Mõtlemiskoht kõigile - kui palju võrra sõidaksite Teie rahulikumalt/korralikumalt, kui kehtestatud oleks veapunktisüsteem ja Te teaksite, et näiteks ükskõik millise kolmanda rikkumisega mingi kindla ajaperioodi jooksul (olgu see siis turvavöö või + 10km/h) lähevad load X ajaks hoiule?
Teiseks - kui palju on siin foorumis halamisteemasid teemal, et "sellel arutul BMW/Audi/MB juhil kes Tartu maanteel minust 180ga vastassuunas mööda küttis/ Vabaduse puiesteel 50 alas 100ga lendas ei ole peas kõik korras ning kui ma ta kätte peaks saama, siis taon ta ära" ?
Suvaline näide :
viewtopic.php?f=3&t=89105Kui nüüd sellistelt isikutelt juhtimisõigus häirete tõttu ära võtta - kellele see halba teha saab?
Kolmandaks - mina ei leia, et antud trahvimeetmete karmistamine tavakodanikule kuidagi negatiivselt mõjuda saaks. Liiklen autoga iga päev, ca 30-40k km aastas. Kiirus on koguaeg ca +10 lubatust üle, tihtilugu isegi rohkemgi. Patrulle näen kiirust mõõtmas üle päeva, tihti ka radar just minu sõiduki peale suunatud. Eriti hea näide on enne Järve Amservi kesklinna poolt tulles üle tööd tegev patrull, kellega ma praktiliselt iga päev lõunale sõites radarisse tõtt passin. Ja arvake ära, kui mitu korda mind kinni peetud on, isegi kui ma ainukene auto Pärnu maanteel olen tol hetkel ? Ehk siis viimase rahatrahvi sain ma neli aastat tagasi kanalis, kuid siis oli lubatust juba üle 20km kiirust rohkem ning trahv täiesti õigustatud.
Ehk siis senimaani on politseil veel kehtimas tendents, et tähelepanu tuleb pöörata just suurematele kiiruseületamistele. Ja kui antud suuremate kiiruseületamiste eest on kehtimas karmimad trahvid, siis kas ükskord näiteks +30 eest saadav 500 eurone trahv ei pane seda vaest 18-25 aastast ja kõige enam liiklusõnnetusi põhjustavas vanusegrupis olevat vanemate kulul elavat raske parema jalaga tudengihakatist mõtlema liigsuure kihutamise mõttekuses?
Neljandaks - on ka palju hala teemal et sain kinnitamata turvavöö eest vastikult politseihärralt sada-sada viiskümmend - kakssada eurot trahvi. Mõttekoht - kui meediast ja ka siit foorumist läbi käinud ca nädal tagasi Aegviidus juhtunud laibaga lõppenud õnnetusel kaasreisijal oleks vöö kinnitatud, siis kui palju ta kannatada saanud oleks? Murdnud jalaluu? Roided ehk ... aga suure tõenäosusega oleks ta ellu jäänud. Ja kuidas noort ja mõtlematut inimest mõtlema sundida, kui turvavöö mittekandmine suht in teema on? Vabandusi on ju mitmeid - linnakiirus ei lähe suureks et midagi hullu juhtuks ; vahemaa on väike; turvavöö on ebamugav jne. Samas kui see just kõige primitiivsemal viisil inimesele rahalise näite näol peakolusse sisestada, et vöö mittekandmine on trahvitav just sellise suure summaga - siis ehk inimesed hakkavad ka mõtlema ja seetõttu ennast säästma?
Kokkuvõtvalt - kuigi inimesed sellest aru saada ei taha, siis (liiklus)politsei esmane ülesanne ei ole mitte karistada ja riigi rahakotti täita, vaid hoida ära meie niigi väikese rahvaarvu kahanemist. Kahjuks paljud selle peale enne mõtlema ei hakka kui endaga või mõne lähedasega midagi dramaatilist juhtub ... ehk suudab vähemalt karistussüsteemi karmistamine mõnegi inimese tarbetu hukkumise/invaliidistumise ära hoida.