krss kirjutas:
Kui võrrelda ikka võrreldavaid asju (vanade ja uute autode elektroonika ei ole võrreldavad!), siis veel suht hiljuti olid isegi amordid veel eluaegsed ja kestavad nende autode all ka praegu, üle 40 aasta hiljem. Miks peaks keerulisem sild sisaldama nõrgemaid sharniire, alles hiljuti kestsid julgelt pool miljonit km, palju praegu? Olgugi, et teed on pigem siledamaks läinud, kui need olid 40a tagasi, ükskõik kas meil või mujal...
No ja täpselt seepärast, ei saagi öelda, et nt uutel autodel koguaeg mingid elektrikalad, kuna seda lihtsalt on uutes autodes rohkem. Selge see, et vanal autol ei saa olla nii palju elektrikalasid kui seda lihtsalt on nii primitiivselt. Keerulisema veermiku all pidasin silmas seda, et kui on rohkem vidinaid mis ära väsida saavad, siis võib tekkida ka rohkem kalasid. Võibolla tõesti pidasid vanal ajal sharniirid ja amordid kauem vastu, (selle kohta ma ei oska kommenteerida kuna tutikat autot ma pole omanud ja väga vana autot samamoodi) aga kui uuematel autodel on sillas olevaid liigendeid ja pukse tunduvalt rohkem, siis eelkõige kasutatud auto puhul võib tekkida selline tunne, et issand kuidas laguneb, kuigi tegelikult on lihtsalt eelmine omanik hooletu olnud. Samas kui ostad vana auto, midagi koliseb, vahetad seal sharniiri ja rooliotsa ära ja ongi jälle sild vaikne.

A noh muidugi ma ei saa ka öelda, et uus tehnika väga hästi vastu peab. Lihtsalt vigade tekkimise võimalus on juba loogiliselt võttes suurem. Kuigi tehnoloogia on niivõrd palju arenenud, et võiks ka vastupidavus areneda. Eks siin tuleb jälle see turg mängu, et ei saa ju toota maksimaalse kvaliteediga kuna siis lihtsalt kerkib hind kõrgeks või kasum langeb.