Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 22:33

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 31 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Tere mis arvaksite mis peaks tegema?
PostitusPostitatud: 09.11.2011 20:28 

Müüsin auto talve algul maha, vähem kui aasta tagasi. Täna helistati politseist ja öeldi, et kiiruskaamera on pilti teinud ja olete kiirust ületanud ja trahv tuleb teile. Auto on selle inimese nimel endiselt kellelt ostsin ise selle kunagi ja mina olen selle auto vastutav kasutaja. Aga autot pole siiamaani ümber kirjutatud nagu näha, seda pole siis suudetud vähem kui 1a jooksul teha. Politsei uuris arkist ja siis nad saidgi teada, et mina olen vastutav auto eest ja pm kuulub minule. Helistasin täna politseisse, arki, politsei-piirivalveametisse ja uurisin kas ma võin minna treileriga ja auto ära tuua, sealt kus see seisab, tean ka kus maja ees see seisab ja pm kuulub auto ikka minule, seaduse järgi. Aga sealt ei osatud selle kohta midagi öelda. Mis te arvate mis peaksin tegema???

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Tere mis arvaksite mis peaks tegema?
PostitusPostitatud: 09.11.2011 20:35 
Kasutaja avatar

Arvelt maha

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 20:37 

bergman kirjutas:
Müüsin auto talve algul maha, vähem kui aasta tagasi. Täna helistati politseist ja öeldi, et kiiruskaamera on pilti teinud ja olete kiirust ületanud ja trahv tuleb teile. Auto on selle inimese nimel endiselt kellelt ostsin ise selle kunagi ja mina olen selle auto vastutav kasutaja. Aga autot pole siiamaani ümber kirjutatud nagu näha, seda pole siis suudetud vähem kui 1a jooksul teha. Politsei uuris arkist ja siis nad saidgi teada, et mina olen vastutav auto eest ja pm kuulub minule. Helistasin täna politseisse, arki, politsei-piirivalveametisse ja uurisin kas ma võin minna treileriga ja auto ära tuua, sealt kus see seisab, tean ka kus maja ees see seisab ja pm kuulub auto ikka minule, seaduse järgi. Aga sealt ei osatud selle kohta midagi öelda. Mis te arvate mis peaksin tegema???

Tegelt kõige hullem on see, et auto on veel sinu nimel, ning saad kaameratrahve.. Aga kui ütled politseile, et ma võtan treila ja lähen siis autole järgi ? Et mis nemad sellepeale vastaksid, kui trahvid tulevad isikule kelle nimel see auto on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 20:43 
Kasutaja avatar

Mine ostu-müügi lepinguga politseisse ja ongi korras. Ostu-müügi leping tõendab omandisuhteid, mitte ARK andmebaas. Kui lepingut pole teinud, mine treilaga järgi.

IGAL JUHUL mine ja võta KOHE auto arvelt maha. See on vist tasuta. Teha saad seda ARK büroos.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 20:49 
Kasutaja avatar

charly kirjutas:
Mine ostu-müügi lepinguga politseisse ja ongi korras. Ostu-müügi leping tõendab omandisuhteid, mitte ARK andmebaas. Kui lepingut pole teinud, mine treilaga järgi.

IGAL JUHUL mine ja võta KOHE auto arvelt maha. See on vist tasuta. Teha saad seda ARK büroos.

Mitte arvelt maha vaid teatis võõrandamise kohta. Auto läheb ajutiselt registrist maha kuni uus vend selle oma nimele teeb.

Treilaga võid järgi minna , aga kui hiljem suudetakse tõestada , et sa ikkagi müüsid siis saad ise jama. Kindlasti on mõnel vennal kehvem must stsenaarium lõppenud kasti panemisega:D:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 20:50 
Kasutaja avatar

Kui sul on alles ostu-müügileping, siis saad minna ARK'i ja nõuda võõrandamise teate vms. Ära lihtsalt ajutiselt arvelt maha võta, vaid viskad ostu-müügilepingu letti ja nad teevad nagu võõrandamise teate uue omaniku kohta. Seega sina enam ei vastuta auto eest ning uus omanik ei saa kindl ega üv'd teha ja peab minema ARKi ümber regama, muidu tekivad jamad.

Kui aga endale ostu-müügilepingut ei jätnud, siis jääb sul ainult üle otsida uus omanik üles.. Kui sa pole võimeline muud moodi auto müümist tõestama (nt mingi oksjon vms äkki tõestaks kah).

edit: killer jõudis ette :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 21:05 

Ma ei ole ise ka 100% kindel vb tegi see vana omanik ka nii, et viis selle minu ostumüügi lepingu arki, minu nimega, sest uurisin välja, et autol on ülevaatus juba ammu läbi ja pole uut tehtud. Homme uurin arkist täpsemalt järgi ja vaatan kuidas edasi tegutsen. Lähen võtan arkist paberi, et kellegil arusaamatusi poleks. Ja arvatavasti toon selle ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 21:07 

Igaljuhul lubas selle kohe ümber teha, aga pea aasta möödas ja ostumüügilepingut ka mul alles pole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 21:17 
Kasutaja avatar

Sul ei ole mitte mingit õigust võõrast autot tooma minna. Omandi oled üle andnud ja see , et see arkis veel Sinu nimel on , on osaliselt ka Sinu enda lohakusest. Kui pole lepingut , siis pöördu politseisse , tee avaldus ja nõua vastav paber. Siis lähed selle paberiga Arksse ja teed selle võõrandamise selle paberi alusel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 21:22 

Aga see ei ole ju tema oma, kuna auto kuulub seaduslikult minule ja ostumüügileping kehtib 5 päeva ja kui ta on selle võltsinud siis tulevad temal probleemid. Võin politsei ka kutsuda kohapeale, et jamasid ei tuleks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 21:24 

Aga kergem oleks vist ikkagi minna politseisse ja alustada avaldusest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 21:32 
Kasutaja avatar

Mis asi see sul 5 päeva kestab? Kui on myydud , siis on myydud. Sa oled raha saanud.

Mine kirjuta kiri kojamehe vahele. Paku asi viisakalt ära lahendada. Ma ei saa aru , miks peab hakkama esimese asjana M...i mängima. Varem v6i hiljem tasub see endale valusalt kätte (üleüldiselt.)

Samas oleks hea äriplaan kyll , myyks auto ütleks , et vormistamisega pole kiret ja kuuendal päeval läheks v6taks oma auto tagasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 21:36 

Auto ostu müügi leping mis valmistad kohapeal, kehtib 5 päeva, alates müümis päevast. Ja kui sa lubad ümber kirjutada ja ei suuda seda aasta jooksul teha siis see on ikka absurdne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 21:42 
Kasutaja avatar

Leping on leping ja see kehtib igavesest ajast igavesti. Aamen.

Võibolla teevad politseinikud trahvi , kui leping on üle 5 päev avana , võibolla pead arkis seletuse kirjutama , miks sa pole viie päeva jooksul vormistanud . Aga see on ka kõik.
'
Edit ja lugedes su pealkirja arvan ma , et peaksid selle korda tegema, muidu kustutatakse är.a

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 21:48 

Seaduse järgi on see kehtetu paber ja seda ei arvesta ei poitseinikud ega ka ark. SEE ON SEADUSE JÄRGI.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 31 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis