Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 22:02

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 31 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tere mis arvaksite mis peaks tegema?
PostitusPostitatud: 09.11.2011 21:53 
Kasutaja avatar

bergman kirjutas:
Seaduse järgi on see kehtetu paber ja seda ei arvesta ei poitseinikud ega ka ark. SEE ON SEADUSE JÄRGI.

Kui sa nii tark oled(et vastu jaurad täiega), mis siit üldse küsid, et mis tegema pead??

Palun näita mulle sellist seaduse punkti!

Ostu-müügileping kehtib terve elu!! Sest see tõendab ju omandi üleminemist teise isiku kätte. Raha on saadud kauba eest ja omand üle antud.

Lihtsalt ARK tahab/soovitab/kohustab 5 päeva jooksul auto ümber regama, et justnimelt selliseid probleeme ei tekiks. ARK'i andmebaas on lihtsalt registris olevate andmete värk. Tegelikult võib olla auto müüdud tuhande ostumüügilepinguga kuskile pärapõrgusse kellelegi ning see inimene peab asjade eest vastutama (kui omanik tõestab ostu-müügilepinguga tema omandiõiguse üleminemist)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 22:56 

Mina olen ise autosi müünud tingimusel, et auto on järgmine päev kellegi teise nimele kirjutatud, muidu võtan arvelt maha ja uuesti arvele võtmine on juba omamoodi ooper.
aga selle trahvi pead sa ise ära maksma, kohtutäituritega hiljem vaielda on suht raskeloomuline.
mingi punkt või koma oli selle asja juures see, et kui sinu autost tehakse pilt, siis pead sina kui autoomanik vastutama ja teadma täpselt kes kuna su autoga sõidab. Et hiljem tema käest trahviraha välja nõuda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 22:58 

Ei mina ei ole nii tark seda on politsei ja sama kinnitas mulle ka mu advokaat.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 23:02 
Kasutaja avatar

RCC kirjutas:
Mina olen ise autosi müünud tingimusel, et auto on järgmine päev kellegi teise nimele kirjutatud, muidu võtan arvelt maha ja uuesti arvele võtmine on juba omamoodi ooper.
aga selle trahvi pead sa ise ära maksma, kohtutäituritega hiljem vaielda on suht raskeloomuline.
mingi punkt või koma oli selle asja juures see, et kui sinu autost tehakse pilt, siis pead sina kui autoomanik vastutama ja teadma täpselt kes kuna su autoga sõidab. Et hiljem tema käest trahviraha välja nõuda.

Sa ei saa arvelt maha võtta!!
Ainult ajutiselt saab arvelt maha võtta, aga see on pmst sama, mis see võõrandamise teada (pmst võetakse ka ajutiselt arvelt maha ja andmebaasis teada, et uus inimene sõidab masinaga vms).
Seega kui sa lihtsalt ajutiselt maha võtad ja auto liikluses, vastutad ikka sina.

Ja kui saad tutvustega täitsa maha (või tutvustega lammutustõendi) ning auto pärast seda kuskil liikluses, siis tulevad väga suured jamad, suured trahvid selga..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 23:07 

Ega targem on nii teha jah siis säästad ennast probleemidest. Liikluskaameral on õnneks autojuhi nägu ka näha, muidu oleks pikemata jututa trahv tulnud juba.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 23:10 

Kui auto on ajutiselt arvelt maas ja jääd sellega politseile vahele siis saab see trahvi kes on istme ja rooli vahel ehk siis autojuht.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 23:21 
Kasutaja avatar

bergman kirjutas:
Kui auto on ajutiselt arvelt maas ja jääd sellega politseile vahele siis saab see trahvi kes on istme ja rooli vahel ehk siis autojuht.

Ei saa. Politsei andmebaas ei näe seda. Sõitsin ise samamoodi ringi ja sain trahvi ühe muu asja eest , seda , et aga auto on ajutiselt arvelt maas seda nende arvuti ei näita. Sõita saab niikua kuni kindlustus kehtib.

Sama keiss on ka vormistamisega , tegelikult kindlustus kehtib peale seda 3päeva vist , aga kui ma uut poliisi ei vormista , siis andmebaasid näitavad kindlustust ikkagigi edasi , mis sellest et auto on juba vormistatud ja tegelikult kindlustus ei kehti näiteks liiklus6nnetuse puhul.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 23:23 
Kasutaja avatar

See näo tuvastamise teema on suht sitt argument, ei pruugi aru saada jne.
Seepärast ongi kaamerate tingimustes, et vastutab auto omanik. Seega auto omanik peab tõendama, et tema ei sõitnud. Seda saabki tõendada pmst ostu-müügilepinguga, et auto müüdud juba ammu.

Kui lihtsalt auto ajutiselt arvelt maas, siis ikkagi peab omanik tõestama, mis värk on. Sõnadega ei saa pmst midagi tõestada, sellepärast automüüjad!, jätke endale ka alati ostu-müügileping!!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 23:29 

Mul on 2 tuttavat trahvi saanud kuna omanik on auto arvelt maha võtnud ja nad said ülevaatuseta sõid uust ja see oli ka 2008- 2009.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 23:31 

Kergem oleks jah kui see alles oleks. Aga kui politsei täna helistas siis ta ütles, et autojuhi ja sinu nägu ei klapi ja tahtsid teada kes sõitis aga ma ei osanud midagi öelda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 23:42 

mul oleks selle aja peale juba närvid vist läbi olnud :D
pead vist mehe ülesse otsima ja küsima *viisakalt* ?mis värk on?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2011 00:04 
Kasutaja avatar

Siinses foorumis ikka liiiiiiga palju tuleb ette, kus autosid ei kirjutata ümber uue omaniku poolt jne. Mille kuradi pärast teiste vigadest ei õpita. Mina autot müües või ostes käin uue/eelneva omanikuga kohe samal päeval ARK'is ära, et vältida igasuguseid jaburaid sekeldusi ja lugeda päevi või käia aasta peale müüki abi palumas jumal-teab-kuskohast. Plaanid autot vahetada, planeeri ka aeg, et jõuad ARK'is ära käia.
Sa näed ja sa ei mürista.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2011 00:16 

Vapper kirjutas:
Siinses foorumis ikka liiiiiiga palju tuleb ette, kus autosid ei kirjutata ümber uue omaniku poolt jne. Mille kuradi pärast teiste vigadest ei õpita. Mina autot müües või ostes käin uue/eelneva omanikuga kohe samal päeval ARK'is ära, et vältida igasuguseid jaburaid sekeldusi ja lugeda päevi või käia aasta peale müüki abi palumas jumal-teab-kuskohast. Plaanid autot vahetada, planeeri ka aeg, et jõuad ARK'is ära käia.

+1 või kui ark kinni siis o/m paberiga järgmine hommik kohe arki ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2011 11:02 
Kasutaja avatar

nrgchris kirjutas:
Vapper kirjutas:

+1 või kui ark kinni siis o/m paberiga järgmine hommik kohe arki ;)

Milleks siis see paberivaba ark on? Te ikka nii vanamoelised ma vaatan.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.11.2011 12:02 
Kasutaja avatar

Teises teemas oli ka sellest just juttu, sinna sai selline vastus

Registritoiming on jah ainult formaalsus. Maksab siiski paber (Ostu-Müügi leping). Tean case kus auto anti laenu pandiks (koos dokumentidega) ja seejärel tehti uued dokumendid ja müüdi asi liisingule maha. Firmast võeti rahad välja ja lasti jalga. Ehk siis ARK järgi oli omanik liising, kes üritas korduvalt ka autot "ära varastada" puksiiriga. Kohalekutsutud politsei saatis puksiiri pikalt. Lõpuks kohtus jäi ikkagi laenuandja võitjaks, sest tema tehing oli varem.
Aga samas on sellel mittevormistamisel teine nüanss, kuna teatud inimesed peavad oma vara deklareerima, siis on jube tüütu kui sinu reaalne vara ja ARK seis on erinevad. Kontollitakse ju ikkagi ARK-st. Mul on 2 sellist autot nimel, üks läks Eesti -> Saksamaa -> Prantsusmaa (või kes teab kus lõpp-punkt oli) ja teine ühel siinsel kasutajal siiamaani regamatta. Mina saan küll ARK-le võõrandamised esitada, aga auto jääb ikka minu nimele kuni vormistatakse osjta poolt või välismaalt vastav teade tuleb. Soome müüdud autol tuli, teisel pole siiani tulnud, kuigi juba mitu aastat müügist.
Lepingusse oleks tõesti mõistlik panna punkt, et kui näiteks nädala jooksul pole ümber vormistatud, tuleb sõiduk tagastada ja makstud summa loetakse rendimakseteks. Lihtsalt öelda, et auto tagasi ja raha ei saa oleks vast vaidlustatav, aga rendimakse viitaks siiski otseselt teisele kokkuleppele.
Kehtetu see leping kindlasti ei ole, nagu öeldi eluaegne on. Auto ära vead saad varguse ka kaela.

Nn ajutiselt maha teate korra jääb ju auto ikkagi ainult sinuga seotuks ja siis küsitakse ikka sinult. Võõrandamisteatega jah peaks vist märk maha jääma kellele võõrandatud. Aga jah, seda võõrandamisteadet saab ka digitaalselt teha. Maanteeamet on ametiasutus ja peab võtma dokumente vastu digitaalselt. Mina skännisin ühe ostu-müügi lepingu sisse, kirjutasin juurde avalduse Wordis võõrandamise vormistamiseks ja digiallkirjastasin mõlemad dokumendid (konteineri) ning saatsin e-mailiga Maanteeametisse (ARKi).

Samas ma ei saa aru, miks selle case korral üldse politsei helistab. Tavaliselt ju saadetakse vastutavale kohe trahv ära (e-mail ametlikule e-mailile ja koopia vist koju ka)? Kas sul siis puudu nii ametlik e-maili aadress kui ka elukoht rahvastikuregistris?

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 31 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis