Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.07.2025 09:01

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 51 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Soundi tipptooted Eestis ?
PostitusPostitatud: 24.03.2009 13:15 

MantaOwner kirjutas:
Teema läheb juba suht kummaliseks ära ausalt öeldes.
Tsiteeri:
Kas pean kohal olema, et kinnitust saada?

Internetist loetu siin suurt ei aita tõesti, ainult ise autosid kohapeal kuulates selgub tõde.
Rock võib omale sellist arvamust DLS-i kohta vabalt lubada, tal selleks väga hea kuulmine, milleni teised siin teemas kirjutajad (mina kaasaarvatud) paraku ei küündi kunagi.
Tavakasutaja jaoks on DLS-i kallim ots väga hea hinna/kvaliteedi suhtega ja ega odavam kraam ka paha pole.

Tõnu

Mina ei andnud ju hinnangut mitte mingile kvaliteedile, vaid lugesin ette statistikat.See on kuiv reaalsus ja seda ei saa kuidagi oma uskumustega ümber lükata.Kõik on kirjas.Mitu autot, mille eest punktid ja milliste tootjate detailid.Kvaliteedi osas andsid hinnangut kohtunikud ja nende seisukohte subjektiivsuse osas ei julge mina seisukohta võtta, kuna mina ei ole kuulnud ja elevant on mulle ka kõrva peale astunud.

Kas ma saan Rocki tõsiselt võtta, kui ta ühes ainsas teemas ütleb erinevates postitustest ühe firma kohta kolm erinevat seisukohta?Esimene oli, et dls on gräpp.Teine, et A-võimud ja osati Iridium on haiend.Kolmas, et kõik muu dls ei ole haiend va. Ta-d.Millal ta luiskas, millal mitte?
Ja 2006 aasta statistikas on võimalik vaadata paigalduse ja heli osa eraldi.Kõikides klassides kokku ainult üks dls-i tehnikat sisaldav auto oli oma tabelikoha vahetanud ühe astme võrra kõrgemale paigalduse puntkide pärast.Rock väitis, et firmade ilusate paigalduste kõrgete punktide pärast sai dls kõrged kohad.Jutt käib EUROOPA MEISTRIVÕISTLUSTE ametlikust statiskast.
No kuidas ma saan seda juttu siis tõsiselt võtta?Mind huvitab see teema ja ma tahaksin rohkem teada, aga tõestatavate vasturääkivuste korral ei ole ju võimalik juttu tõsiselt võtta.
Ja, et asi oleks selge, pean veel korra üle ütlema, et mul ei ole mitte mingisuguseid kokkupuuteid DLS-iga kaubaga ja mul ei ole mitte mingisuguseid tundeid selle firma toodete suhtes.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 13:28 
Kasutaja avatar

noh aga siis asi lihtne ju mine kuula DLS'i haiendi ja mingi muu firma omasid. Siis saad teada.
Soundi teema on nagunii subjektiivne, enamjaolt süstiakse poodides mingite toodete näol lihtsalt usku inimestesse, mis on hea ja mis mitte. Ise kuulates ja erinevaid asju proovides võivad aga tekkida teistsugused arusaamad (kui oled mõtlev inimene).
Rock on kuulanud erinevaid asju ja on asjadest omad arusaamad, kui temaarust on enamus DLS jama, no las ta olla siis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 13:31 
Kasutaja avatar

Selle asja nimi on turundus ja DLS on sellega päris edukalt hakkama saanud.
Tuleb tekitada piisavalt palju piisavalt häid autosid, et jõuda statistikasse sisse mida siis kogu lai üldsus loeb ja selle järgi otsustab.

Kui ühte tipptasemel autot kokku hakatakse panema, siis eelarve on selle juures kindlasti päris oluline. Ja kui sa siis saad, läbi nt Team DLSi kuulumise arvestatavaid soodustusi, siis miks mitte. Või nt Team Hybrids'i. Ma ei teagi, kas Focalil ka oma selline klubi on?
Team Hybrids'i kuulumine igatahes andis küll päris arvestatavaid soodustusi, ma mingi aeg natuke uurisin seda.
Ja ma olen üsna kindel, et need tipp-masinad mis seal tabelis on, oleks võinud olla ehitatud ka nt Focali või Scan-Speaki vmt peale ja ikka olla seal kus nad tabelis on. Install tehakse piisavalt hea ja vastav konkreetsetele kõlaritele ning tulemus on ikkagi väga hea (kui mitte veel parem).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 14:17 

MK kirjutas:
noh aga siis asi lihtne ju mine kuula DLS'i haiendi ja mingi muu firma omasid. Siis saad teada.
Soundi teema on nagunii subjektiivne, enamjaolt süstiakse poodides mingite toodete näol lihtsalt usku inimestesse, mis on hea ja mis mitte. Ise kuulates ja erinevaid asju proovides võivad aga tekkida teistsugused arusaamad (kui oled mõtlev inimene).
Rock on kuulanud erinevaid asju ja on asjadest omad arusaamad, kui temaarust on enamus DLS jama, no las ta olla siis.

Jah.Ma olen kõigega nõus.Aga, kui võistluste statiskika on olemas, kus on olnud oletatavasti ikka arusaajad hindajad, siis midagi võib sealt välja lugeda.Vaielda võib muid kohtunike maitsete üle, aga kui neid on mitu, siis mingi ülevaade tekib.Teoreetiliselt on olemas võimalikud telgitagused niiditõmbamised, et suurtootja teeb läbi meelehea-pistise tulemused endale paremaks, aga jesli ne paimal- ne vor.
Ilu on vaataja silmades ja kuulaja kõrvades.Ja arusaamised ilu ja kunsti suhtes võivad muutuda.Mozartit pidasid selle aja tõsised kriitikud kerglase popmuusika tegijaks.Täna kutsutakse tema loomingut klassikaks.

BlueVeciga peab selles osas nõustuma, et vahe on suur, kas teen mina üksi oma garaažinurgas oma kesiste vahendite ja ühe inimese kitsa teadmisega oma autot või on seal taga proffesionaalide tiim ja rahad.Aga seda ei saa ka hukka mõista.Kui mina toodaks mingit asja, siis ma tahaksin selle tootega oma ala tippu jõuda.Ajendiks firmade tiimides on ju siiski suures osas erinevates riikides olevate isikute isiklikud esipürgimise, tulemuse tegemise tahe, millele on saadud kellegi tootja tugi taha.Keegi firma annab nende huvidele väljundi.Saekaatrimehele võid ju F1 kätte anda, aga ta ei oska sellega midagi teha.Ei Alpinega ega ka Ferrariga mitte.Järelikult antakse vabad käed tõsistele huvilistele.
Ja ,kui nad suudavad tulemuse teha, siis kus on probleem?

Ja muretsemiseks kaubamärgi pärast ei ole ju ka nii eriti tähtis.Tulemusi on vaja.Osad eelistavad Nike ja teised Adidase susse, et kiiresti joosta.
Kaubamärkidega on ju ka osati nii, et osad asjad on ju mingid kloonid.Ja kannavad teisi nimesid.Dlsi asju oli Moreli kloone ja Alpine F1 on ju Scanspeaki kloon.Seega jõuab ikkagi asi sinna et keti lülide nimedel ei ole tähtsust vaid keti tugevus on oluline.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 15:13 
Kasutaja avatar

Ma saan kokkuvõttes nii aru, et ferrari on ka crap auto, võibolla ainult sellepärast hea, et sattus maailma parima sõitja käsutusse ja hullumoodi on raha taga :D
See käis siis rock vs DLS kohta ...
See selleks, 1 väike eesti SQ guru on kindlasti pädevam selles valdkonnas kui 10 euro kohtunikku :)

OK, DLSi eestis kätte ei saada, ei taheta tegeleda, seega on crrap, nõus.
Seega jääb meil üle Focal, Rainbow kui laiatarbe kaup. Tänud rock, ma olen hetkel jumala või sees, et just need tooted oma saradesse olen valinud, tähendab olen õigel teel :)

Mis veel jääb, signat/hertz ? Magnat ?

Mõtlen siin kohal, et kas eestisse keegi SPL poole pealt ei hakka huvitavaid ja kvaliteet tooteid turundama ?
Toon mõned näited:

Digital Designs, Re Audio, DC Audio, FI BTL, Atomic jms head või ei too need tooted piisavalt sisse ja on muhe rahvale SPL D-d müüa rääkides müüte maailma parimatest subbaritest ja hind neil kõrgel hoida ? See ongi asi mis ei lase rahval minu silmis edasi areneda ja püüelda, kui hinnapoliitikat hoitakse nii rämeda kontrolli all ja kirves selga lüüakse, sest olgem ausad, ega teist ebayd ei armasta enamus ja ettemaks on ulme ju.
Stiili näide SPL D hindadest UKs ...
Eriti magus pakkumine, kus kogu komplekt maksab vähem kui eestis ainult võimu eest küsitakse jne jne

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 15:23 

Kes see rahvas ikka on, kelle pärast sa nii mures oled? Ma ei tea küll kedagi, kellel vajalik asi siin "arengumaal" saamata oleks jäänud. Pealegi kui mujal nii odav ja hea siis hakka ise maaletoojaks, juhul kui siin asjad niivõrd ülehinnatud siis peaksid saama päris palju soodsamalt kõike pakkuda... päris tõsiselt kohe :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 15:37 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
vaid lugesin ette statistikat.See on kuiv reaalsus ja seda ei saa kuidagi oma uskumustega ümber lükata
..
jne

Sa meenutad oma jutuga kangesti Azazeli, oli siin aastaid tagasi üks selline kasutaja kunagi. See vend ka rääkis Audio teema all ilgelt pikad ja segased jutud kokku, aga jutu point jäi kergelt öeldes ähmaseks.
Saladuskatte all võin öelda, et Rock kirjutab suht tihti paraja irooniaga oma juttu, millest ei pruugi üldse lihtne aru saada olla.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 15:42 
Kasutaja avatar

ViktorT

Mis tähendab, et DLS ei saa kätte ja on cräpp? vastupidi, dls-i all upuvad poeletid ja sellepärast ongi paljudel kopp ees, sest iga päev kohtab inimesi kes kujutavad ette, et see ongi see parimatest parim (oi bljäää kui häbi, ma arvasin ka ükskord nii!)

Ja see hinnapoliitika jutt meenutab 100% Savisaare kampaaniaid, aga nimeta nimesid ka, muidu me ei tea kes sinu ansip on.

Rock kas DLS TA on haiend ja A ei ole? Kas neil mingi sisuline vahe ka peale T on? A ma tegelt ka ei noki, lihtsalt huvitab.

Ise olen avastanud, et minu jaoks on haiend totaalne overkill nii rahaliselt kui väärtuselt, ei oska hinnata. Olen rahul oma denonite, odride ja peerlessidega. Aga see ei tähenda, et ma mõne kalli focali kitiga rahul oleks, kui oma autos testiks. Beryliumit ilmselt ei julgeks süüdistada kehvuses, pigem siis ennast, aga dls iridiumi puhul juba ütleks kindlasti, et ka tema piirid on nii mõneski mõttes käegakatsutavad. Paigaldaja arenguruum on muidugi ka alati olemas.

Aga sellega olen nõus, et palju tooteid on Eesti turul täiesti tundmatud ja Eestlane väga ei viitsi proovida ja katsetada ka nendega, näiteks kasvõi cdt audio, kallimad asjad on endale kõrva hakanud ja täiesti normaalsed, arvan et ka oma raha väärt. Ja neid näiteid oleks palju.

Jääme ootama kuni Viktor tegudeni jõuab ja mõne alternatiivsema poe loob, mainstream (alpine, kenwood, dls kõlarid ja võimud, pioneer, clarion....) jätkub küll ja seejuures on seal ka väga häid asju ning mitmed firmad on otsapidi ka haiendis sees.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.03.2009 15:09 

Küsimuse selline asetus viib paratamatult mõttele, et sa tähtsustad brandi nime Liiga palju.
SQ puhul on autos see probleem, et enamasti suudetakse elemendi potensiaalist ära kasutada alla poole. Ehk siis korralik ning asjatundlik paigaldus ja häälestamine on palju kriitilisem, kui see kas sa kasutad DLS-i, Rainbowd, Focalit või midagi muud.
Installi puhul võetakse akustilise probleeme liiga vähe arvesse ja ühe põhjusena on ka teadmatus, probleemide alahindamine või vähene kuulamiskogemus, sest valdkond on tervikuna väga keeruline. Ja see käib ka kahjuks nende kohta, kes ennast sel alal tipptegijateks peavad.
See, et DLS-il on nii palju auhindu rahvusvahelistelt soundivõistlustelt, et tähenda, et DLS on parem kui kõik need brandid , mille karikasaak on nigelamaks jäänud. See tuleb hoopis DLS-i poliitikast ja strateegiast, mis näeb ette sponsoreerimisi ja tippvõistlejate enda paati meelitamist. DLS on olnud marketingis väga osav ja vähem kui 10 aastaga suutsid nad tõusta keskpärasest ja tundmatust , euroopas tuntud brändide hulka. Kas aga lisaks tuntusele ka helikvaliteedi tõus samakiire oli, selles ma nii kindel ei oleks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.03.2009 15:35 
Kasutaja avatar

@ Harry

Sinu jutu põhjal võib välja lugeda, et kohtunikud on lambad ja DLSi poolt ära ostetud ...

Autod on kõigest ilusaks mukitud, oleks fusionil sama palju promo taga, siis oleks peale DLSi vist teisel kohal oma karikate saagiga :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.03.2009 16:41 

ViktorT kirjutas:
@ Harry

Sinu jutu põhjal võib välja lugeda, et kohtunikud on lambad ja DLSi poolt ära ostetud ...

Autod on kõigest ilusaks mukitud, oleks fusionil sama palju promo taga, siis oleks peale DLSi vist teisel kohal oma karikate saagiga :D

Sa vabanda, ma olen ise juhuslikult üks nendest "lammastest" ja hinnanud nii Euroopas EMMA finaalis kui Ameerikas IASCA võistlusi ja tean telgitaguseid väga hästi. Samuti olen ka EMMAL kui IASCA-l võistelnud aga see selleks.
Üleüldse ma ei saa aru, miks sa selle DLS pärast nii leili lähed - lihtsal soov ja vajadus ennast foorumis välja elada, või midagi muud?
Aga minu postituse pointist "astusid sa elegantselt üle" ehk siis sellest, et hea auto tegemiseks pole tingimata alati high.endi vaja, või et high end-i olemasolu autos ei tähenda veel tingimata head autot.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.03.2009 16:50 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
@ Harry

Kas Sa tahad öelda, et Harryl pole tegelikult õigus? Minu käes olnud autode kohta võib küll öelda, et suvalised 4kohalise hinnaskaalaga mõistlikud toakõlarid odava otsa ressiiveri otsas lihtsa cd mängija taga teevad oioi kui palju paremat häält kui 4ribalised aktiivsüsteemid vägagi kallite (suhteliselt) komponentidega. Ja point ongi akustikas. Kui palju sellest on saavutatav ka autos ja kui palju mitte, juba teine küsimus. Tuleb proovida ja pingutada. Osa asju on ju autos head ka aga üldiselt on tegu akustiliselt ülimalt ebaõnnestunud ruumiga. Seda sügavust ja avarust, mida ma toas kuulen ei ole veel autos tajunud, vahed on justkui suured kuna punnitan ja üritan aga kui võrrelda toasüsteemi siis on hästimängivad sq autod vahemikus 9-18% (näiteks), detailsust, õhku, täpsust võib olla kaks korda rohkem aga pane samad kõlarid 20ruudusesse elutuppa ja asi muutub ikka oioi kui palju, kusjuures ei ole välistatud, et järjestus oleks teistsugune.
Auto on akustiliselt nagu tallinna tänavad ringrajana, haiendi leidub aga ferrari teeb kiireks test päiksepaistelisel ringrajal, see kas ferrari või lambo on pehmem tln tänavatel on niiöelda kõrvalomadus.
Akustilisuse kohapealt veel niipalju, et kaks korda kallimad midid andsid tulemust, istme liigutamine 5cm allapoole andis veel 3korda rohkem tulemust.

mis konkreetselt sinu posti puutub siis fusionil ju on ilusaks mukitud autosid küll, nad lihsalt ei võistle sq-s. Kohtunikud pole lambad ja üleüldse teise inimese lambaks sõimamine nõuab kas ülimat üleolekut või lauslollust (99,99% viimast). Ole vähe ettevaatlikum.

anna ka PS teada kui hakkad huvitavamaid marke Eestisse tooma, tulen läbi kindlasti. :wink:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.03.2009 17:35 
Kasutaja avatar

Installimisest olen ma ammu aru saanud, kõige odavam 2 ribane kompo mängib kenasti paigaldatuna kõvasti paremini, kui mul need odavad "parema" brändi tooted autosse "surutud" on, täiesti nõus ja ei vaidle ka selle üle.

Aga nüüd ei saa ma Harry jutule päris hästi pihta, kui juba telgitagustesse lähme, milles siis point ?
Harry kui kohtunik võiks siis valgustada, miks selline crap brand on esirinda tõusnud, ilma kohtuniketa poleks see võimalik, seega saame me siiski kohtunikke lammasteks nimetada ? pealamams (DLSst) tegi mää ja ülejäänud kari jookseb rohelise muru järgi kaasa ?

Ei ole siin väljaelamist härrased, rahu, igast vestlustest saavad rumalad targemaks, nagu mina ja rahval lugemist :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.03.2009 19:33 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
Installimisest olen ma ammu aru saanud, kõige odavam 2 ribane kompo mängib kenasti paigaldatuna kõvasti paremini, kui mul need odavad "parema" brändi tooted autosse "surutud" on, täiesti nõus ja ei vaidle ka selle üle.

Aga nüüd ei saa ma Harry jutule päris hästi pihta, kui juba telgitagustesse lähme, milles siis point ?
Harry kui kohtunik võiks siis valgustada, miks selline crap brand on esirinda tõusnud, ilma kohtuniketa poleks see võimalik, seega saame me siiski kohtunikke lammasteks nimetada ? pealamams (DLSst) tegi mää ja ülejäänud kari jookseb rohelise muru järgi kaasa ?

Ei ole siin väljaelamist härrased, rahu, igast vestlustest saavad rumalad targemaks, nagu mina ja rahval lugemist :beer

Loe veelkord postitused läbi mõtle ja kui siis ka aru ei saa on sul kas eesti keelest arusaamisega probleeme või ei oska sa lihtsalt lugeda.
Neid tähti ei topita niisama ritta mõleda tuleb ka neid lugedes et asjadest aru saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.03.2009 20:12 
Kasutaja avatar

MK kirjutas:
Loe veelkord postitused läbi mõtle ja kui siis ka aru ei saa on sul kas eesti keelest arusaamisega probleeme või ei oska sa lihtsalt lugeda.
Neid tähti ei topita niisama ritta mõleda tuleb ka neid lugedes et asjadest aru saada.

Väga asjalik postitus, aitähh :beer

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 51 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis