Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.05.2025 16:19

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 07.06.2012 22:44 

allan1 kirjutas:
Aidake fedjal ära saada, ärge mölisege niisama.

Jagage fedja kontake kaitseministeeriumiga :rokib
Vaadates seda, mis mõttega see teema on tehtud, ning seda mis iba sellest välja on tulnud......masendav...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2012 01:17 

Kaitsevägi ei suurenda küll isamaa armastust ega tee inimesest patriooti. Pigem vastupidi, tahe seda riiki kaitsta ja midagi selle riigi heaks teha on kordades väiksem kui enne kaitseväge. Sain küll jah maksumaksja kulul hunniku tähti lubadele juurde aga see ei ole väärt oma elu terveks aastaks seisma panemist. Poole lühem aeg oleks veel mõeldav. Nagunii seal suur osa aega käib mingi kõvatamine ja "munni pikkuse" mõõtmine, väljaõppest on asi kaugel. Kuna ajateenistusse võetavate vaimne võimekus on väga erinev siis tuleb kõigil väljaõpet läbida samas tempos. Mõni saaks 1 korraga ka aru aga ikka peab 10x tegema, et kõigile tohmanitele kohale jõuaks ja sageli ei aita see ka. Ajaraisk. Idiooti ja tavalist inimest ei saa sama kava järgi koolitada. Kui seal kogu see mõttetu pask ja passimine koomale tõmmata ja rohkem rõhku väljaõppele panna siis saaks poole lühema ajaga vähemalt sama hea tulemuse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2012 08:51 
Kasutaja avatar

Huvitav, kas ära viilida üritav kodanik peaks teenistusse astuma juba järgmise kuu alguses? Kui nii, siis igasugune tõmblemine on tulutu.

Mis minu arust on ajateenistuse suurim mõju - ta rebib noore inimese oma "mullist" välja. Kui seni võisid varasemad otsused olla ainuõiged (kuna tutvusringkonnas teised tegid samamoodi), siis ajateenistuses näeb, et ka teistmoodi on võimalik elada.
Ka Dunning-Krugeri efekti mõju näeb praktikas ära, seda eeskätt nende hulgas, kes arvavad ennast esimese korraga kõigest aru saavat. Mis seal salata, olin isegi selline. Kümme korda tuleb asju teha selleks, et tohmanitele kohale jõuaks. Ja siis veel kümme korda, et aru saaks ka need, kes koledasti solvuvad, kui neid tohmaniteks nimetatakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2012 09:48 
Kasutaja avatar

Minu elu on näidanud, et intelligentsetele, meeldivatele ja elujaatavatele inimestele pole kunagi vajadust olnud KV olulisust rõhutada ja neid millekski sundida – nad saavad ise ka aru milleks midagi teha tuleb. Alati on jama ainult mingite lodevate tühisustega, kes kujutavad endale ette, et ajaksid 8/11 kuuga mingeid ulmelisi summasid tsiviilis kokku ja jõuaksid selle ajaga mägesid liigutada. Ei tasu pettekujutelmades elada, mehed. Pealegi, kas 12-aastane kooliperiood oli ka mahavisatud aeg, mille asemel oleks võinud rasket raha teha kuskil (autolammutuses:D)?
Ajateenistus on maks nagu iga teinegi. Kodanikul pole mitte ainult õigused, vaid on ka kohustused. Mina samamoodi ei arva et ajateenistus teeks kellestki meest, küll aga õpetab relva käsitsema (jm vajalikke lahingulisi oskusi) ja arendab silmaringi. Kui te ei sõdi poliitikute eest, siis tasuks mõelda et ehk sõdite oma lähedaste eest.
Allan1, vali mida räägid.

Viimati muutis MiL472, 30.10.2012 20:39, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2012 10:28 
Kasutaja avatar

DevilDeVille kirjutas:
sõjavägi nüüd küll kellestki meest ei tee, see käinute vasturindatagumine on samast dimensioonist pärnu juhtimiskonverentside klientuuri kombega iseendale õlale patsutada, et kui tegijad me ikka oleme etc. pole küll ise mõne untri kamandamisepeale poris roomamas käinud a relvade ja lõhekainete osas end diletandiks kaugelti ei pea. kaitsetahe on samuti olemas. idee lihtsalt selline, et sõjaseisukorras tuleks tuld anda kahes suunas - agressorite poole ning "valitute ja seatute" poole. pärast õhk puhtam. see ei tohiks nüüd ka kellegile erilise üllatusena tulla, et regulaararmeena pole meie rudimentaarsel kaitseväel mingeid šannsse - nii nagu meie üksused dislotseeruvad, on tehnika hävitatav suht olematu pingutuse läbi keskmaarakettidega ja isikkoosseis saaks tarbetult surma. ainus arvestatav kaitse oleks šveitsi tüüpi, kus igal mehel on relv ja kohustuslik kogus moona kodus ning relvapeidikute asukohad teada. meie riigiisad ei usalda rahvast ja kogu relvastus on kogutud sisuliselt ühte punkti, mille hävitamise korral tuleb minna end vikatite ja hangudega ohverdama.

kokkuvõtlikult, ma ei laida neid, kes on otsustanud ajateenistuse läbida, ega ka neid, kes arvavad endal targemat teha olema.

Devil, sinu jutust kannab ainult see väide et jah enamus varustus on kogutud kindlatesse punkidesse, mille teadasaamine pole kuigi raske, on ka nö mingeid "salajasemaid" ladusid, ala Sännas jms :D aga jah. Aga see keskmaarakettide värk on pigem Rambo-klassika teema. Sõjapidamine ei ole nii et mingi jorss istub nupu taga, ja laseb mingi riigi õhku. Ega pihkva-dessant tuleb helikopteriga ja tapab kõik ära. Selleks et sellest aru saada, tuleb vähe süveneda , või kaisteväes käia. Ja väljaõpe on meil ikkagi suht heal tasemel, kuigi ma ei eita et seal sees istudes tõesti lambatunne peale ei tule. Samas võta keskmine EKV poiss ja keskmine SSSR poiss, siis usun et EKV poiss on kordades üle. Ja Afganistan ja Vietnam on juba ammu meile tõestanud et väiksel riigil on sansse suure riigi vastu. Ja kuna arvatavasti agressioon tuleb meile tõenäoliselt Idanaabrite poolt, pole ju ka raske aru saada, miks Kevadtorme tehakse seal, kus neid tehakse. Nii et ütlen veelkord meie riik pole nii saamatu midagi, ja kuigi siin eesotsas on enamus lambaid, siis kaitseväe eesotsas on siiski ka normaalseid poisse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2012 11:28 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Osade tekst on meeldiv kes vabama mõtlemisega ja pooldavad ajateenimist vabaks valikuks rihkem ja kes käivad ja see sobib ka siis peaks asi hästi olema.
Asi lühemaajalisem ja kongreetsem oleks siis ehk asi istuks isegi.Palju aega tühja lebotada või mida iganes siis ei näe vajadust või lihtsalt lahedat olemist aga jah teistele see jälle ongi väga lahe ,et oleks siis pull olla ja värki.
Huvitav jah ,et kuidas teeb sõjavägi inimesest mehe ,isegi naistest kes seda teed minna tahavad :D See on ütlus kippunud rohkem olema aga on ka kindlasti erandeid kus kogetakse siis tõesti esmakordselt mingeid igapäevaseid ,elementaarseid elamis toiminguid või mida iganes.
Tänapäeval eestis ikka tegeletakse kõvasti tervisespordiga ja mida iganes.See ,et ajateenimises mingeid harjutusi tehes saab näiteks meheks siis see küsitav ,sest osad teevad ,tegid juba ennem omal soovil kõvat või vähem kõvat renni.
Ja siis sõtta minekul mida kaasa võtta.Tundub ,et osad tahavad aega teenima minna täielikus sõja varustuses.Mina läksin käed taskus ja nemad peavad mind riide panema ja varustama.
Aga kes soovib ära saada sealt või kui juba sisse langeb siis ajage mingit oma teemat näiteks ,et jalg valutab ja liikumine aktiivselt võimatu ja vaadake mida seerud või kes iganes need kõrgemaastme vennad seal mängumaal ka on ,et mida ettevõtavad.
Õige sõdur peaks võtma oma tiimivõitleja õlale või sülle siis näeb mis juhtub või hakkab karjuma oma tiimi liikme peale.....-proffesionaalne käitumine.......
Ajateenimine ja kooliharidus on väga erinevad asjad ,juba selletõttu ,et ajateenimisest kõik osa ei võta kui pole võimalik või ruumi ja kaalutud on ka ajateenimsit vabaks valikuks ja ei tea mis üldse tulevikus saada võib.Loodan ise, et ka selles valtkonnas suuremad kärped aset leiavad .
Aga väga paljud inimesed saavad selles süsteemis mõnusalt elada,teenida ja süüa........
Nagu ka riiklikult juba räägitud on ,et paljud soovivad teenima minna keerulise majandusliku olukorra tõttu ja ka naised +püütakse ka tööle saada süsteemi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2012 12:24 
Kasutaja avatar

piisab ühest postist,et siin foorumis tuleks mitmeid lk jauramist juurde.....
aga muidu väga huvitav arutelu tekkinud,pikad asjalikud postid,senikaua kuni oopc tuli.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2012 12:25 
Kasutaja avatar

rehepeks kirjutas:
Kaitsevägi ei suurenda küll isamaa armastust ega tee inimesest patriooti. Pigem vastupidi, tahe seda riiki kaitsta ja midagi selle riigi heaks teha on kordades väiksem kui enne kaitseväge. Sain küll jah maksumaksja kulul hunniku tähti lubadele juurde aga see ei ole väärt oma elu terveks aastaks seisma panemist. Poole lühem aeg oleks veel mõeldav. Nagunii seal suur osa aega käib mingi kõvatamine ja "munni pikkuse" mõõtmine, väljaõppest on asi kaugel. Kuna ajateenistusse võetavate vaimne võimekus on väga erinev siis tuleb kõigil väljaõpet läbida samas tempos. Mõni saaks 1 korraga ka aru aga ikka peab 10x tegema, et kõigile tohmanitele kohale jõuaks ja sageli ei aita see ka. Ajaraisk. Idiooti ja tavalist inimest ei saa sama kava järgi koolitada. Kui seal kogu see mõttetu pask ja passimine koomale tõmmata ja rohkem rõhku väljaõppele panna siis saaks poole lühema ajaga vähemalt sama hea tulemuse.

:rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2012 13:57 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Mind huvitaks see ,et kuidas on ajateenimine kasulik tulevases elus ja ,et ajateenimine siis teeb näiteks mehest mehe.kas on sooritatud teste mille tulemused näitavad enne ajateenimist nõrkust ,mitte mehisust ja hiljem need näitajad muutuvad.Kas mingid ajateenijad väidavad,jugevad väita ,et nendest said just peale ajateenistust mehed ja milles see seisneb.
Olgu tahad sõjandusest elatuda siis tuleb need käigud läbi teha.
Minuarust ikka väga tore kui inimesel on reaalses elus,maailmas midagi asjaliku käsil ,teoksil .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2012 15:36 
Kasutaja avatar

Vaadates seda pikka diskussiooni, siis mõtlesin, et avaldan ka arvamust.
Käisin ka ise mõne aasta eest sõjaväes ära. Kui ma päris ausalt ütlen, siis ega ma ka just eriti käsi ei plaksutanud, kui minna tuli. Elu oli ka jõudnud mingil määral alata ning ülikool jäi pooleli. Katsusin ka komisjonis ära saada, tuues erinevaid kardioloogi testidetulemusi (siinkohal mainiks, et reaalselt on olnud ka probleeme südameveresoonkonnaga, EKG näitab siiani probleeme, aga ega mu elu selle pärast kehvem pole. Igasugused enda lolliks tegemine ja hullupaberid on minu arust paras lapsikus - peab ikka viimane "pussy" olema, et viimases hädas ennast hulluks tembeldada). Kõige selle tulemus oli see, et anti aasta pikendust ning aasta pärast võeti "piirangutega" ikkagi ära.
See moment tundus küll täielik maailmalõpp, aga kui ma nüüd seda aega tagasi vaatan, siis absoluudselt ei kahetse, et ära käisin. Kas sealt ka midagi kasu sain? Noh, kuna ma üldiselt eriline sõjard ei ole, siis minu jaoks oli see siiski rohkem ajaviit ning tsiviilis oleks kindlasti midagi kasulikumat selle ajaga teinud (Kasvõi ülikooli kiiremini ära lõpetanud). Okei lubadele sain kategooriaid juurde (tervelt kolm tükki - C-D-E. Peab ise pädev olema ja initsiatiivi üles näitama).
Murdepunkt oli ehk umbes 5. nädal, kui kõik tundus tegelikult lahe/humoorikas (isegi voodirallid, ööhäired jms). Üldiselt ogni noorteaeg üks raskemaid ning psühholoogiliselt keeruliseim periood kogu ajateenistuse jooksul, seal edasi oled juba rutiiniga harjunud ning elu palju toredam.
Kas ma olen nüüd rohkem mees, kui enne? Ma ei ütleks. Sellegi poolest on ajateenistus oluline osa iseseisva elu alguseks pluss lisab palju rohkem enesekindlust. vähemalt minu puhul. Kuna mina olin teenijatest üks vanimaid, peaaegu sama vana, kui meie rühmaülemad, siis oli muidugi veider, et keegi sinust noorem hakkab pärast NAK'i sinuga ülbitsema. Aga sellest tuleb lihtsalt üle olla.
Kokkuvõtteks ütleks, et ärge peljake seda ajateenistust nii väga. Ei ole ta midagi nii hull. Nagu eelnevalt mainitud, siis hea vaheldus hallile rutiinile. Ise ei kahetse üldse, et käisin, uuesti sama jama läbi ei teeks ning ütleks, et kui tõesti olete terviserikkega, siis rõhuge sellele, mitte ärge hakake endale mingit haigust külge mõtlema.
Ja kellele tundub, et see on ainult ajaviitmine ning passimine, siis jah tavalisele shlangile ning luuserile ongi. Teenistus tuleb endal ise huvitavaks teha. Nii öeldi meile juba esimesel teenistuspäeval. Näidake ise initsiatiivi üles ning ülemad peedistavad palju vähem. Uskuge mind, kasarmus niisama istumist ülemad ei talu, leitakse tegevus - (loe: voodiralli, häired, relvade puhastamine jne). Mina olin juba lõpuks piisavalt usaldusisik, et kandsin 24/7 mobiili kaasas, et ülemad saaksid minuga kontakti võtta. Kas oli vaja garaazis midagi organiseerida (olgu mainitud, et kui teised talvel -20ga lumes möllasid, olin mina soojas garaazis ja käisin vajadusel autosid välja vintsimas). Samamoodi kevadtorm tähendas minu jaoks seda, et mina vastutasin vee ja toidu eest, mis tähendas, et öösel, kui oli põhiline "häirete" aeg, olin mina Tagalas vett ja toitu toomas ning hommikusöögi ajal sain alati ülematelt korralduse magada ning õhtusöögi ajal pidin ette kandma, mitu tundi magada sain. Kuhugi toimkonda mind rakendada ei tohtinud.
Teistele võis see tunduda "pugemisena", aga tegelikult tegin ma enda elu ise huvitavaks, sain ülematega hästi läbi (nädalavahetustel viisin ka neid linna) ning üleüldse ei olnud mul tegelikult grammivõrdki vähem tööd kui teistel, ütleks et isegi rohkem, aga vähemalt ei pidanud kasarmus tühja passima ja lollustega tegelema.
Praeguses majandusolukorras saadetakse ka iga nädalavahetus koju, kui mingi jamaga hakkama ei saa. Mina olin peale noorteaega "sees" kokku 1 terve nädalavahetuse ning mõne pooliku, kui olin toimkonnas. Kogu 11 kuu jooksul on mul alleshoitud linnalubasid üle 2 kuu eest. Ehk põhimõtteliselt saab koguaeg kodus käia - milles probleem?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2012 18:42 

Koduskäimine kodus käimiseks aga nii ei saa väga eluga edasi minna ,vähemalt keerulisem tundub suuresti olema ,oleneb millega tegelda ka muidugi aga .
Muidugi ,et saab linna loa ja saab jooma ,tsillida,hängida siis ehk tore ja nõnda võib ka lahe olla aega teendides,kokkuvõttes suurt vahet pole kas tenid aega või hängid,tsillid teiselpool müüri-uued tutvused ,sõbrad ja ehk leiab ka naise ajateenistuselt ,igaüks ise teab.
Mina ei näinud mitte mingit pointi ajateenimisel.
Ja kui seal teenimisel asi tõsisem oleks siis ei tea kui paljudele see veel meeldiks.
4 -5kuud tõsisemat värkki ehk läheks kuidagi õigemini ,kiiremini.
Hull on ikka tühja passida ,piiratud tingimustes ja olukorras.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2012 21:32 
Kasutaja avatar

Ise pooldaks ka kui ajateenistus oleks lühem ntx 6kuud oleks väga pro. :D , aga jah 3.jaanuar Vahipataljoni. Kaua seal olema peab või millal selle teada saab? :uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2012 22:46 

No ilmselt sa kaheksa kuud teenid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2012 22:54 

andri5555 kirjutas:
Ise pooldaks ka kui ajateenistus oleks lühem ntx 6kuud oleks väga pro. :D , aga jah 3.jaanuar Vahipataljoni. Kaua seal olema peab või millal selle teada saab? :uhoh

Kui ikka jaanuaris mineks siis vast ikka 11 kuud mitte 8.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.06.2012 23:02 

Minule pakuti variantte ja seda kohapeal , et kas 8 või 11 kuud -11kuuga saanuks mingid load ja üldse olid veel vist mingid variandid erinevatel tingimustel ,et kuidas ära saab käia ja igasugu värkki veel.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis