Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.12.2025 00:55

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Palume kõikidel kellel on Lugejate autode all oma topic teha pealkiri selliseks:
Auto tootja, mark, aasta, omaniku foorumi nimi.
Näiteks: Audi S4 96a Audimees
Teema ei tohi sisaldada automüüki! Selle jaoks on eraldi alafoorum.

Auto teema peab olema sisukas, ning rangelt soovitatav on lisada ka pildid autost!
Ei ole põnev lugeda teemat -> Mul on audi S4, sinine. Lahe pill on.

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2580 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 172  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Volvo 440GLT, 1991, Moose
PostitusPostitatud: 10.11.2011 17:38 
Kasutaja avatar

Vahepeal tegin digikaga pildi ühest huvitavamast nähtusest..
Pilt

See on siis mingi vääraka aukliku tee peal tagurdades, kui ratas tõenäoliselt plekitaha kinni jäi kuhugi ja lahti rebis :D Siin on asi juba paika tagasi aetud enamvähem.
Madala auto rõõmud, positiivne on see, et nagunii läheb auto värvimisse millalgi ja see väike mõra mind ei morjenda :)

Täna proovisin ühte talvevelge liivapritsida ka, aga paistab et düüs kulunud, kuna liiva läks meeletult nii väikse töö peale... Esimest korda elus hoidsin liivapritsi käes.. omamoodi kogemus jälle, ehk siis kõik kraevahed, juuksed jne liiva täis :D

Vaikselt kuid järjepidevalt valmib ka uus kaldtee garaasi.. varsti saan jälle rõõmsalt üles-alla sõita ja käigukaste lõbupärast vahetada :D Ei jaksa enam ära oodata kuna sellest viienda käigu vilinast lahti saab..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.11.2011 18:17 
Kasutaja avatar

Täna hakkas nii igav, et tuhnisin natuke elamises ringi, leidsin kaks releed, hunniku juhtmeid ja tegin esitulede toite releedele ümber. Alguses proovisin niisama juhtmega akult pirnine pinget peale anda juba töötavate tuledega.. läks kõvasti eredamaks küll.
Eks kui pimedas sõitma lähen, saab näha kas sai parem kah :P

Naljakas tundub see, et kuigi mul on releede juhtimine pandud vasaku tule juhtmete pealt (ei ratsind originaalsüsteemi kuskilt, kasutasin vahepistikuid) ja parempoolse tule pistik on täiesti vabalt, kasutamata, siis armatuuris märgutuluke ei põle. Mõtlen siis seda tulukest, mis peaks teavitama kui mõni pirn ei tööta :D

Ehk siis kuidas see see süsteem praegu aru saab, kas mul esituled põlevad või mitte? Ainuke tarbija esitulede süsteemis on kaks releed mis elohh ei anna 55/60w pirni tarbimist välja.

Seega... mõni spetsialist oskab seletada, miks see tuluke mul armatuuris ei põle, kuigi teoreetiliselt auto arvates ei tohiks mul esituled põleda praegu? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2011 18:42 
Kasutaja avatar

Täna hakkas igav ja võtsin juhiukse polstri ette.. Alguses ikka üritasin ühte ja teistpidi seda v40 polstrit sinna panna, aga no mis ei sobi see ei sobi. Otsisin siis ühe vana uksepolstri üles, mis mul üle jäi.
Tõmbasin siis naha üle "kõrvade"..
Pilt

Enamvähem sama sai tehtud ka v40 polstril.. sai mõlemat kõvasti lõigutud ja sobitatud..
Pilt
Pilt

Nüüd siis vaja kokku neetida, makroga kuju teha ja siis juba epoga üle teha ning lõpuks ka nahatada.

Eks nii tasapisi tuleb tegutseda :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2011 19:24 
Eliit

Makro asemel kasutaks õiget 2k vahtu või kui seda ei jaksa osta siis väike karkass vastavalt kujule mida vaja ja fliisiga üle ja siis klaasriidega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2011 20:40 
Kasutaja avatar

Makro kannatab ka vaiku, niiet milleks teha kallimalt kui saab ka odavamalt. Ma pigem hetkel üritan välja mõelda mooduseid, kuidas vältida üldse epo kasutamist, kuna see mul otsas hetkel ja ei viitsi nagu mässata ka sellega.

Polüuretaan peaks ka olema mingi siuke huvitav asi minuteada, mis kuivab nagu suht tugevaks, samas on natuke elastne aga mitte nagu makro, et kui vajutad siis jääbki auk sisse. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2011 01:31 
Eliit

Heigo_K kirjutas:
Iff kirjutas:
Makro asemel kasutaks õiget 2k vahtu või kui seda ei jaksa osta siis väike karkass vastavalt kujule mida vaja ja fliisiga üle ja siis klaasriidega.

2k vaht kannatab ka vaiku.
Pole vaja vahu osa kinni katta.

Ma polegi väitnud, et 2k vaht vaiku ei kannataks, muidugi kannatab. Aga kui pole raha, et seda vahtu osta võib ju veidi puiduga mängida, mingi algeline kuju servadest anda, fliisiga üle tõmmata ja paar kihti klaasriiet peale.

Makrot mina üritan alati vältida klaasriidega tegelemise juures.

Mina teekski praegu nii, et selle uue Volvo polstri osa kinnitaks kuidagi ilusti sinna ja siluks servad kuidagi ilusamaks. Siis tõmbaks fliisi üle terve polstri, äärte taha klambritega kinni nii nagu peab. Vaiguga kokku ja 2 kihti riiet peale. Siis on kohe juba üld kuju antud ja seda on hea siledaks lihvida. Seejärel lõikaks vineerist või millegist sarnasest kõlarite jaoks need ringid ja metall nende hujoobinitega paneks paika, ilusti nurga alla, suunaga salongi poole. Samamoodi ka teeks küljesahtli polstri külge. Sinna jälle fliis peale, et tekiks kuju, jällegi riidega üle ja siledaks lihvida. Ja selle kõlari huinjaa ja sahtli teeks polstrist eraldi. Lõpptulemusena jääb ära igasugune makroga möllamine, siledaid pindasi on hea lihvida ning kogu asi jääb nii lihtne, et seda saab kunst nahaga katta isegi mingi suvaline algaja - polster ja kõlari osa eraldi.

Viimati muutis Iff, 14.11.2011 01:39, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2011 01:42 
Eliit

See roosa tulekindel vist peaks kannatama ? Penoga ka nii, et see valge sulab kohe ära ja sinine mitte mida põrandatele pannakse jms.

Ma enda vaimusilmas tean täpselt kuidas mida ma praegu teeks kui mul selline asi käsil oleks aga seletada raske. Tekkis lausa nüüd ilge tahtmine möllama hakata ja sellest edasi mõte, et hangiks omale E36 kupee uksepolstrid ja üritaks E30 omadega kokku sobitada :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2011 10:44 
Kasutaja avatar

Nojah tänud ideede eest.. eks vaatan ja mõtlen kuidas lõpuks teen :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2011 15:17 

Millal see auto projektide alla tõstetakse? :hail

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2011 16:30 

Mis teema sul selle "täna hakkas igav" on? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2011 17:34 
Kasutaja avatar

Kui Moose-il kunagi väga igav hakkab siis ma arvan, et ta teeb selelst volvost mingi wannabe teise margi, auto nagu vene kuningriigis kombeks :D :D
Väga huvitav lugeda seda teemat ja see ise asjade ümber tuunimine on küll hästi välja tulnud. Keep up the good work. :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2011 18:06 
Kasutaja avatar

woozh kirjutas:
Mis teema sul selle "täna hakkas igav" on? :D

Sellega on see teema, et aegajalt tulevad meelde kunagi ammu välja mõeldud ideed ja kui parajasti muud teha pole siis lihtsalt võtan asja käsile :D

Teistele tänud tunnustamise eest :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.11.2011 19:04 
Kasutaja avatar

Sai täna tegeldud talvevelgedega. Kuna roostetavad nagunii ja liivapritsile uut düüsi vaja kasutamiseks, siis võtsin lihtsama variandi ja lasin trelli otsa käiva traatharjaga nad puhtaks ja läks pintsliga värv selga.
See püssiga mässamine ja tolmutamine ei vii kuhugi, kuna kaks korda pintsliga värvides jääb kah ilus :D
Hetkel on esimene kiht peal..
Pilt

Praegu kuivavad garaasis, homme tõmban teise kihi ka selga ja ülehomme vast siis krutin alla :D

See laia randiga ja hõbedase pleki plaan ilmselt lükkub järgmisesse aastasse edasi, kui järgmine aasta üldse enam volvoga talvel sõidan.. aga see selleks :D

Lähiplaanidest niipalju veel, et talvevaheajaks on garaas ka vabaks kaubeldud, niiet tuleb kõrvale panna, et mingi kvaliteetsem värv osta ja siis auto üle värvida uuesti :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2011 19:03 
Kasutaja avatar

Pilt
Pilt

Sellised siis said talvekad. Homme veel alla ei lähe, kuna vaja nad tasakaalustada kah.

Samuti sai tegeldud täna selle uksepolstriga. Sain lõpuks needitangid kätte ja sai siis kinni needitud, samuti ka makroga kuju hakatud looma.
Pilt
Väga algne ja prosta versioon on see siis. Kõlariauku peab lõikama mingi vineerist ringi veel, et oleks hiljem kuhu kõlarit kinni ka kruvida. Uksetasku osa hakkab eraldi käima kuna ühestükis ei saa ma seda auku seal kuidagi ära nahatatud :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.11.2011 18:58 
Kasutaja avatar

Täna sai siis edasi majandatud nii uksepolstri kui talvevelgedega. Algselt oli plaan rattad autosse lükata.. lisaks veel ühed rehvid + veel ühed veljed.. aga kuna kursavend helistas, et tal naine tahab ka koju saada, mis tähendas ühte vajalikku lisakohta, siis sai hoopis teisiti talitatud (muidu oleks isegi ära mahtund).
Talvekad nüüd siis all, sai kahe velje randid ilusti üle käidud traatharja ja seebiga, et pidama jääks ja sai igasse rehvi 150ml jahutusvedelikku pandud.. üllataval kombel sedaviisi tasakaalustamine toimib.
Kuna need rattad on eos juba vägagi balansist väljas, siis vb sai jahutusvedelikku vähe.. aga vähemalt asi toimib.
Pilt
Selline ta siis näeb välja.. jõhkralt kõhu all on küll rattad ikka kui eest vaadata, sellest pilti õnneks pole.

Uksepolstrit tegin samuti natsa edasi.
Pilt
Praeguseks on see uksetasku osa ka eraldi juba ära lõigatud.. järgmine nv ehk tegeleb edasi siis.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2580 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 172  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis