krss kirjutas:
Kui see käis minu kohta, siis äkki põhjendad? Ma kasutan küll pool aastat vana nutitelefoni, kuid kasutan seda tõesti vaid rääkimiseks ja teatud failide töötlemiseks (tööasjad) ja kuna ma ei näe sellel mingeid eeliseid 10a vanemate nutitelefonide ees, siis ei paneks kunagi oma raha sellise jaburuse alla. Aga kuna läks juba jutt appidele, siis sellepärast selgitust küsisingi, kuna puuduvad kokkupuuted toimivate lahendustega. Ma näen tõesti tehnikas vaid vahendit, et elu lihtsamaks muuta ja tõhusamalt elada (rohkem emotsioone sama aja jooksul). Ja iseenesestmõistetavalt kõrvaldan oma elust sellise tehnika (teleritest autodeni), mis pigem raiskavad aega ega paku midagi rohkemat, kui mul juba praegu on. Kuid olen avatud väljakutsetele ega jäta midagi põnevat järgi proovimata, kui keegi vaid soovitada viitsiks

Vot aga Sa võtadki asja ainult enda vaatepunktist ja sellest vaatepunktist on Sul täiesti õigus, et ka 10a tagasi olid olemas PDA'd mis täitsid paljusid tänapäevaste nutitelefonide funktsioone. Küll aga on olemas inimesi kellel on telefon peale abivahendi ka lihtsalt igavuse peletamiseks või on niisama tehnikahuviline. Peaksid ju aru sellest saama küll, olles mitmes autofoorumis tegev, kus paljudel inimestel on autod ainult hobikorras ja ei oma mingit erilist praktilist väärtust. Miks ei saa siis telefonidega nii olla? Telefon ja auto pole muidugi võrreldavad hobiasjad, aga lihtsalt erinevatel inimestel erinevad prioriteedid.
Ma nüüd ei saanud aru, kas Sa täpselt ei tea mis need appid on või lihtsalt ei tea toimivaid lahendusi. No igaljuhul on siis tegu programmidega, samamoodi nagu installid lauaarvutile, saad ka sinna neid hulgaliselt juurde tõmmata. Samuti on nende tegemine võrdlemisi lihtne, mõtle ainult hea idee välja. Kui juhuslikult selle nädala pealtnägijat nägid, siis seal oli eestis toodetud nutitelefonide tarkvara top 10 ja oli seal nii mõnigi asjalik asi, nt parkimisabiline. 10x mugavam, lihtsam ja kiirem on parkida telefonis ainult paari nupuvajutusega selle asemel, et hakata mingit sõnumit trükkima.
Pealtnägijas hüüti välja ka siuke lause nagu "tänapäeva nutitelefon on võimsam kui 5a tagune võimsaim lauaarvuti". Kahju on sellest, et see lause ei ole kusagilt otsast tõsi ja nüüd suur osa pealtnägija vaatajatest usuvadki seda pimesi. Protsessorid on küll jah täitsa võimsad neil, (mingil uuel LG'l nt kuulutati välja 1,8GHz neljatuumaline prose) aga graafiline jõudlus ei jõua veel ligilähedalegi. 5a tagasi võisid juba võtta lauaarvutilegi 4 tuumalise prose ja sinna kõrvale näiteks 2 8800ultrat mis oleks isegi tänapäeval veel arvestatav komplekt.