Krt nali naljaks, käisin siin paar nädalat tagasi kordusõppusel, ja olin ka sõjaväe kiirabis jaoülem. Seisime kiirabiga kolonnis eelviimase autona, ja mingi blokk oli, ja oli vastase oht aga krt me seisime lihtsalt tee peal. me autojuhiga tegime lõunat kahekesi, mul oli näkileib moosiga ja autojuht sõi pähkleid. Igatahes järsku hakkas viimase auto tagant hull kõmmutamine. Peeglist nägin et vastane jookseb mõlemat poolt tagaolevat autot teeäärses kraavis. Me kargasime masinast välja ja masina ette kõhuli maha ja hakkasime tuld andma. Aga mul autojuht, kes pähklit sõi, tõmbas pähkli kurku ja hakkas seal lämbuma. Igatahes olukord oli selline et tulistamine käis ümberringi, mina peksin oma autojuhti seal selga, see läkastas, kohtunikud nillisid niisama meil kõrval, neil oli pohhui. Ma mõtlesin ka juba et pean seal mingit heimlichi jms tegema, aga jorss siuke 100kg ja rakmed ka seljas, Aga õnneks sellest tagumisest aitas ja köhis välja.
iisak kirjutas:
Kiirabi sõidab väljakutselt tagasi. Masinas istuvad autojuht, arst, medõde ja praktikant. Äkitselt hakkab medõde lämbuma, haarab kätega kõrist, ajab keele suust välja, tatt niriseb mööda lõuga alla, pööritab silmi. Arst haarab selle peale mingi kepi ja kukub medõele vastu pead taguma. Tundub, et hoog läheb mööda, medõde rahuneb ja arst lõpetab tagumise.
Kiirabi jõuab ristmikule, jääb punase fooritule taha seisma. Ja autojuhiga juhtub sama lugu - lämbumine, ila, silmad pöörlevad. Arst jällegi kaikaga materdama, juht rahuneb selle peale.
Masin sõidab edasi, nüüd leiab arst aega ka praktikandi jaoks:
"Noh, kas said aru, kuidas esmaabi anda tuleb?"
"Eeee, noh...jah, aga miks kepiga taguma peab?"
"Mitte see! Ma räägin sellest, kust me praegult tagasi sõidame."
"Aa, jah, jah, sain aru kõigest."
"Väga hea. Aga see kepiga tagumine - mul poos eile poeg ennast üles, aga need raisad siin muudkui nokivad ja nokivad..."