mihkel-m kirjutas:
Inimesed ei saa järjekordselt aru misasi see HDR on. Priidik saab, aga näited ei olnud kõige paremad.
Üritan lahti seletada. See viimane näide on tõesti HDR, aga see on ainult üks viis seda esitada. HDR'i eesmärk on siiski teha võrdseks pildil alasäris olevad osad ja ülesäris olevad osad. St näide sellest võiks olla, et kui teed toas akna suunas pilti, siis sisuliselt on sul valida kas jätad õues oleva pildile, seetõttu toas oleva räigelt alasärisse, või toas oleva pildile ja õues oleva räigelt ülesärisse. Kui nüüd aga HDR tehnikat kasutada, siis ideaalis võiks tulla pilt kus on näha nii toas olev kui ka õues olev. Ja selle saavutamiseks ei pea värvid sugugi olema nii erksaks keeratud.
Mihkli jutule lisaks toon selgitava näite.
Pilt on tehtud suvaliselt, toas. Seda pilti pole vaja teil fotogurudel hindama hakata.
Niisama toas pilti tehes juhtub järgnev asi. Kõik mis on õues, on jõhkras ülesäris:

Nüüd kui sättida säriaega nõks kiiremaks saame teada ka mis õues toimub:

Kumbki pilt aga pole hea.
Kleepides kokku mitu pilti, mis on tehtud erinevate säriaegadega, saame soovitud tulemuse.

Vaatame nüüd tagasi kasutaja hammalsabe postitust:
hammalsabe kirjutas:
Esimene HDR'i katsetus - ootan kriitikat.

Kasutaja soovis kriitikat. Seda ta ju saigi. Inimesed, palun vaadake taevast. Aga ma saan aru, et esimene HDR ja inimesed õpivadki.
Kui oleks selle pildi siia lisanud lihtsalt hea kvaliteediga ja jätnud kommentaarid ära, poleks ma midagi kurtma hakanud. Iseenesest koht on ilus, säri on pikaks jäetud ja vesi on "voolav" - see mulle meeldib.
Aga eks siin võtavadki sõna inimesed, kes ise ei tea säri ja ava funktsionaalsustki, rääkimata muudest fotograafia põhitõdedest. Kergelt tühikargamiseks läheb, sest mina võin samuti googeldada häid hdr'e.
Reaalselt võtta kaamera ja statiiv, minna õue, proovida/teha/näidata saavad siit foorumist tõesti mõned üksikud, nt mihkel-m, mr.dynabass, wax, Iisak jms, nüüd siis ka hammalsabe.
Seega sheerige pilte, peace.