Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 19.05.2025 22:47

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322 ... 936  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2012 (VOL1)
PostitusPostitatud: 01.05.2012 23:24 
Kasutaja avatar

corbe kirjutas:
kj kirjutas:
Käisime täna Ida-Võlumaal, tõsine kultuurishokk ikka :D
Tagantjärgi tarkusena ei tulnud kasuks ka automaatselt lühkarite ja plätudega välja tormata, kui päikest nägin :)

Tallinnasse tulles elasin esimesed umbes 9 kuud Lasnamäel ja olles Ida-Virumaalt tulnu, siis julgen väita et Lasnamäe on omaette elamus ja ei ole see Ida-Virumaa hull midagi. Kogu see jutt on liialdatud, tuleb silmad lahti teha ja käia korralikes kohtades. Urka ja "teist moodi elajad" leiab igast Eesti nurgast.Kui te Sompa vahel kogu aja ekslesite, siis võisite ehk tõesti imestunud näod teha :) Rääkimata vanadest mahajäetud majadest Sillamäe-Vaivina kandis, see on aga hoopis omamoodi huvitav elamus ja soovitan võimaluse korral ära käia. Ida-Virumaal on enda sinine laguun enne Narvat, rääkimata Toila-Oru pargist, Peipsist ja muudest huvitavatest kohtadest, mida ei viitsi lihtsalt üles lugeda.
Kellaaeg on hiline, võib olla ei tabanud ma su jutus nalja ära :D

Võtsin ka sõbraga hääletajad peale täna, noormees ja neiu vist tal, üllatuseks russid, rääkisime inglise keeles siis ja uurisime ka narva võlude kohta(sinna olid teel ja elasid), nad samamood kinnitasid et liialdatud teema ja müüdid, kuigi üht teist seal ikka leidub.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.05.2012 23:26 
Kasutaja avatar

No me ekslesime Kohtla-Järvel ja Kohtla-Nõmmel, Toila kandis ka. No lihtsalt, palju huvitavaid inimesi, hooneid, üldine trööstitus, tanklas ei saanud eesti keelega hakkama jne. Ma tean, et seal on väga ilusaid kohti, ja paljud neist on käidud ka. Kahjuks ei käinud täna seal mingil ekskursioonil, vaid olude sunnil, ja kuskile kaugemale ei jõudnud, mingi aeg kindlasti plaanis, tahaks just need mahajäetud kohad ka ära näha.

Lasnamägi pole üldse hull minuarust... Ma ei räägigi siin praegu mingitest narkaritest, vaid üldisest elust seal, nägin ise ju kõike, miks vaidlema hakata ? :D :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.05.2012 23:52 

Kohtla-Nõmme on ju täiesti normaalne koht ja eesti keelega pole seal küll probleeme. Ma olen sealkandis kõik oma lapsepõlve suved veetnud ja probleemid keelega algasid alles Järvele sõites. Toila on samuti ju väga kena koht, täielik paradiis imo. Olematu eesti keele oskuse pärast Idas ei maksa seal üldse imestada (rääkis ju Tanja Mihhailova alles kolmeraudses kuidas ta alles 5ndas klassis sai teada, et on olemas sellised inimesed nagu eestlased), samas mul tuttavad tunnistasid, et kui lasna keldripoes ei tahetagi sinust aru saada, siis sealkandis vähemalt müüja proovis. Küll ilma suurema eduta :D
Võibolla ma olen lapsepõlvest trauma saanud ja ei saagi aru, et seal on nii trööstitu ja paha :D
Viivikonna-Sirgala tasub järgmine kord ette võtta, ma ikka kord aastas korraldan tuttavatele sinna ekskursioone, alati on kõik sellised kustumatud emotsioonid endale kaasa võtnud sealt :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.05.2012 00:07 
Eliit

mkb kirjutas:
ksenoon kirjutas:
Kurat ma aru ei saa. Vaatan 2006+ 160 000km sõitnud autosid ja paljudel pole hooldusraamatuid? Kas need topitakse p..se või mis :D Kas muidu arvutist esinduses saab ka info kätte?

Leidsin suht ideaalse masina, ls 168 midagi kõik väga ok ja hooldusraamatut ei ole..

Ja raudselt ongi ls 160k km :lol ei tea küll miks nad kaduma lähevad...

Mul on vaja üks 2006a Sakslane maha müüa mis on ligi 370kkm maha sõitnud. Hooldusraamat täidetud ilusti ja hooldatud vaid margiesinduses eksole. Auto on perfektses korras põhimõtteliselt kui katkine juhi iste välja jätta.. ja huvilisi on täpselt niikauaks kuni jõuab jutt läbisõiduni, et see 370k km on ju kirjaviga eksole ? Ja kui öelda, et ei ole kirjaviga vaid see on reaalne siis teeb huviline nägemist ja ütleb, et ei taha nii suure läbisõiduga autot.. ja tihtipeale sellised siis lähevadki võtavad teise samasuguse auto ilma hooldusraamatuta mis on 150000km sõitnud ÄSJA SAKSAST ja on õnnelikud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.05.2012 00:08 
Kasutaja avatar

Mida sa nägid tunni ajaga?Või päevaga?
Loll jutt.Jäta parem kirjutamatta, kui midagi öelda ei ole !
Täpselt samamoodi võin ma korraks kasvõi Tartust(näide !) läbi käia ja pärast siin tuututada,et " kõik nii trööstitu ja bla,bla,bla,kultuurišhokk, jne.Igalpool on mingi linnaosa või külakoht mis on rohkem või vähem maha jäetud või käest ära lastud.
Olen ise elanud 20+ aastat Ida-Virumaal.Nii vene ajal kui hiljem ja vahelduva eduga ka nüüd.Aga no mingit šhokki pole ma seal veel saanud.
Räägi lähemalt mis su pisikest südant seal siis nii väga väristas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.05.2012 00:10 

Iff kirjutas:
mkb kirjutas:
ksenoon kirjutas:
Kurat ma aru ei saa. Vaatan 2006+ 160 000km sõitnud autosid ja paljudel pole hooldusraamatuid? Kas need topitakse p..se või mis :D Kas muidu arvutist esinduses saab ka info kätte?

Leidsin suht ideaalse masina, ls 168 midagi kõik väga ok ja hooldusraamatut ei ole..

Mul on vaja üks 2006a Sakslane maha müüa mis on ligi 370kkm maha sõitnud. Hooldusraamat täidetud ilusti ja hooldatud vaid margiesinduses eksole. Auto on perfektses korras põhimõtteliselt kui katkine juhi iste välja jätta.. ja huvilisi on täpselt niikauaks kuni jõuab jutt läbisõiduni, et see 370k km on ju kirjaviga eksole ? Ja kui öelda, et ei ole kirjaviga vaid see on reaalne siis teeb huviline nägemist ja ütleb, et ei taha nii suure läbisõiduga autot.. ja tihtipeale sellised siis lähevadki võtavad teise samasuguse auto ilma hooldusraamatuta mis on 150000km sõitnud ÄSJA SAKSAST ja on õnnelikud.

No hooldusraamat peab olema, kuigi jah neidki võltsitakse kahjuks. Ikka huvitab, kui autoga minna esindusse kas siis VIN koodi järgi see info arvutist ei peaks tulema kas on käidud ilusti hoolduses vms? Aga see ikka kuradi kahtlane kui 160 000 pealt juba hooldusraamat kadunud :D:D väiksed leedukad viisid ära vb

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.05.2012 00:31 
Eliit

ksenoon kirjutas:
Iff kirjutas:
mkb kirjutas:
ksenoon kirjutas:

No hooldusraamat peab olema, kuigi jah neidki võltsitakse kahjuks. Ikka huvitab, kui autoga minna esindusse kas siis VIN koodi järgi see info arvutist ei peaks tulema kas on käidud ilusti hoolduses vms? Aga see ikka kuradi kahtlane kui 160 000 pealt juba hooldusraamat kadunud :D:D väiksed leedukad viisid ära vb

On küll võimalik mingi hooldusajalugu saada VINi järgi esinduses. Telekastki läbi käinud lugu Pealtnägijas kus ala on Äsja saksast auto, ls 150000km, hooldusraamat võltsitud või kadunud aga eesti esindus sai saksast teada, et seal käis auto viimati 250k km hooldust tegemas :D Alati muidugi ei pruugi saada hooldusajalugu aga proovida võib alati.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.05.2012 00:35 
Kasutaja avatar

Millest sa järeldad, et ma endast välja läksin.
See on lihtsalt nõme kui tehakse mingeid järeldusi asjasse süvenematta.
Kui ma näen lillepeenra ääres s...hunnikut ja muud prügi kas see tähendab, et need lilled ei kõlba kuhugi ja sinna tuleks jalgupidi otsa ronida?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.05.2012 00:37 
Kasutaja avatar

R-go kirjutas:
Mida sa nägid tunni ajaga?Või päevaga?
Loll jutt.Jäta parem kirjutamatta, kui midagi öelda ei ole !
Täpselt samamoodi võin ma korraks kasvõi Tartust(näide !) läbi käia ja pärast siin tuututada,et " kõik nii trööstitu ja bla,bla,bla,kultuurišhokk, jne.Igalpool on mingi linnaosa või külakoht mis on rohkem või vähem maha jäetud või käest ära lastud.
Olen ise elanud 20+ aastat Ida-Virumaal.Nii vene ajal kui hiljem ja vahelduva eduga ka nüüd.Aga no mingit šhokki pole ma seal veel saanud.
Räägi lähemalt mis su pisikest südant seal siis nii väga väristas.

Kellelgi on axomeeter ikka tugevalt põhjas :D :D
Kohtla-Järve on ilus linn sinu arust, ja selle linnaosad ? Need vanad mahajäetud tööstused jne ?
Su pisike süda vist väriseb rohkem, kui minu oma, ma vaatan :rokib

Pole öelnudki, et kole on seal kõik, aga ei jäänud hea mulje.

Muidugi on võimatu ja mõttetu suhteliselt rääkida nendega, kes seal ise elavad, niiet mul pole midagi enam eriti öelda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.05.2012 00:42 

Mu sakslasest ülemus rääkis, kuidas tal tuli aastaga 90000km läbisõitu (töökoht oli kodust üle 100km ja siis veel omad sõidud vabal ajal)

Selle "äsja Saksast" võiks müügimehed endale sinnasamusesse pista :D

Iff kirjutas:

On küll võimalik mingi hooldusajalugu saada VINi järgi esinduses. Telekastki läbi käinud lugu Pealtnägijas kus ala on Äsja saksast auto, ls 150000km, hooldusraamat võltsitud või kadunud aga eesti esindus sai saksast teada, et seal käis auto viimati 250k km hooldust tegemas :D Alati muidugi ei pruugi saada hooldusajalugu aga proovida võib alati.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.05.2012 00:45 
Kasutaja avatar

Mis asi on axomeeter?Ise mõtlesid välja?
Ära minu südame pärast muretse,sellega on kõik korras.Mina nii kergelt (kultuuri)šhokki ei saa kui sina.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.05.2012 00:47 
Moderator
Kasutaja avatar

R-go kirjutas:
Ära minu südame pärast muretse,sellega on kõik korras.Mina nii kergelt (kultuuri)šhokki ei saa kui sina.

Selle väljendi peaks panema SR sõnaraamatusse.

Axomeeter - vihameeter :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.05.2012 00:47 

No mul üks X5 siin vaadatud..

2006a 168 000 ees, hoolderaamatut nagu pole (miski raamat pidi olema) aga tsekid on mingid pakkuda :) ja raiub, et läbisõit kindlasti õige ja muidugi Saksast toodud lol. Auto on igatpidi meeldib ja vinks vonks. Aga nt kui raamatut pole kuna ta teab siis hooldusesse minna jne? kuna mingi 250 000ni peab ju iga aja tagant esinduses vms hoolduses käima. Nüüd ongi mõtlen kas minna Tartu ja viia esindusse ja vaadata mis möll on..2-3tk on veel millel hoolderaamatud olemas aga jälle paar aga:D raske on see auto ost. Pannidega oli kerge, 2000 euri käpale ja minekut :D nkn on midagi perses..aga uus auto võiks olla võimalikult korras ja ilusti hooldatud.

Viimati muutis ksenoon, 02.05.2012 00:49, muudetud 3 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.05.2012 00:52 
Kasutaja avatar

R-go kirjutas:

Axomeeter näitab, kui kettas sa oled. Aga üldiselt, miks sa leili lähed ja mu väiteid ümber proovid lükata, mina, kes ma pole kaua käinud seal, nägin seda, mida oma silmaga näha sai, ja nii järelikult on minu jaoks. Ma ei öelnudki, et terve ida selline on.

Vabandust tõesti, kui sa Kohtla-Järvel elad... Ma ei kujuta ettegi, kuidas seal eestlasena olla on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.05.2012 00:53 
Eliit

No aga küsi VIN kood ja saada UMi. Kusjuures, eestist uuena ostetud autodel on tihtilugu isegi väiksemad läbisõidud kui mujalt toodutel. 170000km puhul teeb see 6 aastaga umbes 80 kuni 90km päevas. Kui inimene käib igapäev Mustakalt lasnasse tööl ja poodi mingi 25km kokku ja iga nv mingi pikem tripp siis eesti auto puhul täitsa reaalne variant.

Aga küsi müüjalt VIN kood jah. Äkki ehmatab ära kohe ja kirjutab vastu, et kuule, meenus, et mingiaeg spidoplokk läks rikki ja siis ostsin lammarist uue, et vanal spidoplokil oli 300000km ees :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322 ... 936  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis