Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:42

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 71 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kust võiks küsida sportrooli vastavussertifikaati?
PostitusPostitatud: 09.05.2012 00:23 

No ega seda samasust ei ole võimalik tuvastada ühegi mõistliku võttega. Kogu sertifitseerimise point on mujal, nimelt küsimus on selles, et kes vastutab. Kui sul on bemmis (oletame lihtsuse mõttes et see on näiteks E92, vanad autod on kind of raske teema) originaalrool, see agaralt kruttides pihku jääb ning keegi surma saab, siis tekib küsimus, et kes on süüdi? Kui asi läks katki valmistusvea tõttu, siis on süüdi valmistaja (BMW või allhankija). Kui rool oligi algusest peale liiga nõrk, siis jääb süüdi see (BMWst sõltumatu) asutus, kes antud roolile tüübikinnituse käigus aksepti andis. Kui tegu on aftermarket rooliga, siis see läbib katsetused üksikuna, aga põhimõtteliselt skeem on sama. Kui sa viilid ise valmis BMW rooliga äravahetamiseni sarnase rooli ja see pihku jääb, siis oled nii või teisiti süüdi sina, sest sa oled nii valmistaja kui eirasid sertifitseerimiskatsetusi.

Ja kui keegi ikka reaalselt surma saab, siis otsitakse eeluurimise käigus välja siiski autoriteetsest allikast pärit dokumendid, ilmselt kohtule ei piisa sellest kui sul on mingi välja prinditud PDF kuskil. Samamoodi nagu ma ei saa välja printida lehte kirjaga "Sillu auto on tegelt Jesperi oma" ja seda tehnilise passi asemel patrullile lehvitades.

Nüüd muidugi põhimõtteliselt on väga armas kui politsei ja TÜV ilmselgelt mittesertifitseeritud asjad rajalt maha võtavad, aga see on ju siililegi selge, et antud juhul see pole nende eesmärk. Eesmärk tundub olevat "preventiivne kottimine" mingit suhteliselt häguselt defineeritud bürokraatlikku nippi ära kasutades.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.05.2012 00:30 

Jesper kirjutas:
No lihtsalt arutelu korras - ... :)

Rooliserdi kõik lehed on tembeldatud ühe templiga, millel "TÜV" ja 6-kohaline number. Number loomulikult sama kõigil lehtedel. Kusagil on kõik TÜV serdid kindlasti arhiveeritud ka. Kas neile aga iga riigikese ametivõimud ligi saavad ja kas need üldse digitaliseeritud on, seda mina ei tea.

Reg.tunnistust kontrollimisel ei küsitud. Mingeid lisapabereid samuti. Mina ei osanud enne seda juhtumit arvata, et sellisest asjast nii palju jändamist tulla võib.

Ma pole veel mujalt uurinud aga varasemates postides mainitud õigusabi osutava isiku tund maksab 96 eurot. Arvatavasti paberite koostamisega ei piirdu asi. Vaidlemas peab käima Idas. Ise teenin keskmiselt viieka tunnis ja oma asja eest võitlen innukalt ka tasuta :) Proovin asja taandada variandile, mille puhul võtan konsultatsiooni ja paberite koostamises abi spetsilt ja vaidlema sõidan ise. Olen korduvalt kohtus erinevates rollides osalenud.

Hetkel Skoda Rapid Scoutline '16, Berlingo 1,4i '01, Samurai '02 1,9d, Hyundai H1, gsxr 83kW. Varem e21 x4, e30 x3, e28 x2, e32, e34 x2, e36 compact 142kW, Skoda Citigo, Laguna II, Mazda 626, Passat b5,5, Partner, 21023, Prelude '83, 80 b2, Rekord, 2140,

Viimati muutis sillufromIV, 25.05.2012 22:02, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.05.2012 10:43 
Kasutaja avatar

mul olen sellisest pühast üritusest mõtte leidmisega tõsised raskused. Täielik jamps. Ühe rooli pärast mittu nädalat ajude .... ja tõenäoliselt ka raha raiskamist. Pole ju asi seda väärt. Ei näe ka ühtegi põhimõtet, mida järgitakse. Tahad tõesti sellise rooliga ringi sõita? Või just selle rooliga? Tahad kedagi paika panna? Arvad, et neid üldse kotib see? Kui case is closed on see unustatud. Ametnik sõprade ringis naerab lolli üle, kes ühe vana ja koleda roolinässaka kasutamise pärast läbi paksu ja vedela suure võidu sai. Kui saad?
Aga teema iseenesest muidugi huvitav jälgida. Kuidas muidu nalja saab , kui ise ei tee. Aga sa ise vist tõenäoliselt seda eriti suure huumoriga ei võta?
Ma ei ütle midagi halba selle auto välimuse ja rooli kohta. Ma ise kunagi hakkasin poleerima oma accordi ja peale matistamist kaalusin juba mõtet ta selliseks jätta. MadMax on jätnud omad jäljed.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.05.2012 11:33 

Algul võtsin päris tõsiselt asja. Nüüd teeb see kohati nalja ka.

Tahan just nende roolidega oma autosid juhtida. Kole või ilus on maitseasi. Praegu nii "ilusaid" müügil ei ole näinud. Ikka on mingid kandilised või mitmevärvilised UFO-laeva meenutavad kärakad. Ja kui need juba kord ostetud said, siis miks peaksin uued ostma?

Ja muidugi häirib, et ühele reapolitseinikule (patrull on kõige madalam amet politseis, kohe peale konvoid) on antud nii vabad käed oma suva järgi nii sügavale maksumaksjate õigustesse tungida. Tahan õigusemeeste abiga selgusele jõuda. Sellest võib tulla ka impulss sedusemuudatusele ...

Hetkel Skoda Rapid Scoutline '16, Berlingo 1,4i '01, Samurai '02 1,9d, Hyundai H1, gsxr 83kW. Varem e21 x4, e30 x3, e28 x2, e32, e34 x2, e36 compact 142kW, Skoda Citigo, Laguna II, Mazda 626, Passat b5,5, Partner, 21023, Prelude '83, 80 b2, Rekord, 2140,

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.05.2012 12:17 
Kasutaja avatar

Impulssi seaduse muudatusele patrulli tiibade kärpimise näeol ei tule kindlasti. Pigem hakkatakse rohkem nõudma, et sellised jumpstükide legaalsus oleks väga üheselt paberitega tõestatud.
Sina võtad oma rooli ja lähed ülevaatuspunkti , kus selle eriala spetsialistid ütlevad ja kirjutavad, et sa võid sellis barankat kasutada. Politseil ei ole sellega mingit pistmist. Teiste meeste tegemata töö.
Sinu eesmärk liigub valet rada pidi. Suunad oma resssursi patrulli paikapanemisele ja see tundub vähemalt minule kummaline.
Mina telliks sinu asemel ebayst sigavinge E30 mõeldud rooli:
http://www.ebay.de/sch/Sportlenkrader-N ... 6.c0.m1539
ma ei näinud sela mitte ühtegi kandilsit ja sarvedega ebardit. Ja 90% seal pakutavast nännist tõenäoliselt legaalne.
Võtaks poest paarkasti õlut, annaks grillile hagu ja kutsuks mõned head sõbrad tähistamaks E30 roolivahetust. Vana roolile teeksin ilusa raami ning riputaks garaaži seina peale. Kõrvale riputaks teises raamis protokolli.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.05.2012 13:25 

Head soovitused muidugi aga protokolli pole ju. Rooli paberid on olemas. Ja see on legaalne selles autos ja vanemates juba vähemalt aastast 1984.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.05.2012 12:21 
Kasutaja avatar

ison.ts kirjutas:

Oot, seleta mulle ära, kuidas nende seal nimekirjas toodud "tõenäoliselt legaalsete" aftermarket roolidega tekib vähem jama kui Sillul hetkel peal oleva, täpselt samamoodi BMW logo kandva ja mitte tõenäoliselt, aga täiesti kindlalt legaalse aftermarket rooliga? :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.05.2012 12:27 
Kasutaja avatar

Ja mina olen arvamusel, et Sillu on väga õigel teel.

Kui Eestis politsei otsus kohtus vaidlustada, siis on igas prefektuuris olemas väike ring ametnikke, kes politseid kohtus esindamas käivad. Nemad siis kutsuvad vajadusel tänaval konkreetselt tegelenud patrulli tunnistusi andma kui vaja.

Ja kui neile esindajatele kord või paar kohtus selgeks tehakse, et sellise asja eest ei saa midagi ära vormistada, siis jõuab see info tõenäoliselt üsna kiiresti struktuurepidi alla ka patrullideni. Nii on olnud mingite radarite kasutamisega, oli kunagi enne selle seaduses korda tegemist eravärvides autodest peatumismärguande andmisega jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.05.2012 22:23 
Kasutaja avatar

tfr kirjutas:
ison.ts kirjutas:

Oot, seleta mulle ära, kuidas nende seal nimekirjas toodud "tõenäoliselt legaalsete" aftermarket roolidega tekib vähem jama kui Sillul hetkel peal oleva, täpselt samamoodi BMW logo kandva ja mitte tõenäoliselt, aga täiesti kindlalt legaalse aftermarket rooliga? :)

ära vaata ainult pilte vaid loe läbi pakutavate artiklite kirjeldused.
Märksõnad on:
ABE/TÜV-Gutachten

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2012 00:16 
Kasutaja avatar

Kui kogu aeg on vaja lambist kohtukulli ees seista,siis oleks vast õige aeg DAS-i kliendiks hakata.Need võitlevad viimase veretilgani süütute eest ja seda kõigest 15 euri eest kuus.Sellise autoga sõites pole see kindlasti viimane kord,kui kellelegi huvi pakud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2012 00:23 

ändi kirjutas:
Kui kogu aeg on vaja lambist kohtukulli ees seista,siis oleks vast õige aeg DAS-i kliendiks hakata.Need võitlevad viimase veretilgani süütute eest ja seda kõigest 15 euri eest kuus.

On küll öö, aga vōiksid sellest unenäost üles ärgata :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 71 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis