No lihtsalt arutelu korras - mida peaks tegema või kaasas kandma, kui ma paigaldan autole B-osa rooliotsa? Turvalisuse seisukohast täpselt sama oluline jupp kui rooliratas.
Ja ma olen seisukohal, et see rooli sertifikaadi kaasas kandmise või passi kandmise kohustus on ametnike isetegevus, seadus ütleb et "rooliratas peab omama". Samamoodi "peab auto omama" näiteks kindlustust. See, kuidas kontrollida või mitte kontrollida kindlustuse kehtivust teel ei ole autojuhi mure, samuti oleks suht naeruväärne kui politseinik saadaks "kahtluse korral" autoomaniku mingile kindlustuspoliisi esitamise üritusele kuskil x ajal ja kohas. Muideks kui ma ei eksi, siis kõik need igasugu eri tuuningtükkidele antud sertifikaadid peaks kuskil üle-euroopalises andmebaasis, arhiivis vms autoriteetses kohas ka registreeritud olema. Oleks nagu loogiline, et kahtluse korral on mingist andmebaasist asja kontrollimine vähe ajukam tegevus kui lihtsalt koopiamasinast väljunud paberitüki uurimine. See hetke praktika on rohkem pakazuuha.
Lihtsalt kellelgi pole ilmselt olnud viitsimist või mune et see praktika korralikult vaidlustada. Mina ei saa, sest keegi ei ole siiamaani vajalikuks pidanud mind ilma kaasas kantava serdita istme jms mudru eest karistada