Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:35

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 35 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine

Kuidas sõidaksid Itaaliast Tallinna?
Itaalia-Austria-Tšehhi-Poola-Leedu-Läti-Eesti 37%  37%  [ 31 ]
Itaalia-(Austria)-Saksamaa-Poola-Leedu-Läti-Eesti 39%  39%  [ 33 ]
Itaalia-(Austria)-Saksamaa-Taani-Rootsi-Eesti 17%  17%  [ 14 ]
Itaalia-(Austria)-Saksamaa-Taani-Rootsi-Soome-Eesti 7%  7%  [ 6 ]
Hääli kokku : 84
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kas autoga Itaaliast Tallinna läbi Poola või läbi Rootsi?
PostitusPostitatud: 30.03.2012 00:20 

Tervitus head inimesed.

Vabandan juba ette, kui see küsimus on siin foorumis juba vastuse saanud aga ma lihtsalt ei suutnud seda üles leida.

Küsimus siis järgmine:
Kas Itaaliast autoga oleks mõislikum/parem/targem tulla läbi Poola või läbi Taani ja Rootsi?

Kriteeriumiteks võiks olla:
* Aeg
* Hind
* Turvalisus - eelkõige Poola kaudu tulles.
* Sõidumugavus

Kui nüüd ise sellele küsimusele vastata, siis pakuksin Poola kaudu tulleks võidaksin ajas ja vist ka rahas. Seda juhul mind või mu autot seal ei röövita. Kuulujutud levivad sealseted barbaritest ja miilitsatest (politseiks neid ju kutsuda ei saa), kes võivad uue auto dokumendid omastada. Need kes Poola kaudu tihti sõitnud, ehk viitsivad kommenteerida hetke olukorrast. Teed pidid seal ka jubedad olema aga raske uskuda, et need saavad palju hullemad olla kui Tallinna teed. Ummikud on muidugi teine teema ja seepärast saan aru, et Poolat tuleks läbida vaid öösel.

Kas Austriast tasub läbi sõita aja või raha mõttes, kui valida Poola variandi kasuks?

Seega enda ja oma vara oleks kõige turvalisem vedada läbi Taani-Roosi. Teineasi kui kaua see aega võtab ning raha tuleb ka vist kõvast peale maksta. Ehk on siin mõni seikleja, kes oskab öelda, kui palju sõiduautoga Saksamaa-Taani-Rootsi-Eesti maksma võib minna.

Üritan leida mõistlikku viisi, kuidas algaja jõuaks ilusti koju tagasi :)

Tuhat tänu vastajatele.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Kas autoga Itaaliast Tallinna läbi Poola või läbi Rootsi
PostitusPostitatud: 30.03.2012 01:08 
Moderator
Kasutaja avatar

Poola nüüd mingi ulmekoht küll pole. Nüüd juba Leedu ja Läti hullemad. Austrias söidukatel teemaks tuleb tanklast osta, Tsehhi kohta map teagi söidukatest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.03.2012 13:52 
Kasutaja avatar

Poolas pole häda midagi, see rohkem linnalegend tõesti täna. Ma muidugi ei tea mis uuest autost sa räägid, aga kuni 10000 eurot autode vastu pole küll keegi huvi üles näidanud. Ei usu et täna enam selliseid autorööve toimub, pole ju nagu kuulda ka kuskilt olnud.
Aga mis politseisse puutub, siis eks need võivad tõesti palgalisa tahta, aga kui kõik korras, siis vast pole probleemi ka. Minult viimati taheti 150 zlotti (3 x 50 zlotti per rikkumine), kuna mul oli täitmata sakmsaa transiitnumbri tehniline pass, kindlustuse kehtivuse väljad ja polnud tulekustutit. Kaks esimest tõesti minu viga, pole neid ausalt öeldes kunagi täitnud ja ei mäleta et ka varem oleks probleeme olnud, kuigi kinni on ka varem peetud. Samas tulekustuti äkki oli ka, aga autol oli kindlasti miljon ja üks panipaika (ostetud auto, mida niiöelda tellimuse alusel transporditeenusena sai toodud).
Hullud teed on Poolas ainult Varssavis sees, mujal midagi hullu küll pole (Eeldusel et tuled Frankfurt Oderist ja mööda kiirteed Varssavini) ja sealt siis edasi. Peale Varssavit on ka ühes kohas miski 10 km jagu äkki teeremonti, aga see võib nüüd juba valmis ka olla. Leedus on mõnes kohas teed vaos natuke, aga samuti ei midagi hullu. Riia ümbersõit on ka nagu ta on. Aga kui ajudega sõita, mitte kõigist läbi kütta, pole kuskil midagi oluliselt hullemat kui meie kehvad teed.

Loe ka siit, siin küll ka toomise teema, aga eks ole ka sõidust ja kuludest juttu. Kütus peaks praegu kõige odavam vast Poolas olema, nii et seal kannataks paak täis lasta enne Leetu sisenemist ja noh Saksa poolt tulles ka, aga NB kiirtee esimesel 130km pole tanklat ja vahepeal on kõik mahasõidud ka kinni, nii et tark oleks see varu võtta või kohe alguses tanklasse sõita, see juhend peaks ka alltoodud lingil olema.
viewtopic.php?f=3&t=40031&hilit=eurotripp

Kiiruseületamisega on jah, et linnas lasevad rekkad ikka tavaliselt jah 70-80. Samas pean tunnistama, et nn madallendureid on viimasel ajal justkui vähemaks jäänud, kelle taga tiksuda või siis pole samal ajal sattunud. Trahvid varem olid igatahes suht väiksed, kunagi sain +25 eest 100 zlotti, ehk alla 25 euro :D. Õnneks just enne oli nn kiiruskaamera, mida navi teadis ja olin natuke hoogu maha võtnud ja alles hakkasin kiirendama. Mingid Leedu/Kreeklased panid +35 radarisse peale mind ja said 150 zlotti, ehk umbes 35 eurot. Aga see oli paar aastat tagasi ka, kas täna samad ei tea.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.03.2012 20:43 
Kasutaja avatar

Pole kindel, kas see teelõik marsruudi peale jääb, kuid kuu alguses sai turistibussiga Austrias käidud ja Tšehhist läbi sõites oli mõnikümmend kilomeetrit lihtsalt kohutavat maanteed - bussijuhid teadsid rääkida, et olevat betoonist teha proovitud ja millegi pärast oli lainetama läinud.. bussis igatahes rääkida ei kuulnud, juua ei saanud ja pagasilaekad lae all lendasid koguaeg lahti :kill Just mõtlesin, et kui peaks enda autoga sinna sattuma, siis seda teed väldiks küll kui tuld.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.03.2012 21:20 

see laineline tee tsehhis täiesti olemas :D see oli kuskil praha lähedal. wroclawist praha poole. esimeses rajas üle 70 sõita ei julenud, aga teine rada on enam vähem 120-130-ga ilusti läbitav. aga see tee sul vist siiski ette ei jää, kui marsruuti vaadata.
ma poolas üpriski palju ringi rännanud, aga politseida pole muresi olnud. pigem on tõesti lätis või leedus iga pisiasja pärast virisema hakatud. Poolaga olen kogenud veel seda, et hommikuti on võmmidel veidi söögiraha vaja teenida siis on peaaegu igas külas kiirust mõõtmas, aga peale lõunat lükkavad isegi rekkad 50 alast 90 rahulikult läbi. ja need kiiruskaamerad ka minuarust ei tööta, sest ühtegi kirja pole aastate jooksul koju tulnud :D
vaatasin kaarti ja itaalia metsikult suur :D kui äkki stardid lääne poolt, siis oleks mõtekam vb läbi saksa poolani varianti kaaluda. teed palju paremad ja pool poolat ka siis kiirteed. minuarust võtavad kiirteed palju vähem kütet kui külades 70-ga sõita..

ps! laevavarianti kaaluks siis juba saksast peale minna - rostock või mis selle sadama nimi oli.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.03.2012 22:20 

Tänud kõigile vastamast. Järeldan, et Poolat (või vähemalt Varssavi) on parem läbida öösel ning sealt sõita peatusteta nii palju Eesti poole kui võimalik. Tore kuulda, et seal on turvalisem, kui ehk aastaid tagasi.

Mis oleks realistik aeg Lõuna-Itaaliast Eestisse jõudmiseks? Üks juht ja veidi üle 3000km. Vaatamisväärsused jätaksin ka mõneks teiseks korraks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.03.2012 22:53 
Kasutaja avatar

Poolas on kiiruse eest trahvid väga väiksed. Maksimaalne on 500 zlotti. Põhjus on selles, et neil endal on seal kasutusel ka punktisüsteem. Aastaga piisavalt kogud, siis järgmine aasta võid tähistada :D Poolas kiirteedel 140km/h lubatud sõita.
Poolast tulles kui näed kusagil suure tee ääres viita restoran või midagi sellist ja juhatab metsatuka sisse, kus on palkmajast ehitis, siis soovitan! Toit on selline mida Eestist ei leia ja hinnad on väga väga head. Szczecin ümbruses oli neid ja sealt Berlin-i sõites oli ka üks tee ääres.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.03.2012 23:48 

See http://www.viamichelin.com/ on väga vinge ja kasulik teekonna abistaja. Ega seda vist kuidagi GPS seadmega ei anna ühendada, et näeks liikumist reaalajas vms?

MDB juhatus otsida restoran-palkmaju metsast on väga huvitav. Ma ei tea kas suhtuda sellesse tõsimeeli või umbusuga. Toit on seal kindlasti väga eriline, kuna ulukiliha pole vaja kaugelt otsida :)

Ahjaa, kui keegi tahab järgmine nädal Eesti poole küüti saada, siis võib mulle sõnumi saata. Enne neljapäeva liikuma ei hakka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2012 00:16 
Kasutaja avatar

Ei need ikka kohe tee ääres:D Lihtsalt puude taga, hea eraldatud. Ühel neist oli isegi tehtud välja laste mänguväljak.
Ma võrdlen seda Eesti oludega. Siis ei julgeks eriti küll minna, kas on toit halb või on liiga kallis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2012 09:58 

Ma ei saa aru miks seda viamichelini igale poole topitakse? Miks ta parem on kui http://maps.google.com/ ? Minuarust on seal teekonna planeerimine ikka paras piin võrreldes googli omaga kus saab lihtsalt tõsta marsruuti kuidas vaja on. Ajakulu ja kütuse arvutus on ka mõlemil suht samasse auku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2012 13:29 
Kasutaja avatar

googlemaps jah viimasel ajal parem ja väga mugavalt saad suvalisest kohast marsuudi joont lohistada mujale. Pakutud aeg normaalselt liikudes täitsa püütav või isegi "maha sõidetav". Mina oma tempos võtan Tomtomi ajast ikka tavaliselt mitu tundi maha.
Eks tipptunnil on igal pool ummiku võimalus, aga viimati liikusime 11 ajal Varssavis ja polnud midagi hullu. Mina valiks ka Samsamaa versiooni juba sellepärast, et saab natuke vähemalt täitsa mõnusa kiirusega lasta. Poolas ka jah 140 km/h kiirteed, mis lõppeb kuskil 100km enne Varssavit. 3000km jutti on vist siiski natuke optimistlik plaan. Ma kuskil 1800 olen jutti tulnud 200km Berliinist eemal (hakkasin sealt ajavahetata kuskil 12:00 sõitma ja 8:30 olen Tallinnas). Muidugi peale Varssavit sai ikka päris pikalt ühe Pirukapüti taga 130-140 tuldud, kokku võis ikka oma 150km või rohkem nii olla. Aga noh siis sai muidugi korralikult välja ka magatud enne. Üle 2000km sõites on tavaliselt siiski väike paus kas kuskil bensuka parklas tehtud ja mõned tunnid vahepeal magatud või siis tavaliselt Varssavisse hotell võetud.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2012 14:58 
Kasutaja avatar

Leedu ja Poola on bussi- ja rekkajuhtide luupainaja pigem.
Sõidad ise korralikult ja kuskil maantee ääres ei maga, siis ei röövi sind keegi.

Aga nägu läks naerule kyll, kui lugesin, et inimene tahab läbi Rootsi Eesti tulla :D ITAALIAST

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2012 19:56 

raintuul kirjutas:
Aga nägu läks naerule kyll, kui lugesin, et inimene tahab läbi Rootsi Eesti tulla :D ITAALIAST

Saan täiesti aru, kuna Rootsi ei jää ju tee peale. Samas Google Mapsi järgi Rootsi kaudu minnes pikeneb teekond kõigest 10% ehk 300km võrra. Rahalises mõttes oleks see oluliselt kulukam.

Samas hääletus näitab, et lausa 18% jõuaks Eesti Rootsi kaudu. Nii et see on päris arvestatav alternatiiv.

Mina siiski mõtlen sõita läbi Poola eelkõige aja võitmiseks, kuna ajutine numbrimärk kätte saades kehtib veel vaid 4 päev. See 3000km tuleb selle aja peale ära jaotada. Tuginedes teiste (eelkõige teie) kogemusele keskmiseks sõidukiiruseks võib julgelt arvestada 100km/h väikeste peatustega. Seega öö-päevas võiks sõita kuni 800-1000km olenevalt oludest. Pikemalt sõites oleks enda ja teiste tervisele ja varale mõeldes liiga riskantne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2012 20:42 
Kasutaja avatar

no ma kahtlen, et sa neli päeva sealt sõidad. kaks ööpäeva on selline korralik tulemine. sõidad italliast saksamaale päeva ja järgmine päev sõidad 21 tundi saksamaalt tallinnasse. tundub suhteliselt ulmena vist aga on sõidetud korduvalt 22 tunniga järjest saksa välja Tallinnast, vahepeal oli küll tunnine magamine. lihtsam oleks muidugi sebida endale inimene kaasa ja järjest kõik ära sõita vahetustega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2012 22:51 

Qu!7 kirjutas:
kaks ööpäeva on selline korralik tulemine. sõidad italliast saksamaale päeva ja järgmine päev sõidad 21 tundi saksamaalt tallinnasse.

Tänud, et jagad oma kogemusi. Julgustav on teada, et ei pea väga kiirustama ning mõnes kenas kohas peatuda ja digisensori abil pilt bittidena jäädvustada vanaduspõlveks :p

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 35 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis