Tõesti sellele mootorile turbot ei tule:D B16A2 mootor pole turbotamiseks. Kui turbotada tahad, ostad endale D16 moto või midagi muud. Seda välismaa foorumites diskuseeritud ning leedukatega sai ka sel teemal juttu aetud. Jah, B16-le saab panna turbo ja annab juurde, lihtsalt B16 on omaette mini-legend ja seda ei tohi rikkuda turboga + D16 turbotamine on kordades mugavam ja lihtsam, ainuüksi juppide leviku poolest:D Savi, ei viitsi seda teemat siia vaidlema jääda:P
Niisiis, aega möödas ja sai midagi tehtud ka. Laupäeval sai siis kapoti järel sõbraga käidud:

Lisaks kapotile tõime ka paksema radika, sest leidsin, et 1.3-me radikast võib kunagi väheks jääda(kuigi seni on temp ilusti alla poole olnud nii pikkadel kui lühikestel otsadel). Kapotil on mõmned kivitäkked ja üks väike mõlk, aga kõvasti parem variant võrreldes, mis mulle siiani pakutud on ja mis summade eest.
Toomisega sain ennast ka kõvasti külmetatud, seega tuli haige peaga end pühapäeval üles peksta ning Raidi juurde värvimisse kihutada:D Kuna mina olin haige ja Rait oli mineku peal, jõudsime teha ära kahjuks ainult ühe poole, välimise poole. Värv läks peale tehase koodi järgi + lakk. Eks ta päris sama ei jäänud mis auto on, kuid eks 18aastat pleekimist jätab ka oma jälje ja ei saagi sama tooni eeldada. Seejuures suured tänud Raidile, kes värvis esimest korda suuremat pinda ning sai sellega vägagi edukalt hakkama:D
Pilti värvitud kapotist homme, sest olen siiani haige olnud ja voodis, seega proovin homme korralikku pilti teha:D
Olen märganud ka, et mul on kütusega siiski probleeme. Reedel sai korralikult peenestatud ja sõidetud, võttis ligi 17l/100km ja laupäeval, kui kapoti järel käisin, ökotasin maanteesõidul(hoidsin end vägagi hullult tagasi) ja tulemuseks oli maanteel 12.5l/100km.
Tegin siis paar uuringut välismaa foorumites ning sellist probleemi seal ei ole esinenud. Kõige hullem mis leidsin oli, kui üks kutt kurtis oma 10.5l/100km kütusekulu kohta sama mootoriga, seega midagi on totaalselt peppus.
Välja ei leki, seega peab olema segu vms kuidagi paigast ära, sest viskab korralikult kütuse haisu salongi, kui aken lahti teha.
Esialgu proovin lähipäevil toimida nende välismaiste juhendite järgi ja puhastada ära IACV ja FITV asjandused(sensorid?), sest ka tühikäik paneb villast, alla 1800rpm ei taha kukkuda, koguaeg on 1800rpm taga:D
IACK puhastamise juhendi linkFITV puhastamise juhendi link+ tegeleda aju error koodiga nr.3 ehk MAP sensoriga, siiani olen 3-me sensorit proovinud, millel ütleb kõigi kohta, et on vigane, seega peab kuskilt juhe katki olema. Panen mingi päev otse juhtmed ja vaatan, mis siis ütleb:P
Saaks kütusekulu korda, oleks vägagi rahul:D
E: Jäime eile Raidiga mõtlema, et lootus on siiski, et viga IACV või FITV sensorites, kuna transpordi käigus võis need paska täis tõmmata:)