Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 13.05.2025 19:54

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 03.02.2012 22:44 
Kasutaja avatar

01tuner kirjutas:
Unehäiretega ei võeta sõtta kui aru saan õigesti?

Looda saa...

Üldiselt ega seal komisjonis ka lambad koos pole. Päevast päeva näevad nad igasugu simulante...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2012 13:24 

MiL472 kirjutas:
Kahju on neist homodest kes ära üritavad hiilida. Delfis oli hiljuti artikkel "Iga kümnes noor ei tee ajateenistust edukalt lõpuni", kus siis kommentaariumis leidus järgmine sõnavõtt (millega peab paraku nõustuma):
"Teinekord on kõrtsis või ööklubis lausa kurb vaadata, et kaks kolmandikku seal viibivaist toredaist noormeestest on invaliidid, krooniliselt haiged, debiilikud, sotsiaalselt lävimisvõimetud ja kohanemisvõimetud voodimärgajad. Ning tütarlastel pole sest õrna aimugi ja teevadki lapsi nende geneetiliste äpardustega. Kole vaadata, kuis üks rahvas mandub."
Mul on küll mulje jäänud, et kahetsusväärselt suur osa siinsetest härradest eelistavad kodanikukohuse täitmisele "kohanemisvõimetu voodimärgaja" auväärset tiitlit.
Siirad vabandused kui te oletegi need.

Eks igal indiviidil ole oma seisukoht ja kui ikka delfist loetud, et 2/3 on pehmelt öeldes väärakad, siis tubli kiisu - võta värsket kilu.
Muidugi ei taha delfi kirjutada, et olenevalt aastakäigust on tarvis 9000-12000 meest 3000 koiku peale asetada, siin võib tõdeda, et propaganda töötab kenasti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2012 13:31 

tamar99 kirjutas:
01tuner kirjutas:
Unehäiretega ei võeta sõtta kui aru saan õigesti?

Looda saa...

Üldiselt ega seal komisjonis ka lambad koos pole. Päevast päeva näevad nad igasugu simulante...

Mm, aga Riigiteatajas oli täitsa olemas paragrahv ju selle kohta? Ma mõtlen just siis kui keegi lollitama ei lähe, vaid ongi konkreetselt unehäired.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2012 14:04 
Kasutaja avatar

Sõjaväes öeldakse sulle väga kenasti selle unehäire kohta. Eks ära maga, sa võid üleval ka olla. Aga arvan et kuskil SBK teise nädala alguseks saad neist üle, siis magamine kallim. Ja see et sa paar korda kuus öösel püsti tõused unepealt vms, ma ei saa aru, miks see peaks sind vabastama?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2012 12:41 

Ma EI räägi siin enda seisukohalt, lihtsalt jäi silma siin teiste ütluste pealt, et saab ära. Uurisin Riigiteatajat ja seal oli nagu naksti kirjas sama jutt, et unehäirete tõttu ei võeta sõtta.
Miks peaks ära saama- Riigiteatajas oli nii kirjas.... muud põhjust mina ei tea. :) Miks on selline asi sinna sisse kirjutatud siis üldse?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2012 13:09 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Kui sinna juba võetakse siis sealt seest juba keeruline välja saada.Kohe tegelema hakata ja tõestama siis tuleb päris pikalt toimetada erisuguste asjadega ,et sealt seaduslikult välja tulla ning see toimetamis periood võib olla veel keerulisem ja tülikam kuid kes välja tahavad on see asja väärt.Ja välja tahtjaid jagub.Lihtsalt ütlemisest ei piisa ,et pole und.Une murega ehk isegi keerulisem loodusesse pääseda kui mingi tõsisema jamaga. :D
On kuulda, et viimastel aastatel on paljusi väkke sooviaid sel põhjusel ,et väes on tore, turvaline,soe ja kõht täis ning väes suurem võimalus ellu jääda kui aia taga.
Paljud vangidki tahavad trellide taha tagasi ,sest seal hoolitsetakse nende eest ja väljaspool pole argumente.
Igatahes igaüks ehk ise teab mis temale just õigem variant tundub.Riigi raha tuimalt,mõtlemata pole ehk ka mõistlik läristada ,vaid läristamise asemel ehk saadakse kuidagi kasulikud olla riigile.
Ja neid koolitada sõdima eelis järjekorras kes seda tõsiselt soovivad ja ülejäänud kaader olla tagavaraks ,sest sõjas pole miski kindel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2012 17:00 
Kasutaja avatar

Ma arvan ikkagi selle äraviilimse ja haigemängimise kohta nii, et kas endal mingit uhkust ei ole? ma küll ei tahaks et prurut ja vanemad-sugulased kõik arvavad et ma sitakott olen, sest paraku nad seda arvavad, kui ma olen ära sahkerdanud ja lolli mänginud. Isegi kui rääkida, et kui mõttetu ja kuidas aega pole jms. Paraku ikkagi kõik arvavad seda. veelhullem kui väes juba hakkad lolli mängima, püksi kusema vms. Seal tunneb sind ka mitukümmend inimest, kes tunnevad ka su koduseid. Minu uhkuse pihta käiks küll nende silme all sitakott olemine. Aga noh, eks igaühe valulävi on erinev

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2012 17:09 

kalle kirjutas:
Ma arvan ikkagi selle äraviilimse ja haigemängimise kohta nii, et kas endal mingit uhkust ei ole? ma küll ei tahaks et prurut ja vanemad-sugulased kõik arvavad et ma sitakott olen, sest paraku nad seda arvavad, kui ma olen ära sahkerdanud ja lolli mänginud. Isegi kui rääkida, et kui mõttetu ja kuidas aega pole jms. Paraku ikkagi kõik arvavad seda. veelhullem kui väes juba hakkad lolli mängima, püksi kusema vms. Seal tunneb sind ka mitukümmend inimest, kes tunnevad ka su koduseid. Minu uhkuse pihta käiks küll nende silme all sitakott olemine. Aga noh, eks igaühe valulävi on erinev

Sul täiesti õige jutt nende kohta kes tahavad ära viilida. No ma san aru , et kui tõesti on sul tõsine haigus kallal, nagu meil oli eelmine aasat ühes teises rühmas tüübil oli kehalise võimete tesi ajal sbk-l selgroog kõveraks läinud vms, vb oli ise ka selline ludri, oli 5nädalat ja sai minema. Ja minu rühmas AJEK( autojuhi eriala kursus) ajal sai 3 tüüpi minema, ühel oli 3 korda kas rangluu murd ajateenistuse jooksul, enamus aja oli käsi kipsis, teisel oli põlevdega mingi jama( sai C ja D kati) ja kolmandal oli õlaga mingi jama. Ja 8 kuu poiste seas oli põhline unehäired millega välja said. Mina isiklikult soovitan ära käia, ei ole ta midagi nii hullu. Hea küll see mõni nu..imine mis tehakse, elad üle ja eluke läheb edasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2012 18:45 
Kasutaja avatar

Vaadake selle ära nihverdamisega ka selline lugu et, kui kõik elu juba pmst jonksus, korralik töö, naine, võtaks võib-olla juba korteri/maja laenugi jne. Ja siis pead aastaks ära minema, tagasitulles ei pruugi olla enam ei naist, ei tööd ega midagi. Alusta siis otsast peale.
Muidugi on see kõik 2 otsaga asi, aga siiski, selle aastaga jõuab palju teha ja palju juhtuda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2012 19:06 

ht99 kirjutas:
Vaadake selle ära nihverdamisega ka selline lugu et, kui kõik elu juba pmst jonksus, korralik töö, naine, võtaks võib-olla juba korteri/maja laenugi jne. Ja siis pead aastaks ära minema, tagasitulles ei pruugi olla enam ei naist, ei tööd ega midagi. Alusta siis otsast peale.
Muidugi on see kõik 2 otsaga asi, aga siiski, selle aastaga jõuab palju teha ja palju juhtuda.

Selles on jutt 100% õige, mina käisin pm kohe peale keskkkooli ära, seats kui pere olemas, töö ja värki ja sisi kutsutakse KV siis suht pepu majas, saad seal võrrledes palgaga sandikopikaid. Saad autojuhiks ja saad load, see kõikse parem asi. Ise sain ainult kahjuks C-kat, saaks nüüd soolo peale tööd oleks suurepärane, mis muidu need load taskus seisavad:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2012 19:17 

Sellepärast ma taotlesingi vabatahtlikult, et saaks kohe peale kooli ära käia. Nagu igal pool, siis tuleb ka elus ette mõelda. See, et sul pere ja töö on ja järsku väkke kutsutakse, ei tule sulle üllatusena, sa olid teadlik ju, et kord see tuleb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2012 19:27 
Kasutaja avatar

Kalle jutt 100% õige, äranihverdamine on häbiasi, aga paraku seda ma kavatsengi teha kuna hetkel täiesti iseseisev ja ajateenistus keeraks kõik täiesti peapeale.

Olemas ka lampjalapakett ning unehäired ja palju muudki :kill

E: ja selle ettemõtlemise koha pealt nii palju et tööle sai mindud kuu aega peale koolilõpetamist ja üürikas 5 kuud hiljem. Nii oleks muidugi väga tore kui vanemad toetavad kuni väes käidud..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2012 21:43 
Kasutaja avatar

Korralik naine, elamine ja laenud.. on päris head põhjused ära viilimiseks küll :D
Seda kui korralik Su naine on, saad teada, kui oled sõjaväes ning naine on teisel pool aeda ning laenu või eluasemega pole ka hullu ju, alati mõtleb mingi variandi välja. Kuna mul on nt eluaseme laen, mida veel maksta jäänud mõned aastad, siis lihtsalt raha kontole kogutud, et need 11 kuud lihtsalt raha minema tiksuks sealt. Samas saad küsida laenupuhkust, tuues põhjuseks sõjaväe.. Elus ei ole midagi ületamatut, lihtsalt hädised vennad toovad endale ettekäänded, et mitte minna :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2012 22:10 
Kasutaja avatar

kalle kirjutas:
Meil kupis oli nii et ma olin korrapidaja, üks päevnik magas, ja teine tuias ringi kuskil. st istusin praeguse MP kompanii esimesel korrusel keset koridori öösel mingi ühe ajal, ja täitsin paberijurasi, igatahes silmanurgast näen et järsku üks uks läheb lahti vaikselt, jäin siis vaatama, pimedast vaikselt valge poole tuli siukse näoga vend, nagu 9gagi koomuskites see surm vms loom harilikuga joonistatud. Silmad kuulis peas, ronis vaikselt toast välja, ma vaikselt vaatasin siis kogu aeg, voolas koridori, raisal nuga käes, (see mis ikka kaitseväes, plastikpeaga), õnneks oli tupes, aga püsti ikka, nagu tahaks kallale tulla. ise kutt trussikute väel siuke ära tätoveeritud keskmist kasvu sell. Ma käratasin siis et mis otsid siit, tuli uksevahelt paar sammu minu poole, keeras ringi ja läks vaikselt tagasi. Ma paar mintsu nagu mõtlesin et tegi pulli vms, et lähen vaatan siis, vaikselt hiilisin ma siis ka magalasse (krt mingi noaga jorss sees), vaatan vanat pole kuskil, otsisin siis nats, leidsin vana üles, kenasti voodis magas juba. Tahtsin nuga ära võtta, aga seda pole leidnud. Mõtlesin et pohh, ei hakka seal genereerima pati korrapidajat vb tegi pulli lihtsalt, muidu aetakse veel terve kompanii üles. Hommikul küsisin et mis värk oli siis nagu. vana ei mäletand midagi. teised pärast rääkisid et vanal enne ka seda asja ette tulnud, ja pidavatki noaga oma tiiru ära tegema ja magama tagasi minema, tavaliselt välja toast ei lähe muidu. Hiljem ma ei tea mis sellest vennast sai, minuarust läks SWAT-i, aga oma aja ära ta seal oli. Ses suhtes eks tuleb igasugu indiviididega kokku puutuda seal ja hakkama saada. See selle elukooli annabki. Ja veel mis ööklubisse puutub, siis olen kokku puutunud ühe vennaga kes käis korra missioonil, siis tuli ära KV-st, nüüd on kui vana peole läheb, siis enne pidu joob end täis, klubisse, seal suitsunurka, istub maha laua taha, pea kätele ja nii terve õhtu. Siis mõni piff tuleb küsima et mis viga. Siis vana selle peale, et mul sõbrad lasti iraagis tükkideks, ma olen siukseid elukoledusi näind et hirmus. Mõne piffiga isegi joppab.

Ja siinkohal uurin veel, kes 9ndal mail tapale? ja kas kordusõppustele minnes makstakse bensud asjad kõik kinni kui oma autoga lähen, ja saab palka ka veel?

kui sa kevadtormile lähed sis ma kohal,teen vastutegevust..bensu peaksid kinni maksma jah,ja isegi migni raha peaks sealt saama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2012 22:19 
Kasutaja avatar

Kes oktoobrist kuperjaanovisse lähevad?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis