Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 22:53

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 120 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Uus kindlustuse seadus, kui 40 km/h ületad, maksad kahju
PostitusPostitatud: 19.07.2012 17:28 

Aga kes on see ekspert, kes hakkab ütlema kas õnnetus juhtus ülekiirusega +35 või hoopis +42
Või mis hetkel see kiirus "peab" üle 40. olema. Ütleme, et kui ma linnas lasen 100km/h ja ees tehakse äkk pidurdust ja ma rattad blokis ees olevale autol sisse lendan, siis tõenäoline on ju, et õnnetus/kokkupõrke hetkeks oli mul kiirus juba veidike ikka aeglustunud, et mahtuda +40 tsooni. Ja ideeliselt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2012 17:29 
Kasutaja avatar

smi kirjutas:
Aga kes on see ekspert, kes hakkab ütlema kas õnnetus juhtus ülekiirusega +35 või hoopis +42
Või mis hetkel see kiirus "peab" üle 40. olema. Ütleme, et kui ma linnas lasen 100km/h ja ees tehakse äkk pidurdust ja ma rattad blokis ees olevale autol sisse lendan, siis tõenäoline on ju, et õnnetus/kokkupõrke hetkeks oli mul kiirus juba veidike ikka aeglustunud, et mahtuda +40 tsooni. Ja ideeliselt

Nagu ma juba eespool ütlesin on selle jaoks vastavad eksperdid, kes siis ise otsustavad, mis hetkel su kiirus milline oli ja kas oli tegemist sellise ületusega, mis sind maksma paneb.
Need on siis eksperdid, keda kohus aksepteerib, ilmselt hakkavad need eksperdid siis kõvasti tööd saama, selle seaduse jõustudes.

Üks asi, mille järgi su kiirus kindlaks tehakse on pidurdusjutid, niipalju, kui neid on, teine asi on avarii purustused.
Küll eksperdid juba teavad, mida vaadata, riigil on kuskilt igatahes võtta sellised eskperdid, kuna neid on kasutatud mitmete avariide lahendamisel.

Kui sa pole nendega nõus võid alati kohtu poole pöörduda, kindlasti hakkab selliseid kohtu keisse omajagu olema.

Siin ongi see õnnetus, milles tma rääkisin, kus ekspert subaru kiiruse kindlaks tegi.
http://www.reporter.ee/2010/03/10/kaasl ... etamiselt/

Ja nagu näha, ületas ta taaskord kiirust, ehk siis ta ei mõista oma tegu.
Miks peaks sellise tüübi tekitatud kahju liikluskindlustus kinni maksma?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2012 18:30 
Kasutaja avatar

purexpure kirjutas:
Väga õige seadus ju. See pole ju normaalne, kui näiteks 90 alas 200km/h sõitev auto (kaskoga) läheb näpust ja siis kindlustusfirma peab auto kinni maksma.

Rukkirääk siin mökitab liikluskindlustuse, mitte kasko üle. Seda sinupoolt kirjeldatud juhtumit rääk ei kirjelda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2012 19:00 

Eesmärk on see et kohustuslik kindlustus tähendab kohustust maksta olematu teenuse eest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2012 19:15 

AGA .. kui ma hakkan ristmikul tegema näiteks vasakpööret ja näen, et vastu tuleb auto, aga ta piisavalt kaugel ja peaksin ilusti jõudma.
Kuid vastatulev auto sõidab 40km/h kiiremini..ning me minu pöörde hetkel teeme kokkupõrkke.
Nüüd on autod puruks ja mina süüdi, ekspertiis tuleb kohale ja ütleb, et kiirus oli 40km/h vähemalt üle ja kuna mina süüdi, siis maksan mina kõik omast taskust? :kill

Üldiselt..päris debiilseks kisub siin riigis..varsti käivad koerad inimestega ketiotsas jalutamas...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2012 19:20 
Kasutaja avatar

Hydration kirjutas:
AGA .. kui ma hakkan ristmikul tegema näiteks vasakpööret ja näen, et vastu tuleb auto, aga ta piisavalt kaugel ja peaksin ilusti jõudma.
Kuid vastatulev auto sõidab 40km/h kiiremini..ning me minu pöörde hetkel teeme kokkupõrkke.
Nüüd on autod puruks ja mina süüdi, ekspertiis tuleb kohale ja ütleb, et kiirus oli 40km/h vähemalt üle ja kuna mina süüdi, siis maksan mina kõik omast taskust? :kill

Üldiselt..päris debiilseks kisub siin riigis..varsti käivad koerad inimestega ketiotsas jalutamas...

Oma auto remondi maksaks sa praegu täpselt samamoodi ju kinni. Antud olukorras ei muutuks sinu jaoks midagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2012 19:27 

Täiesti õige seadus. Kihutajad saavad oma ja muud tegelased on puutumata.
Umbes sama nagu ka "uue" liiklusseadusega, kus teoreetiliselt oli palju muudatusi, aga praktikas ei muutunud midagi.

Peace.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2012 19:30 

Welllo kirjutas:
Hydration kirjutas:

Oma auto remondi maksaks sa praegu täpselt samamoodi ju kinni. Antud olukorras ei muutuks sinu jaoks midagi.

No muudab ju, kuidas ma tõestan ära , et tema kiiremini sõitis, kui mina süüdi olen ?
või olen siis mina süüdi ja tema maksab autode remondid kinni, kuna ta kiiremini sõitis?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2012 19:31 
Kasutaja avatar

Hydration kirjutas:
Welllo kirjutas:
Hydration kirjutas:

No muudab ju, kuidas ma tõestan ära , et tema kiiremini sõitis, kui mina süüdi olen ?
või olen siis mina süüdi ja tema maksab autode remondid kinni, kuna ta kiiremini sõitis?

sel juhul maksad sina enda remondi ja tema enda oma ikka,

aga üldsieslt 40km/h ületada ja siis pauk panna siis ei pea ilmselt enam midagi maksma ju,

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2012 19:33 
Kasutaja avatar

kui sa vasakpöördel +40 kellapeale ei kavatse saada, ei muutu sinu jaoks midagi. Kui õnnestub tema süüd tõestada, on muidugi kõigeparem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2012 19:37 
Kasutaja avatar

Sina jääd antud paugus ju nii või naa süüdi, kui sedasi ette keerad.
Muidugi, kui ekspertiis võtab välja, et teine auto räigelt kihutas, siis jääb tema süüdi, mistõttu võid isegi õigeks jääda ja sinu kahjud hüvitatakse, samas võib rakendada ka osasüüd, et mõlemad olete lollid ja lakkuge mõlemad oma haavu ise.

Kuid kui kka julmalt keerad peateele ette, ei muutu sinu jaoks ka uue seadusega midagi, plekid ikka oma kahjud ise ja tema kahjud ka veel, kuid õnneks teeb seda sinu eest kindlustus, kuna sedasi ettekeerates peateele on väga raske kiirust ületada sul.
Kuid kui tõesti kütat veel 140 peateele kah, siis hakkad oma taskust maksma veel peateel sõitnud auto kulusid kah, kui see ära tõestatakse, mitte ei maksa seda siis enam sul kindlustus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2012 21:23 
Kasutaja avatar

rukkirääk kirjutas:
Kui tee on värskelt pinnatud, siis on seal põhjusega, kiiruspiirang 30 ja 50.
Sinusugused Charly rikuvadki meie äsja pinnatud teed ära ja pärast pole ikka korralikku teed.
Pole vahet on päev või öö, kiiruseületamine rikub äsja pinnatud teed ära.
Ühtlasi on ka oht, et kivi lendab mõne teise auto aknasse või kellegi pihta, kui keegi on sinuga samal ajal teel.

tra sa üldse lugesid kah, mida ma kirjutasin?

Osta omele 30kw auto ja sõida sellega ning muhele. Jäta normaalsed inimesed rahule ja säästa meid oma ilast.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2012 21:34 

charly kirjutas:
see +40 on lihtne kätte saada.
Nädalapäevad vana pinnatud teel on ikka 50 või 30 märgid üleval. Lased öösel 70-80 ja loomale/liikluskorraldusmärgile vms otsa ja ongi olemas.

Soojalt soovitan sõidukiga seotud õigusabikulude kindlustus teha. Võib vaja minna.

Kui ma nüüd õigesti aru sain su poindist, siis need märgid on siiski põhjusega veel nädala-kaks üleval.
Esiteks on märgid üleval seni, kuni pole valmis jooni maas ja teiseks on värkse kate siiski oluliselt kehvema pidamisega kui kuid ja aastaid vana teekate.

Pole tegu küll päris pinnatud teega, kuid pinnast ootava teega ja peab ausalt ülesse tunnistama, et ei läinud keegi pisaraid poetavale audimehele kaastunnet avaldama, kui to 30 märgialas 70+ kiirusega läbi lohu sõitis ja oma karteripõhja koos põhjakaitsmega sinna maha jättis.
Tuli küll suure kisa ja käraga karjuma, et mis tee see on jne jne, aga oleks ta selle õige kiirusega läbinud, poleks seal mingit häda tekitada olnud tarvis.
Ehk siis märgid ON mõttega välja pandud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2012 22:54 

rukkirääk kirjutas:
Kui tee on värskelt pinnatud, siis on seal põhjusega, kiiruspiirang 30 ja 50.
Sinusugused Charly rikuvadki meie äsja pinnatud teed ära ja pärast pole ikka korralikku teed.
Pole vahet on päev või öö, kiiruseületamine rikub äsja pinnatud teed ära.
Ühtlasi on ka oht, et kivi lendab mõne teise auto aknasse või kellegi pihta, kui keegi on sinuga samal ajal teel.

Oled sa loll või sa mängid lolli...Kiirusepiirang on sellepärast eestis pandud värskelt pinnatud teele, et meie lollid autojuhid selle pinnatud tee kinni sõidaks ja lahtise killustiku tee äärde sõidaks ning igale poole mujale..
Igal pool mujal maailmas pinnatakse ära ja pühitakse kokku ära lahtine killustik...Meil eestis aga peavad autojuhid killustiku kinni sõitma ja selle tagajärel on madalad kiirusepiirangud..Nii, et ära hakka siin paska tootma, et suur kiirus keerab teed perse....See, et tegid omale kasutaja siia hiljuti ei tähenda kohe, et oled eriti kõvamees oma lolli mölaga eksole. Kui kivi lendab aknasse sulle, siis on süüdi tee valdaja mitte autojuht kes sulle kivi aknasse lennutas eksole...Tee valdaja vastutab kõige selle eest mida sa siin p*sandad foorumis..
Kui tahad eraldi vaidlema hakkata sellel teemal, siis palun kasutame edaspidi PS, sest sinu jutt tundub mulle praeguselt hetkel lihtsalt hülgemölana mitte millegi muuna :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2012 00:25 
Kasutaja avatar

Issand küll, kui rumalad ja ülbed siin ikka mitmed on.

pigi on alguses värske, mistõttu ei hoia see killustikku kinni, samuti ei ole see piisavalt kinni sõidetud alguses.
Kui tee on värskelt pinnatud, siis on seal peal olev killustik või mis iganes lahtine.
Ehk siis, kui me sõidame seal kiiresti, lendab see killustik või mis iganes sealt pealt minema, mistõttu jääb tee osaliselt katmata või siis vähem kaetud selle killustikuga.
Lisaks lendavad kiirust ületades sellise tee puhul kivid, need lendavad nii vastutulevate autode akendesse, kui ka jalakäijate pihta ja see ei ole mitte tee ehitaja firma süü vaid kiirust ületava autojuhi süü.
Pigil võtab aega, et ära kuivada ja kivid korralikult kinni võtta.

Ehk siis on need 30 ja 50 märgid seal üleval ikkagi selleks, et värskelt pinnatud teed ära ei rikutaks ja et kive ei lendaks kellegi ega millegi pihta.

Kui on lihtsalt värske asfalt on samuti põhjusega märgid, kuna see tee on libedam ja seal puuduvad ka jooned ja muu säärane, mistõttu pimedas eriti vihmaga on seal tunduvalt keerulisem liigelda.

Aga nagu ma tean, siis rullnokkadele on kõik kiirusepiirangud mõistmatud ja ülbust jääb neil veel ülegi, nii et kiiret hauda teile rullnokad.
Kuni meil rullnokad ei hakka mõistma, liiklusohutust ja kiiruspiiranguid, seni ei aitagi miski muu, kui vaid ülisuured trahvid, vanglakaristused ja muud sellised meetmed, nagu kasvõi see kindlustus.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 120 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis