Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 02:24

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 30  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: "Räägime Eesti palkadest,hinnatõusudest,võrdleme EL-riik
PostitusPostitatud: 25.08.2011 22:28 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Ma tulin veel kiirparvega sealt ära oma kulude ,kirjadega ,sest mingi suure paadiga poleks viitsinud ka sealt ära loksuda.Hiljem eksursioonil mõnus käia siiski.
Soomlased valivad .seina ääres seisab pikkuse,riigi,värvuse järgi rahvas kõigil seg ukotid käes ja nõnda hakatakse sorteerima kes ennem maha pillab jne.
Osadel inimestel on siiski eneseuhkust ja värki ka.
Ku ieestis mingi kohapeal 2 kuud töödata ja teise kohapeal 1,5 kuud ja iga lkohal nõuda igapäevaselt palga kõrgendust ja samams päeba lõpus järgiseks päevaks asendaja leidmist siis no ei ei saag i midag imuutuda.proovipäevad + katse aeg juba on omajagu aega.

Kui ma oleksin ülemus ja mulle keegi cv saadab või näkku jahub ,et tahab samat elu nagu jehoova juures siis

Viimati muutis oopc, 25.08.2011 22:34, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 22:30 
Kasutaja avatar

Aga , mis seal buulshit siis oli, mis nägid ja kuulsid?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 22:37 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Kõike nägin ja kuulsin kuigi ma juba olin ennemgi teadlik ja ega ei kippunud ka väga kuniks lihtsalt need muinasjutud panid asja vastu rohkem huvi tundma.
ja siis muidug iolukord miks keegi käib kusagil ja seda ajuvabamaks asi muutus.
Ma lähen võõrsile orjaks et omale kodus rula osta ja ütlen ,et antud kohas rääkides vadest olijatest siis teeniti koduski numbreid ja smaasm samadest kõvadest teenijatest oli ka kuulda ,et tahavd koguaeg avanssi ja rada otsas kui teenisid kobedalt.Inimestes asi.Prääks -prääks
Ma lähen välismisjoonile sõtta ja enen minekut juba on plaan sealt naastes näiteks auto osta.Mina ei leiaks enda elul sellisena igatahes mõtet ja mina eoi mõista sellsit variant.
Lähen välismaale sõtta ,et omale auto osta ja see on reaalselt olnud situastioon ja ei mingi ime.Aut oiautoks aga see oli üks näidetest.
ja ma toonitan ,et see oli ka eestifirma muidu poleks üldse seda ettetulnud.
Ma tunnen uhkust ,et olen kodus ja püüan siin elada
Ja rügamise suhtes seda ,et vüõimali k,et sea ltuleb ka rohkem rügada ja igasugu asju arvestdes võib kogu lugu ka viik ijääda.
Juba seda on raske korvata et pole kodus + kõik kuluv aeg jne jne +kulutused ja oijumal mis kõik veel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 23:26 
Kasutaja avatar

Päris huvitav oleks teada,mis tööd sinusugune ajudega mees kodumaa pinnal teeb ja mismoodi cv välja näha võib?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 23:36 

Tööd tuleb teha,cv ei huvita kedagi.Ülemused rahul kui töö tehakse ära ja ise ka rahul.Peasi,et kõik rahul oleks.
Ja nõnda tihti ikka ,et põhiliseks osutub siiski see ,et kuidas keegi ennast katseajal näitab,mitte see ,et milline CV kellegil kaante vahel on.
Kaks ühesuguse CV-ga tegelast erinevad ehk üksteisest ja valitakse ainult üks on ka erandeid.3 ühesuguse CV-ga tegelase puhul ehk tõenöosus ,et need kolm ka töö saavad keerulisem ehk.
CV-s on määrav palga suurus. :D
Nalajatades ,et mida rumalam ja vähem nõudlikum seda suurem võimalus :D
Mulle on ülemused öelnud ,et tööd ei pea austama ,töö tuleb ära teha lihtsalt. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 23:50 

Täpselt nii.Kui mina otsin omale ajaviidet ja keegi pakub minule palli põrgatada ja see ka minule sobib siis põrgatan ja kui ära väsin siis lõpetan selle ala ja otsib midagi muud.on ka selliseid kes on tulnud palli põrgatama kuid ei viitsi isegi seda teha ja söödab bossile palli ,et põrgata ise või peab teine kellegi palle taga ajama ja põrgatama.
Sesmõttes tundub minule loogiline ,et kui keegi vajab abi ja ma nõustun abiandmisega siis peale nõustumist ka annan abi ,mitte vaja seda ise või saada nniiöelda pikalt aga leping kehtib .See oleks inetu.
On väheseid ameteid ehk kuhu lähed tööle ja midagi ei tee ,põhimõtteliselt tegelikult ei saag iolla sellsit võimalust ,sest kui tööle lähed kuhugi siis juba sa oled teinud midagi.Ja mitte midagi tegemine võib olla päris raske ning väsitav
To Andres ma naljatades nüüd tsipa ,et ma sõidan ehk paremini kui sina kirjutada oskad :DInimestele on erinevad oskused ,erinevas tähtsuse järjekorras.
Sinule on tähtis ,et kirjapildis vigu ei esineks ,minul aga ,et kettas ei eksiks ehk.
Kirjaveaga väga hullu juhtuda midagi ei tohiks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.08.2011 11:25 

tauri117 kirjutas:
siag kirjutas:
tauri117 kirjutas:
Soome majandusminister: Meil teenivad inimesed keskmiselt 3000eurot kuus. Sellest makstakse maksud, ostetakse söök, riided, käiakse reisimas. Ja mis nad ülejäänud rahaga teevad pole minu asi.
Eesti majandusminister: Meil teenivad inimesed keskmiselt 3000krooni kuus. Sellest makstakse maksud, ostetakse söök, riided. Makstakse alimendid. Ja kust nad ülejäänud raha võtavad pole minu asi :D

Ja kes siin üritab väita, et Eestis super elu ja saab endale lubada niipalju kui tahab siis :bs
Ega see ei ole elu kui saad üüri, liisingu, maksud makstud ja makaronid ja vahest ka vorstijupi ostetud.

Muidugi teine asi on tippjuhid, ministrid ja firmaomanikud ja muud sellised loomad.
Kui sa oled ikka mingi liht või liinitööline kuskil siis keskmiselt teenid ikkagi 600euri kuus ja no mis raha see on.
Nüüd hakkavad muidugi kohe postitused tulema, et kuidas keegi kuskil saekaatris teenib 2000euri kuus.

Ja no pole see Soome elu ka muidugi nii lill nagu arvatakse. Kui võrrelda palju soomlased tunnis teenivad ja palju on üürihinnad ja palju mingi asi poes maksab siis ega see palgasumma pole midagi siin ka nii meeletu.
Aga kui sa käid siia Eestist tööle, võtad sealt söögikraami kaasa(mitte MAKARONE), diislimaksu ja muid selliseid asju maksma ei pea ja palgasüsteemi lased ka teha natukene teistmoodi, siis elab päris hästi ära. Ja jääb raha veel ka muude asjadega tegelemiseks kui ainult maksude maksmiseks.

Ja siis põhimõtteliselt oled huijar huijarifirmas, keda ükski soomlane ei salli. Tänu sellistele mustalt tegevatele firmadele on mõnedki suured objektid käest läinud. Teed pakkumise 200 000 euri, suurele objektile torutöödeks. Summa on arvestatud juba põhimõtteliselt null kattega, et kui midagi peaks perse minema põled ise sajaprossuliselt. Siis tuleb aga eesti firma, teeb pakkumise 140 000 peale sama töö eest, ja no mitte kuidagi ausal teel arvestades ei saa sellise summaga hakkama. Siit tulebki välja eestlase mentaliteet: Makse ei maksa, huijame, varastame niipalju kui saame ja siis on elu tore. Aga mis pensionile minnes saaab? Mina olen selleks ajaks 45 aastat soomes elanud ja ametlikult tööl olnud,saan 3000 euri penssi pluss igast mui hüvesid aga sina, kes sa maksudega huijad, saad eestist oma miinimumpensioni, mis see siis ka poleks seal, 200 eurot või nii. Edu siis tulevku kujundamisel.

Ei tegele ehitussektoris. Ega see kui soome käin ei tähenda, et kohe ehitaja olen. Ja juriidiliselt on tegelikult kõik õige.
Ja ärge te mitte lootkegi, et soomlane hakkab teile kõigile ausatele töölistele ulme pensioneid maksma :hail

Ei ole samuti ehitaja. Ning ei käi siin, vaid elan siin. Nii et minu pension on juba kindlustatud. Tuleb teda aastatega lihtsalt suuremaks töötada. Kui inimesel klapi peas ja midagi ei jaga maast ega ilmast, miks loopida mingeid mõttetuid mõtteteri?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.08.2011 11:43 

Tanel kirjutas:
krss kirjutas:
Muidugi on erandeid, need paistavad pühapäevaõhtusel laeval hästi silma.

Nendest ma rääkisingi. Ja neid on päris päris palju. Palju üldse Eestlasi soomes töötab ? Kusagil jäid mingid numbrid silma mingi hetk

räägitakse 40 000. Pole kindel, kas pendeldajad ka sisse arvastatud, aga arvatavasti on.
Samas, täpset numbrit ei tea keegi ja ma ausalt-öelda ei imestaks, kui see oleks kahekordne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.08.2011 12:22 

Viimase raadio info järgi arvatakse, et ligi kümndendik eesti tööealisest rahvast.

Elame hästi eksju?

:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.08.2011 12:23 

Seda numbrite teemat vaataks ma üldse väga skeptiliselt.. meedia on tihti kallutatud, et mitte näidata nii dramaatilist seisu. Ka töötute arvuga masu ajal vingerdati, arvan. Selles suhtes, et sellist statistikat on üsna võimatu pidada, kuna paljud käivad mustalt tööl.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.08.2011 13:38 

oopc kirjutas:
Ükskõik kes sa hariduselt,ametilt,tegudelt,inimesena oled kui pole kodus ellu jäänud siis pole millestkida rääkida ja kogu moos.

Tead sa mõnda siin ära surnud inimest, kes on peale seda Soome läind ja uuesti ellu ärkand?
Pigem on see just tugevuse ja mõtlemise / edasi pürgimuse näitamine, kuna ilmselgelt jääb spetsialistile, firmale vms Eesti oma väikese turu jmt idiootlike iseärasuste (hinnapakkumiste vettpidavus jne) kitsaks/ebaratsionaalseks. Need ajad on ammu möödas, kallis oopc, kus piisas ülikoolis ameti õppimisest ja siis elulõpuni kohalikus sohvoosis töötamisest. Tänapäeval on elu kõvasti raskemaks läinud, samuti on Eestis (vb ka mujal) väga oluline faktor vanus. Võid ju oma hea skilliga kopitada ühel ametikohal 40-50nda eluaastani, aga kui siis peaks koondatama / firma pankrotti minema vms, siis on su väljavaated ikka tihtilugu väga nigelad.

NB! Räägime reaalsetest inimestest, mitte soss-seppadest, kes ehitusel abitööliste abid mustalt üle lahe käivad!!
(igasuguseid puduloijused ja napsulembe on meil siin Eestis küllalt, selleks ei pea neid vigaseid otsima lahe tagant)

ja nagu traur tabavalt ütles, siis ma ei saa aru, mida krdit see Sinu perset torgib oopc, kuidas keegi raha teenib? Minu arust on suurim anne see, kui loll ja oskusteta vend suudab leida endale ala, millega ennast ära elatada. See kuidas ta oma teenitud raha kulutab(kas liisib, joob või käib litsaris) pole enam teiste asi kommenteerida. Ning kõik inimesed ei saagi töötada ainult Eesti panga direktoritena. Tahes tahtmata peavad osad tegema müüja, koristaja, müügimehe ning k a tegutsema ka ehitus sektoris, ja kui Eestis töökohtadega on nagu on ning üle lahe sõit võtab sama kaua aega nagu Tallinnast Tartusse tööl käia siis milles probleem? Tunne parem rõõmu selle üle, kui kellegil hästi läheb ja mõtle sellele, kuidas ise temast edukamaks saada ( ja kui see nii lame ja kole ja nõme on, samas on kõik üle lahe Eestlased jobid, kes Eestis ei suutnud leivaraha kokku kraapida, siis mine tee järgi! Ei tohiks ju eriti keeruline olla, kui sinu kirjatükke lugeda. Ilmselt peaks iga sant parem ehitaja olema, kui see, kes seal reaalselt tööl käib. Või siis oled Eestis tõesti nii hea koha peal, et raha pole number ja pole põhjust paremaid võimalusi otsida - viimases ma muidugi sügavalt kahtlen, kuna elementaarne kirja ja väljendusoskus on vajalik igas riigis, eriti välisriigis, kus niisama lalisedes ei saa keegi sinust mitte muffigi aru.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.08.2011 20:50 

Soomlased kelle palk on 5-10 korda suurem ei priiska ka nõnda kui eestlased,et kuidas seda mõista ,jääb mulje selline ,et näiteks palgad hakakks ka umbes 20k eegust näiteks ,et soomlased kes teenivad 5-10 korda rohkem.Põhimõtteliselt soomes on kõik rikkurid ja vaesus puudub või.
Ma kirjeldasin oma käimist küll mitmel korral ja päris põhjalikult,et seal imedemaal käimine kuidas välja nägi.
Toon näite ,et kui eestis püsib lusikas käes siis soomes see nagu kukkunuks maha või.
Aga jätkuvalt miks pendeldatakse kes lähevad ära siis jäägu ära ,milleks on vaja ikka torkida seda maad mis ei istu.
Igasuguseid vabandusi pole mõtet raiiuda nagu vanasõnagi ütleb ,et loll leiab ka vabandusi.
Ma püüan tõestada ,et suudan toimida riigis kuhu ma sündinud olen ja ma ei pea mingitele teisele ,kolmandale maailmale tõestama midagi ,sest elu kodus on tähtis ja kui see on tipptop siis küll seda ka märgatakse.
Aga jah aina rohkem hakkab koppa ette viskama seldskond kes siis on mujal ja ikka kas nad pendeldavad ja kommivad mingeid erinevusi ja lälisevad ,et millised lood kusagil mujal ja eestis aga samas ikka käies ennast näppimas ja kugelt sõnumeid saatmas ja värki.
Oled ühes kohas siis ole .
Ja võrrelda erinevate riikide mingeid rahalisi suurusi on idiootsus absoluutselt.Soome seisukohalt peaks eestis suuresti niiöeldasiis vaesus olema ja üksteist vedama poekärudes näiteks ,sest soomlane teenib 5 või 10 korda rohkem näiteks see poel lihtsalt normaalne ju .saan aru kui eestis näiteks midag iei muutuks ja järsku oleks palgad 5-10 korda suuremad näiteks.Aga kogu riigi toimine on absollutselt erinev ju soomet ja eestit võrreldes ja tuua näide ,et soomlane teenib 5-10 korda rohkem.
Inglased teenivad ehk 10-20 korda rohkem ja rohkem kui soomlasedki ehk no fakk see pole enam anekdoot ka enam.
Ma olen koristaja kuigi võiks vabalt olla ka kõrgemaastme juht.Üks võimalikke vabandusi.
Miljonid inimesed lähevad soome ,et nad said iseaalselt isegi väga ideaalselt ka kodus hakkama ja saavad soomes veel ideaalsemalt.Kindlasti on ka selliseid kuid see eriklass ja neid oli juba enne seda kui pidi soome minekuks viisa võtma jne aga praegusel ajal ei makasa väga udu puhuda.Mõni vajab tolmuümejat ja peab selleks soome minema kuigi ta sai eestis ka ideaalselt hakkama näiteks.
Või võtab soome minens sadama rimist ranitsa konservi ja makarone täis aga ta saab ka eestis ideaalselt hakkama.
Ma pidin üks päev sama rimis pool päeva seisma sabas selliste tõttu ja just selle pärast selliste tõttu ,et sabas nad reetsid ennast reallsete välja ütlemistega ja sai pullipärast siis uuritud ka moona mida nad omale võtnud olid.
Piiks -piiks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.08.2011 21:19 

Jääb mulje ,et osadel pole lihtsalt võimalik eestis toimida ,sest eesti on nii madalal levelil ja siin pole enda oskustega .tadmistega absoluutselt midag ipeale hakata ,sest need on on nii kõrged ,et tööd leiaks halvimal juhul ehk NASAS.Ok nali naljaks aga tõsine respect sellistele ka minupoolt aga kaldun arvama ,et sellisied poel palju maailmas.
Sõõrumaad ja sellised lähevad keskkondadesse mis nirumas olukorras siis mingis maailma arvestuses.
Ja minu perse torkimisest seda ,et kui ma ei näeks ega kuuleks neid kes ära läinud ja nad ongi ära läinud siis oleks kõik korras.
Tundmine rõmu ,et kelelgi lhästi läheb ja püüda ise paremaks .jah ma tunnen väga rõõmu ,tore näha ja sisimas respect kõigile estis olevatele ja muidugi seda toredam kelle paremini läheb.
Eri ühiskondega võrdlused pole väga arukad aga no kindlast i elab eestis ka lihtsaiod inimesi paremini kui soomes lihtsad inimesed.
See pole hästi minemine kui kodus pole ellu jäädud.Noored võiksed piiksud tõmmaku jäädavalt kuhugi ära ,mitte ,et teevad kusagil pulga tantsu ja siis ajavad vanalinnas hargi laiali kusagil kohviku toolil ja jutustab kuidas ta välismaal ettevõtja on näiteks
Mingid anekdoodid isegi vist olnud ,et linnas tunti keegi ära kellele kusagil saartel tsah-tsah tehti.
Mingi aeg suht tipphetkel kas mitte mingis t80 kilost ei räägitud kes siis üle lahe + ka muu maailm ju.Lätist -leedust olid ikka vapsjee metsikud arvud.
eestist-lätist-leedust ikka hirmuäratav kogus + kõikjalt mujalt maailmast see on kohutav süütutele riikidele kuh usellised vajuvad.
Eestlased tegid mustamäe mändie vahel SKYBi ,et ei maksa rääkida ,et pole kuhugi tõusta,areneda ega midag iteha.
Mina isiklikult olen lihtne inimene ja püüan nõnda ,et ise oleks ehk rahul.ma ei lähe mujale maailam ,et areneda jne ,minnes näiteks kojameheks või olles eestis kojamees ja minnes mujale kojameheks.Ise olen igasugu madalama otsa töid teinud ka nii kojamehe värki jne jne mind see nutma ei aja ja keegi mind samuti mitte ja sesmõttes austan ka kõiki tegelasi kodus nii kodutuid andes süüa ja värki jne ,sest kodutuks olemine ka töö ja võiba ka niiöelda ettevõtlus olla ,välismaal pidavat sellsit liiki ettevõtlust ka olema.Olen isegi prükadest,prügist ,prügimäelt asju leidnud näiteks jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.08.2011 00:41 
Kasutaja avatar

Eestis on tore elada, soomes aga tore teenida. Niikaua kui need kaks naabrit omavahel palgasüsteemis niivõrd erinevad on. Siis ei maksa loota ka selle ´´pendeldamise´´ lõpule. Eesti on mõnus, mulle meeldib siin. Aga kui siin tööl käia ja olla, siis paratamatult ma ei ela siin ära. Hetkel ma suudan ka soomes rahulikult elada, ilma et pean igat senti arvestama. Samas ma tulen Eesti, ostan naisele mingi kingi ja koerale kondi ja me oleme rahul. Muidugi see eemal olek on raske ja häiriv, kuid eesti palgajuures me oleksime võibolla päevastpäeva koos. Paraku hetkel mil me turbokaid keedaks. Seega oopc, kui sa oled enda eluga rahul ja sind soomes käijad häirivad. Tõmba end vähe tagasi. See on paratamatus mis jätkub veel pikki aastaid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.08.2011 11:17 

Kokkuvõtetest ei tea midagi aga varsti tulevad mingid tsurkad kellegi koju ja ütlevad ,et harju nüüd sellega ,sest seda on pikaks ajaks veel ja see on paratamatus ,sest meil Thanthongis läks elu peeti.Ainult ,et see asi võib hapuks minna ja mujalt maailmast tulevad jooksikud tagasi pisar silmas ,et neid ei koheldud inimlikult näiteks ,sest kohalikud rahvad vaikselt keevad ja ükskord hakkavad auru välja laskma.
Selline minuaoks ebaloogiline variant ,et palgasüsteemid nõnda erinevad eri riikides ja kui need ei ühtlustu siis ei muutu midagi nende nõrkade ,suutmatutega kelle tuul mööda maailma laiali kandnud on.
Näha ainult numbreid eririikides ja mis võivad olla väga erinevad ja näha mitte midagi muud on minujaoks naljakas.
Minu suhtumine ei muutu mitte kunagi ,tulgu kasvõi jooksikud koju tagasi .
Paiksed eestlased kodus ehitavad riiki üles ja seda ei tehta igasuguste vembuvendade auks.
Ja nagu siin selle suhkru hinnaga ka ,et ongi nii ,et kusagil odavam ja seal kusagil on elu lill.Siit aga sain lugeda endajaoks vägaarukat ,põhjendatud juttu ,et mis lugu eestis suhkruga on jne ,tõesti hea kohe silmadel näha arukate inimeste väljaütlemisi.Et ei nähta ainult hinda vaid mõeldakse ka ülejäänule ,sest hind on üks tühine asi,lõpptulemus ,mille põhjustavad paljud erinevad tegurid.Ja siit on kohe näha ka inimeste erinevusi kes näeb sügavamale,mõtleb laiemalt kes aga vastupidine ja .
Ja palgast ka ,et tahaks näha milline tilganäppija jõuaks ,oskaks teha antsipi tööd ,temale mõeldud palga eest.Oletan ,et hakataks kohe ägisema ,et peale kella 17.00 ma enam ennast ei liiguta ja ülehomme,kolmapäeval pean ma minema küla läbule ning neljapäeval ma ei saa tööle tulla ,sest kolmapäeval oli küla läbu jne ehk näiteks ja üldse rootisis sama ametnik saab sellist palka.
ja sellised nõuaks juba antsipi kohustusi täites ehk mõne brüsseli tegelase pealka omale ja siis näeks ,et USA-s kaevur teeniks ikka rohkem ja läheb hoopis austraaliasse last hoidma.
Ma küllaga näinud tegelasi ,suuremaltjaolt nooremad kes ei viitsi midagi koduski teha ,kasvõi veetsu minnes pükse jalast võtta aga jahutakse , muust maailmast ja sealsetest numbritest.
Kes on saanud juba eestis sõimata tööandjatelt ,et mida sa teed oma aruga ja sellised on läinud ka mujale.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 30  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis