Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:05

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 25 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Opel Omega B
PostitusPostitatud: 31.10.2011 00:38 
Kasutaja avatar

Mul on 10 Omegat läbi käinud, neist 8 olid Ecotecid, 1 96kw diisel ja praegune on esimene 85kw. Peamine probleem on rooste uste ja tagatiiva äärtes, kõik muu on lihtne ja tehtav. 2 tk olid 94 aasta omad ja neil mõlemil olin immodega hädas, teistel seda probleemi pole olnud, ju siis uuematel tehti asi vähe lollikindlamaks. Tihtilugu on müügis tuhmunud tuledega Omegad, nendel nähtavus suht nulli lähedane. Viimastel Omegatel on probleemiks olnud ukselingid, mis ei taha korralikult ust lahti teha ning lisaks on juhiuksed vajunud. Ja millegi pärast on viimastel Omegatel olnud 2 võtit, üks teeb uksed lahti ja teine paneb auto käima...ju siis süütelukuga mingi teema. Ecotecil on palju andureid, mis tihtilugu ei taha toimetada aga samas siiani on diagnostiga õiged andurid üles leitud, vahetatud ja autod jälle sõitnud. Talvel olen siiani pidanud õnneks või kahjuks ainult 2 Omegaga sõitma ja neil mõlemil tuli suurematsorti ratas koos rehviga pagaasnikus hoida, muidu ei suutnud see tagaveduline ühestki künkast üles minna. Varuosad on odavad, kuid stabika konte võid odavaid iga 500 km järel vahetada, korralikumad kestavad kauem. Aga üldiselt on Omega mõnus, suur, lihtne, odav ja hea kulgur. Kindlasti eelistaksin Omegat Golf III´le.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2011 10:29 
Kasutaja avatar

Omegat soovitan kindlasti, endalgi omega 2,5 v6 ja ei kurda küll mitte millegi üle.
Ainsad asjad mida teha vaja olnud on tagumine rattalaager ja kässaritross roostetas läbi kuna ei kasutatud seda õieti üldse muud nagu pole viga olnud, kui õigetel aegadel hooldused jms tehtud siis masin orjab sind truult.
Rooste osas ei kobiseks küll midagi ptüi ptüi aga end isendi absoluutselt roostet pole.
Samuti suur ja ruumikas masin ja küttekulu vastavalt sõidustiilile kui vajutada siis loomulikult 9-11l/100 aga rahulikult sõidad siis maanteel jääb edukalt 7-8,5/100
Linnas samuti sõltuvalt, kui vähe seismist fooride all siis sujuvalt 6-8 max ja need pole tehasenäidud vaid enda kompu järgi jälginud.
Kuigi enamus teevad seda V6 mootorit jubedalt maha aga ütleksin siinkohal et pigem see 100kw jääb isegi lahjaks sellele suurele kerele mis tal taga sikutada kuna eelmine oli 100kw isend ja absoluutselt küttekulu sama, kui mitte isegi rohkem.
Muidugi raha rohkem ja leiad korraliku 3,0 mootori siis võta juba kindlasti see aga kuna endale otsisin siis paraku liikvel olid "hooratud" mootorid.
Lõppotsus jääb siiski sinu enda teha kuna ega sa foorumi rahva järgi saa elu elada:P pärst veel kirud ja vannud kui mõne halvema isendi kah said:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.12.2011 01:26 

endal on olnud omega B 2.5v6 ja automaat. Kuna varasemad autod on olnud vectrad, bmw e36 jne siis no omega ikka sigamugav. Endale automaatkast ei istunud, sest liiga uimane kiirusel 0-60km/h sest esimene käik väga pikk ja küttekulu oli koguaeg 10,5l/100 keskmine. See sisaldas ka ikka paar korda päevas sport nupu ja lapatsi põhja vajutamist. Kuna bena on hind on ikka jube, siis küttekulu on põhiline teema. Praegune pill võtab keskmiselt 2l/100 vähem kui omega ja kuna sõidan palju, siis annab juba see 2l vähem tõsiselt tunda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.12.2011 23:57 
Kasutaja avatar

highrankin kirjutas:
Kellelgi sellise omega kohta on häid või halbu sõnu. Just see 2,2 diisel pakub huvi.

http://www.auto24.ee/used/933811

diisel muidu kena ja tore..
Kui ei ole bemmi diisel, siis on see Opeli enda aretis, mis käib kah rahuldavalt, kuid kummitavad igatsorti mootori probleemid ja meie väga kehva kütuse puhul annavad otsad just kõrgsurvepumbad. Kui kapoti alla saab piiluda, siis vaadake pumba peale, kas on ajuplokil kummaski otsas pistikud. Kui jah, siis jalutage eemale, on oht, et see aju sureb maha ja seda eraldi osta ei saa, siis on 2 varianti - kas osta uus pump 4100€ ja teha programmeerimine või ehitada ümber mehaanilise pumba peale, mis pole väga raske, kuid sobiva pumba leidmine on raske. Oisu diislis on üks selline hädaline juba käinud ja ootab mitmendat kuud pumpa, sest neid ei saa ka vahetusfondist. Kui aga pumba peal on 1 pistik, siis järelikult tähtsam aju on eraldi ja seda võib julgemalt osta. Bemmi diisel on vähe tuntum kraam, aga ei ole ka seal lillepidu - jaoturpumbaga 2.5 hiilgab mureneva plokikaane ja lekkivate pihustitega.. Commonrailiga diisel vaevleb samuti igatsorti toitesüsteemi hädade käes, meie kehva kütuse tõttu lähevad pihustid. Tüki hind ligi 500€, mul kursavend oma bemmiga vaevleb - esialgsest 1 lekkivast pihustist on saanud 3 lekkivat. Maanteekulu oli viimati sõites 11 sajale. :) Et jah, uued pihustid moodustaks juba veerandi auto turuhinnast.
Kui on aga hooldatud auto ja omanik on hoolas olnud, võib leida väga hea asja.
Opeli puhul saab jah rääkida pigem roostest, mis eriti just tagarataste ümber vohab. Samuti erinevad elektriprobleemid ja tagarattalaagri vahetamine pidavat peavalu olema. Endal pole seda veel juhtunud, aga ilmselt juhtub lähiajal. :D

Muidu bensuka poolepealt - kui osta, siis hooldus kohe ära teha - rihmad, õlid, vedelikud. Sai siin alles üht Opelimeest pukseeritud, ostis auto, ei jõudnud kojugi - Ecotec 2.0 lasi rihma pooleks, pooled klapid kõverad, üks neist on mul kohvitassis suhkrusegajaks. Ecotecil on need ikka eriti kõrsikud. Ja kui keema läheb, siis hoia alt. Üldiselt suht kalla ja talla masinad. Puksid väga hingehinda ei maksa ja tagavedu on talvel boonuseks. rääkimata universaali mahutavusest. neelab hunniku sisse nagu naksti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2011 00:13 

mario. kirjutas:
Commonrailiga diisel vaevleb samuti igatsorti toitesüsteemi hädade käes, meie kehva kütuse tõttu lähevad pihustid. Tüki hind ligi 500€, mul kursavend oma bemmiga vaevleb - esialgsest 1 lekkivast pihustist on saanud 3 lekkivat. Maanteekulu oli viimati sõites 11 sajale. :) Et jah, uued pihustid moodustaks juba veerandi auto turuhinnast.

Neid saab ikka tunduvalt odavamalt.
http://www.ebay.de/itm/Einspritzduse-In ... 482wt_1037

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2011 13:08 
Kasutaja avatar

jah, eestist saab ka 90€, aga kes see ütleb, et see töötab?
vahetusfond ametlik on u. 300€ ja originaal uus 500€. Aga viidatud lingil on Opeli jaoks pihusti, see Bemmile ei sobi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2011 15:09 

mario. kirjutas:
jah, eestist saab ka 90€, aga kes see ütleb, et see töötab?
vahetusfond ametlik on u. 300€ ja originaal uus 500€. Aga viidatud lingil on Opeli jaoks pihusti, see Bemmile ei sobi.

Läheb juba OT, aga ma ei saa ikka aru mis hindadest sa räägid?
http://www.ebay.de/sch/Einspritzanlagen ... 6.c0.m1539

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2011 23:41 
Kasutaja avatar

no kurat võtaks, ise teed puust ja punaseks ju.
Need on lammari pihustid, mille kohta keegi garantiid ei anna. Ma võin ka suva pihustid võtta, müüki lükata ja öelda, et need on kontrollitud, teenin minimaalselt 80€ pihustilt ja kui keegi tuleb lärmi lööma, ütlen, et ma ei tea, mis sa nendega tegid ja jääd rahast ilma.
Kui tahad korralikku remonti teha oma autole, siis kuluta see raha ja osta ametlik vahetusfondi pihusti, mis on tehase poolt taastatud. Olen näinud vahetusfondi jaoturpumpa, mis on eluroostes...

Niiet palun lõpeta see linkide kopimine ükskord, kui sa diislist midagi ei tea ja jäta meelde, et need 80€ pihustid ei pruugi kesta. Odav on jah, aga vb saad ülehomme jälle uued osta, siis vannud, et oleks võind see paarsada juuri kulutada ja osta korralikud varuosad.
Harkust saad alla 80€ pihusti.
Aga kui on Opelil bemmi diisel, siis sellel on Opeli jaoks tehtud pihusti, mitte bemmi CR'i oma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.12.2011 08:23 

Loe ilusti, need ei ole mingid vahetusfondi pihustid. Kui sa oskad muidugi seda keelt.
Ja diislitega olen sõitnud ja nende hädadega tegelenud mingi 15 a , nii et ma ei arva, et ma päris tume maa olen selle koha pealt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.12.2011 18:25 
Kasutaja avatar

no mitmendat korda ma sulle räägin, et ma näen isegi, et need pole vahetusfondi omad vaid mingi lammar.. Ega ma ka esimest korda neid rimakaid näpi.

sõbra Omega tuli töösse - Harku lammar andis 80€ pihustid,väidetavalt kontrollitud.. Sai ära toodud, peale pandud, ära sobitatud kuid paraku rõõmu oli vaid kaheks päevaks.. välja vahetatud pihustid keerasid jälle töörütmi pekki.
Kes tahab vägisi facelift-diisel-omegat, vaadaku pigem 2.2 liitriseid ja neid, millel kõrgsurvepumba peal on üks suur pistik.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 25 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis