Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 02:42

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 137  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei ütlemised jms.
PostitusPostitatud: 27.05.2012 23:24 

§ 40. Tulede kasutamise üldnõuded
(1) Sõidu ajal peavad mootorsõidukil põlema lähi- või kaugtuled ning ääre- ja numbrituled. Trammil peavad sõidu ajal põlema lähi- ja ääretuled. Haagisel peavad sõidu ajal põlema ääre- ja numbrituled.
(2) Valge ajal võib lähitulede asemel kasutada päevatulesid. Päevatuled võivad põleda ilma ääre- ja numbrituledeta.

§ 42. Udutulede kasutamine
(1) Eesmised udutuled võivad põleda sõidu ajal koos esituledega udust või sajust põhjustatud halva nähtavuse korral.
(2) Eesmisi udutulesid võib kasutada ka käesoleva seaduse § 40 lõikes 1 nimetatud juhul lähitulede asemel.

§ 2. Mõisted
54) pimeda aeg on ajavahemik ehast koiduni, kui loodusliku valguse vähesuse tõttu on nähtavus alla 300 meetri;

Liiklusseaduses kõik must-valgelt kirjas
Lisaks on ka siin välja toodud:
http://www.mnt.ee/liiklusseadus2011/?q=node/14

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.05.2012 09:32 
Kasutaja avatar

See § 40 lõige 2 räägib päevasõidutuledest ju. § 42 lõige 2 udukatest, mida võib kasutada tavatulede asemel. Seega jah udukaid võib 24x7 kasutada, päevasõidutulesid valge ajal.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.05.2012 10:41 

Järelikult pole mõtet vastu ööd Riigiteatajas kolada :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.06.2012 09:11 
Kasutaja avatar

skyaudi kirjutas:
sierra kirjutas:
ma hel kunagi hädaabisse et naine kainerisse saata, sp öeldi mulle et helistage kui asi päris kriitiline on... soome noh

Oma naise tahtsid kainerisse saata? :D Musterperekond
jah tahtsin, kõrini viskas

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.06.2012 10:18 
Kasutaja avatar

Tõmmatu üv pärast vahele

Sain suulise hoiatuse.
Alguses öeldi " Nüüd jäär 120€'st ilma" siis küsisin mismõttes nagu.. ja vastati.. "Alles jääb teile 120€" :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.06.2012 16:01 
Kasutaja avatar

Ühekorra tööjuurres sai aega sisustatud töökaaslasele sildi seljapeale kleepimisega kus oli kirjas: KANNAN NAISTE PESU!. Mingiaeg töökaaslane märkas seda kirja ja selleasemel et se ära visata läks kleepis mulle auto tagumise numbri külge selle.
Sõitsingi siis peale tööd teise kohta tööle kui sattusin politsei huviorpiiti selle sildiga.
Vestlus siis järgmine:
Ment: Kas tihti juhtub nii?
Mina: Mis mõttes nagu??
Ment: Mis teil täna seljas on?
Mina: (Olles hämmingus) Misasja?
Ment: No tulge vaadake mis teil seal taga kirjas siis on?
Mina: ( Olles väljas silti eemaldamas) No on töökaaslased.
Ment: No me seekord kontrollima ei hakka aga proovi enam nii mite teha.
Selline juhtum siis:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.06.2012 20:51 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Wertus kirjutas:
Nähtavuse järgi meetrites.

Mingi uus seadus või?

Päikese tõusust loojanguni on see asi ikka.

Kui sa nüüd udukate kasutamisest räägid, siis toodi ka juba seadusest lõigud välja millest väljendub, et udutulesid koos parktuledega võib kasutada 24/7. Iga nädal siin foorumis sellest juttu juba. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.06.2012 23:39 
Kasutaja avatar

Endal juhtus siis nii, et vahetasin elukohta ja laenasin sõbra kasuisalt VW Multivani.
sellel olid automaatsed tuled ja ma rohkem ei süvenenud neisse.
sattusin kohe politseile hambusse ja siis pistis politseinuk käe sõnagilausumatta aknast sisse ja lükkas tuled parkidele ja ütles et nii me sind ei trahvi ja kena päevajätku.
See neid küll ei huvitanud, et pabereid polnud ,slikid suvekad all(oli talvine aeg).jne.
Oleks olnud nokkida küll, aga pistis vaid käe tuppa ja näppis tulede lülitit.Pärnumaal on ikka mõistlikud seaduse esindajad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 15:03 
Kasutaja avatar

Eile oli kokkupuude mentidega. Parkisin auto ära ja hakkasime kahe sõbraga korvpalli väljaku poole liikuma. Olime umbes poolel teel kui kõrval peatus patrullauto ja küsiti dokumente. Peale dokumentide kontrolli otsiti meid läbi. Sõbrad lasti minema ja mind kamandati autosse. Küsisin et kuhu te mind viite ja vastuseks sain et tahavad mu autot läbi otsida. Jõudsime auto juurde ja küsisid mult võtmeid. vastasin et mul on uksed lahti sest vargad on lukud ära lõhkunud. Seejärel küsiti auto dokumente. Ütlesin et mul ei ole neid kaasas ja ei peagi olema. Ment küsis et kust ma tean et see sinu auto on. Ütlesin et vaata siis arvutist. Tema sellepeale et arvuti ei tööta.
Jube ülbed tüübid olid, tundub et neid on vist lapsepõlves kõvasti kiusatud sest ise olin suhtlekiselt viisakas

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 15:10 
Kasutaja avatar

Pmslt kui ise nägu tahaks neile panna, ei oleks ju pidand enam midagi näitama, kui te juba kõndisite :D
Edit: Kuskandis muidu jebiti? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 15:16 
Kasutaja avatar

Nojah. Kui sa ytled mentidele, et pätid l6hkusid auto ära ja lisaks pole sul ka dokumente ette näidata, v6id sa neile ysna tänulik olla, et veel nii kergelt pääsesid. Iga teine ment oleks sind asjaolude selgumiseni nägupidi mutta surunud ja proovinud, kui kinni ikka on v6imalik neid käeraudu t6mmata :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 15:19 
Kasutaja avatar

cars112 kirjutas:
Pmslt kui ise nägu tahaks neile panna, ei oleks ju pidand enam midagi näitama, kui te juba kõndisite :D
Edit: Kuskandis muidu jebiti? :D

Ikka oleks pidanud, kui ment kuskilt eemalt juba nägi, et auto liikus ja Savukoll roolis oli...
Läbi otsida ma nyyd ei tea, kas ikka 6igust oli.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 15:26 
Kasutaja avatar

Ta võis ju näha, aga otse roolist teda siiski ju kinni ei võetud ja nagu ma aru saan, ei olnud ka nii et Savukoll tuli just roolist ära ja nii olid mendid platsis, vaid nad olid juba eemal :D Aga no kui karta midagi ei ole, siis muidugi pole mõtet huiata ise :D
Samas ma tean mitut juhust, kus on kaugelt nähtud näiteks et ment tuleb vms, pargid auto ära kas ilusti teeäärde või siis kuskile teeotsa peale vms ning lihtsalt kas istud kõrvalistmele või lähe välja, mendid jäid küll tükiks ajaks auto juurde passima aga pärast läksid ikka ära ja autot ka ära ei veetud :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 15:32 
Kasutaja avatar

Ttü taga kossu platsi juures toimus see nali

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 15:52 
Kasutaja avatar

cars112 kirjutas:
Ta võis ju näha, aga otse roolist teda siiski ju kinni ei võetud ja nagu ma aru saan, ei olnud ka nii et Savukoll tuli just roolist ära ja nii olid mendid platsis, vaid nad olid juba eemal :D Aga no kui karta midagi ei ole, siis muidugi pole mõtet huiata ise :D
Samas ma tean mitut juhust, kus on kaugelt nähtud näiteks et ment tuleb vms, pargid auto ära kas ilusti teeäärde või siis kuskile teeotsa peale vms ning lihtsalt kas istud kõrvalistmele või lähe välja, mendid jäid küll tükiks ajaks auto juurde passima aga pärast läksid ikka ära ja autot ka ära ei veetud :D

Roolist ei peagi tabama, kui mendiautokaamera v6i ment silmaga ära fikseerib.
Ma tean mitut juhust, kus olen tunnistaja olnud, et nö. tavainimese s6na mendimula vastu kohtus ei saa. Kui ikka ment ytleb, et palja silmaga fikseeris su valeliigutuse liikluses, siis sina ja su 5 s6pra v6ite l6pmatuseni vastu raiduda.
Isegi olen nooremana paaril korral selliste juhuste otsa sattunud. Eesti on politseiriik ja sellise juhtumi puhul siin sa 6igust ei saa.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 137  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis