Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.05.2025 02:42

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 20.03.2012 10:40 
Kasutaja avatar

Vaata oopc sellega on nii et erimeelsust ei saa tekkida, kui eesmärk on sama. Aga kui kõik teevad ja pingutavad, ja siis on rühmas üks oopc, kes ei taha ei suuda ei viitsi, ja ei meeldigi ja on mõttetu jms, siis tekivad probleemid. Sõjaväes ei tekkinud kunagi probleeme mehel, kes õppis, tegi oma asjad ära, ei virisenud.(virisemine ongi kõige hullem, meil ntx oli kutt, kes ei suutnud väga midagi teha, ja tunnid olid ta jaoks rasked jms, aga vana oli alati rõõmus, vabatahtlikult puhastas isegi peldikuid, viskas nalja, ja proovis alati teisi aidata, ja mitte keegi ei norinud ja ei olnud temaga paha, et ta ei suutnud, või ei osanud, isegi kui tervel rühmal jamasi sellepärast vahel tuli) Probleemid tekkisid sinusugustel vendadel, kes kõike kardavad, ja midagi teha ei taha, ja siis panevad siukest demagoogiat pronksööst ja sokkide pesust jms pasast, üritades vabandada ennast välja sellest et nad piiksukotid on. Oopc, asi oli selles et sa vingusid nagu siga seal, midagi sulle ei meeldinud, alati vaidlesid, teistega läbi ei saanud, siis sattusid konflikti ülemusega, kes distsipliini majja pidi saama, ja su paika pani, (ala koristasid seal pidevalt ja tegid muud distsiplineerivaid harjutusi) mispeale sa solvusid, ja süüdistasid teda bossi mängimises ja pärast seda tõenäoliselt šlangi hakkasid panema, laatsa sattusid, ja kuna (nohardfeelings) sul pole väga raske tõestada et sa päris sirge ajutegevusega poiss siin ilmas ei ole, siis sind ka sealt välja visati. Nii et veelkord: Ükskõik kui palju sa siin ei demagoogitseks, et kui mõttetu see sõjavägi on, ja kui kõva mees sa niisamagi oleks, ja kui palju venelasi sa ilma igasuguse ettevalmistuseta pronksööl notiks ja kui palju seal sõjaväes pere mängitakse, siis kokkuvõttes taandus asi sellele et sa oled ise lihtsalt tavaline saamatu piiksukott

ja mis vene sõjaväkke puutub, siis pigem oli see üks tore seiklus, aga sõjaväega oli sellel asjal üldjuhul vähe ühist. Hakake huvi pärast küsima oma papadelt, kes seal käinud on, kas nad vähemasti kompassi õppisid seal kasutama :D Üldjoontes jah, võta rühm neid vene ajateenijaid, ja eesti ajateenijaid, ja pane need omavahel vastamisi, siis jahm...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2012 11:40 
Kasutaja avatar

kalle kirjutas:
Vaata oopc sellega on nii et erimeelsust ei saa tekkida, kui eesmärk on sama. Aga kui kõik teevad ja pingutavad, ja siis on rühmas üks oopc, kes ei taha ei suuda ei viitsi, ja ei meeldigi ja on mõttetu jms, siis tekivad probleemid. Sõjaväes ei tekkinud kunagi probleeme mehel, kes õppis, tegi oma asjad ära, ei virisenud.(virisemine ongi kõige hullem, meil ntx oli kutt, kes ei suutnud väga midagi teha, ja tunnid olid ta jaoks rasked jms, aga vana oli alati rõõmus, vabatahtlikult puhastas isegi peldikuid, viskas nalja, ja proovis alati teisi aidata, ja mitte keegi ei norinud ja ei olnud temaga paha, et ta ei suutnud, või ei osanud, isegi kui tervel rühmal jamasi sellepärast vahel tuli) Probleemid tekkisid sinusugustel vendadel, kes kõike kardavad, ja midagi teha ei taha, ja siis panevad siukest demagoogiat pronksööst ja sokkide pesust jms pasast, üritades vabandada ennast välja sellest et nad piiksukotid on. Oopc, asi oli selles et sa vingusid nagu siga seal, midagi sulle ei meeldinud, alati vaidlesid, teistega läbi ei saanud, siis sattusid konflikti ülemusega, kes distsipliini majja pidi saama, ja su paika pani, (ala koristasid seal pidevalt ja tegid muud distsiplineerivaid harjutusi) mispeale sa solvusid, ja süüdistasid teda bossi mängimises ja pärast seda tõenäoliselt šlangi hakkasid panema, laatsa sattusid, ja kuna (nohardfeelings) sul pole väga raske tõestada et sa päris sirge ajutegevusega poiss siin ilmas ei ole, siis sind ka sealt välja visati. Nii et veelkord: Ükskõik kui palju sa siin ei demagoogitseks, et kui mõttetu see sõjavägi on, ja kui kõva mees sa niisamagi oleks, ja kui palju venelasi sa ilma igasuguse ettevalmistuseta pronksööl notiks ja kui palju seal sõjaväes pere mängitakse, siis kokkuvõttes taandus asi sellele et sa oled ise lihtsalt tavaline saamatu piiksukott

ja mis vene sõjaväkke puutub, siis pigem oli see üks tore seiklus, aga sõjaväega oli sellel asjal üldjuhul vähe ühist. Hakake huvi pärast küsima oma papadelt, kes seal käinud on, kas nad vähemasti kompassi õppisid seal kasutama :D Üldjoontes jah, võta rühm neid vene ajateenijaid, ja eesti ajateenijaid, ja pane need omavahel vastamisi, siis jahm...

tõde on selgunud :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2012 11:59 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
See teema on juba mitu korda lukus olnud ja erinevad kasutajad pänne saanud ,et kasutajad on läinud isklikuks ja ei tea mida kõike veel -sõim ja solvamised.To Kalle aga sa kirjuta oma lugu mitte ära kirjuta minust näidendit ,nahka sa minuga üldse mölised.Selliste mölisemiste pärast tekivadki erimeelsused.Mina kirjutasin oma arvamuse ja sina tulid minuga mölisema.Mina ei tulnud sinuga mölisema ,järelikult sina põhjustasid hetkel konflikti.+Mul ei meeldi ,et süütud kannatavad ja nii e ivalmistanud ma ka kellegile kannatusi.Kui sina minuga mölised siis mina kannatan.
Võibolla oli rühmas üks Kalle kes koguaeg mölises-või loenguid pidas.
Siin foorumis tekib ka erimeelsusi kuid eesmärk on sama ,et igaüks kasutab foorumit sest see pakub huvi -nii ka sinul tekkis erimeelsus.Mina kirjutasin oma variandi ja sa tulid minuga mölisema.Ma ei süüdista kedagi ,sest bossid olid ka tegilikult bossid nad ei mänginud.
Ise öeldes enda värgi kohta siis päris kõigega värgiga ka vastuollu ei läinud või ei läinud meelgea ja suhteid erinevaid .Aga ma e ihakka meelega sinu pilli järgi tantsima ,et nii oleks sinule või minule parem.
Mina olen erinev nagu sinagi või keegi kolmas.
Ühiskond jaguneb nõnda ,et kes on kohustusliku ajateenimise poolt ja kelle see meeldib ja on need kes mõtlevad vastupidi .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2012 12:26 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Ma austan neid ja jagan respecti ,kellele meeldib see asi ja nad teevad seda asja südamega.Ma ei julge öelda ,et kas see on vajalik nii riigile või mida iganes aga esialgse süsteemi järgi ütleks ,et need kes südamega asja teevad siis see asi o nõige.
Mina ei leidnud ,et see vajalik oleks minule ,sest edasises elus ei olnud plaani sõjandusega degeleda.+edasine,tulevane elu oli ja on minujaoks tähtis ja seda ajateenimine minupuhul ei mõjuta.-võibolla reservi isegi läheks kui kutsutaks,sest inimesed on ka reservis suuremaks kasvanud ja arenenud ehk rohkem.Ei saa suuremas osas võrrelda lapsi täisksvanutega aga on ka erandeid.
Kui reservis tuleks minna paugutama siis ma usun ,et mõned bossid oleks rohkem inimlikumad,sõbralikumad :D
Isegi C-kat lubade tegemine ei hoidnud mind seal kinni-väljaspool on odavam ,kasulikum isegi teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2012 12:52 

oopc kirjutas:
Isegi C-kat lubade tegemine ei hoidnud mind seal kinni-väljaspool on odavam ,kasulikum isegi teha.

Kuidas ta tsiviilis odavam sul on ja kasulikum?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2012 12:55 
Kasutaja avatar

Tal omad joped. :err

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2012 13:02 

8-11 kuud peal seal ju ennast rakendama-võibolla veel hullem ,niisama olema ,et saada c kat näiteks.Aga nagu on kuulda ,minnakse tänapäeval sinna ,et olla kusagil ja ellu jääda ja suur soov on tekkinud naiste hulgas sinna minna.Peavari-toit-niiöelda huviringid-palk miski+võimalus ennast üles uppida sealses keskkonnas ja saada õigemat tööd.
Riik hoolitseb su eest,et ei mmaksa riiki kiruda ja isasi. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2012 14:59 
Kasutaja avatar

oopc sa põmst igas oma postituses lahkad mingeid "bosse" pole ju raske aru saada et nendega sul sõjaväes probleeme oli. Lihtsalt sul ei mahtunud pähe, miks sina pead kuulama kõrgemas auastmes olevat inimest. Ja sinu asi ei ole otsustada kas see mis nad teevad on õige või mitte. see on ka määrustikus kirjas, et sina pead kuulama mis kõrgemas auastmes või ametikohas kaitseväelane sulle ütleb. Ja peadki kuulama, sest isegi kui see sulle kohale ei jõua. on need kes sulle käsu annavad pädevamad kui sina. Ja isegi kui nad pange panevad, saavad nad ka omad vitsad. Aga see ei ole sinu asi öelda. Sina oleks pidanud vait olema ja edasi teenima. Olgem ausad seda ei suudetagi igale inimesele selgeks teha, et osades süsteemides töötabki eelõige käsuliin. ja oopc, ma ei kritiseeri sind kui isikut, vaid kui sterotüüpi. Sul on seisukoht, mida sa ei suuda põhjendada, vaid lahmidki oma "ei ole mulle vajalik, ja ei taha sõjaväelaseks hakata". Ega enamus ei hakanudki sõjaväelasteks, ja sõjaväelase karjäär ei ole ju ajateenistusega otseselt seotudki. See on ikka su oma vaba valik.
Erimeelsusi võib olla siin teemades, et kas panna autole madaldus või ei, ja kas tuuningpeeglid või ei. Aga see et sõjaväest midagi õppida oleks võinud, eriti sina, see ei kuulu vaidlemisele. Olen ka kohanud inimesi, kelle puhul saan aru miks nad minna ei taha/ei saa. Aga need on ka põhjused. Sinul seda põhjust ei olnud. sina(stereotüüp) oleki see musternäide tüüpilisest vennast kes ei saagi sõjaväes hakkama. Ja kui peakski kunagi mingi sõda tulema, siis osta paat, ja aeruta esimesena Rootsi, sest sellistest vendadest on pigem kahju kui kasu. Ja pärast sõda tule esimesena kaks kätt taskus ja lõug ees, rääkima, kuidas sõiapidamine ei ole sulle vajalik, ja ehk kui uus sõda tuleb ja inimesed on normaalsemaks saanud, siis võtad basuuuka, ja kütad kõigile ära.

Ja nüüd pöördun siis oopci kui isiku poole: Ehk seletad siis kõigile, mis sa oma elus sellist sellel ajal ära tegid, kui sa oleks pidand sõjaväes olema, mida sa ei oleks saanud teha, kui sa reaalselt ka sõjaväes oleks olnud? Et palun tõesti ühte head põhjust miks mitte sõjaväkke minna. Ja oopc, vasta konkreetselt, mitte ära nämmuta mulli, mis sulle oleks vajalik, ja mida sa ei taha ja pea.

Kes ei tantsi on politsei
Kes Eesti kaitseväest ära hiilib, saamatuse, küündimatuse, lolluse, vingumise, vastuvaidlemise pärast üritades põhjendada ja vabandada seda imelike ja läbimõtlemata seisukohtadega on oopc (stereotüüp)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2012 20:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Krt, ma olen seda vist juba öelnud, et olin omal ajal reformi ohver: kui 1997 sügisel mingi kõrgkooli nimekirjas olid, siis arvati kohe automaatselt reservi (vist). Praegu mõeldes, praegu vist läheks, kui keska just lõpetatud, sest siis ei osanud tõesti mitte midagi veel arvata, mida oma eluga peale hakata või mida õppida, millest hiljem reaalses elus kah kasu oleks.

Umx

P.S. Ja nii mõeldes, olin kahekordne ohver, sest neljandasse klassi minu aastakäik kah ei saanud minna, otse kolmandast viiendasse. Kurb...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2012 20:45 
Kasutaja avatar

Krt, töökaaslane sai täpselt samamoodi ära.
Ise juba leppinud et peab minema, tuleb siis lihtsalt ära käia.
Aga oopcil ka õigus päris mitmes mõttes, et inimesed jagunevad kaheks - kes tahab minna ja mitte.
Ma ei taha minna, lähen - aga mingit käkki vms pole küll plaanis hakata keerama seal.
Sellega seoses, on seal mingi multi-tooli vms asjaga ka midagi teha?
Või millist käekella soovitaksite sinna, mingi spordi oma, mis normaalselt vastu ka peaks vihmas vees külmas jne?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2012 20:54 
Kasutaja avatar

Minu meelest on oopci seisukoht pigem selline nagu osadel külapoistel, et tulin linnast töölt ära, sealt saan aint 500 euri palka, ja 200 läheb juba kuus bensu peale. nahhui 300ga nagunii ära ei ela, et me emaga otsustasime et elan veel niikaua kodus kui rohkem raha kuskil pakutakse. et respect neile kes tööl käivad aga mina tahan oma elu elada ja elan ema kulul ja tööturahast, ja tsillin oma e38ga ringi. Ülemus oli ka paha. Käskis tööd teha, ja teised vaatasid ka viltu mu peale, sest mulle lihtsalt ei meeldinud 8 tundi olla seal, et tahtsin aint 3 olla. Et igaüks elab oma elu nii nagu tahab aga mina ei lähe tööle. Ehk kui kuskile suvepäevadele kutsutakse, siis lähen, kui ülemused normaalsed on. Ma olen liiga erinev lihtsalt et kellegagi koos töötada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2012 21:10 

Mul jah üheasjana raskendas see teenimist ,et ma heastpeast lihtsalt ühiskonnast eemal pean olema ja ma ei saaks kunagi teada ,et mida see kinni oldud aeg oleks pakkunud-jah selline asi on ehk paljudel kuid teenivad ikka ära-mina ei teeninud ja omakorda siis sellele ,et kui juba oled vastumeelselt siis kõik asjad võivad ka võimendatult mõjuda ehk siis kui mõni käsuandja käitub mitte kenasti näiteks jne .Need bossid ,käsuandjad olid siiski vist vanemad ajateeniad ma ei süvenendu täpselt nendele asjadele ,et mitme paguniga keegi kui kõva mees oli kuig isai igaksjuhuks terveid vihikuid täis kirjutatud et mida tulevikus vaja teada oleks seal ja mille järgi meelde tuletada või õppida .Aga püüa õppida ja süveneda kui asi huvi ei paku ja oled keskkonnas vastumeelselt sest tegelikult see maailm minujaoks ei jätnud lihtsat muljet.Mingeid laule õpi,pagueid,püsse ja kuule ja pöördumised kõrgemate poole ma tõesti ei viitsinud ja kopp sai ette.Siis ma ei suitsetanud ka ehk see oleks mind seal hoidnud. Tagantjärgi ma mõtlen ,et kes teab mis olkes saanud kui ma oleks lõpuni teeninud kuid mina olen siiani rahul olnud olukorraga.Kui oleksin ära teeninud ja olukord kehvem oleks siis nukker kui aga oleksin ära teeninud ja hetkel olukord parem oleks siis paratamatus aga ma ei nuta hetke olukorra üle ,järelikult endajaoks olen toiminud õieti.
No olgu seda ka veel ,et mulle on meeldinud tööd ja värki teha kuid tean olukordi kus inimesed käivad koolides kuni mingi ulme vanuseni või pole miskit saavutanud,tekitanud ja siis hakatakse alles asju sättima -mõned ka jätavad juba kohustusliku hariduse ka pooleli ja hakkavad tööle või on läinud eestist ära .Ma olen püüdnud juba lapsest saati midagi tekitada+kohustuslikud haridused omandada mis oli kohustus ,ilma jamadetta.
Endamisis olen mõelnud olukordadele kus on näiteks olgu naisterahavs jätnud juba keskooli pooleli ,altuurasi tegema hakanud,välismaale altuurale ja siis lapsi väikeste vahedega ja siis on elul vastav tagajärg.
Lapsed on õige ja tähtis asi,haridus ka väga tähtis asi -ühesõnaga elu pole pulli asi.Minul on omad asjad ja värgid mõeldud igatahes ja ajateenimine minujaoks pole selline vajalik asi .Ma võin olla selletõttu kellegile täitsa piiksukott ,minu elu ei mõjutanud ajateenimine või teenimata jätmine -parak uantud hetkel oli see kohustus kuigi juba käis vist ka kõlakaid ,et muutub vabaks valikuks,et ei tea mis sellest nüüd edasi saanud on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2012 23:00 
Kasutaja avatar

oopc kirjutas:
kuig isai igaksjuhuks terveid vihikuid täis kirjutatud et mida tulevikus vaja teada oleks seal ja mille järgi meelde tuletada või õppida .Aga püüa õppida ja süveneda kui asi huvi ei paku ja oled keskkonnas vastumeelselt sest tegelikult see maailm minujaoks ei jätnud lihtsat muljet.Mingeid laule õpi,pagueid,püsse ja kuule ja pöördumised kõrgemate poole ma tõesti ei viitsinud ja kopp sai ette.Siis ma ei suitsetanud ka ehk see oleks mind seal hoidnud. Tagantjärgi ma mõtlen ,et kes teab mis olkes saanud kui ma oleks lõpuni teeninud kuid mina olen siiani rahul olnud olukorraga.Kui oleksin ära teeninud ja olukord kehvem oleks siis nukker kui aga oleksin ära teeninud ja hetkel olukord parem oleks siis paratamatus aga ma ei nuta hetke olukorra üle ,järelikult endajaoks olen toiminud õieti.

oopc tegelt on kaitsevägi sul sama kohustuslik nagu põhihariduski aga jah Oopc tegelt mul sama lugu, ja ma mõistan sind. Tundsin ennast ka tegelt nii viiendas klassis. Kirjutasin terveid vihikuid täis igasugu etteütlusi ja siinuseid, lihtsalt et kunagi oleks hea õppida. kurat aga eks sa õpi, kui see ikka huvi ei paku ja koolikeskkonnas vastumeelselt oled! Mulle see maailm ei jätnud muljet lihtsalt. Sunniti laulma seal mingit Päkapiku laulu, ja kuidas õpetajate poole pöörduda, püsse kahjuks meil ei olnud, va mõnel vennal, aga meil oli veel muidu bioloogia ja maateadus. Aga ma tõesti ei viitsinud ja kopp sai ette. Oleks ma siis suitsetanudki, siis see oleks ehk mind seal hoidnud. Aga jah hiljem ikka mõtlen mis oleks olnud, kui oleksin viienda lõpuni käinud, kuid olen siiani rahul ja ei nuta. Oleksin ehk lõpuni olnud ja oleks hullem olnud. Aga ei kahetse. St olen enda jaoks toiminud õieti

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2012 00:33 

No kool ja ajateenimine on mõlemad sarnaselt kohustused küll jah aga kooli pidasin mina väga tähtsaks,vajalikuks aga ajateenimist ei pidanud vajalikuks endajaoks aga see võib olla tähtis.Mina eristan neid siiski ega kooli sind ka keegi ei tiriks ehk.Ja kui ajateenimisest on tüsiseid teemasi läbi jooksnud et see ehk vabaks valikuks muuta siis see juba näitab ,et asjas kaheldakse ,et kuidas ja mis on õigem -seda enam andis minul põhjust teenida.Vist oli iseg iselle ajal aktuaalne see teema et muuta vabaks valikuks see trall ja no mõnus tunne on viimaste seas veeta oma aega sunduslikult niiöelda kusagil tsivilsatsioonsit eemal.
Koolist veel seda rääkida ,et millise kooliteega tegelasi aega teenimas käib on erinevaid .Mõni eestlane paberite järgi tuli aega teenima kes ei osanud riigikeeltki ,et mida krdit minul seal veel teha on ja milleks.
Minujaoks oli on haridus-kool tähtis-ajateenimine mittevajalik ja toimetulemine elus -eeskätt oma riigis ja siis kõik mis paremaks minna saab ja võib.
Aja teenimsit ei saa kooliga võrrelda ,sest sinna võetavadsinna saavd ja kõik värk on palju lahjem .koolis hakkama e isaa ,lähed erikooli või mida iganes.
Aega teenimast võid lihtsalt ära saada vähemalt praeguses ühiskonnas.Ma e ikujuta ette kuidas veneajal see värk olla võis aga ehk uurib ,laste ja kooli teema oli ka ehk + mingi 4 aastat teenimist karu taades vist -see oli tõsine värk juba
No spets sellepärast kool iminna või lapsi teha ,et mitte aega teenima minna pole mõistetav minujaoks.
Aga olen kuulnud ka olukordadest kus kibeletakse spets kooli ja lasteteemasi.raha otsas teeme lapsi ja värki aga see pole see teema ehk.
Edu kõigile

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2012 00:46 
Kasutaja avatar

sa muidu ajasid seda sama juttu arstlikus kontrollis psüholoogile ka?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis