerat näed, mis sa siis teed? Pidurdad või lisad gaasi või jätkad ühtlase 20km/h üle lubatud kiirusega sõitmist?

Olgu nendel kiiruskaameratel teemasid kus tahes, siin foorumis on ammusest ajast juba need teemad rohkem sisukorraks, millest siin foorumis erinevates kohtades räägitakse.
Ning ei ole samas kellegil väga selle vastu ka midagi kui avalikult arutatakse vms, seniks kuni keegi kedagi otseselt sõimama vms ei hakka. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.08.2011 12:56 
Kasutaja avatar

Üle pika aja sai eile jälle tlna linnapeal ringi tripitud ning üsna mitmeid kenasid vibusid kohatud :) ära olin juba
unustanud selle sest enamus ajast voodis pikali olnud. Pool suve perses, ning tööle ei saa veel mitu kuud. Täiesti vigane ots :err
peab õnnelik olema et hing on sees, nüüd vähemalt aega foorumit lugeda kenasti :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.08.2011 13:03 

Ma ausalt isegi mitte ei ärritu.

Neid kaamerakaste ei pea isegi mitte otsima, need jäävad normaalse tee vaatamise käigus ilusti silma ja normaalse pikivahe hoidmine ei tähenda kohe liikluse pidurdamist. Kui on piisav pikivahe, siis näeb ilusti kaamera ära ja ma ei lähegi möödasõidule. Ja kui vend reaalselt seieri järgi 80'ga sõidab 90 alas, siis ma ei pea isegi kaamera peale reageerima, kui ma sõidan seier 100 peal, siis on see täiesti piisav kiirus möödasõiduks ja kaamera ei tee ka pilti.

Tegelikult kõikide nende postide kokkuvõtteks võib kirjutada seda, et kui endal on piisavalt oskust sõita mõistusega, siis ei pea kaameraid kartma. Tuleb lihtsalt silmad lahti sõita ja liiklust jälgida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.08.2011 13:13 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Minule ka see tartu mnt värk koos kaameratega on tundunud keeruline .sest väga palj uigasugusied kõrvalteid +pärke .et jaust see kartus .et mingi märk jäi silmade vahele ja kaameraalas arvestad liialt valesti kiirustega ja nagu teada siis neid kaameratrahve on ikka metsikult ja no kes ikka niiväga trahvi tahab saada.
esimesel korral peale kaamerate panekut võttis tartu ots suh higistama kohe ja üldse tartu ots on kuidagi piin minumeelest nüüd aga liiklus tegelikult oli mäletamsimööda küll hoopis teistsugune.
Ja seda .et jah koguaeg uuri ja veendu kas ei jäänud kahesilma vahele seda kaamera hoiatus märki jne .Muidugi kes pidevalt tiirutavad ja tunenvad juba kõike värki nagu oma viit sõrme või o ngps-sis kaamerad kirjas jne.
Beterburi mnt-l kui kaamerad panankse on asi ikka usutavasti tunduvalt konkreetsem .sest põhiliselt on ainult üks põhi tee ja igasuguste märkidega pole ka hullu pandud.
Ise olen ühe kaamera trahv isaanud ja see oligi ka nõnda .et juhu jäi see luabtud kiirus siis arusaamatuks ja arvestasin loogiliselt teise lubatud kiiruse suurusega ja siis käis sähvatus ja mõtlesin ka .et mida hekki nüüd joobanaja plät.Tagasi sõites siis uurisin täpsmalt seda sündmuspaika ja selgus .et jah tsipa vale arvestus.
Kui ikka politsei ol itee ääres .mille tõenäosus eh kväiksem siis sellised väiksemad eksimused eh kräägitavad aga kaamerat ei koti.olgugi .et trahvid pole suuresti suured aga siiski.
Küsimus siis kõigile .et palju on keegi pildile jäänud ja mis on rekord näiteks ühe otsa puhul..
Igatahes mingi moonutatud numbrimärkidega on lustlikum liigelda kaamerate alas.
Et ku isa ühe numbri või tähe ära rigud numbrimärgi lsiis arvuti ei suuda ja pilte tehakse ainult eest eksu.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 15309 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 ... 1021  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis