Kopeeritud treisest foorumist.
Paljud V6'd ja VR6'ed kasutavad kepsude puhul täpselt samu polte, mis enamus audi v8'id. Kui uued, siis 30Nm+90 kraadi. Kasutatud asjade kokku lappimisega mina üle ~40-50 kraadi keerata ei julgeks. Üldjuhul olen mõõtnud uue poldiga, milline on pigutusjõud 90 kraadi juures ja vastavalt sellele olen ka kasutatud poltidega sama max. jõumomenti kasutanud. Need peaks olema M8 mõõdus enamusel sama tegelikult.
Raamipukkide puhul olen ka ise mõistatanud, miks neid andmeid peidetakse. Jah, et pukid kenasti kohale istuks on teatud loogika sees ka juba v6 puhul, ehk siis pikipoldid külge ja kergelt kinni, siis keskmiste pukkide vertikaalpoldid kergelt käe jõuga kinni ja alles siis minnakse pukkide kallale. Alustanud olen äärmistest tugevamini käega. M10 poldi puhul on hiljem uute poltidega 60Nm+90 kraadi ja ma kasutanud sama moodust 90 kraadi Nm väga umbkaudses teada saamises. Vanade poltidega ma neid üle 30-40 kraadi ei keeraks, kuna nende "venimine" võrreldes uue poldiga on tunduvalt kehvem kui väiksema diameetriga poldil.
Mis mind aga pisut murelikuks teeb asja juures on see, et paljud netiavaruses leiduvad viited igasugu tarkadele kapsastele soovitavad keerata 180 kraadi ja no minu käsi ei tõuseks iial sellist asja tegema

. Lisan ka netiavarustest leitud ühe visandi uuemale v8'le, millest võib pisut loogikat "pätsata".
Kepsupoldid kepsupoltideks, neid on v6/v8 puhul võtta, aga kas raamipukkide polte oled uuest peast leidnud v8'le? Audi puhul on mootoriploki rikke puhul suht ühene suhtumine - vahetusse

. Kurat ma pole küll nii rikas, et 7-10k+ euri vanasse vihmavarju uuele mootorile investida

.