Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 22:49

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 142 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei toob teedele ekstrajõu ja karmid karistused
PostitusPostitatud: 17.04.2012 16:41 
Kasutaja avatar

Blacku kirjutas:
Mind paneb tegelikult imestama, kui vähe pannakse inimesi Tallinnas puhuma. Viimase 2,5 aasta jooksul olen ma päeval/õhtul/öösiti väga palju ja päris kahtlates kohtades linnapeal sõitnud. Pakkuge, mitu korda ma olen puhunud... ümmargune 0! Isegi trahvi tehes pole puhuma pandud. Dokumente on kontrollitud 1x.

Paneb ka samamoodi imestama Tartus, detsembris-jaanuaris sai liigeldud u 2-5 päeva nädalas öösel-hommikul, mil on väga vähe autosi liikvel, vahtraleht, must bmw toonklaasiga, vibreeriv reg nr, ja autos lällav rahvas jms ei äratanud kellegis kahtlust mitte kordagi, ja sai tõesti päris palju liigeldud siis.

E: 1x kontrolliti, aga see oli täiesti lamp kuna unustasin tuled ja ns korraks käisin linnas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2012 17:15 
Kasutaja avatar

milline see õige ots on?Tundub nagu mõni teaks , aga konkreetselt välja ei ütle.
Ma küll ei tea, miks praegu kasutusel olevad meetmed ei kõlba? Lolli pea vastu ei ole kasu ilmselgelt suurematest trahvidest ega aita ka rohkem patrulle. Nendega ei ole mõtet antud teemat arutada ka. Normaalset inimest paneb see kindlasti natukeseks järele mõtlema, kui paariks nädalaks pokri pistetakse. Teatud liiklusrikkumiste kriminaliseerimine aitas päris kindlasti. On päris palju ametikohti kus saad kohe kinga, ku krimm korras karistatud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2012 17:29 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
@Tsett! Ära pane mulle sõnu suhu!

Pole minu asi midagi parandada! Antud ametnikud peaksid olema targemad, kui mina.

Probleemi lahatakse valest otsast, seaduste karmistamine ei muuda peale selle suurt midagi, et korralik liikleja on veel korralikum ja idioot on samasugune edasi.

Tegeletakse valede asjadega!

mina küsisin vaid paar lisaküsimust, mitte ei pannud sõnu suhu.

sa ütled, et ranged karistused on bs ja ei aita, samas minu esimesele küsimusele vastad, et pole sinu asi end parandada. mis see lahendus peaks siis olema? karmid trahvid on jamps, ise ka nagu ei taha muutuda...

lihtsalt apaatselt pealt vaadates ja oodates, et keegi asjad meelepäraselt korda ajaks... see ei toimi. või nagu vanasõna ütleb: ei saa ju santi sundida, kui sant ei taha kõndida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2012 17:59 

ghozt kirjutas:
oskaja kirjutas:
Trahvid tuleks autokoolidega samamoodi siduda... viimasel ajal jääb küll mulje, et lube jaotatakse naeratuse või küttepuude koguse järgi ning ARK-ist saadakse sõiduõpetaja tutvuste kaasabil lihtsamalt läbi. Lisaks tuleks paljud ravile saata...korduvalt.
Liiga lihtsaks/kergeks on see lubade saamine muutunud.
Ehk aitaks koolituse hinna tõus(ntx 2x kallimaks); eksamite hinnatõus; karmim kord eksamitel - a'la 1 viga, vahet pole kas suur või väike, ja korduseksamile; eelnevalt muidugi lisa sõidutunnid kopsaka raha eest; karmim arstlik kontroll (ka mõistuse) jne. Võibolla hoiaks see liiklusest eemale ebakindla sõiduviisiga isikuid....võib-olla on neil niipalju mõistust, et ei hakka raha raiskama.

Lühidalt öeldes tuleks lubade saamine niipalju keeruliseks/kalliks ajada, et selle teekonna võtaks ette ainult need kellel oleks reaalselt neid lube vaja ja et nad ka vaeva selle nimel näeks... et hiljem sõites oleks koguaeg kenasti meeles kui raske seda juhtimisõigust saada oli. Siis ehk käituvad liikluses normaalsemalt ja võib-olla jääks idioote mõne aja jooksul vähemaks.

Mõttetu idee!
Siis on liikluses tõesti ja ainult need noored, kelle vanemad on rikkad ja samas on ka palju lubadeta juhte siis, kui mingeid ulmesummasid peab lubade eest välja käima, siis kaob paljudel lubade tegemise mõte ära ja arvavad, et ilma on mõistlikum sõita. Sellise idee järgi võiks kõik asjad kallimaks teha. Tõstame kütusehinda 4 kordselt, siis ei ole neid jobusid liikluses, kes niisama ringi sõidavad. Tõstame rasvase söögi hinda meeletult, siis ei ole pakse inimesi. Tõstame ravimite hinda jõhkralt, siis ei ole neid invaliide ja tüütuid pensionäre enam kuskil segamas ülejäänud inimesi. Alkoholi hinda tõstame ka, kaovad joodikud ära. Palkasid langetame, siis peavad inimesed rohkem aega tööl veetma, et ära elada ja ka see hoiab idioote eemal ülejäänud rahvast. Ühesõnaga teeme kõik selleks, et inimestel oleks halvem elada!

Kui sul mäkis tõstetakse eine hinda 2x siis see ei ole märgatav. Aga kui sa pead lubade eest näiteks 2 korda rohkem maksma siis see paneks sind juba mõtlema eksole? Sa räägid nii nagu Eestis elaks ainult rikkad ja nende lapsed... ka neil on omad piirid kuskil olemas. Ma ei tahaks uskuda, et vanemad oleks nõus 2, 3 või rohkem kordi kogu summat välja käristama, sest näha on ju et lapsuke ei hinda asja väärtust (eks kindlasti on ka erandeid). Ja suvaliste kuivikute, need kes praegu ebakindla sõiduviisiga umbmääraselt hommikustel ja õhtustel tipptundidel ujuvad keset liiklust, sarnased kasutaks ehk pigem ühistransporti või klapiks hommikuti naabritega ühe auto peale ennast.
Ja ära keskendu nii väga sellele hinna tõstmisele vaid kogu tekstile, et kogu lubade taotlemise protsess tuleks ajada keerulisemaks- rohkem sõidutunde, rohkem keerulisi olukordi, rohkem eksamiküsimusi jne jne.

Kui sa siiski arvad, et lõpuks jäävad liiklusesse järgi ainult rikkurid ja nende lapsed siis sellisel juhul jäävad nad ju sigaduste korraldamisega paremini silma ja saavad oma karistused niivõinaa kätte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2012 18:14 
Kasutaja avatar

autokoolid võiksid tõesti lisada rohkem sõidutunde oma õppekavasse. Ennem õpilast eksamitele ei lubataks, kui tõesti on 100% kindel, et inimene saab rooli taga linnas ja trassil hakkama + oskaks ettenähe ohuolukordi.
Mul tean ise mõnda inimest, kes peale autokooli ei ole võimelised igapäeva liikluses osalema. Eksamid suudab iga tarkpea ära teha. Õpetaja juhendamisel ka vasakule ja paremale keerama. Aga praegu nendega kaasa sõites ei tea kunagi, kas ikka sihtkohta tervelt jõuad.
Eelnevatele stopp märkidele ja tühi sirge tee jne. tegelastele - kas on veel selliseid tegevusi, millega sisulselt keegi kahju ei kannata, aga seadusega lubatud ikkagi ei ole? Minge keerake teeäääres surnud küülikule kotid taha. Keegi ei kannata ju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2012 18:16 
Kasutaja avatar

mkb kirjutas:
No loe nüüd neid näiteid mis toredaid kontakte marsimehikestega on põhjustanud (1 ratas äärekivil, 2 lisatuld...)
Oma piiratud ressursse raisatakse tühja-tähja peale.
Maal meil kohalikele marsimehikestele on jõukohased vaid alaealised ja põhjajoonud parmotid keda peedistada.

Näiteks mina sain trahvi täiesti tühjal teel öösel (mitte ükski inimene ega auto ei liikunud peale minu) STOP-märgi all mitte 100% peatumise ja keelumärgi eiramise eest kui Jõhvi statoili juures tee-ehitus oli. Tea kellele ma ohtlik olin, kas statoili müüjale või?

jaah, ma saan aru, et tegu on täiesti mõttetuna näivate nähenärimistega, samalajal kui linnas on lahendada superkuritegusid. jah, ma olen ka selles kindel, et tehakse maksuraha (ka lisajõudude kinni maksmiseks) ja õigustatakse enda olemasolu. aga mõtle niipidi, et sellise kottimisega filtreeritakse osa seltskonda välja. preventatiivne meetod. no, ok ei peatunud üksikul teel märgi taga, big deal onju. aga homme ei peatu enam keskpäeval punase tule taga ja ülehomme kupatab juba 120-ga sõpakal. nüüd öeldakse, näe, ongi politseiriik. aga mis põhjusel siis on nn politseiriik? miks see nii kaugele on läinud?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2012 19:02 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
@Tsett peeretas täna peldikus, homme juba elutoas ja kõige lõpuks situb lauale, peaks juba varakult ära likvideerima.

:D

no krdi, saad ise ju aru küll, et nii nende lisatulede kui vahtrakate ja mis näited seal veel olid, sa põhimõtteliselt ju rikkusid eeskirja. nõus? ja kui need asjad korras poleks keegi midagi kobisenud. kui juba vahele jäid, siis...nojah, ju sa teadsid seda isegi, mis sest ikka meenutada ja jahuda kuidas selmet pätti püüda mõõdeti sinu auto ratta kaugust äärekivist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2012 19:32 
Kasutaja avatar

to kaabakaz
seda rattapoldi, äärekivi ja vahtralehe lugu kirjutasid sa juba aastaid tagasi siin foorumis. Ise tegid, ise süüdi? Mis seos on sellel antud teemaga praeguses ajas ja ruumis? Ma küll sellest politseid rohkem ei austa, kui enam nn "väikestele" rikkumistele ei reageerita. Mida see annaks? Jääb selle pärast roolijoodikuid vähemaks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2012 19:39 
Kasutaja avatar

Tegelane5 kirjutas:
Umx kirjutas:
Kärsa ideel auto järgi trahvi suuruse määramises on üks põhimõtteline viga: väga paljud inimesed sõidavad ametiautoga.

Vaesed E-klassi või Landroveri ametiautoga sõitvad miinimumpalka saavad inimesed. :waah

Liinibuss ja rekka maksavad umbes 100000€. Seega rekkamehele +5km/h eest 100 korda suurem trahv kui 1000€ Golfiga sõitvale ehitajale? :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2012 19:46 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Aga mina austaks rohkem, kui väikeste rikkumiste asemel reageeritaks suurematele!
Nagu näha, siis mõlemat korraga ei saa, tuleb valida kahest halvast parim.

Ma tean, et suurte rikkumiste jälile saadakse just väikestele rikkumistele reageerides.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2012 19:49 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Tehniliselt rikud sa siis ka seadust kui istud baarist täispeaga taksosse, nõus?
Saad 5 eur-i trahvi! viib see su mõtted kuskile!?

jah, see näib mulle norimisena ja tundub, et sain põhjendamatut ülekohut. minu peale raisati aeg, mis oleks pidanud minema kriminaalide tabamiseks. samas saades aru, et purjakil avalikus kohas viibijad on erilise jälgimise all, võtan riski ja lepin võimalike trahvidega.

see on nagu lapsega. lase tal kõiki väikeseid, esmapilgul tähtsusetuid asju teha ja ükspäev avastad, et see türbel on sulle täiega pähe istunud.

kaabakaz kirjutas:
Aga mina austaks rohkem, kui väikeste rikkumiste asemel reageeritaks suurematele!
Nagu näha, siis mõlemat korraga ei saa, tuleb valida kahest halvast parim.

ma ei saagi aru kuskohast sa võtad, et suurte asjadega üldse ei tegeleta?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2012 20:35 
Kasutaja avatar

Ma saan aru küll täpselt mida kaabakaz silmas peab. Politsei prioriteedid on valed. Kirjutasin seda just paralleelselt teises foorumis ka, aga no on ju tobe kui mõõdetakse kiirust täpselt asula märgi all ja notitakse neid kes jäävad veidi pidurdamisega hiljaks või neid kes hakkavad natuke varem kiirendama, nagu nad oleks nüüd jubedad mõrvarid. Asulamärgid pole enamasti nagunii vahetult mingite ülekäiguradade juures ju, st kohtades kus see +20, mida just maha pidurdatakse, võiks meeletut ohtu kujutada. Olen ka selle poolt, et võiks pigem tihedamini puhumisreide korraldada ja mõõta kiirust seal, kus selle ületamine reaalselt kõige ohtlikum on, mitte seal kust kõige rohkem raha saaks.

Ma ei ütlegi, et nendest pisirikkujatest tuleks mööda vaadata, aga tahes tahtmata jääbki just mulje kuidas nad ainult sellega tegelevad ja kui ükskord jääb mõni kõvema joobega vend vahele, siis on kohe uudis ja pasundatakse kui edukas meie politsei ikka on, kuigi reaalselt sõidab alkasse sitaks tänavatel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2012 20:37 
Kasutaja avatar

Kuidas te ise autokoolist välja tulles toime tulite? Punnisite ka vastu, et ei taha veel lube saada, tahaks hoopis veel sõidutunde kinni maksta?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2012 21:06 
Kasutaja avatar

mihkel-m kirjutas:
Ma saan aru küll täpselt mida kaabakaz silmas peab. Politsei prioriteedid on valed. Kirjutasin seda just paralleelselt teises foorumis ka, aga no on ju tobe kui mõõdetakse kiirust täpselt asula märgi all ja notitakse neid kes jäävad veidi pidurdamisega hiljaks või neid kes hakkavad natuke varem kiirendama, nagu nad oleks nüüd jubedad mõrvarid. Asulamärgid pole enamasti nagunii vahetult mingite ülekäiguradade juures ju, st kohtades kus see +20, mida just maha pidurdatakse, võiks meeletut ohtu kujutada. Olen ka selle poolt, et võiks pigem tihedamini puhumisreide korraldada ja mõõta kiirust seal, kus selle ületamine reaalselt kõige ohtlikum on, mitte seal kust kõige rohkem raha saaks.

Ma ei ütlegi, et nendest pisirikkujatest tuleks mööda vaadata, aga tahes tahtmata jääbki just mulje kuidas nad ainult sellega tegelevad ja kui ükskord jääb mõni kõvema joobega vend vahele, siis on kohe uudis ja pasundatakse kui edukas meie politsei ikka on, kuigi reaalselt sõidab alkasse sitaks tänavatel.

Katsuge ikka suuremat pilti näha. Selliseid üksik juhtumeid ei ole üldse mõtet teemaks võtta. Ja kui võtate siis olgem ikka üdini ausad. Asulapiiril hoo mahapidurdamata jätmine ei ole üksik juhtum. See on massilinine +20 sisse sõitmine. Ei ole kogemata või jäetakse pidurdamsega hiljaks. Ja ma saan isegi aru , kui seal patrull oleks. Tegemist on ikkagi asula algusega. Koduloomad, täiskasvanud, lapsed jne. Kui iga asula piiril seisev politsei patrull ei distsiplineeri siis mis veel ?
Vanasti tehti päris ohtralt puhumise reide. Ja päri sageli oli 0 rooljoodikut. Asi toimis. Külajoodikutele pole sellest muidugi sooja ega külma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.04.2012 21:37 

Riia poolt pärnusse sissesõidul on muudetud 50 km/h mârgi asukohta linnast kaugemale, peale seda enam ei ole yhtegi korda näinud politseid seal piirkonnas kiirust mõõtmas, võimalik, et sellega täideti eesmärk ja selleks kohaks, kus eeldatakse 50km/h on kiirus juba sobilik...

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 142 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis