Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 01:07

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 30  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: "Räägime Eesti palkadest,hinnatõusudest,võrdleme EL-riik
PostitusPostitatud: 24.08.2011 16:31 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Suht loogiline .et kõikjal suuresti on elu nagu elu ikka kes saavad rohkem .toimivad premini kes aga vastupidi + pätid.kaabakad.kodutud jne jne ning kurdetakse ka palkade ja värkide üle.Nüüd hakakb juba siin teemas ka minujaoks loogilist arusaama silma jääma .et elu on kõikjal nagu elu ikka .Et see jutt seal lill ja heaoluriiki jne ok ehk mingilmääral võib see tegelikult ehk põhja pidada ka kuid see ka siiski kuidas kellegile ja nõnda võib ka eesti kohta rääkida .et elu lill ja heaoluriik näiteks jne.
Välismaalaste erinevusi kulutuste osas ka keeruline siiski jutustdaa .sest see jällegi oleneb inimestest.piirkonanst jne kõigest ja kuidas kunagi.
Oodake.pidage kas siis nõnda .et eestlane eestis elada ei oska .läheb välismaale ja seal osakb ehk siis hakkab säästma.korjama ja niiöelda üldse mõistuslik uiniemse elu elama
ja kas välismaal .näiteks inglismaal siis see on inimeste puhul reegel .et sellist lugu siin kuulata on .usun .et eestis samuti toimivad sarnaselt tegutsevad inimesed.
Toidu ja riiete teema ka selline veider .
Kuulge palun rääkige seda juttu siis .et kuidas paneb inimene inglismaal midag ikõrvale .samas elab nõnda .et lubab endale kõike ja teenitu on väga madal.
Paljudest asjadest siin ma ei mõista biiti.
See majanduslikult "pole võimalik" on enamasti küll inimeste enda traagika ja harimatus aga sellesse diskussiooni ma heameelega ei langeks kuna enamus inimeste arvates on süüdi alati riik ja mitte kunagi nad ise .

Peace!
See ka nagu kaunis lause kuigi ma vist täpselt ei lugenud ja ei süvevenneud aga kiiruga jäi väga meeldiv mulje ja see on real life .Igatahes mina ei julgeks eri riikide kohta nõnda jutsutada .et eestlastel pole võimalik näiteks kuid inkas on samasugusel ühiskonna tegelasel küll näiteks.
See on sama kui niiöelda siga erineb seast nõnda .et üks on siga kuid teien siga on nagu kägu.Muinasjutt .komöödia nagu tunduks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.08.2011 22:46 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
See on ainult hea ,et pole mee lakkumine vaid tõsine elu.Ma ei kujuta ette,et milline elu venemaal üldse on ,usun ,et need inimesed kes eestis elavad ja huvipärast prooviksid venemaal elada ,saaksid ka sellega ehk hakkama.Kuulduste põhjal sealne elu ikka päris karm ja väga suured kangelased suudavad seal paremini toimida.
Ma muidugi eesti kohta nüüd ei osaka midagi öelda ,et kas siin on siis tõesti nii kehv,raske,keeruline,jõhker jne või hoopis vastupidi.Ütleks ,et nagu normaalne elu oleks , asjad ise ehk sülle ei kuku kõigil või suuremalt jaolt ja tuleb siiski toimetada kui midagi soovitakse saavutada ja nõnda usutavsti suuresti paljudes riikides.
Ja üldse jätkuvalt arvan ,et suuresti on paljudes riikides elu nagu elu ikka.Lihtsalt kui mujale minna siis ehk mingi tunne ,mulje võib jääda teisem ja seda kindlast ilühemal perioodil kusagil viibides aga jah no kindlasti kelelgile ehk satub sobima mingi muu keskkond kas siis mingite asjaolude kokkulangemisel või ei tea mis põhjusel.Aga sellised nagu minu viimati kirjeldatud tegelased ikka veel oma koduriigis endast märku annavad ,või võtavad väga julgelt ,aktiivselt osa ,erineval viisil siis see nagu ei tundu hea.
Elatakse ikka ühes riigis .olgu eranditega kuid seal ehk ka mõjuvad põhjused.
Aga kuulata hülge mula ja näha tsirkust nende poolt kellel nagu polegi kohta ...
Lõpetuseks ehk midagi ilusat ka kohalikele eestlastele kes kodumaale truud ,et on ikka hea näha toimivat riiki ja selles riigis toimivaid elanikke .mida paremini toimitakse seda kaunim,ilusam,uhkem tunne on.
Igaljuhul pole kohalikud elanikud niisama lihtsad inimesed ,sest eestis tuleb olla ehk erilisem ja see lisab ainult respecti ,uhkust ,et ei maksa kohalikele toimivatele eestlastele anekdoote vesta.
Eesti ja konnatiik on inetu kuulda aga eesti on väike ja selletõttu tuleb olla kindlasti andekam kui ehk mujal maailmas aga see teeb eestis toimvatest inimestest kangelased.Nad suudavad ning nad teeksid kõikjal ära aga nad ei pea nad toimivad kodus ja nad on uhked.
Lihtsalt rikkusel ja rikkusel on vahe ,ole kasvõi vähem rikkam aga kui oled asja saavutanud ikka mõistuse ja ei tea millega .keerulisemates oludes siis mina jagaks maximum respecti selle ,võrreldes näiteks mingi usa räppariga kes oma kodu salvestise parseldab kodutänavas maha ja ostab omale BENTLY seda suudaks suuresti paljud ehk.
Igatahes oma teksti eest hetkel ei vastuta ,sest jäin lihtsalt kribama aga no las olla.

Kusagil maailams ehk võid luudasi müüjes ka teisiti teenida aga see oleks igav ja poleks respectiv ,sest inimene ei pea seljuhul just väga andekas olema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 00:43 

tauri117 kirjutas:
Soome majandusminister: Meil teenivad inimesed keskmiselt 3000eurot kuus. Sellest makstakse maksud, ostetakse söök, riided, käiakse reisimas. Ja mis nad ülejäänud rahaga teevad pole minu asi.
Eesti majandusminister: Meil teenivad inimesed keskmiselt 3000krooni kuus. Sellest makstakse maksud, ostetakse söök, riided. Makstakse alimendid. Ja kust nad ülejäänud raha võtavad pole minu asi :D

Ja kes siin üritab väita, et Eestis super elu ja saab endale lubada niipalju kui tahab siis :bs
Ega see ei ole elu kui saad üüri, liisingu, maksud makstud ja makaronid ja vahest ka vorstijupi ostetud.

Muidugi teine asi on tippjuhid, ministrid ja firmaomanikud ja muud sellised loomad.
Kui sa oled ikka mingi liht või liinitööline kuskil siis keskmiselt teenid ikkagi 600euri kuus ja no mis raha see on.
Nüüd hakkavad muidugi kohe postitused tulema, et kuidas keegi kuskil saekaatris teenib 2000euri kuus.

Ja no pole see Soome elu ka muidugi nii lill nagu arvatakse. Kui võrrelda palju soomlased tunnis teenivad ja palju on üürihinnad ja palju mingi asi poes maksab siis ega see palgasumma pole midagi siin ka nii meeletu.
Aga kui sa käid siia Eestist tööle, võtad sealt söögikraami kaasa(mitte MAKARONE), diislimaksu ja muid selliseid asju maksma ei pea ja palgasüsteemi lased ka teha natukene teistmoodi, siis elab päris hästi ära. Ja jääb raha veel ka muude asjadega tegelemiseks kui ainult maksude maksmiseks.

Ja siis põhimõtteliselt oled huijar huijarifirmas, keda ükski soomlane ei salli. Tänu sellistele mustalt tegevatele firmadele on mõnedki suured objektid käest läinud. Teed pakkumise 200 000 euri, suurele objektile torutöödeks. Summa on arvestatud juba põhimõtteliselt null kattega, et kui midagi peaks perse minema põled ise sajaprossuliselt. Siis tuleb aga eesti firma, teeb pakkumise 140 000 peale sama töö eest, ja no mitte kuidagi ausal teel arvestades ei saa sellise summaga hakkama. Siit tulebki välja eestlase mentaliteet: Makse ei maksa, huijame, varastame niipalju kui saame ja siis on elu tore. Aga mis pensionile minnes saaab? Mina olen selleks ajaks 45 aastat soomes elanud ja ametlikult tööl olnud,saan 3000 euri penssi pluss igast mui hüvesid aga sina, kes sa maksudega huijad, saad eestist oma miinimumpensioni, mis see siis ka poleks seal, 200 eurot või nii. Edu siis tulevku kujundamisel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 01:16 

Eestlasi sesmõttes ei koti ehk kuidas soomlased elavad.Kõik rahvused ,riigid elavad oma elu.Ja üldse miks tullakse eestlasi mujalt maailmast kottima.Kottigu kasvõi neid kes on kellegi kapsaaeda läinud aga miks peab kohalik rahvas kuulama,nägema,taluma mingite teisejärguliste ja kolmandate isikute jama.
Ega maailm pole mingi muinasjutu maa ,et kütus võiks maksta niipalju kui venemaal(ma ei tea palju seal maksab),palka võiks saada nagu brüsselis,maksusüsteem võiks olla nagu monacos või puududa täielikult jne.
Soomlased elavad oma pensionipõlve,eestlased oma ja nõnda kõik teised riigid ja ülejäänud rahvad ,inimesed.
Riigid on riigid kuid nendes toimiv elu on erisugune süsteemilt ja värgilt aga ka omade plusside ja miinustega ning elatustasemete suhtes on jutt suuresti sama riikides kuid eri riike lihtsalt omavahel võrrelda väga ei saa ,sest toimimine ,süsteemid teisemad,erinevad jne.
Ma kirjutan asjad keerulisemaks kui nad tegelikult on ehk.
Lihtsalt ,et osadel tundub olema kohti mis oleks justkui muinasjutumaad .Mina seda väga ei suuda uskuda ja seda eriti veel lihtsamate riikide suhtes .Alic imedemaal ka nuttis vist isegi,et ei tea milles asi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 10:17 

Sa loe postitused ikka läbi ja saa neist aru, enne kui mögisema hakkad. Ise oled jube võõrtööjõu vastane ja patrioot ja praegu ajad täpselt vastupidist juttu, et las käivad ja huijavad. Asi polegi pensionis, vaid selles, et eestlased siin huijamas käivad maksudega. Sellepärast sa ei julgegi tallinnas soomlasele otsa vaadata. Sellepärast ongi soomlased eestlaste peale vihased. Pluss veel joomine ja lõhkumine ja varastamine.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 13:57 

*speedster* kirjutas:
Mis seal nüüd väga kõva on isiklikult sõidan küll ainult kiirrongiga ja tõesti on kiire, mugav aga tavaline rong on ikka haisev, räpane ja ebamugav ning Londoni ümbruses ka väga aeglane peatuste tiheduse tõttu(võrdlus: Jänedalt Ülemistele sõidab natuke üle poole tunni Londonist 100km kaugusele, tava rongiga võid sõita kuni2h30min). See võib erinev olla erinevates Inglismaa osades aga enamasti, kui sa ikka kiirrongiga ei sõida siis pole midagi seal nii "kõva". Aga loodetavasti tulevad ka Eesti pinnale kiirrongid mitte ainult 2-3 liinil vaid ka Eesti piirist natuke kaugemal.

See majanduslikult "pole võimalik" on enamasti küll inimeste enda traagika ja harimatus aga sellesse diskussiooni ma heameelega ei langeks kuna enamus inimeste arvates on süüdi alati riik ja mitte kunagi nad ise . :)

Peace!

Kasvõi sellepärastgi on ülikõva, et rong peatub igal pool (võimalus saada paljudesse kohtadesse rongiga)+lisaks pikema otsa puhul on võimalik valida KIIRRONG. Meil siin omaarust on kiirrong, mis sõidab samakiiresti kui buss pm+ ei peatu ka kuskil.

traagika on kuskil mujal, eks paljusgi on olulised muud muutujad kui MINA ise.(a la tutvused, joppamine, nõudlus, jmt) Loomulikult ei saa "mina" faktorit alahinnata oma saavutustes(samuti pole mõtet laskuda arutellu, et "kui on kõva tegija tehku oma firma, paljud inimesed ei soovi, taha, oska seda teha, samas oleks nad väga head palgatöölised, aga töökohtade tekkes on üsna paljusgi riigi teha, alates ettevõtluse soosimisest, erinevatest maksusüsteemidest jmt. Aga pigem leian suurimaks veakohaks nagu üldise suhtumise ja iganenud poliitikate teema. natuke naiivne on vist arvata, et 80% eesti rahvast on purulollakad, kes ei taha midagi kõrvale panna, ja ostavad ainult mõttetusi kokku?
Samuti arvestades inflatsiooni on sukasäärde korjamine üsna mõttetu tegevus. Investeerimine tundub mõistlikum, samas ka variant hävinguks

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 14:31 

Sesmõttes ,et klaarigu rahvas omad asjad omas kohas ära ,seda ei pea mitte süütud kuulama kusagil teises riigis .Juba võõrtööline tehku ta mis tahes võõras riigis ta juba on suuresti teisele rahvusele pinnuks.Peaks olema tegeliklult päris loogiline.
Kasvõi eesti tuleks leebelt öeldes trobikond mujalt maailmast toimetama nagu meie esindajad käivad teisi riike huiiamas siis no tõesti see ikka väga jube ,mina vist ei taluks seda absoluutselt ,sest juba siin on osade tegelastega tegemist riigil kes ei suuda omaks võtta riiki millesse nad jäänud on või tulnud ja see ainult suuresti 1 rahvus aga kui ikka tuleb väga kirev seldskond no püha jumal .Igatahes ma arvestan nõnda ,et ära tee teistele seda mida sa ei taha ,et sinulegi tehakse.
Kasvõi kusagil sadama rimis olles näha soomlasi ja kuulata nende lakkamatut mula on juba oammaoodi kogemus aga kui see oleksi täiesti normaalne nähtus siis no tõesti tuleks neid siit minema postitada.
Ja soomes on selline olukord kus on vägakirev mass ja mula koos toimivas ühiskonnas igapäevaselt .
Tuleb sulle külla eluksajaks keegi kes siis kas käib vahetevahel korra ära või kuidas jumal juhtaba aga ta on sinul külas .Eks nemad muidugi täna jumalalt jälle ,et osad siiski pidevalt pole külas.
Küsige soomlastelt mis nemad arvavad võõr tööjõust + võõrastest tegelastest riigis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 15:20 

See üldistus, et kõik soomlased käivad siin aint tina ostmas, eestlased võõral maal sitakeerjaad, venelased on nokud jne on pehmelt öeldes lapsik. On Soome turistide seas väga normaalseid inimesi, on venelaste seas väga toredaid inimesi ning on ka eestlastest ehitajate seas väga häid spetsialiste kes on välisriigis tööl. Küsimus pole selles kus sa elad või töötad, vaid selles, milline on sinu arengutase, kes on suutnud normaalse inimese elunormid omaks võtta ja kes mitte. Rahvus ja asukoha maa ei määra siin midagi. Ilmselt jätkaks iga inimene oma tavapäarst rütmi-kes oli varas ja pätt siin on seda ka võõrsil, kes joob kodus, joob ka külas. See mis kellegile indiviidi tasemel meeldib või ei meeldi, ei ole siin üldse oluline. Kahju muidugi kui tooni annavad ainult negatiivsed asjad, sellest on tõesti kahju. Kõige lihtsam: loe ajakirjandust (kui sa seda veel ei tee) ning näed et mingi kontinget venelasi oma kodumaal paneb ikka sellist tala, et meil on veel väga hästi läinud, samuti on maximaalselt ebardeid soomlaste ja kõigi teiste rahvuste seas, selline on kord elu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 15:57 
Kasutaja avatar

Nyyd teeb kanal2 veel karuteene , soomes töötavatele eestlastele, Kalevipoja seriaaliga. Tekib juurde rohkem selliseid Oopci suguseid, silmaklappidega , inimesi.
Keegi mainis, et meil kombeks kõik liisida, mujal mitte. Kahjuks peab eestlane kodumasina liisma kuna sellest 800 eurosest palgast ei kannata väga osta. Soomes maksab tehnika ca sama palju kui eestis ja seega on neil, peres, lihtsam 1v2 kuu peale see masin ära osta. Yldiselt ostetakse ikka siis kui vana läbi on, enamus kordadest suht äkki.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 16:07 
Kasutaja avatar

siag kirjutas:
tauri117 kirjutas:
Soome majandusminister: Meil teenivad inimesed keskmiselt 3000eurot kuus. Sellest makstakse maksud, ostetakse söök, riided, käiakse reisimas. Ja mis nad ülejäänud rahaga teevad pole minu asi.
Eesti majandusminister: Meil teenivad inimesed keskmiselt 3000krooni kuus. Sellest makstakse maksud, ostetakse söök, riided. Makstakse alimendid. Ja kust nad ülejäänud raha võtavad pole minu asi :D

Ja kes siin üritab väita, et Eestis super elu ja saab endale lubada niipalju kui tahab siis :bs
Ega see ei ole elu kui saad üüri, liisingu, maksud makstud ja makaronid ja vahest ka vorstijupi ostetud.

Muidugi teine asi on tippjuhid, ministrid ja firmaomanikud ja muud sellised loomad.
Kui sa oled ikka mingi liht või liinitööline kuskil siis keskmiselt teenid ikkagi 600euri kuus ja no mis raha see on.
Nüüd hakkavad muidugi kohe postitused tulema, et kuidas keegi kuskil saekaatris teenib 2000euri kuus.

Ja no pole see Soome elu ka muidugi nii lill nagu arvatakse. Kui võrrelda palju soomlased tunnis teenivad ja palju on üürihinnad ja palju mingi asi poes maksab siis ega see palgasumma pole midagi siin ka nii meeletu.
Aga kui sa käid siia Eestist tööle, võtad sealt söögikraami kaasa(mitte MAKARONE), diislimaksu ja muid selliseid asju maksma ei pea ja palgasüsteemi lased ka teha natukene teistmoodi, siis elab päris hästi ära. Ja jääb raha veel ka muude asjadega tegelemiseks kui ainult maksude maksmiseks.

Ja siis põhimõtteliselt oled huijar huijarifirmas, keda ükski soomlane ei salli. Tänu sellistele mustalt tegevatele firmadele on mõnedki suured objektid käest läinud. Teed pakkumise 200 000 euri, suurele objektile torutöödeks. Summa on arvestatud juba põhimõtteliselt null kattega, et kui midagi peaks perse minema põled ise sajaprossuliselt. Siis tuleb aga eesti firma, teeb pakkumise 140 000 peale sama töö eest, ja no mitte kuidagi ausal teel arvestades ei saa sellise summaga hakkama. Siit tulebki välja eestlase mentaliteet: Makse ei maksa, huijame, varastame niipalju kui saame ja siis on elu tore. Aga mis pensionile minnes saaab? Mina olen selleks ajaks 45 aastat soomes elanud ja ametlikult tööl olnud,saan 3000 euri penssi pluss igast mui hüvesid aga sina, kes sa maksudega huijad, saad eestist oma miinimumpensioni, mis see siis ka poleks seal, 200 eurot või nii. Edu siis tulevku kujundamisel.

Ei tegele ehitussektoris. Ega see kui soome käin ei tähenda, et kohe ehitaja olen. Ja juriidiliselt on tegelikult kõik õige.
Ja ärge te mitte lootkegi, et soomlane hakkab teile kõigile ausatele töölistele ulme pensioneid maksma :hail

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 16:39 

tomcraft kirjutas:
traagika on kuskil mujal, eks paljusgi on olulised muud muutujad kui MINA ise.(a la tutvused, joppamine, nõudlus, jmt) Loomulikult ei saa "mina" faktorit alahinnata oma saavutustes(samuti pole mõtet laskuda arutellu, et "kui on kõva tegija tehku oma firma, paljud inimesed ei soovi, taha, oska seda teha, samas oleks nad väga head palgatöölised, aga töökohtade tekkes on üsna paljusgi riigi teha, alates ettevõtluse soosimisest, erinevatest maksusüsteemidest jmt. Aga pigem leian suurimaks veakohaks nagu üldise suhtumise ja iganenud poliitikate teema. natuke naiivne on vist arvata, et 80% eesti rahvast on purulollakad, kes ei taha midagi kõrvale panna, ja ostavad ainult mõttetusi kokku?
Samuti arvestades inflatsiooni on sukasäärde korjamine üsna mõttetu tegevus. Investeerimine tundub mõistlikum, samas ka variant hävinguks

Võrrledes teiste maadega on siin väga lihtne ning üsna palju võimalusi ettevõtlust alustada/arendada, ning hulga soodustusi

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 18:58 

Sesmõttes ikka suur vahe on sees asjadel minujaoks ,et oled sündinud ühes riigis ja selle kodanik siis ammuste laegadel ja ka praeg uon siiski loogiline ,et toimitakse ka omas riigis.Jah seda on läbi aegade olnud ,et kes kolivad ühest riigist ära teise või käivad mingi asja tõttu mujal maailmas toimetaams või osad tööl aga see on olnud eelnevalt ikka mõistuse piires ,mitte jõhkralt ah läki sinna ühiskonda ja ma ei tea mida kõike veel ,minujaoks see ikka jube ja usun ,et selline ühiskondade ,rahavsti segunemine ei meeldi paljudele püsivatele ,paiksetele oma riigi kodanikele.Lihtsalt igasugused nüridad pliiatsid mis vaamstel aegadel pinalist välja roogitud ,veerevad mööda maailma laiali ,tekitades pardakki.
Rääkimatta veel sellistest ühiskondadest tulnutel,väga kireval massil , kust tulek keerulisem ehk mitte euroopaliidumaad jne.Soomes ,tegelikult ka ikka olukord kohutav,arvestades kui kena rahvus ,ühiskond ta on aga bakterid lagundavad seda kohe kindlasti ,käsi südamel võin seda vanduda ja soome president noogutaks selle peale.Ja sellist värki veel paljudes ,paljudes riikides.hetkel tõesti jumal tänatud ,et eestis tundub ikka kontroll asja üle olema ja loodetavasti väiksem riik ja selle rahavas ei suhtu ükskõikselt ja ei kaota kontrolli.Lihtsalt jube kui omad inimesed veel ka osad siis süüdimatult teisi ühiskondasi lõhestavad ,selle tõttu ,et suuremalt jaolt ei tuldud eluga toime kodus.Ei maksa vahutada ,et oleks tulnud ikka jne ei oleks tulnud kui oleks tulnud siis keegfi ei läheks nii massiliselt miujale ,veelvähem pendeldaks.
Lätist ,või leedust on vapsiee massid näiteks soome läinud + meje karneval ja see mass on ikka kohutavalt jube mis soome juba sisse sööbib.Kardan ,et see asi lihtsalt ei lõppe hästi maakerale ja kui midagi hapuks peaks minema tänu nendele hapuks ajajatele siis pole vahet kas oled oma riigist või mujalt aga karistus on sama .
Kui rahavd omades riikides siis loogiliselt ei tohik väga jamasi tekkida ka aga kui mingid erinevad rahhvused hakkavad kurtam üle maailma ,et neid võõrsi lei kohelda hästi jne siis läheb madinaks aga miks peaks kedagi võõrsil hästi kohtlema ,väljaarvatud turiste suuresti mis ka loogiline ja inimlikult arusaadav,mõistetav olukord.
Turistide vastu pole eh kmidag iaga kui turist tuleb võtab su töö ja mida kõike veel ehk siis asi päris tõsine.
Ja need suusred rahvaste masside liikumised viimase lajal ei maksaks rääkida rumalusi ,et lihtsalt silmarigi laiendada ja mida kõike veel.Järsk uläheb soome eestist 100 kilo ..... ja lätist 200kilo + leedust umbes samam palju ja siis kõikjalt mujalt maailmast.Erki kõlu suust võib anekdoote kuulata aga kui ikka rahavas hakkab iba ajama tõepähe siis see pole sama.

Viimati muutis oopc, 25.08.2011 19:07, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 19:02 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
No fak öelge mis te ütlete aga enamus soome ja mujale jooksnud ehitajaid ei ole millegipärast siin hakkama saand ja enamus kordadest tuleks peeglisse vaadata.

Kehva tutvuringkond sul siis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 19:09 

Jah eks on muidugi erandeid nagu ma ka maininud olen kes jubba ammu ,ammu välismaal toimetanud jne aga viimasel ajal tonnide kaupa tegelasi läheb näiteks naabrite juurde see pole enam loogiline ka.
Mere konteinerites ja euroalustega minnakse silmaringi avardama ja mida kõike niiöelda veel.
ühes asjas tegelikult olen ka eestiriigi suhtes pahur hetkel ,et ok tore , need bakterid ehk on koduriigile kasulikud osad aga see on minuarust lihtsalt jõhker teiste riikide ja ka koduriigi suhtes suuresti suhtes .
Töötus ega miski pole tegelikult ju vähenenud ,lihtsalt mujal maailmas on leitud endale uut elu.
Meie tegelased leiavad kusagil mujal ehk endale midagi ,samas jääb seal mujal kodanik ilma jne.Oi plä.
Igatahes kui keerad mujal jama kokk uvõi oled keeranud siis jääb märk külge olgu kasvõi ei tunnista seda hiljem või hetkel aga hingel see on igalühel endil ,võib kasvõi vanduda ,et mind ei koti ,et lugu selline aga tgelikult siin pole enam midagi võrrelda nedega kes pole kusagil jama keeranud ja seda nende mitte jamakeerate kasuks.

Viimati muutis oopc, 25.08.2011 19:15, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 19:12 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
See üldistus, et kõik soomlased käivad siin aint tina ostmas, eestlased võõral maal sitakeerjaad, venelased on nokud jne on pehmelt öeldes lapsik. On Soome turistide seas väga normaalseid inimesi, on venelaste seas väga toredaid inimesi ning on ka eestlastest ehitajate seas väga häid spetsialiste kes on välisriigis tööl. Küsimus pole selles kus sa elad või töötad, vaid selles, milline on sinu arengutase, kes on suutnud normaalse inimese elunormid omaks võtta ja kes mitte. Rahvus ja asukoha maa ei määra siin midagi. Ilmselt jätkaks iga inimene oma tavapäarst rütmi-kes oli varas ja pätt siin on seda ka võõrsil, kes joob kodus, joob ka külas. See mis kellegile indiviidi tasemel meeldib või ei meeldi, ei ole siin üldse oluline. Kahju muidugi kui tooni annavad ainult negatiivsed asjad, sellest on tõesti kahju. Kõige lihtsam: loe ajakirjandust (kui sa seda veel ei tee) ning näed et mingi kontinget venelasi oma kodumaal paneb ikka sellist tala, et meil on veel väga hästi läinud, samuti on maximaalselt ebardeid soomlaste ja kõigi teiste rahvuste seas, selline on kord elu.

See on terve kirjatükina väärt mõte.
Eks paljudes avaldustes pro või contra on sageli klišeelik või eelarvamuslik "soomlased ju alati joovad" või "eestlased on kõik röövlid" maitse juures.
Eks selline halvustava sildi kleepimine on muidugi inimlik, aga sageli ka kitsarinnaline ja ebaobjektiivne.

Ja eks ole meie enda valida, kas asume parastavale positsioonile ja kisame kooris kaasa, või katsetame ise mõelda ja aru saada, miks asjad on nagu nad just parasjagu on.
Kas inimesed on läinud välismaale parema elu peale siin hakkama saamata või mõnedel muudel õilsatel kaalutlustel, on lõppeks ebaoluline.
Et suur osa tööjõulist ja aktiivset noorsugu on ilmselt kodumaale igavesti kadunud, ei muutu nendest ajenditest sugugi.

Mingu kaasmaalastel ikka hästi, ka sel juhul kui me kõik selle vedamise või hea käekäiguga nõus ei ole või sellest aru ei saa.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 30  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis