Poolas pole häda midagi, see rohkem linnalegend tõesti täna. Ma muidugi ei tea mis uuest autost sa räägid, aga kuni 10000 eurot autode vastu pole küll keegi huvi üles näidanud. Ei usu et täna enam selliseid autorööve toimub, pole ju nagu kuulda ka kuskilt olnud.
Aga mis politseisse puutub, siis eks need võivad tõesti palgalisa tahta, aga kui kõik korras, siis vast pole probleemi ka. Minult viimati taheti 150 zlotti (3 x 50 zlotti per rikkumine), kuna mul oli täitmata sakmsaa transiitnumbri tehniline pass, kindlustuse kehtivuse väljad ja polnud tulekustutit. Kaks esimest tõesti minu viga, pole neid ausalt öeldes kunagi täitnud ja ei mäleta et ka varem oleks probleeme olnud, kuigi kinni on ka varem peetud. Samas tulekustuti äkki oli ka, aga autol oli kindlasti miljon ja üks panipaika (ostetud auto, mida niiöelda tellimuse alusel transporditeenusena sai toodud).
Hullud teed on Poolas ainult Varssavis sees, mujal midagi hullu küll pole (Eeldusel et tuled Frankfurt Oderist ja mööda kiirteed Varssavini) ja sealt siis edasi. Peale Varssavit on ka ühes kohas miski 10 km jagu äkki teeremonti, aga see võib nüüd juba valmis ka olla. Leedus on mõnes kohas teed vaos natuke, aga samuti ei midagi hullu. Riia ümbersõit on ka nagu ta on. Aga kui ajudega sõita, mitte kõigist läbi kütta, pole kuskil midagi oluliselt hullemat kui meie kehvad teed.
Loe ka siit, siin küll ka toomise teema, aga eks ole ka sõidust ja kuludest juttu. Kütus peaks praegu kõige odavam vast Poolas olema, nii et seal kannataks paak täis lasta enne Leetu sisenemist ja noh Saksa poolt tulles ka, aga NB kiirtee esimesel 130km pole tanklat ja vahepeal on kõik mahasõidud ka kinni, nii et tark oleks see varu võtta või kohe alguses tanklasse sõita, see juhend peaks ka alltoodud lingil olema.
viewtopic.php?f=3&t=40031&hilit=eurotrippKiiruseületamisega on jah, et linnas lasevad rekkad ikka tavaliselt jah 70-80. Samas pean tunnistama, et nn madallendureid on viimasel ajal justkui vähemaks jäänud, kelle taga tiksuda või siis pole samal ajal sattunud. Trahvid varem olid igatahes suht väiksed, kunagi sain +25 eest 100 zlotti, ehk alla 25 euro

. Õnneks just enne oli nn kiiruskaamera, mida navi teadis ja olin natuke hoogu maha võtnud ja alles hakkasin kiirendama. Mingid Leedu/Kreeklased panid +35 radarisse peale mind ja said 150 zlotti, ehk umbes 35 eurot. Aga see oli paar aastat tagasi ka, kas täna samad ei tea.