Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 19.05.2025 18:58

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 15309 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834 ... 1021  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2011
PostitusPostitatud: 16.10.2011 21:58 
Kasutaja avatar

Ma elaksin ka ennast natuke välja..
Päev algas siis sellega, et sai varahommikul Tallinna bussi peale istutud.
Plaan oli ära tuua selline sõiduk: http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html (piltide järgi ei ole üldse paha.. ju, või?) Igatahes, 9.30 olin antud autoaia värava juures. Siis avas väravad vene keelt kõnelev kodanik. Vaatasin auto üle. Kui välja arvata iluvead (mingil määral roostet, kriimud, katkine udutuli, tõenäoliselt värvirulli meetodil värvitud antitiib, esitiival kriimud koos kerge mõlgiga), siis ei olnud väliselt isegi kõige hullem, kuid ei meenutanud eriti pildil nähtut.
Olgu, küsisin, kas lähemalt saab vaadata. See mees suutis välja pigistada väljendi, et pjeremjeest ei ole kohal, tuleb varsti. Selge pilt, jään ootama. Möödub 30min, möödub 60min ja saabub teine vene keelt kõnelev kodanik. Väidab temagi, et pjeremjeest ei ole kohal, tuleb 5-10min pärast. Olgu siis.. lõpuks saabus nn peremees siis, kui olin oodanud 2h ja 45min. Sain võtmed ja ust avades ei olnud vaatepilt meeldiv. Armatuuril olid suured sulamise plekid jne. Mootor käivitus poolest pöördest, aga meenutas ühte tõelist vanakooli traktorit oma hääle ja värinaga. Kapotti avades tekkis :waah selline nägu. Mootor ujus õli sees ja mootorikinnituste ümber oli ainult üks suur roosteauk. Naljakas on see, et see peremees korrutas kogu aeg, et see on kõiget pisiviga.. et isegi paak on diislit täis, mis ma virisen. Kuidas need pildid küll tehtud on.. no ma ei tea.

Siis mõtlesin Tallinnat veits tundma õppida, hakkasin jala kesklinna (enda arvates) liikuma. Väga pikalt ei viitsi sellel peatuda, igatahes see jalutuskäik võttis 3h aega.

Veidi hiljem sai helistatud selle sõiduki http://auto.motors24.ee/vehicles/343851 ... &sort=paid omanikule. Väitis, et enne 17 tal aega näidata pole ja tuleb ise bussijaama juurde. Tegin järjekordsed 2-3h parajaks bussijaamas külmetades. Kell 17.40 helistasin, ei võetud vastu. Ise mõeldes, et see ei ole lihtsalt võimalik.. 18 läbi helistasin uuesti, ikka ei võetud vastu. 18.30 astusin bussi peale ja sõitsin sama targalt Tartu tagasi. Isegi tagasi ei helistatud. Kurat.

Kogu selle jama peale õnnestus veel Tartus ka ära eksida, õnneks GPS aitas välja :)

Päeva smail :kill, hakkas kergem.

EDIT: ... ja Galandi tagaistmel olevad 2x5L tosooli ei olnud ka kohe kuidagi usaldust tekitavad :D

Viimati muutis xRivo, 16.10.2011 22:07, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2011 22:02 

ulme :D Sealt Dalingerist pa*ka tulebgi nagu ainult...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2011 22:05 
Kasutaja avatar

hullud ülikooli patrioodid koos siin :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2011 22:07 
Kasutaja avatar

Aare autoaed on parim ikkagi, sellele vastu ei saa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2011 22:23 

t*ra mis naabrid, saan aru, et kord aastas aga nüüd
kuulan läpaka kõlaritest mussi ja kutsutakse politsei lärmi pärast, üksi toas ka.
keegi ei jorise kõva häälega,vägev
ps pole supakat veel Delli paigaldand

Viimati muutis Umx, 17.10.2011 10:11, muudetud 1 kord kokku.
järgmine kord enam ei tsenseeri

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2011 22:29 

Mani kirjutas:
täpselt. ja noo vaata seda eite kelle ta üle lasi :D see teine kes maha jäi...

Ma vaatasin ka karp laiali, et on rsk maitsed ikka tüüpidel, kiire mõte lugejate autode alla kus kiidetakse mingeid peletisi, ning rahunesin maha. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2011 22:31 

Nv oli suht sõidune, reede vastu laupäeva suht teleka lainel, lootsin magama jääda, aga und ei tulnud ja pool 3 üles ning Leeduski poole ajama, teepeal vast põõnasin kokku 1h, sai siis igalpool seal ringi tatsatud ja kell 3 tagasi sõitma hakkatud, vähemalt kella 8'ks olin juba kodus mõnusalt teed joomas (H), siis saun kaks vedelatleiba ja uni peal, täna seadsin logari külge ära ja udutuled kah ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2011 22:37 
Kasutaja avatar

Reede õhta sai sõbra saunas miski 3-4ni jauratud, laup hommikul jahile (ajusse). Enne aju algust oli juba lastud 5 vasikat + 1 lehm. Läks jälle võtuks :D Täna sai ikka natuke asjalikum oldud, valasime sõral põrandat veits...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2011 22:39 
Kasutaja avatar

biker14 kirjutas:
pikk jutt raskest päevast mis algas galandiga kadaka turul.

Leidsid ka koha kuhu autot ostma minna :D :D :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2011 22:41 
Kasutaja avatar

[quote="biker14"][/quote]

mul kunagi oli ka siuke samasuguseid tundeid tekitav olukord.
otsisin endale toonorkere
E34 2,0
vaatasin üks olemas täitsa
et mootori rike.
okei mõeldud
helistasin. leppisime kokku et lähen nv järgi selge.
Laup. hommik. helistan kella 10 aeg et tulen järgi et võtan automaadist raha ja tulen treilaga järgi.
et pikk sõit umbes 2- 3 tundi võib minna.
Kutt nõus. et davai siis ta teab.
okei hakkan kohale jõudma ja vaatan et teine treila sõidab mulle vastu. minule lubatud auto peal.
Tel loomulikult enam ei vastata ja otsisisn siis külavahel tüübi elukoha üles.
välja tuleb ainult isa ja et poisssi kodus pole enam .
et poiss jah ikka mats et nii maha müüs kui oli lubanud jne.

igatahes äge eks:d
aga mul see umb
3 a tagune teema

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.10.2011 09:14 
Kasutaja avatar

ValgeKotkas kirjutas:
Kollasega oleks igalepoole läinud küll :rokib :D

Kas asi oli minus või tõesti tundus, et neiu kollases oleks ükskõik kellega läinud, peaasi, et oleks koht kuhu minna. :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.10.2011 09:44 
Kasutaja avatar

reedel juhtus selline üsna ärritav lugu.
Kaks nädalat tagsi sai Ülemiste Keskuse Koduekstra poest poja jalgrattale tagumine tuli ostetud. Maksis 2.55 eurot. Kodus (Põltsamaal) avastas poeg , et tuli ei tööta. Patareide hoidikus oli ühelt poolt metallklemm puudu. Kandsin mõttes teema maha. Ikka tuleb ette ja see raha ei olnud väärt tõmblemist.
Möödunud reedel jõudsin selle õnnetu tulega siiski möödaminnes tagasi Ülemiste Koduekstrasse. Andisn müüa kätte ja palusin näidata , kuidas see tuli põlema peaks. Toppis patareid sisse ja muidugi midagi ei juhutnud ja sai aru , et midagi puudu. Saatis mu siis poe juahtaja jutule. Proua Piret Luik. Viimasega hakkas jama siis pihta. Kõigepealt ütles juhataja proua, kuna mul tsekki alles ei olnud , et ta ei saa midagi ettevõtta. Ilma tsekita ta mind aidata ei saa. Palusin siis neil järgi vaadata , oma süsteemidest , kuna tasusin kaardiga. Uuris kuupäeva ja kella aega. Siis teatas, et tal ei ole üldse aega selliste asjadega praegu tegeleda , et ta peab ühele memmele mingi harja kusagilt otsima. Tulgu ma hiljem tagasi. Ma olin nõus seal kohapeal ootama ja ajasin toreda mememga niikaua juttu. Mõne minuti pärast tagasi ja teatas, et on jah selline lamp ostetud sellel kuupäeval , aga tema ei näe , kes ostja oli ja ei saa midagi teha. Mingu ma panka ja võtku konto väljavõte. Ütlesin siis sellele juhatajaprouale, et lamp maksis 2.55 ja konto väljavõte kontorist maksab samapalju(tegelikult 1,60). Et te tekitate mulle veel lisakulusi selleks , et oma raha tagasi saaksin. Selle peale teatas juhataja , et see ei ole enam tema mure ja raha ma nagunii tagasi ei saa . Isegi kontoväljavõtega.Tema annab samas vääringus teise kauba mulle vastu. Vaidlesin veel seal mõne minuti oma olematute õiguste üle ja lõpuks olin sunnitud taganema. Tige kui herilane. Iseenda peale, kuna tseki alles ei hoidnud ja ise väljavõtet netipangast välja ei printinud. Tegelikult ei olnud plaan üldse sinna minnagi, aga Ülemiste keskus jäi teepeael ja tuli oli autos. Ja tige poejuhataja peale, kes labaselt irvitas näkku, kui ma üritasin midagi meeldetuletada tarbija õigustest ja tarbija kaitsest ja kui palju on poele olulisem huijata inimest 2,55 euroga, kui hoida oma tavalist kilenti.
Kahetsesin, et üldse selle 2.55 tagsiküsimise pärast sinna Koduekstrasse sisse astusin. Ma ei ütle, et ma kunagi sealt poest enam midagi ei osta, aga äärmiselt ettevaatlik olen kindlasti. Peaks midagi väljamõtlema , et nad seda minult varastatud 2.55 eurot pikalt mäletaksid. Kui sellel poel foorumiga pistmist oleks võiks Ülemiste Koduekstra poejuhataja Piret Luik täiendada Petised Foorumis olevate huijarite nimekirja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.10.2011 10:11 
Moderator

ison.ts kirjutas:
reedel juhtus selline üsna ärritav lugu.a.

Tõesti üsna vastik lugu. Ülemiste Koduekstra sai endale uue juhataja vist alles päevi tagasi ja juba proua niimoodi tõmbleb? See on äärmiselt naljakas...

Teiseks tarbijana ei ole õigust koheselt oma raha tagasi minna küsima vaid anda kaupmehele võimalus oma viga parandada toote asendamisega uue vastu ja kui see ei õnnestu, siis alles oma raha tagasi saada. Kui asendamine on ebamõistlik või kulukas jne siis koheselt raha tagasi küsida jne. Rohkem lugemist Võlaõigusseadus §217 - 223 (eelkõige tähtis tarbija õiguste kaitseks VõS §218 lg 2).

Kolmandaks ei ole ettevõtjal ega selle esindajal tarvis küsida ei tšekki ega midagi muud, sest vastavalt Raamatupidamise seaduse §12-le on ettevõtja kohustatud kõiki müügiarveid säilitama 7 aastat. Kui tehing on toimunud isegi sularahas, siis ei ole ostja isik oluline vaid raamatupidamise algdokumendi alusel ja kauba olemasolul tuleb ettevõttel käituda vastavalt VõS-is toodud sätetele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.10.2011 10:17 
Kasutaja avatar

ison.ts kirjutas:
blaaablaaablaaaa...
Peaks midagi väljamõtlema , et nad seda minult varastatud 2.55 eurot pikalt mäletaksid. Kui sellel poel foorumiga pistmist oleks võiks Ülemiste Koduekstra poejuhataja Piret Luik täiendada Petised Foorumis olevate huijarite nimekirja.

täitsa l*lliks läind peast vä? see, et sa poes tuld põlema ei proovinud panna ning veel tšeki(algdokument) ära kaotasid on küll su enda probleem.
ja teiseks see, et sa olid selle ca 2 nädalat tagasi ostnud. vb keerasid ise tuksi, müüja v juhataja ei saa seda tõestada, et kas see oli kohe katki või mitte.

aah.. ei oskagi sellise sõnavõtu peale rohkem midagi öelda.. :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.10.2011 11:06 

shift kirjutas:
ison.ts kirjutas:
blaaablaaablaaaa...
Peaks midagi väljamõtlema , et nad seda minult varastatud 2.55 eurot pikalt mäletaksid. Kui sellel poel foorumiga pistmist oleks võiks Ülemiste Koduekstra poejuhataja Piret Luik täiendada Petised Foorumis olevate huijarite nimekirja.

täitsa l*lliks läind peast vä? see, et sa poes tuld põlema ei proovinud panna ning veel tšeki(algdokument) ära kaotasid on küll su enda probleem.
ja teiseks see, et sa olid selle ca 2 nädalat tagasi ostnud. vb keerasid ise tuksi, müüja v juhataja ei saa seda tõestada, et kas see oli kohe katki või mitte.

aah.. ei oskagi sellise sõnavõtu peale rohkem midagi öelda.. :bs

Ainuke "loll" oled kahjuks sina...

Euroopa Liidu enamikus liikmesriikides (ka Eestis) kehtivad ühesugused reeglid, mille kohaselt võib tarbija kahe aasta jooksul peale kauba ostmist pöörduda müüja poole, kui ostetud tootel ilmnevad mingid vead. Seejuures tuleb arvestada, et kui kaubal ilmneb puudus 6 kuu jooksul peale selle ostmist, siis eeldatakse, et need olid olemas juba kauba ostmise ajal, kui müüja ei tõesta vastupidist. Puudusega kauba puhul on tarbijal õigus nõuda, et tekkinud puudused tasuta kõrvaldatakse (asi parandatakse) või asendatakse puudusega toode uue kaubaga. Kui toote parandamine ega asendamine ei ole võimalik või see oleks ebamõislikult kallis, on tarbijal õigus raha tagasi küsida või nõuda müügihinna alandamist.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 15309 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834 ... 1021  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis