Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 13.05.2025 23:01

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 206  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tõelised ostjad vs. tilganäppijad
PostitusPostitatud: 19.11.2011 15:17 
Kasutaja avatar

Kirjutaks ka siis enda ostu/müügi teemadest veidi.
Alguses sis sellest, kuidas ise loll ostja olin. Sain raha, ja load olid ka äsja saadud - vaja kiiresti auto ära osta. Vaatasin siis netist paar sobivat välja. Esimesele helistasin õhtul juba kella 9 paiku. Uurisin, et kunas saab autot vaatama tulla. Öeldi, et hetkel akut peal pole, järgmisel päeval helistada uuesti. Helistasingi, ja auto oli juba kellelegi teisele müüdud.
Võtsin siis järgmise variandi ette, ja helistasin. Leppisime aja kokku kus ja kuna autot vaatab. Mõlemad olime kokkulepitud ajal kohal. vaatasin siis välimuselt, näitasin halvad kohad ette juba ja uurisin siit-sealt.
Istusin sisse, seest nägi väga hea välja ja üldmulje oli ka masinast hea. Käivitamisel aga hakkasid anomaaliad. Mitte piuksigi ei teinud. Aku tühi, tõi siis boosteri ja proovisime uuesti. Mitte muffigi. Ütles siis müüja, et kütust pole sees. Tõi paari liitrise pudeliga, valas sisse, uus katse. Läks käima - korraks. Seletas siis müüja, et blabla kütus polnud veel üleval jms. Ise olin loll ka ja uskusin kõike. Saime boosteriga masina uuesti käima ja sain isegi väikse tiiru ära tehtud. Pidurid kahisesid, müüja ütles, et õhutamata, sellest ka see hääl. Autodest suurt ei teadnud, mõtlesin et ju siis ongi nii. tingisin natukene veel hinnast alla ja tehing oli tehtud.
Kokkuvõttes siis, autol radikas lekkis, generaator ei laadinud(sellepärast ei läinud käima), Kütuseseier ei töötand, piduri kahin sellepärast, et klotsi enam polnudki pmtselt, ja ketas oli paras pitsalõikur. Hiljem müüjaga ühendust võtsin, et miks selliseid vigu mainitud polnud (geneka mittelaadimine just eriti, mida peaks kohe kindlasti omanik teadma!) ja nõudsin osa raha tagasi. Saadeti mind pmtselt pikalt - oma mure et ei vaatanud hoolikamalt. No, omad vitsad peksavad tõesti. Aga suht omakasupüüdlik müüja oli ka!
Talv otsa kannatasin siis surnud aku ja muude jamade käes. Parandasin elutähtsamad detailid ära (õpilane, raha vähe, suuremaid asju korda ei saanud)
Siis viskas üle lõpuks see jama, ja otsustasin müüki panna masina. veidi kallimalt, kui ise maksin selle eest, kuna olin ise ka matnud sinna juba raha makkide jms näol.
Pakuti hoopis vahetust, sama hinnaga müügis olnud auto vastu. Sõitsin tartust rakverre õhtul, kuna kutt oli telefonis kindel oma otsuses.
Tehing tehtud, ise õnnelik. Endal õrnalt ikka kripeldab, et andsin suht jamas seisus auto sellise vastu, millega ilma suuremate töödeta siiani sõidan (vahetus tehtud 2011 kevadel).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2011 15:52 

siag kirjutas:
Vii, pole selle vastu midagi. Ma lihtsalt ütlen, et mina ei hakka kunagi kellegi mingeid vanu susse autole alla toppima. Asi polegi pasas, või mitte pasas. Seal rehvihunnikus kolades peaks olema umbes samasugune tunne, kui kellegi näritud hamburgerit prügikastist võttes. "Ega ma siis mingit sitta ei korja, näe, ainult kaks ampsu on võetud."

Väga tubli. Küll ei jaga sinuga samasugust maailmavaadet/käsitlust kuid indiviidipõhiselt kiidan takka.
Tänu sinule saan ehk mina endale uue-väärilised (ainult 1 talv sõitnud) rehvid niivõrd odava hinna eest, et kutsun selle säästetud raha eest sinu, enda majale garaaziuksi monteerima või betooni valama.
Mina, kes ma sõidan aastas ca. 8000km, ei vaja tutikaid rehve. Selle säästu pealt, saan anda sulle tööd, et saaksid jällegi rohkem raha koguda ja jälle kalli hinnaga rehve osta, mida mina või keegi teine hiljem kokku ostab. :)

Loodan, et saan varsti sulle "tänan" öelda.

(Lihtsalt mainimiseks - ei ole veel ise pidanud rehvihunnikus endale vajalikke rehve käima otsimas, kuid olen saanud alati mõne sinusuguse eneseohverdaja käest vähe-kasutatud rehvi odavamalt)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2011 16:05 

No eks see minu rehviost sõltub sõitmisest kah
Bussile ostsin lamellid, aga b ussiga olen viimase kuu ajaga sõitnud 600 km, see kogunes eestis käies. Peale seda on buss nädal aega lihtsalt garaashis olnud. Kui tõesti 5000 km koguneb talvega, siis rehvid pm tutikad ja neid ära ei viska. Aga naise autol, milleks vectra b, sellel koguneb talvega kindlasti oma 12-15k, neid rehve järgmine aasta enam ei kasuta, arvestades, et meil siin lükatakse teid, asfalt pm paljas kogu aeg, see ka neid rehve rohkem sööb. Wlaks ma ka kusagil võru metsades, kus meeter lund tee peal, siis kindlasti kuluks rehvi ka vähem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2011 16:22 

siag kirjutas:
No eks see minu rehviost sõltub sõitmisest kah
Bussile ostsin lamellid, aga b ussiga olen viimase kuu ajaga sõitnud 600 km, see kogunes eestis käies. Peale seda on buss nädal aega lihtsalt garaashis olnud. Kui tõesti 5000 km koguneb talvega, siis rehvid pm tutikad ja neid ära ei viska. Aga naise autol, milleks vectra b, sellel koguneb talvega kindlasti oma 12-15k, neid rehve järgmine aasta enam ei kasuta, arvestades, et meil siin lükatakse teid, asfalt pm paljas kogu aeg, see ka neid rehve rohkem sööb. Wlaks ma ka kusagil võru metsades, kus meeter lund tee peal, siis kindlasti kuluks rehvi ka vähem.

No nii...
Loomulikult pole mõtekas talvel 15k km sõites osta ca. 5mm jäägiga rehve kuid 2000km jaoks pole vast väga vahet?
Siin tegelikult ongi definitsiooni küsimus. 5000km sõitnud rehv on "pm tutikas" ja lisaks 12000km on juba utiil?
Mõni põhjanaaber vaatab ka sinupoole kui vaeslast, kes laseb oma vanade ja äraaetud rehvidega (ca. 10000km sõitnud) mööda maanteid ringi. Tema ostaks juba uued.
Aga kuidas sa selle vaatad, et sa käid mööda kasutatud autode platse teiste kasutatud autosid oma tagumiku liigutamiseks vaatama? Tegijamad ostaks ju uue auto. Sama ka eluasemega.
Kas kuskil on mingi piir, et mida võib kasutatuna osta ja mida mitte?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2011 17:28 

No siin käib kõik ikka äärmusest äärmusesse, nagu alati. Eks kusagil jookseb kindlasti mingi piir. Ausaltöeldes, jah, tulevikus, võimalik, et juba lähitulevikus on plaan osta ka uus auto. Need asjad lihtsalt ei kannata võrdlust. Rehvijooks 600 eurot, auto, millest oleksin huvitatud ca 45-50k eurot. Ju ma siis pole veel piisavalt rikas, et uut autot osta. Aga nii vaene ka pole, et rehve ei jaksa osta :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2011 18:00 

siag kirjutas:
No siin käib kõik ikka äärmusest äärmusesse, nagu alati. Eks kusagil jookseb kindlasti mingi piir. Ausaltöeldes, jah, tulevikus, võimalik, et juba lähitulevikus on plaan osta ka uus auto. Need asjad lihtsalt ei kannata võrdlust. Rehvijooks 600 eurot, auto, millest oleksin huvitatud ca 45-50k eurot. Ju ma siis pole veel piisavalt rikas, et uut autot osta. Aga nii vaene ka pole, et rehve ei jaksa osta :)

Arvan, et see pole ühiskonnas äärmus. Äärmus on tegelikult väga subjektiivne, eriti veel sellises kontekstis.
Miks need võrdust ei kannata ja MIKS peaks mingi piir jooksma? Asi on ju põhimõttes, et ese on kasutatud ja seetõttu sa ei soovi seda osta. See, et sa määrad mingi ühiskonna normi järgi materiaalse väärtuse alusel esemed hinnaklassi mida võib siis kasutatuna osta ja mida mitte, on üsna silmakirjalik tegevus. Mitte, et see mind nüüd sügavalt häiriks aga leidsin lihtsalt vajaduse välja öelda.
See, et sa 50k autot ei jaksa osta, teeb ju samamoodi vaeseks. Sõltuvalt ringkonnast e. kontekstist. Minu jutu eesmärk on lihtsalt panna natuke ka teise nurga alt olukorda hindama. Seda 600€ rehvikomplekti ostu ninapeale viskamist ei saa lugeda väga mõistlikuks tegevuseks.

Igaüks elab muidugi nii nagu oskab, aga nagu krss ka mainis - võiks alati vähem laristada.

Igatahes, jutt on väga teemaväline ja lõpetan :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2011 18:37 

Ei ma ei viskagi nina peale. Lihtsalt see jutt, et see talv ostsin kaks kasutatud rehvi ja kaks on üleüleüleeelmisest veel enam vähem korralikud, lubatud 3 milli on olemas, ei kõlba ka kuhugi. SIis on pärast jälle ah jaoh, miks ma pidama ei saanud ja posti sõitsin. Mitte, et rehv selles nüüd kõige olulisemat rolli mängiks, aga see on siiski üks suur faktor. Nagu ma ütlesin: Mina rehvihunnikus sobramas ei käi. Kes käib, siis palju edu teile, mul on vähe näritud vorsti kapis ja suts halliks tümmanud sai, et kes tahab, ma võin ära anda, saate siis kõvatada kusagil, et näe, sain soomest täitsa korraliku vorsti ja saia täitsa niisama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2011 20:29 
Kasutaja avatar

k3nny kirjutas:
Ütles siis müüja, et kütust pole sees. Tõi paari liitrise pudeliga, valas sisse, uus katse.

Kui endisel omanikul pole pappi, et natuke kütet paaki panna, siis pole ju imestada, et auto täielik räim on. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2011 20:35 

jazz kirjutas:
siag kirjutas:
Vii, pole selle vastu midagi. Ma lihtsalt ütlen, et mina ei hakka kunagi kellegi mingeid vanu susse autole alla toppima. Asi polegi pasas, või mitte pasas. Seal rehvihunnikus kolades peaks olema umbes samasugune tunne, kui kellegi näritud hamburgerit prügikastist võttes. "Ega ma siis mingit sitta ei korja, näe, ainult kaks ampsu on võetud."

Väga tubli. Küll ei jaga sinuga samasugust maailmavaadet/käsitlust kuid indiviidipõhiselt kiidan takka.
Tänu sinule saan ehk mina endale uue-väärilised (ainult 1 talv sõitnud) rehvid niivõrd odava hinna eest, et kutsun selle säästetud raha eest sinu, enda majale garaaziuksi monteerima või betooni valama.
Mina, kes ma sõidan aastas ca. 8000km, ei vaja tutikaid rehve. Selle säästu pealt, saan anda sulle tööd, et saaksid jällegi rohkem raha koguda ja jälle kalli hinnaga rehve osta, mida mina või keegi teine hiljem kokku ostab. :)

Loodan, et saan varsti sulle "tänan" öelda.

(Lihtsalt mainimiseks - ei ole veel ise pidanud rehvihunnikus endale vajalikke rehve käima otsimas, kuid olen saanud alati mõne sinusuguse eneseohverdaja käest vähe-kasutatud rehvi odavamalt)

Ja uuesti su postitust lugedes: Jah, sa võid mu enda juurde kutsuda, olen võimaline arvet esitama, aga kahjuks teen vaid LVI töid, (vesi,küte,kanalistasioon). Tunnihinnaks tuleb 42.50€ tund per mees ja välismaale sõidu puhul kindlasti ka pisike eritasu laevapiletite jms. näol :) Huvi korral www.asuntoverstas.fi :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.11.2011 21:27 
Kasutaja avatar

Mis mõttetu teema nende rehvide ümber siin käib, tehke eraldi teema :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.11.2011 23:47 
Kasutaja avatar

See rehviteema on päris oluline, kuid sobiks rohkem ostuabi alla. Rehvijääk on väga oluline ja tõesti, kui talvine läbisõit on 10tuh. km, siis ei ole eriti mõtet minna järgmisele talvele vastu rehvidega, mis ei kesta hooaja lõpuni. Vahetus maksab ka midagi. Samas tõesti ei ole vahet, kas osta kasutatud või uued, kõik sõltub läbisõidust ja endale teadvustamisest, mis seisukorras on auto ja rehvid! Seega autot ostes, tuleb vaadata ka rehvide seisukorda.

Kokkuvõttes, kui peale sinu kasutab ka keegi teine seda autot, perekond näiteks, siis võiks ikkagi investeerida.
Võttes umbes 500 euri uus jooks, siis need inimesed, kes sõidavad talvel ainult 5000 km võiks neid rehve tarbida 3-4 hooaega! või vahepeal maha müüa ja uutesse investeerida. Pluss kui need rehvid on teistel velgedel, säästad iga-aastase vahetuse tasu!

Arvamus, et Skandinaavias kasutatakse talverehve ühel hooajal ja siis ostetakse uued on väär! Kindlasti on neid, kes neid ka nii tarbivad.
Enda kogemusest võin öelda, et kui klient tuleb ühe lõhkise rehviga, mida ei ole võimalik parandada, siis vahetatakse sillal mõlemad rehvid, et oleks ühtlaselt kulunud. See terve rehv rändab prügihunnikusse, sest jäätmekäitlus on kallis ja õhtused külalised kes käivad sorteerimas ja komplekteerimas on vägagi oodatud! Teevad seda ka kohalikud noored, sest kõik ei ole nii lilleline ja suurte palkade juures on ka suured koormused/maksud mida tuleb maksta!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2011 16:21 

Vot minu palk ja minu rehviostmine. Ja ma tõsiselt tahaks näha seda 60 000 sõitnud rehvi, mille jääk on 6mm. Sõnastan siis asja ümber nii, et minu sõidustiili juures, ei kesta talverehvid rohkem, kui 1 talve. Ja ma ei näe probleemi rehvide ostmises. Lihtsalt ajab närvi see loll filosoofia, et " Oh sa ostsid 600 euriga uued rehvid või? Ma sain utiilihunnikust 4mm mustriga tasuta. No edu ja tervist, minu lapse ja naise tervis on kordades olulisem, kui mingi mõnesaja eurone kokkuhoid aastas. Ja kui ma teenin 40-45k aastas, siis ma ei näe probleemi sellest 1k panna rehvidele. Muidugi, kui ma teeniks 10k eestis elades, siis see 1k oleks veidi ülepingutatud. Arusaadav, et siit foorumist on enamik 18-20 aastased, kes käivad autoga sussi ja tümmi laskmas. Kui ma samasugune oleks, siis ma arvatavasti ka ei ostaks uusi rehve. Mul on aga tähtis, et auto püsiks teel ja oleks mugav hea ja vaikne. Üldiselt ei viitsi sel teemal enam vaielda, kes tahab, ostab poest, kes tahab, sorib rehvihunnikutes.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2011 17:52 

siag kirjutas:
Vot minu palk ja minu rehviostmine. Ja ma tõsiselt tahaks näha seda 60 000 sõitnud rehvi, mille jääk on 6mm. Sõnastan siis asja ümber nii, et minu sõidustiili juures, ei kesta talverehvid rohkem, kui 1 talve. Ja ma ei näe probleemi rehvide ostmises. Lihtsalt ajab närvi see loll filosoofia, et " Oh sa ostsid 600 euriga uued rehvid või? Ma sain utiilihunnikust 4mm mustriga tasuta. No edu ja tervist, minu lapse ja naise tervis on kordades olulisem, kui mingi mõnesaja eurone kokkuhoid aastas. Ja kui ma teenin 40-45k aastas, siis ma ei näe probleemi sellest 1k panna rehvidele. Muidugi, kui ma teeniks 10k eestis elades, siis see 1k oleks veidi ülepingutatud. Arusaadav, et siit foorumist on enamik 18-20 aastased, kes käivad autoga sussi ja tümmi laskmas. Kui ma samasugune oleks, siis ma arvatavasti ka ei ostaks uusi rehve. Mul on aga tähtis, et auto püsiks teel ja oleks mugav hea ja vaikne. Üldiselt ei viitsi sel teemal enam vaielda, kes tahab, ostab poest, kes tahab, sorib rehvihunnikutes.

oh isver, sa ikka üldse ei jaga biiti

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2011 19:23 
Kasutaja avatar

Ja kui ma teenin 40-45k aastas, siis ma ei näe probleemi sellest 1k panna rehvidele.
[/quote]

Kus makstakse 22,3 euri tunnipalka ? Ma tuleks ka sinna heameelega tööle ;)
Kas see on neto või prutopalk ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2011 19:31 
Kasutaja avatar

Rahapoiss.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 206  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis