Tõsijutt. Kuidas endal kaatet edeneb kui küsida tohib?

E: Tekkis küsimus, et millist õli tasuks sellel autol üldse kasutada? Sõiduperiood on esimene kuiv kevadine asfalt kuni novembri keskpaigani - ühesõnaga suveperiood. Tehniline raamat ütleb õli kohta järgmist:
SAE 30 (summer), SAE 20W-20 (winter), SAE 20/50 multigrade (all seasons) ning õliks on soovitatud Castrol GTX.
Ise olen siiani kasutanud Mannol Full-synth 5W-40 õli millel API SL.
Niipalju kui uurinud olen õlide kohta, siis vanematele mootoritelepeaks olema kasulik suurema tsingi ja fosfori sisaldusega õli:
"Because of this, there are specialty oils out in the market place with higher than API allowed phosphorus levels. Most engines built before 1985 have the flat/cleave bearing style systems of construction, which is sensitive to reducing zinc and phosphorus. Example; in API SG rated oils, this was at the 1200-1300 ppm level for zincs and phosphorus, where the current SM is under 600 ppm."
API enda sõnul: "API SM/ILSAC GF-4 is fully backwards compatible".
Tekkis küsimus, et kas see on õige jutt, et mida eespool olev täht tähestikus API S(*) taga, seda kvaliteetsem õli vanale mootorile? Sedasi väitis mulle üks autopoe müüja.
Huvitaksid kommentaarid õlidega rohkem kursis olevalt inimestelt nende tähistuste kohta ja soovitusi millist õli oleks kõige õigem sellel vanal mootoril suveperioodil kasutada?