Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:42

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 35 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kuidas sõidaksid Itaaliast Tallinna?
Itaalia-Austria-Tšehhi-Poola-Leedu-Läti-Eesti 37%  37%  [ 31 ]
Itaalia-(Austria)-Saksamaa-Poola-Leedu-Läti-Eesti 39%  39%  [ 33 ]
Itaalia-(Austria)-Saksamaa-Taani-Rootsi-Eesti 17%  17%  [ 14 ]
Itaalia-(Austria)-Saksamaa-Taani-Rootsi-Soome-Eesti 7%  7%  [ 6 ]
Hääli kokku : 84
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kas autoga Itaaliast Tallinna läbi Poola või läbi Rootsi
PostitusPostitatud: 31.03.2012 22:52 
Kasutaja avatar

Kisub lahedaks, kõik räägivad siin ühejutiga tulekust ja järgmine hetk on et vahepeal magad 3-x tundi. See pole ju mingi järjest tulek, sedasi olen ma ka ikka päris palju kordi tulnud. Mina mõtlen siiski järjest tulekuna seda, et pikim peatus on tankimine + võib olla võtad võileiva või paar.

100km/h sa siiski väga arvestada ei saa. Peale Poola kiirteed langeb see number alla, väikseid külasid palju jne. Varssav Tallinn on minu kogemus nii 13-14h kui ikka väga ei veni. Varssav oleksi hotelli plaanides selline hea punkt, kust siis edasi ära sõita, et veel inimlikuks jääks.
Teine variant on tõesti, et kui tunned et unine, siis lihtsalt keerad bensukasse ära ja magad natuke. Sellisel viisil tulles võib tõesti nimetada ühe jutiga sõitmist ka pikemate otsade kui 2000 korral. Münchenist hakkasin mingi 12:00 paiku Eesti aja järgi tulema ja Tallinnas olin 15:30 paiku (lasnamäel).
Ühe jutiga jõudsin Panevezys ümbersõiduni, siis lihtsalt keha juba ütles, et tema enam ühes asendis ei suuda, sees hakkas vastikult pistma juba. Keerasin Statoili ära ja tegin väikse jalatuse, et vähe paremaks läheks. Siis keerasin magama ära paariks tunniks. Googlemapsi järgi 1650km kuskil. Kusjuures ei olnud väga kehvade istmetega auto. Varasemad peatused olidki Frankfurt Oderis kiirelt Kebab ja kohe tuld, Kiirtee alguse poole ka üks väiksem alla poole tunni jalutuskäik, kuna ei riskinud paaki tühjaks sõita ja Varssavis ka tankisin ja sõin samal ajal teise FF oderist kaasa võetud Kebabi. Rohkem pause polnud (v.a tankimised mida oli veel mõned).
Eks sa pead muidugi ise vaatama, samas Saksamaal saad jällegi kiiremini lasta, nii et seal saad jälle kiiremini liikuda kui 100km/h. Ma muidugi ei tea mis auto jne, aga enamasti kannatab nii 150-ga ikka lasta sõltumata autost. Enda doonorautoga sai ka suhtkoht Stuttgartist Berliinini 200ga lastud, kui kedagi jalgu ei jäänud, aga enamasti jääb ja pigem liigud ikka nii 170-180. Teine variant oleks katsuda Berliinini ära vedada ja siis sealt ühe jutiga tulla. Sealt ma olen nii 8 paiku hommikul startinud ja 2:30 olin Tallinnas. Aga tookord sai ka päris paljudes linnades suht nobedalt lastud Poolas (k.a see 100 zlotti tuligi samal sõidul), mille peale kulus 30 minutit vaidlus, ülejäänud peatused olid tankimised. Tallinna piiril peeti ka kinni, +72 radarisse, millest oleks mõõteviga maha läinud. Õnneks oli täitsa tore politseinik (punase Corollaga), seletasin ära, et näed olen pikalt roolis olnud ja kodu mustamäel oli juba käega katsuda. Ei hakanud öises linnas järsult pidurdama, et lasin lihtsalt gaasi maha linna märgi juures. Käis oma autos, veendus et kehtivaid rikkumisi polnud ja soovis head teed paludes need paar kilomeetrit end tagasi hoida.
Ehk siis Berliin - Tallinn on selline piiripealne, aga hotellis väljamaganuna peaks tehtav olema. Mai alguses peab ise ka jälle ühe otsa tegema ja just mõtlengi, et vist peaks Berliini peatuspunktiks võtma, sest kuskil 20-21 paiku hakkame Stuttgartist liikuma ja Varssav jääks vähe kaugele. Samas kahekesi sõites on Berliin - Tallinn täitsa mõeldav.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2012 01:16 
Kasutaja avatar

Mina pakuks, et võta asja rahulikult. Sõida Varssavi, võta hotell, puhka. Miks teha üks autoost tööreisiks, kui saab seda võtta ka puhkusena.
Kui midagi muud targemat ei leia Poolas teha siis http://www.odloty.pl/ :D Hinnad ja kvaliteet on väga väga head :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2012 15:29 

MDB kirjutas:
Kui midagi muud targemat ei leia Poolas teha siis http://www.odloty.pl/ :D Hinnad ja kvaliteet on väga väga head :D

Tänan väga soovituse eest, kuidas meeldivalt aega veeta. Hindan kõrgelt eriti neid soovitusi, mida on soovitaja omal nahal kogenud ja järgi proovinud :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2012 18:34 
Kasutaja avatar

Kust Sa Itaaliast täpsemalt stardid? Ilmselt on läbi Saksa mõistlikum tulla. Kaardilt vaadates võib küll suur ring tunduda ümber Tsehhi aga läbi Saksa saad koguaeg bahni mööda hooga tulla kuni Varssavini välja. Tsehhi kaudu tulles pead sõitma väiksemaid kaherealisi teid mis võtab päris palju rohkem aega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2012 21:01 
Kasutaja avatar

Saksamaalt edasi laevaga!?
http://www.balttours.lt/en/ferry_tickets3/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.04.2012 14:39 

Arvatavasti sõidan pikki Saksamaad, et tuttavale külla minna (Poola piiri ääres) ja jätan Tšehhi jah seekord vahele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.04.2012 15:00 
Kasutaja avatar

MDB kirjutas:

Selle aja peale kui põhja Saksamaa sadamalinnadesse jõuda oled juba poole Poola peal. Suht pointless ju, eriti kui isegi kajutikoht on 80 eurot, auto hinda isegi ei vaadanud. See juba paak kütust.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.04.2012 16:42 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
noh Saksa poolt tulles ka, aga NB kiirtee esimesel 130km pole tanklat ja vahepeal on kõik mahasõidud ka kinni, nii et tark oleks see varu võtta või kohe alguses tanklasse sõita, see juhend peaks ka alltoodud lingil olema.

Siiski seal 1 võimalus on Saksa piirist mitte kaugel, kohal nimeks Torzym, kus saad väiksesse asulasse sõita ja on päris mitu tanklat isegi majade vahel.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.04.2012 17:53 
Kasutaja avatar

MantaOwner kirjutas:
Tsiteeri:
noh Saksa poolt tulles ka, aga NB kiirtee esimesel 130km pole tanklat ja vahepeal on kõik mahasõidud ka kinni, nii et tark oleks see varu võtta või kohe alguses tanklasse sõita, see juhend peaks ka alltoodud lingil olema.

Siiski seal 1 võimalus on Saksa piirist mitte kaugel, kohal nimeks Torzym, kus saad väiksesse asulasse sõita ja on päris mitu tanklat isegi majade vahel.

Tõnu

Jah maha sõites küll, aga kui loodad teeäärest leida siis pole. Nüüd oli märk ka minuarust pandud, et järgmine tankla 130km. Kui ma esimest korda tulin, siis veel polnud. Algul lootsin ka et küll mõni ikka on ja kui asi juba kriitiliseks läks siis ei olnud enam linnadesse sõite ka, alles ehitusjärgus kõik. Lõpuks nägin ühte mis kiirtee alt läbi mineva vana tee ääres oli ja kõmpisin sinna, ei tahtnud riskida. Teoorias oli lähim tankla kuskil 25km, mis oleks välja ka vedanud, aga takkajärgi tarkus. Navis uut osa sees polnud ja Googlemaps vist ei tea tänaseni sellest midagi, vähemalt paar nädalat tagasi veel ei teadnud.
Esimesele sillale keerates ja siis omakorda FF oderi suunas (linna) sõites on ka suur Lukoil, kus igasugu kaartidega maksta saab (mingi 1-2km teest eemal). Kuigi ma nüüd kindel pole, kas peale ümberehitust sealt ikka sai enam maha. Sealt poolt tulles muidugi Varssavi peale sai, me tulime läbi FF oderi, kuna kebabiisu oli veel enne Poola sisenemist, aga minu tavaline putka oli juba 21 ajal kinni. Või siis alternatiiv 2 on kohe esimesest otsast (samas sild üle) uuesti suund Berliini peale võtta ja enne piiri (teises suunas) Orlenis käia. Enne piiri vast uuesti Tagasipöörde ikka saab teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.04.2012 22:14 
Kasutaja avatar

Niipalju võib veel lisada, et Saksamaal Poola piiri ääres on kütus tunduvalt kallim kui sisemaal, diisel maksis piiril 1,69 eur/L vs kuskil sisemaal 1,46 eur/L (veebruari alguse seisuga).

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.04.2012 22:17 
Kasutaja avatar

MantaOwner kirjutas:
Niipalju võib veel lisada, et Saksamaal Poola piiri ääres on kütus tunduvalt kallim kui sisemaal, diisel maksis piiril 1,69 eur/L vs kuskil sisemaal 1,46 eur/L (veebruari alguse seisuga).

Tõnu

See on küll kahtlaselt kõrge hind, isegi Saksamaal ei maksa niipalju ju. Kas seal mitte 1.5x ei olnud diisel. Mina märtsi alguses sain 1.39-ga. Sõber 12.03 võttis kuskil kiirtee ääres ja tuli 1.42.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.04.2012 09:23 
Kasutaja avatar

Kui sa nüüd natuke lugeda ka viitsid, siis see oligi just Saksamaal (Varssavist tulles peale Saksa-Poola piiri esimene tankla) Berliin-Varssavi kiirteel A12 veebruari alguses:

Pilt

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.04.2012 09:42 
Kasutaja avatar

OK. lugesin valesti, aga miks Eesti poolt minnes tankida Saksamaal? Poolas on ju kütus odavam. Teiseks tundub et sa oled mingit V-power diislit ka vist võtnud shellist, mitte tavalist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.04.2012 10:24 
Kasutaja avatar

Tangid ikka nii, nagu paagis kütuse kogus parajasti on, samas plaan oligi võimalusel Saksa poolel tankimine teha, kuna seal peaks siiski olema tiba kvaliteetsem kütus (ei hakka siin diskussiooni tekitama kütuse kvaliteedi osas erinevates riikides, mina tegin sellise valiku). Diislit sai võetud kõige kallimat, mis pakkuda oli, kuna oli just see külmalaine -30 kraadiga ja ei olnud erilist soovi kuskil tee ääres pärast konutada. Iga 90L paagitäie diisli kohta sai igaks petteks tangitud ka ~5-10L bensiini, et buss järgmisel hommikul ikka käivituks.
Samas see tuli omale ka üllatuseks, et Poola poolel viimase 130km jooksul on kiirteel nö tühi maa.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.04.2012 10:30 
Kasutaja avatar

Ok siis arusaadav, kui ei tahtnud riski võtta. Ma lihtsalt alati planeerinud tankimise Poola poolele Saksast tulles. Ma pole kunagi siit sinnapoole üldse sõitnud ka muidugi, teistpidi vast oma 20 korda kinldasti. See uus kiirtee on jah lahti miski november - detsember, nende kodukal ka kirjas, et bensukad ja asjad alles tulevad. Isegi hoiatus, et palun arvestage tankides. Pidavat saama valmis alles 1 maiks või midagi sellist, aga tublid töömehed tegid kiiremini. Seetõttu ongi kuni 1.05 see teelõik tasuta. Ma saan õnneks paar päeva hiljem tulles kohe teada ka palju uus osa maksma hakkab.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 35 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis