Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 02:43

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4822 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 322  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Autod, mille puhul tasuks ostmisel ettevaatlik olla
PostitusPostitatud: 08.11.2011 20:24 
Kasutaja avatar

thenub kirjutas:
http://www.soov.ee/tartumaa/Opel_Astra_1_7_turbodiisel_universaal_1488665.htm?ca=1
autol on spidomeetrit keritud mingi 130t km võrra(arvatavasti tapa-tartu vahet sõitmine mõjub autole värskendavalt) veermikus on pea kõik osad läbi ainukesed osad mis sai tuttav vahetatud oli esi amordid aga sis selgus et kogu esi sild ikka väga mäda ja kolksuga. ja taga amordid patjadega läbi. käivitumisega oli jama sai isegi eelsüüte küünlad vahetatud paremat akut proovitud aga käivitus ikka viletsalt. rooste suhtes koopad läbi tagaluuk läbi nagu ikka opelitel. tuttas ise müüs eelmine nädal 450ga maha ja nüüd nädal hiljem 750ga müügis ja wow sillad korras ja puha. et vägagi kahtlane et nädalaga kõik korda tehtud mille tegemise väärtus oleks ikka üle 300euri leinud(tegemis vaeva sissearvestatud) ja kohe müüki lükatud. ja muidu käsipidur oli 100% kinni kiilunud. auto seisis muidu 2-3a kuni selle aasta juunini kuni tuttav soetas selle. ja puhtast sisust pold sell hetkel midagi järel istmed ja kõik muu hallitas suhteliselt mida sai isegi nata eemaldatud. et selle auto ostul olla vägagi ettevaatlik

Tartu autoärikas on. :D tal igal autol selline tekst pmslt ka, sai isegi kunagi kevadel üks vectra ära toodud ta käest, vaatama minnes tundus tipptopp aga paari nädala jooksul oli auto siuke, et paras kaalule sõita, aga pole kedagi süüdistada peale iseenda. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.11.2011 21:22 
Kasutaja avatar

Kui kuulutuses kirjas
"tuled-klaasid terved" või
"uue auto otsijatel mitte tülitada" või
"istu sisse ja sõida"
siis on tegemist autoärikaga(kes enamasti kirjutavad autost mingi ilusa jutukese).

Väga hea mõte on ka telefoninumbrit googeldada, et müüja tausta uurida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.11.2011 23:16 

Black66 kirjutas:
Vanadest autodest ma kindlasti palju ei looda. Kuni 2000€ eest on võimalik saada täiesti normaalses korras 15 aastat vana sõiduauto.

Miks vaatasin platsiautosid. Eraisikute käes oli vaid kaks sellist autot mis vastasid minu kriteeriumitele. Hõbedane, mille kuulutus ekspressautos ning teine auto sai lihtsalt äre ostetud, ei näe siin mõtet juttu teha.
Maksis ta 1300€ ning oli selgelt kõige paremas korras neist, kaks väikest roostemulli kerel ning originaalvärvi all, üleni. Mootor käis kah paremini, kui vaadatutel.

Olen ammu aru saanud, et platsi pealt autot osta on üsna mõttetu, kuid tõesti on mul suht kõrged nõudmised ning hetkel sellised müügis üsna vähe, mis kriteeriumitele vastasid, seega olin sunnitud ka platsiautod üle vaatama. Teadmiseks lihtsalt järgmistele, et nende nelja auto peale üldiselt pole mõtet oma aega raisata. See Viljandi platsi peal müüdav oli tegelikult kõige parem ning sõitis vaikselt. Pidurite teema on lihtsalt tehtav, vaid see kolksu tegev kast/sild tuleks üle käia. Võibolla piisab õlide vahetusest. Platsiomanik oleks 1700€ eest eile auto vabalt ära andnud, ilmselt sealt kaupleks veel alla.

Nooh... peale Opeli kippusid sinu välja toodud autod pigem 20 aastaseks saama varsti. Ja pealegi teada värk ju et Opel roostetab ja vana BMW samamoodi. Ja pealegi tundub mulle, et sinu arusaam täiesti normaalses korras 15 aastasest autost tähendab mõne jaoks näituseeksemplari :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 00:09 

Kindlasti mitte ei otsi ma näituseeksemplari. Selge see, et 15-20 aastat vanal autol on roostet ja muid pisivigu. Ma ei kirtsuta kunagi selle koha pealt nina. Aga no kuule, kui kuulutuses on, et auto on heas korras, konditsioneer töötab ja minimaalne rooste. Ma lähen kohale, pool autot on ussitanud, ei leiagi nagu kohta, kus roostet poleks, juhi-istmel pole isegi nurgas enam poroloni alles, rääkimata mingist riidest ja konditsioneer kah ei tööta, ei teagi miks. Ja sellise auto eest küsida veel 1800€ ning rääkida, et hinnas ei kannata alla teha, sest 1800€ eest ei saa ühtegi autot asemele osta. Seda müüs muideks eraisik.

Tekib tunne, et € on lihtsalt kuradi inimestele haamriga pähe tagumas. Vanasti sai sellises korras autosid 15 tuhande krooniga ning hetkel ma kah sellise eest ei oleks rohkem nõus maksma. Praegu küsitakse ju pea poole rohkem. Kus on loogika?

Ma ostsin auto, mis maksis 1300€, ning millel on samuti kerget pindmist roostet, kuid vaid kahes kohas. Auto on originaal värvi all, üleni, mootor käib ühtalselt, käivitub igast asendist, kont töötab, automaat kast töötab. Jah, ülejäänud lisasid on tõesti vähem, kui teistel oli, aga mul ei ole üldse lugu udutuledest ja kaheosalisest katuseluugist jms tilulilust. Oleksin olnud nõus maksma ka auto eest 2000€, ka 2500€ ja ka 3000€ aga lihtsalt ei olnud midagi vaadata, mis minu kriteeriumitele vastaks. Opel Omegast pean väga lugu, olen ka ühte omanud, aga kui valikus on selle raha eest ainult kaks sobivat Omegat, siis mida ma teha saan. Üks on räim ning teisel ei tööta kont ja keegi ei tea mis viga on. Tervet süsteemi ei tahaks üle käia.

Ma tõesti ei ole raha peale nii kuri, et osta endale 2005 aasta esiveolist kähmakat, mille roolis tunnen ennast ebakindlana. Aga sinul on see võimalus olemas. :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 16:27 

Kindlasti, ma isegi ei kahtle selles. Aga pole kunagi ostnud läbisõitu, vaid autot. Tehnika korrasolek minu jaoks tähtsam, kere võiks kah viisakas olla. Kas auto on sõitnud miljon või kaks, ei mängi eriti rolli.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 17:02 

Ma olen Blacki jutuga nõus. Need, kes siin kalli raha eest mingeid sarasid ostavad- no sorry tõesti, ma ei oska selle kohta midagi öelda. 2000€ eest peaks ikka vägagi korras masina saama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 17:25 

Euro taob lihtsalt pähe inimestele. Üks mõistlik mees müüs enda E34'a vanas rahas 20000 krooniga ning võtsin ära kah, selle raha eest autot küll. Kerget pindmist roostet siin-seal, originaal värv ning heas korras mootor, käigukast, sillad. Mida veel selle raha eest tahta. Kont kah töötab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 20:05 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
sKindlasti keritud... oma 130k km jagu :D
Ma pakun, et iga teine 20a vana sara on oma tahhoga kolmandal ringil.

Kunagi ammu sai üks ideaalses korras e36 maha müüdud 180.000km sõitnud, paraku tegelik läbisõit oli 640.000
Mõnele mehele ei mahu kuidagi pähe, et auto juures maksab korrasolek, läbisõidu võid hiljem ise meelepäraseks muuta.

odomeetriks nimetatakse seda asja mis kilomeetreid mõõdab muidu...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2011 20:55 
Kasutaja avatar

Kilemeetreid pole vaja mõõta , kilomeetrid on kõik ühepikkused. Odomeeter mõõdab autoga läbitud vahemaad. Osadel kilomeetrites , osadel miilides.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2011 09:02 
Kasutaja avatar

kui kilomeetreid ei mõõdaks, ei saaks ka läbitud vahemaad teada.
ja mõnel autol on tahho asemel lihtsalt kell...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.11.2011 12:21 
Kasutaja avatar

krt, ma ei saa aru neid inimesi, kes ostab autot LS järgi

kaks autot mis sai müüdud nii nagu nad on

S80 2.5TD 1999
Pilt
Pilt

A6 1.9TDI 2000
Pilt
Pilt

ja teie veel usute, et teie diisel masinal, mis on 20 aastat vana on 150 000 km odol?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.11.2011 15:01 
Kasutaja avatar

Muidugi :D
Mugav, kui odomeeter teisele ringile jookseb, siis ei peagi kerima :p

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.11.2011 03:31 
Kasutaja avatar

Kas kellegil on kogemust mis digi odo siis teeb kui 999999.9 täis saab?
GAME OVER? jääb kinni? 0-i?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.11.2011 12:40 
Kasutaja avatar

Mis autol selline number ees? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.11.2011 15:56 
Kasutaja avatar

123 kirjutas:
Kas kellegil on kogemust mis digi odo siis teeb kui 999999.9 täis saab?
GAME OVER? jääb kinni? 0-i?

enda autol on digitaalne odomeeter peal ning ring lõppes 300 000'nda km peal. algas otsast peale.

sõitsin toona haapsallu ning järsku vaatan keset maanteed, et läbisõit 8. läks jupp aega enne kui aru sain, et odomeeter hakkas uuesti otsast peale, mitte pixlid polnud surnud.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4822 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 322  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis