Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:28

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 64 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eurotripp + Saksast auto ostmine.
PostitusPostitatud: 23.03.2012 01:11 

Plaan hollandist auto tuua. Küsimus, kas poolas ja leedus tanklates eurodes saab maksta? Ja kas poolas/ leedus mingi teemaks ka ? Huvitab just e30 ja e67.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2012 09:04 
Kasutaja avatar

sierra90 kirjutas:
Plaan hollandist auto tuua. Küsimus, kas poolas ja leedus tanklates eurodes saab maksta? Ja kas poolas/ leedus mingi teemaks ka ? Huvitab just e30 ja e67.

Teemaks on, sada korda räägitud sel teemal.
Ja miks peaks seal euro kehtima? Maksa kaardiga, siililegi selge.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2012 09:40 
Kasutaja avatar

highrankin kirjutas:
sierra90 kirjutas:

Teemaks on, sada korda räägitud sel teemal.
Ja miks peaks seal euro kehtima? Maksa kaardiga, siililegi selge.

Just, aga pangakaarte võiks igaks juhuks mitu olla. Poola Statoilis Swedbanki American Expressiga pole midagi teha, samas Swedbanki deebet töötas. Poolas zlotte hädasti vaja on, siis seal on "kantora"-sid teeääres üksjagu (valuutavahetus siis). Samas kui tuled Berliin -> FF oder suunal, siis sealt edasi on ka Poolas üksjagu kiirteed ja ei pruugigi olla. Vanasti oli algus külavahe ja siis seal oli neid. Peale kiirtee lõppu Varssavini tee ääres ei jäänud ka silma. Aga jah kaart on siiski lihtsam valik. Mis sa pärast selle ülejääva peenrahaga ikka peale hakkad kui kohalikke vahetad.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2012 12:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Poolakas vötab edukalt eurot vastu suvatanklas.

Muide Poolas mööda teed nr 10 söites peab vahpeal mingi 2 kilti kiirteed söitma. Vanasti oli tasuta, nüüd aga maksab 2 zlotti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2012 13:10 
Kasutaja avatar

saarlane kirjutas:
Poolakas vötab edukalt eurot vastu suvatanklas.

Muide Poolas mööda teed nr 10 söites peab vahpeal mingi 2 kilti kiirteed söitma. Vanasti oli tasuta, nüüd aga maksab 2 zlotti.

Võtab ta jee, ma tõin viimati CNG gaasil sõitva auto. Tallinna marsuudile (kiirtee ja läbi Varssavi) jäi 2 tanklat. Üks Poznani kandis ja teine Varssavis. Varssavis sai ainult mingi spetskaardiga või zlottides. Läksime hotelli ära ja hommikul leidsin mingi "kantora" juhuslikult, kuigi plaan oli pangakontorisse minna.

FF Oderi juures piiril olevas Orlenis on ka tanklas eraldi kantora osa, letitaga eurosid vastu ei võetud. Mingi turistibuss oli enne mind :(

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2012 18:52 
Kasutaja avatar

Poola kiirtee tolliputkades saab edkalt ka eurodes maksta aga tagasi antakse kohalikus rahas.
summa oli ca 5 euri putka kohta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2012 19:11 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma olen küll sulaeurodes kütuse eest maksnud. Mingi jubeda kursiga muidugi. Ja raudraha nad ei taha ei tankla ei maksuputka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2012 19:56 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Poola kiirtee tolliputkades saab edkalt ka eurodes maksta aga tagasi antakse kohalikus rahas.
summa oli ca 5 euri putka kohta.

Varssavist Berliini mineval kiirteel maksis iga peatus tolliputkas veebruaris tiba üle 3 euri.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2012 22:27 
Kasutaja avatar

No kui miski kursiga vahetatakse, siis äkki jah (letitagune teeb endale lihtsalt), aga ametlikult vist siiski ei võeta. Mingid väiksemates kohtades võib-olla jah. Kiirtee putkades on jah euro kurss seina peal, aga oluliselt krõbedam oli jah kui nn "kantorades".

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2012 10:32 
Kasutaja avatar

3 Putkat olid siis 13zlotti ja üks oli 19zlotti

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.03.2012 22:20 

Kas transiitnumber on oluline, kui auto on ostetud sakslase eraisiku käest? Autol saksa numbrid ilusti küljes. Tasub see ära, kuna kindlustus ju tegelikult ei kehti? Hakkab poola, leed, läti külge saksa numbritega autole?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.03.2012 00:07 
Kasutaja avatar

Homer5 kirjutas:
Kas transiitnumber on oluline, kui auto on ostetud sakslase eraisiku käest? Autol saksa numbrid ilusti küljes. Tasub see ära, kuna kindlustus ju tegelikult ei kehti? Hakkab poola, leed, läti külge saksa numbritega autole?

Saksa eraisik annab sulle oma numbrid kaasa? Väga ei usuks, neil see arvelt mahavõtmine tundub suht tähtis teema enne auto müüki. Mulle pole küll keegi kunagi andnud.
Kui kindlustust pole, siis võib "anaali" saada küll. Ma viimati pidin Poola ametnikke 15 euroga toetama, kuna mul ei olnud kirjutatud kindlustusele kuupäevi ja nn transiitide tehnilisse passi olid auto andmed täitmata + tulekustutit polnud. Öeldi et iga rikkumine 50 zlotti ja kas lähme sulaautomaati otsima, kuna mul zlotte polnud. Lõpuks öeldi et teema 15 euri ja lähme laiali. Mingi kviitung anti ka, aga selles natuke kahtlen :). Passisid kiirteel kohe peale maksuputkat pinokliga ja mulje jäi, et korjatigi ainult välismaa nr-tega ja transadega. Minu taga sõitnud sõbra magasin õnneks maha, tal jäid load Eestisse, kuna uue seadusega ju enam rahakoti vahel ei pea kandma. Seal vist nii odavalt poleks saanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.03.2012 01:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma maksin Lätis kindlustuse eest 40euri

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.03.2012 01:32 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
Homer5 kirjutas:

Saksa eraisik annab sulle oma numbrid kaasa? Väga ei usuks, neil see arvelt mahavõtmine tundub suht tähtis teema enne auto müüki. Mulle pole küll keegi kunagi andnud.
Kui kindlustust pole, siis võib "anaali" saada küll. Ma viimati pidin Poola ametnikke 15 euroga toetama, kuna mul ei olnud kirjutatud kindlustusele kuupäevi ja nn transiitide tehnilisse passi olid auto andmed täitmata + tulekustutit polnud. Öeldi et iga rikkumine 50 zlotti ja kas lähme sulaautomaati otsima, kuna mul zlotte polnud. Lõpuks öeldi et teema 15 euri ja lähme laiali. Mingi kviitung anti ka, aga selles natuke kahtlen :). Passisid kiirteel kohe peale maksuputkat pinokliga ja mulje jäi, et korjatigi ainult välismaa nr-tega ja transadega. Minu taga sõitnud sõbra magasin õnneks maha, tal jäid load Eestisse, kuna uue seadusega ju enam rahakoti vahel ei pea kandma. Seal vist nii odavalt poleks saanud.

Aasta oli küll 1993 ja siis sain küll auto osta koos Saksa numbritega.Tallinnas võtsin arvelt ja numbrid saadeti mäletamist mööda Sakasa tagasi.

M:Maki pistikuid!Kui on kellelgil üle välismaiseid münte(ka INGLISMAA!),vanu puukastiga raadioid,audiokassette ,taksofonikaarte,vanu mänguasju(metallauto),Elvaga postkaarte,ka visiitkaarte,siis võib mulle teada anda!KA MAKILINTE!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.03.2012 02:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Saab tänapäevani nii, aga sakslased lihtsalt ei lase teha nii.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 64 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis